Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 90 972
  • 796
  •   1
Отговори
# 195
Малко да раздвижа темата. Моля майките на осмокласници(и не само) да споделят впечатления от училищата, в които учат децата им. Може да  изказвате мнения и за по- обикновените училища( тези с БАЛ по 400т) Благодаря

# 196
Костадинова31, аз вече споделих за 32-ро и за 2-ро.И в двете у-ща децата ни са с една и съща паралелка АЕ/ИЕ.Разлика в програмите няма-езикови паралелки.Не са осмокласници и са доволни от у-щата си.
              Мога да кажа и за 18-то.Девойката ни предпочете ЯЕ /АЕ ,на второ влизаше във френската гимназия,но не пожела да участва в него.Учителите по ЯЕ са им много добри,оплаквания също няма от други учители.Класът е добър и детето ни се чувства добре там.До сега се е явявала за две нива по японски в СУ"Св.Климент Охридски" и ги е взимала с лекота.До постъпване в у-щето японски не е учила.Не ходи в школи и частни уроци няма по езика.Знанията са и единствено от у-ще.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 23:26 от Didia

# 197
Костадинова31, аз вече споделих за 32-ро и за 2-ро.И в двете у-ща децата ни са с една и съща паралелка АЕ/ИЕ.Разлика в програмите няма-езикови паралелки.Не са осмокласници и са доволни от у-щата си.
              Мога да кажа и за 18-то.Девойката ни предпочете ЯЕ /АЕ ,на второ влизаше във френската гимназия,но не пожела да участва в него.Учителите по ЯЕ са им много добри,оплаквания също няма от други учители.Класът е добър и детето ни се чувства добре там.До сега се е явявала за две нива по японски в СУ"Св.Климент Охридски" и ги е взимала с лекота.До постъпване в у-щето японски не е учила.Не ходи в школи и частни уроци няма по езика.Знанията са и единствено от у-ще.
Благодаря за информацията . Късмет на дъщеря Ви. На нас борбата тепърва предстои и искам да сме подготвени за всякакви ситуаци и затова търся информация за училищата от различните "нива"

# 198
Костадинова31 ,успех и дано детето ви попадне там където ще се чувства най-спокойно и мотивирано.

# 199
Костадинова31 ,успех и дано детето ви попадне там където ще се чувства най-спокойно и мотивирано.
Благодаря Ви

# 200
  • София
Моля за мнения за 93-то СУ, колежка е доволна от него, но да чуя и други мнения. Казва, че екипът е млад и амбициозен. Някакви интересно звучащи паралелки имат - криминалистика или само името.
А, също за 2-ра испанска в Слатина свеки обяснила, че преди 2 години другият й внук влязъл  с 4 по математика. Обаче сега наборът е по-голям,  а и тогава покрай ДО баловете паднаха.

Като пиле в кълчища се чувствам, с дъщеря ми хич не съм мислила, тя беше отличничка, а и беше преди 16 години. Докато брат й е на средно ниво, толкова си може. А математиката му е смърт, при родители влезли с математика във ВУЗ.

Мога да дам субективно мнение за 7-мо. Имах по-добро мнение, но не случихме на класни, а и сякаш на математичка.
Не зная дали е случайност, но повечето от близките съученици ни сина ми се преместиха през последните 2 години, имаха някакви неразбирателства с класната и други учители.  Сега и мен ме е яд, че не го преместих.
Но той твърдо не иска да остава след 7 клас, макар че не зная дали класовете ще останат като ядро или тотално ще ги разместят.

# 201
А, също за 2-ра испанска в Слатина свеки обяснила, че преди 2 години другият й внук влязъл  с 4 по математика. Обаче сега наборът е по-голям,  а и тогава покрай ДО баловете паднаха.
              Не знам колко е 2-ра испанска,но миналата година там влезе дете с 16 т по МАТ .До колкото си спомням бяха обявени свободни места за 4-то класиране и на място подаваха документи.
              ПП.Пропуснах да кажа,че преди 2 години балът не е паднал покрай ДО, а се е повишил.Най-малкият тогава кандидатства /сега е 9 клас/ и не успя да влезе в 32-ро въпреки,че балът му беше почти същият ,като на братовчед му ,който влезе без проблем в 32-ро.Имаме пряко участие три поредни години и балът с всяка година се повишаваше.

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 23:23 от Didia

# 202
  • София
Ами не е много хубаво 93 то. Първоначално дъщеря ми беше записана там. После я записах в 127, но остана да си общува с 1-2 приятелки там. Особено от 10 клас нататък въобще не учат!

# 203
  • София
Моля, за отзиви  за това 127-мо. Стои ни в списъка като резервен вариант.

# 204
  • София
127мо е ок. Но. Ако Низамов ви е по испански, дано се разбирате с него. Тегаво е.
Второ, ако въобще имате някакви затруднения с математиката, тук съвсем ще пропадне.
Ами това е. Иначе английският е ок, литературата, другите предмети. Профилите след 11 клас са за красота, ама това е езиково училище в края на краищата.

# 205
127мо е ок. Но. Ако Низамов ви е по испански, дано се разбирате с него. Тегаво е.
Второ, ако въобще имате някакви затруднения с математиката, тук съвсем ще пропадне.
Ами това е. Иначе английският е ок, литературата, другите предмети. Профилите след 11 клас са за красота, ама това е езиково училище в края на краищата.
В предишните теми четох доста противоречиви мнения за 127 , но въпреки всичко си остава вариант в нашия списък. Относно математиката, така или иначе ще си ходи на уроци.

# 206
  • София
Лазаров/директор и учител по испански/ и Низамов се мятат от една крайност в друга. Хем искат да направят елитна испанска гимназия хем не им се получава.

# 207
  • София
От това, което пишете, кое е ОК? Децата учат само език и нищо друго. Пригответе пачките за частни уроци и се молете да попаднете на учители извън училище, защото тези в училище не стават.

# 208
  • София
Подготовката по английски, испански, литература, история е ок. Това е хуманитарна гимназия.

# 209
Не бих нарекла хуманитарна или испанска гимназия средно училище, което тази година ще осъществява прием в две паралелки с профил " Хуманитарни науки", две - " Природни науки", две - " Предприемачески" и по една - " Софтуерни и хардуерни науки" и " Математически".

Общи условия

Активация на акаунт