Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 89 646
  • 796
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Здравейте!
Бихте ли споделили мнения за 127 СУ и 12 СУ? Интересува ме нивото на преподаване, както на чужди езици, така и български и математика.

# 466
Здравейте!
Бихте ли споделили мнения за 127 СУ и 12 СУ? Интересува ме нивото на преподаване, както на чужди езици, така и български и математика.

Интересно ми е как очаквате родител да определи ниво по математика без да е математик? Или в 12 има 4 чужди езика, които се преподават, как разбирате нивото на останалите ако ви кажа нивото на немският?

# 467
Защото освен по реална статистика която може да се намери в интернет пространството и от близки хора чийто деца познавам, някак си не успявам да си съставя мнение за дадено училище.
                  Освен тези споменати източници на информация Hariela търси мнение и от непознати,добронамерени и отзивчиви родители , които имат деца в тези у-ща или достоверна информация за тях.
                  Най-реалната оценка за преподаването на един учител дават учениците му. Толкова добре виждат слабостите им и в това се уверих докато бяха на ДО.Нямаше нужда да съм математик за да оценя бисерите  на някои учители и да се удивя от точната оценка,която децата са му дали.

# 468
Защото освен по реална статистика която може да се намери в интернет пространството и от близки хора чийто деца познавам, някак си не успявам да си съставя мнение за дадено училище.
                  Освен тези споменати източници на информация Hariela търси мнение и от непознати,добронамерени и отзивчиви родители , които имат деца в тези у-ща или достоверна информация за тях.
                  Най-реалната оценка за преподаването на един учител дават учениците му. Толкова добре виждат слабостите им и в това се уверих докато бяха на ДО.Нямаше нужда да съм математик за да оценя бисерите  на някои учители и да се удивя от точната оценка,която децата са му дали.
Абсолютно съм съгласна, че по време на ДО много неща видяхме.
Но и много неща бяха за първи път.
Учителката по БЕЛ на моето дете в 6 клас, доста се изложи по мое мнение. Но това не я прави лош преподавател след като е извела толкова успешни деца.

Аз също имам мнение за някои училища дошло от непознати. От такаива които пишат от години във форума и които засичам и по други теми. Така съм наясно с кого имам близки виждания и с кого изобщо не ни се пресича мисълта.
Но се опитвам да разбера, как се доверяваш на човек за които нямаш никаква представа, да дада инфо.

# 469
  • Сф
smooth, напълно подкрепям казаното от вас.
Със сигурност има можещи, знаещи и тихи ученици, хубави класове. Но моята дъщеря също е възмутена от тези в градинката. Вика- " дъно са тия от 18 то". Тя също учи в района и за да ми сподели, явно много са я впечатлили..пък кой каквото иска да си мисли и да се убеждава. Жалко, че ръководството не взима мерки, защото е ясно мисля , че не само това училище е в района , а не е като да не се забелязват с безпризорното си поведение. Естествено, част от учениците вероятно.

# 470
  • на Мелмак
Аз чета мнения за Джон Атанасов, противоречиви са. Имаме две познати деца, едното е доволно, другото не. Дали ще може някой да се включи?
По изчисления на сина ми, би влезнал там, баловете за различните паралелки варират в доста широк диапазон. Аз клоня към едно частно. Там също чета и ще питам 🙂.
Предварително ви благодаря, момичета!

# 471
..... " дъно са тия от 18 то". ...
                     Направо съм шокирана - как три години не съм разбрала колко са ни безпризорни ,пушещи и не знам си какво още децата. Само защото учат в18-то! Единствено съм щастлива,че нашето дете никога няма да каже - " дъно са тия от ....."! В речника и няма подобни жаргонни изрази.Поне сме я научили да се изразява грамотно и да не припява на общата маса и то само за да е интересна.
                      ПП. Не се доверяваш на непознати , а получаваш разнообразна информция по интересуващ те въпрос.В крайна сметка истината си е истина и не се влияе от злобарски коментари.И много по - често получаваш точна и вярна информция от непознати от колкото от близки .Все още има хора,които могат да помогнат  с мнение и то с най-добри намерения.Мога да ви цитирам имена на "непознати",които помагат на всеки випуск с точна,компетентна информция ,отговарят на въпроси и всичко това правят без да търсят слава и признание.Отделят от личното си време за да помогнат и помагат на непознати.Ако четете внимтелно ще ги намерите почти във всички теми за образование и ще признаете ,че са изключително информирани,точни,компетентни и отзивчиви.

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 18:02 от Didia

# 472
Не мога да не се намеся и аз след прочетеното за 18 СУ. Дъщеря ми е 10 клас с корейски език и сме изключително доволни. Тъй като тя имаше желание само за този език, нямаше друг вариант. Съучениците й са приятни деца, голяма част доста амбициозни, доволна съм от средата и въобще нямам притеснения. Знам, че половината пушат, другата половина - не /ако това успокоява някой/. Малката ми дъщеря  е 7 клас и иска да пише на първо място една от "топ" гимназиите. Ако не успее, сме взели решението и тя да е в 18-то, нищо, че ще "похаби бала" според някои /очакваме добри резултати/. Единственият минус за мен е , че са много момичешки класовете.

# 473
  • София
И аз не мога да се въздържа да не коментирам. Имам няколко близки двца в 18то завършили, едното миналата година, носител на множество награди за есета и др  литературни. Всички деца които познавам от там са възпитаници наяпонската паралелка и само хубави нрща мога да кажа за тях - умни, възпитани, с успехи. Имам чувството, чр умишлено се очерня училището. Пушачи има навсякъде. Ако ви кажа какво р около 22р.Че дори и в музикалното тези с пеене масово пушат, а нали знаете колко е яко това за гласа. Трева, цигари и за съжалениве и други баркотици им навсякъде, всичко си е до дете.

# 474
  • София
Докато сме на тема 18-то , бих искала да задам един въпрос по същество. Моля за отзиви за паралелката с английски. На сайта на училището пише, че част от предметите се изучават на английски. Така ли е наистина?

# 475
Здравейте,
търся информация за 35 СУ, което се води едно от добрите училища в София. Разгледах снимки през гугъл мапс и съм потресена. Сградата на училището е пълна разруха, откакто е построено не е ремонтирано. Вътре положението в класните стаи, коридори, санитарни помещения също ли е толкова трагично ?
Не мога да разбера как може такова нещо, така да е занамарено уж хубавото училище, на добра локация? Преподавателите поне на ниво ли са? Как може  човек да има желание  да учи и да ходи на работа в такава постапокалиптична обстановка ? Директорът тряба да се засрами, толкова проекти по програми и нищо..

# 476
Вътре не било чак зле, но не е и за пример.Вчера говорих с дете, което е учило там преди време.

# 477
# 478
Вчера минах с колата и детето покрай 35- то. Останахме потресени. Фасадата пада, дупки по стените, двора грозен, пълна съборетина.  Училището изглежда като коптор. Няма ли директор това училище? Детето не го хареса и каза да не го пишем.  Най- вероятно и вътре е същото.  В центъра на София и то желано училище- без думи.

# 479
И ние онзи ден минахме от там и си помислих същото.

Общи условия

Активация на акаунт