Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 89 629
  • 796
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,някой дали може да даде отзив за 23 СОУ?

# 496
Здравейте,някой дали може да даде отзив за 23 СОУ?
Синът ми учи в него, в 8 клас , Предприемачество. Сградата е добре, локацията - също. Имат много млади учители, които имат високи изисквания и не пишат оценки без знания. Затова и не мога да се похваля с висок успех. Но причината е в нашия телевизор. Когато седне да учи веднага има резултат. Дисциплината в класа не е добра- шумни са. Но и за това причината не е в учителите. Хората се стараят. Основната им учителка по английски е много младо и симпатично момиче. Учила е във Великобритания и със сигурност може да ги научи на много. Като цяло имам положително мнение за училището.

# 497
  • София
Добре познавам училището в начален и прогимназиален етап и мога да кажа, че има много добра организация. Ръководството е насреща за разговори и се е вслушвало в родителите в няколкото случаи, в които сме се обръщали към тях с искания за класа.

# 498
Мислим го това училище за предприемаческата или италианската паралелка!А някой знае ли какво е нивото на преподаване на италиански?

# 499
  • София
Нямам информация за нивото, но през годините често са имали отлично представяне на олимпиади. Тази година не съм видяла да са споделяли, това не значи, че е нямало. Със сигурност зависи най-вече от мотивацията на детето.

# 500
  • Сф
Мислим го това училище за предприемаческата или италианската паралелка!А някой знае ли какво е нивото на преподаване на италиански?
И аз имам близко дете с отличен резултат от олимпиадата по италиански.

# 501
  • София, Манастирски ливади
Интересува ме профил Природни науки с испански - Как бихте подредили следните училища: 1, 22, 30 и 127? Ще се радвам да споделите мненията си.

2 СУ имат такава паралелка. Синът ми е 7 клас и нямам преки наблюдения за гимназиални етап. На последната родителска среща бяха дошли преподавателите по биология и история. Много добро впечатление ми направиха. Училището е с много добра материална база. Кандидатстват за изграждане на огромен STEM център.

https://2su.bg/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5 … D0%BB%D0%B0%D1%81

# 502
В началото на 2022 г. На родителската среща се похвалиха, че 10 деца са стигнали до Националния кръг на олимпиадата по Италиански. Направи ми впечатление в началото на годината, че класната на Италианската паралелка е много млада, което е добре. Децата харесват такива учители. Но нямам преки впечатления. Ние сме в паралелката с английски.

# 503
  • София
Племеницата ми тази година завърши 12 клас там. В италианската паралелка. Последните 4 години стигаше да 3 кръг на олимпиадата по италиански и то в първите 10 места. Знам от нея, че много строго са ги държали по италиански. Разбира се зависи от детето. Тя го знае на доста добро ниво. Говоря отлично езика и мога да преценя това.
Честно казано бях изумена, че едно квартално училище може да предостави такова обучение... Не мога да коментирам за база, учители и дисциплина, защото не знам.

Знаете ли училища освен НПМГ, в които се изучава биология и интензивно чужд език? Благодаря!

# 504
  • София
18то от тази година имат две паралелки природни науки. Една ако не се лъжа е с интензивен АЕ, а другата с ФЕ. Катедрата по химия им е много силна. Доста деца трудно се справят с изискванията, но се държи ниво по този предмет и оценки не се раздават на кило.

# 505

Знаете ли училища освен НПМГ, в които се изучава биология и интензивно чужд език? Благодаря!
В НПМГ не съм сигурна дали се изучава интензивно чужд език - езикът май е по-скоро разширено.
За комбинация език + природни науки, една позната ми сподели, че детето ѝ искало това и учи във 2 СУ. Подобна комбинация имало и във 2-ра английска, но за там не им стигнал балът... Препредавам информация от втора ръка, тъй като при нас интересите бяха в други посоки, но Вие си проверете как стоят нещата в тези училища през настоящата кампания.

# 506
  • София
В НПМГ езикът се учи разширено, по 12 ч на седмица.

# 507
  • София
18то от тази година имат две паралелки природни науки. Една ако не се лъжа е с интензивен АЕ, а другата с ФЕ. Катедрата по химия им е много силна. Доста деца трудно се справят с изискванията, но се държи ниво по този предмет и оценки не се раздават на кило.
Много благодаря за информацията!

# 508
В 32-ро се изучава английски интензивно и ума паралелка Природни науки. Имам дъщеря там 9 клас. Не беше приета НПМГ и това беше следващата опция. Ако трябва да сравнявам между НПМГ и 32 разликата е ясна. Биологията и Химията в Нпмг
Са на по-високо ниво, а английския в 32.

# 509
Мисля, че влагате твърде много очаквания в понятието " интензивно изучаване". Има-няма 144 учебни часа повече от РИЧЕ за целия втори гимназиален етап. Разликата при езиците идва основно от профилирането, не от начина на обучение.

Общи условия

Активация на акаунт