Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 90 841
  • 796
  •   2
Отговори
# 300
  • София
Здравейте,  някой има ли отзиви за нивото на преподаване на английски в 1-во училище в гимназиален етап за паралелката АЕ/ИЕ?

# 301
  • В царството на игрите:)
Всичко това е чудесно за предприемачеството Simple Smile , но нас ни интересуват природните науки. Simple Smile
Май в 68мо видях такава паралелка? Някой с мнение за там?
Твърдо не за 68мо! Погледнете баловете и НВО и ще се ориентирате.

Здравейте,  някой има ли отзиви за нивото на преподаване на английски в 1-во училище в гимназиален етап за паралелката АЕ/ИЕ?
Какво по - точно ви интересува. Интензивно обучение в 8 клас - 18 часа. Добри класове.

# 302
Здравейте, аз искам да попитам подавали ли сте някакви заявления за участията в НВО? На родителска среща класната не ни спомена нищо, а в публикувана заповед има следното за кандидатстване за 8 клас:
 Подаване на заявления за насочване към комисията по чл. 95, ал. 3 от Наредба No 10 от 01.09.2016 г.
    03 – 21 май 2023 г.

# 303
  • София
Milmich, благодаря за отговора, за 1-во ме интересува ниво на подготовка по английски, дали имат предмети, които се преподават на езика, по другите предмети, особено БЕЛ и математика  дали е добро нивото.

# 304
  • В царството на игрите:)
Milmich, благодаря за отговора, за 1-во ме интересува ниво на подготовка по английски, дали имат предмети, които се преподават на езика, по другите предмети, особено БЕЛ и математика  дали е добро нивото.
Малко по назад в темата 1во е обсъждано доста. За английски не знам, но на испански нямат предмети в 9 клас.
Класовете като цяло са добри. Дъщеря ми няма оплакване от учителите, но в 8 клас те са все още малко на брой.

# 305
Здравейте, аз искам да попитам подавали ли сте някакви заявления за участията в НВО? На родителска среща класната не ни спомена нищо, а в публикувана заповед има следното за кандидатстване за 8 клас:
 Подаване на заявления за насочване към комисията по чл. 95, ал. 3 от Наредба No 10 от 01.09.2016 г.
    03 – 21 май 2023 г.
Направихте ли си труда да погледнете цитирания текст?
Чл. 95. (1) Ученици с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания по тяхно искане се приемат по документи за профили, специалности от професии, които не са противопоказни на здравословното им състояние.
(2) Ученици от домове за деца, лишени от родителска грижа, от центровете за настаняване от семеен тип и ученици, настанени в приемни семейства, по тяхно искане се приемат по документи по специалности от професии.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 77 от 2017 г.) Началникът на регионалното управление на образованието определя комисия за насочване на учениците по ал. 1 и 2, която включва трима експерти от регионалното управление на образованието, юрист и лекар педиатър, определен от съответния регионален център по здравеопазване, и двама специалисти от съответния регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование.

# 306
За 30 СУ ми е същият въпросът - знаете ли дали изучават разказвателни на съответния език? И не съм много добре запозната с нивото на изучаване на испански/английски там?
В 30 СУ учителите се сменят често и нивото на изучаване на БЕЛ и АЕ  е ниско.

# 307
  • у дома...
Spensa Nightshade, не виждам смисъл да говоря с преподавател, който пише оценки единствено и само от контролни и класна работа. Изкарва ги на дъската, наблюдава как се работи в тетрадката, минавайки през чиновете по време на часовете, докато разбира се някое дете решава на дъската, хвали, "Браво, много добре се справяш!". И до там, нищо повече. Същото дете/деца обаче, които добре се справят, се провалят на писмените изпитвания, защото времето е малко, бързат, притеснени са и т.н. Ще кажете, че това е форматът и на НВО. Е, да, но все пак 5 за годината от училище много сваля бала и нещата се променят драстично още преди да си се явил на НВО. Много ме е яд, ама много, но нищо не мога да направя. И да говоря с нея, какво да й кажа, като няма на какво да се базира, за да пише 6, а тя оценка от изпитване на дъската не пише, даже го е заявила на учениците.
Просто Майка, благодаря ти за разясненията. Четох и преди това в твой пост за 30 СУ. А, как са бълагарският и математиката в това училище? Наред с езиците те са ми много важни. Например 22 го елиминираме от желанията си точно заради проблемите, които има там с преподавателите по БЕЛ и МАТ. Особено по МАТ е пълен ужас, от първо лице ми го разказва майка на момиче  в 9 клас там. Много жалко...!
Учителите и по двата предмета са много добри. Изискват доста. И много добре преподават. Като към паралелката с природни науки изискванията по математика са по-високи, а към тази с чуждите езици - по български език.

Дъщеря ми е 10 клас. За три години в 30 СУ само по БЕЛ ѝ смениха учителката, тъй като я преместиха на седми клас. Новата учителка по БЕЛ изисква много повече от предишната, която също преподаваше много добре.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 15:16 от Просто_майка

# 308
  • София
Малко по назад в темата 1во е обсъждано доста. За английски не знам, но на испански нямат предмети в 9 клас.
Класовете като цяло са добри. Дъщеря ми няма оплакване от учителите, но в 8 клас те са все още малко на брой.
Благодаря,  прочетох по-назад, но основно се обсъжда нивото на подготовка по испански.

# 309
  • в очите на дъщеря ми
Здравейте,  някой има ли отзиви за нивото на преподаване на английски в 1-во училище в гимназиален етап за паралелката АЕ/ИЕ?
Дъщеря ми е такава паралелка с профил БЗОО, нямат предмети на чужд език, но съм изключително доволна от преподавателката по АЕ, отлична подготовка и придобити знания.

# 310
Гледам публикувани профилите на паралелките в Регалия. Попаднах на 138 и 31 като вариант за математическа паралелка. Има ли някой с впечатление?
За математическата в 138 нямам информация , но на приятелка дъщеря й тази година завършва паралелката с китайски и са много доволни. Общо взето от прочетените до тук коментари, останах с впечатление , че 138 СУ е едно нормално училище на добро ниво.

# 311
  • София
203 ПЕГ е бившето 142 ПГИЧЕ - само дето няма нищо общо с предишното ниво.В момента нивото не е това,което беше.

Не е точно така. 142ро си съшествува, но е ОУ, делят сградата с 203 ПЕГ. И на двете училища директорките са зле, има вражда и проблем с използването на маъериалната база, която е зле. Има предложение да обединят училкщата и да сложат нова трета директорка с идеята да няма спорове и училището да тръгне нанякъде. Това, което аз съм виждала и чувала е, че положението е зле.

# 312
203 ПЕГ е бившето 142 ПГИЧЕ - само дето няма нищо общо с предишното ниво.В момента нивото не е това,което беше.

Не е точно така. 142ро си съшествува, но е ОУ, делят сградата с 203 ПЕГ. И на двете училища директорките са зле, има вражда и проблем с използването на маъериалната база, която е зле. Има предложение да обединят училкщата и да сложат нова трета директорка с идеята да няма спорове и училището да тръгне нанякъде. Това, което аз съм виждала и чувала е, че положението е зле.
Жалко, че заради некадърни директори страдат и учители и родители и деца. Благодаря за информацията. Определено 203 ПЕГ отпада  като вариант.

# 313

Точно така е ! 142-ро беше СОУ - у-ще с трите степени -начално,основно и средно.В тази сграда си е от откриването му и  се изучаваше руски език..През 1991 г. - С решение на МНП - 1991 г. се дава статут на 142 СОУ с изучаване на чужди езици – западноевропейски и славянски, съвместно със СУ “Св. Климент Охридски”, факултет “Славянски филологии”.През 1998 г. - Преобразуване със заповед на МОН,гр.София 142 СОУ в 142 ОУ с РЧО и Профилирана гимназия с изучаване на чужди езици “Свети Методий”. Просто разделиха 142-ро СОУ на две - 142-ро основно у-ще  и самостоятелна гимнзия ПГИЧЕ Св.Методии"..
                  Е точно тази ПГИЧЕ сега се назовава 203 ПЕГ.Мисля,че това стана някъде около 2008 година,но не съм сигурна.Същото си е ,на същото място,само дето директор не е вече Попова и нивото рязко падна.

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 11:27 от Didia

# 314
Здравейте на всички!
Събирам информация за 21 СУ "Христо Ботев" и по-конкретно профилът след 7ми клас с предприемачество и испански език. Ще съм благодарна на всякаква информация, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт