Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 89 648
  • 796
  •   1
Отговори
# 435
Има ли някой впечатления от Софийска професионална гимназия "Княгиня Евдокия"? Специалност Фотография ни вълнува.

Много им е нисък бала. По-добре 3 СУ Фотография, дъщеря ми е в 8ми клас там.

Разликата в минималния бал от миналата година е 14 точки. Само на бала ли почива препоръката Ви за 3-то?
Благодаря

# 436
  • Някъде там...
Мнения за 19то гимназиален етап и 125то и някакво сравнение?
За 125 писах аз малко нагоре.

# 437
Всъщност не знам за бала, миналата година четох не добри неща за там, нямам личен поглед.
За 3то Су мога да говоря, не знам минималния, дъщеря ми влезе с 386 бал.

# 438
  • София
За 125 писах аз малко нагоре.

Да прочетох,благодаря ви, от там итръгна интересът ми, но ще се  рдвам ако и друг сподели впечатлиение, или ако някой има и върху двете училища да ги сравни. Едното определено ни е по-близо.

# 439
Всъщност не знам за бала, миналата година четох не добри неща за там, нямам личен поглед.
За 3то Су мога да говоря, не знам минималния, дъщеря ми влезе с 386 бал.

Бихте ли споделили какви са ви впечатленията от 3-то?

# 440
  • Сф
Много са различни и като паралелки и като местоположение и балообразуване дори. Но...миналата година събирах мнения и за двете. Аз лично наредих 19 то преди 125 то имам съвсем субективни впечатления ,но 19 то по ми хареса.
За 3 то и аз знам, че е ок. Смисъл, за предпочитане пред фризьорския или сега Княгиня Евдокия.

# 441
От училището нямам забележки, съвсем нормално училище.
Класът е див, имаше някои проблеми, но се справят, колкото могат.
Дъщеря ми мечтаеше да учи фотография, не я приеха във фотографското и затова отиде в този клас. Не е ходила на уроци по БЕЛ и математика в 7ми клас, само по рисуване.
Не учат кой знае колко фотография в 8ми клас, 7 часа седмично имат. Може повече неща са учат, но не всички деца са мотивирани.

# 442
От училището нямам забележки, съвсем нормално училище.
Класът е див, имаше някои проблеми, но се справят, колкото могат.
Дъщеря ми мечтаеше да учи фотография, не я приеха във фотографското и затова отиде в този клас. Не е ходила на уроци по БЕЛ и математика в 7ми клас, само по рисуване.
Не учат кой знае колко фотография в 8ми клас, 7 часа седмично имат. Може повече неща са учат, но не всички деца са мотивирани.

Кое е "фотографското"?  Техникума по полиграфия (или както му е сега името)?

# 443
# 444
Включвам се да споделя, че синът ми (1клас) е силно впечатлен от каките и батковците от горните класове в 3 СУ, особено тези с фотоапаратите, които ги снимат и им обръщат специално внимание 😊 Училището за мен е много симпатично като сграда и оборудване (имат отделна постройка с ателиета), много тихо и спокойно, вероятно заради малкия брой паралелки, администрацията също е учтива. Разбира се и там виждам пушещи ученици, но картината е доста по - приветлива от например 18 СУ (уж елитно). Там минавам всяка сутрин и стигам до офиса обладана от дим на трева 😂

# 445
Разбира се и там виждам пушещи ученици, но картината е доста по - приветлива от например 18 СУ (уж елитно). Там минавам всяка сутрин и стигам до офиса обладана от дим на трева 😂
                 Това просто е малко преекспонирано. Защо си мислите,че точно учениците пушат и то трева? Не отчитате , че у-щето се намира в район попренаселен с аборигени.Поразходете се по Пиротска и ще видите,че съм права.
                 Оставам с впечатление,че по този начин намалявате конкуренцията за постъпване в у-щето.Когато най-голямата влезе във 2 АЕГ куцо и сакато се изреди да ни убеждава колко наркомани има там. Да,ама не.Завърши го без проблем.Малката е 10 клас в 18-то и такива проблеми няма.Класът им си е много добър.Умни,будни деца и много и различни извънкласни занимания и мероприятия.При това детето си го възпитавате вие и каквото вижда у дома така и се държи на обществените места.

# 446
Разбира се и там виждам пушещи ученици, но картината е доста по - приветлива от например 18 СУ (уж елитно). Там минавам всяка сутрин и стигам до офиса обладана от дим на трева 😂
                 Това просто е малко преекспонирано. Защо си мислите,че точно учениците пушат и то трева? Не отчитате , че у-щето се намира в район попренаселен с аборигени.Поразходете се по Пиротска и ще видите,че съм права.
                 Оставам с впечатление,че по този начин намалявате конкуренцията за постъпване в у-щето.Когато най-голямата влезе във 2 АЕГ куцо и сакато се изреди да ни убеждава колко наркомани има там. Да,ама не.Завърши го без проблем.Малката е 10 клас в 18-то и такива проблеми няма.Класът им си е много добър.Умни,будни деца и много и различни извънкласни занимания и мероприятия.При това детето си го възпитавате вие и каквото вижда у дома така и се държи на обществените места.
Мисля, защото съм ги виждала. И не съм се изказала директно против училището. Имам опит с него. Големият ми син учи в корейската паралелка там до 7 клас, след което сам прецени, че иска по-добра СРЕДА и обучение, кандидатства и беше приет в АК. Вие се разходете в кампуса и вижте какво значи спазване на училищен правилник. Аз по Пиротска се разхождам всеки ден.

# 447
има училище, около което да няма групички пушещи ученици?
може би не трева, но обикновени цигари и вейпове - навсякъде
18то не прави изключение, също минавам често от там, просто дворът е голям и се обикаля по-трудно, което прави групичките не толкова скупчени
но пък 18то се рекламира като най-голямото училище в бг, т. е. хич не са малко пушещите около него

# 448

Мисля, защото съм ги виждала. И не съм се изказала директно против училището. Имам опит с него. Големият ми син учи в корейската паралелка там до 7 клас, след което сам прецени, че иска по-добра СРЕДА и обучение, кандидатства и беше приет в АК. Вие се разходете в кампуса и вижте какво значи спазване на училищен правилник. Аз по Пиротска се разхождам всеки ден.
              Е,разхождайте се спокойно по Пиротска и не си мислете,че в АК няма пушещи! Yum Що се касае за моята разходка из кампуса не е необходимо да се възползвам от съвета ви. Не е необходимо да дебна чуждите деца и кое какво прави.Много ясно казах, че както си възпиташ детето така и ще се държи то.
              И още нещо - добрата среда не се определя от парите на родителите и от висок успех.Успех и възпитание не са право пропорционални.Едното не гарантира другото.
              Така,че пожелавам успех на детето ви в АК, а нашето си е успешно и в 18-то. Намерило си  е подходящата среда,добри приятели и се чувства добре.

# 449
Като говорим за цигари, елате да видите сутрин какво се случва на НДК. Групички от ФЕГ, 22-ро, 127-мо и НТБГ си пият кафетата с цигари в ръка. Около същите училища картинката с групичките е същата и през деня. Така че едва ли ще намерите училище, около което няма пушещи, освен ако не е ОУ.
И, като говорим за цигари е добре, тези от нас, които пушат, да си припомнят на каква възраст са пропушили и дали са стояли до училището с кафе и цигара в ръка Grinning

Общи условия

Активация на акаунт