Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 89 646
  • 796
  •   1
Отговори
# 525
Днес отворените врати в 35-то били само от 14 ч до 15 ч. Мислих, че е цял ден като в другите училища.

Вътре в какво състояние са стаите, тоалетните и физкултурния салон? Има ли стем кабинети?

# 526
  • София
Във всяка гимназия с изучаване на чужди езици кои предмети и дали ще се учи предмет на чужд език, зависи от наличните преподаватели.
Като завършила немска гимназия, не смятам, че ученето на предмет на немски език например е от полза, но това е мое лично мнение.Така може един випуск да учи, а друг- не.

# 527
Директорката на 35то вместо да говори глупости, по-добре да направи нещо за материалната база и фасадата на училището. Много ми е чудно на базата на какво въпросната гимназия е с толкова висок бал. Според мен не е нищо повече от обикновено квартално училище.
Ако не разбирате, че няма никаква връзка между фасадата и резултатите на ДЗИ, никак не ми е чудно, че ви е много чудно.
И ще ви помоля да се придържате към добрия и конструктивен тон, какъвто беше до сега в темата, все пак тук сме се събрали възрастни хора с нужда от информация, това с глупостите е за лични чатове, търсенето на сметка от директора - лично в 35-то СУ, но не ни обременявайте излишно, моля! И без друго ни е притеснено и вече едва се търпи очакването...

# 528
Днес отворените врати в 35-то били само от 14 ч до 15 ч. Мислих, че е цял ден като в другите училища.

Вътре в какво състояние са стаите, тоалетните и физкултурния салон? Има ли стем кабинети?
Срещата беше само в салона на училището, който е срещу входа. Директорката каза , че stem  паралелка ще бъде само тази с природните науки. На слайдове показаха два или три нови кабинета по физика и химя. и една обикновена класна стая, обикновена Simple Smile.
Имаше малко родители с кандидат седмокласници. Моите деца са втора смяна на училище, така че избягах от работа само аз.

# 529
  • София
Аз да попитам за едно хептен неелитно училище, че и не е баш в София, а в Костинброд, но не успях да намеря инфо за него. За ПГВМСС "Георги Победоносец" става дума, т.нар.ветеринарен техникум. Ако беше по-наблизо, никак не бих се колебала да го включа в сметките, защото е точно по интересите на сина ми, но с това далечно местоположение - заслужава ли си?

# 530
Понеделник ще имаме резултат по БЕЛ - информацията е от нашия господин по БЕЛ. BlushНезнам дали всички резултати излизат по едно и също време ….
Лято, и аз се интересувам от едно хептем неелитно квартално училище 137 су , ама в тази тема никой не го е и чувал Joy

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 18:19 от driada

# 531
  • София
Заедно излизат резултатите и по двата предмета.

Elea Lea аз гласувам в 35-то и мога да кажа, че като материална база е доста остаряло, но пък като отзиви от нивото на обучение в гимназиалния етап чувам само много добри неща от познати деца. Мисля, че ги подготвят на много добро ниво, така че това определено е училище, което си заслужава, даже си мисля, че е по-скоро към "елитните". Simple Smile

# 532
лято, то е в софия област и за там се кандиданства отделно, т. е. можеш успоредно за сф-град и за сф-област (или поне така беше преди няколко години, когато кандидатстваше моето златно седмокласно яйце) и после избираш къде да запишеш детето
когато аз бях ученичка, в центъра на сф. учеха деца от костиброд, идваха с влак и беше удобно за тях

# 533
  • София
Благодаря, bubanka. Да, за кандидатстването има още да си изяснявам, ако изобщо решим да го пишем. Чакам една позната майка, чийто син учи там, да ми се обади с повече информация...

# 534
  • София
А инфо за 21-ви в Лозенец някой да има?
Много ми е чудно защо това училище е с толкова зле бал? А и от познати в квартала знам, че и за 1-ви клас не е желано.
Интересно е, че като цяло се спазва географски принцип на желание- в центъра всичко е с по-висок бал, в хубавите квартали също
Надявам се да не ми е таргет, просто от любопитство

# 535
Къде трябва да се гледа дали езиците са профилиращи? В ДПП ли? Последните графи ..,
Да във вид на паралелка трябва да е профилирана, а в профил да пише чужди езици.
Може да е природни науки, или математически и тн. Спрямо профила първите два профилиращи предмета са почти определени. Ако е чужди езици, са двата посочени езика. Ако е математически е математика и втори или информатика или физика примерно и тн .
Ето тук може да видиш за различните профили съответните профилиращи предмети - https://orientirane.mon.bg/?m=26&n=6

Ето тук може да се види какво се очаква да учат, ако е профилиращ предмет - https://web.mon.bg/bg/100598

Един уточняващ въпрос: профилирана паралелка Природни науки , с НЕ интензивно и втори АЕ, например, какво означава? Ще учат интензивно НЕ от 8 ми клас, а природните науки (Хим  и Био) трябва да се изберат като профилиращи в 11 клас? Защото в програмите за 8, 9, 10 клас не видях повече часове по природни науки. Говоря за 22, 32,и 35 училища. Знам , че в НПМГ е различно.

# 536
  • София
Профилите се изучават във втори гимназиален етап, до 11-ти клас учат профилиращите предмети като общообразователни и няма разлики. Ако паралелката е с пиродни науки, то първите два профила /химия и биология/ са фиксирани още с приема и не трябва да се избират отново в 10-ти клас. Тогава се избират 3-ти и 4-ти профил.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 14:16 от sanaka

# 537
  • София
Само да допълня нещо. За профилите е така и повечето часове са в интервала 11-12 клас когато реално учат само профилиращи.
Но тъй като има иуч и фуч в интервала 8-10 клас и училището решава за какво да ги ползва и дали да има фуч изобщо, то бих казала, че примерно в смг имат сигурно двойно повече часове мат преди 11ти клас спрямо задължителните и броя часове в други училища. Някъде мисля бях писала броя часове за иуч и фуч за 8- 10 клас в смг.
Нямам опит примерно за паралелките с чужфоезиков профил или природни науки за какво ги ползват, но нищо не пречи да имат примерно повече часове език или пък разказвателни съответно.

# 538
  • София
В 18-о ИУЧ и ФУЧ се ползват за езиците( 8 и 9 клас).10 клас добавиха и бел/мат

# 539
  • Sofia
Здравейте, интересуват ме мнения за паралелка Софтуерни и хардуерни науки - АЕ интензивно, НЕ в 32СУ? Тази година подобна паралелка пускат и 127СУ с ИЕ и АЕ, където мисля че преди няколко години също е имало. Ще ми бъде ценно всяко мнение за преподаването на езика и профилираните предмети в тези училища. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт