Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 76

• 57 373
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
  • София /Абсурдистан
Страшно много хора се лекуват там. Прегледите са трицифрена сума. Сега без да си платил 75 лв не ти пускат заявка, а без заявка, не може нищо да се прави. Вече наистина се оливат с това скубане на пари.
От следващата година вече съм веднъж годишно на диспансерен преглед, имам още 2 г, но после, дано да не се наложи, ще се отписвам от там. То в Сити и в Токуда ще ти вземат пари и за въздуха, който дишаш.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 18:20 от The Iron Lady

# 616
Ужасни неща пишете за промените в болниците

Аз минах трета вливка в понеделник
Цяла седмица дремах, едва днес живнах малко
Лошо спя, не ми се яде грам, едва пия вода
Ама ще мине, няма как

# 617
  • София
Финансовите правила на Аджъбадем се диктуват от “Високата порта” и локалният мениджмънт няма инструменти, с които да противодейства. Стига се и до извращения, напр. невзети административни такси от “изпуснати” пациенти се удържат от заплатите на лекарите (от сестрите не смеят). Жалка картинка е тук... такива сме мизерници.

# 618
Мноого тъжна история с тези нововъведения в Сити. А и това, което споделя Фло съвсем.

Моли, аз съм в Надежда на диспансер. Все още съм на три месеца и засега успявам да използвам изследванията, които ми правят на диспансерния преглед, за издаване на нов протокол. Нямат ПЕТ скенер, но дават направления такъв и го правиш, където решиш. Засега няма такса.

# 619
Здравейте, момичета!

Влизам доста паникьосана тук и се надявам да е правилната тема.

Снощи си напипах нещо като удебеление на едната гърда. Върви горе-долу по посока тъканта, която се усеща под кожата. Не е видимо, а се усеща само при напипване. Не бих казала, че боли повече от останала част от гърдите. Днес ми е 3-ти ден на цикъла и преди 3 месеца имам аборт в 3ти месец (ако това е от значение). Попринцип често си проверявам гърдите сама, както и до преди седмица бях на море, така че със сигурност щях да забележа, ако това удебеление беше там от повече време. Можете ли да ми дадете някакви насоки, както и евентуално идея кой може да ме прегледа в неделя, защото ще се побъркам от притеснение. 

Предварително благодаря!

# 620
  • Русе
И да се паникьосваш, и да не, докато не те види доктор няма как да стане ясно какво е.
Може да е хормонален бъг, кисти, фиброаденоми, мастопатия,.... изобилие от доброкачествени боклуци.
Използвай уикенда да набележиш доктори в твоя град и в понеделник да си запазиш час. Човек в паниката си не взема рационални решения.

# 621
И да се паникьосваш, и да не, докато не те види доктор няма как да стане ясно какво е.
Може да е хормонален бъг, кисти, фиброаденоми, мастопатия,.... изобилие от доброкачествени боклуци.
Използвай уикенда да набележиш доктори в твоя град и в понеделник да си запазиш час. Човек в паниката си не взема рационални решения.

Разбирам това много добре, но наскоро диагностицираха най-близкия ми човек с друг вид злокачествено заболяване и това в момента направо ме изкарва от равновесие. Пропуснала съм да напиша, че става въпрос за гр. София. В момента не съм в града и затова търся съвет, ако някой знае лекар , който да може да ме прегледа  още в неделя, когато се прибера.

# 622
  • София /Абсурдистан
Спокойно де, няма кой в неделя. Записваш час и чакаш ред. Ако е станала беля, някой друг ден напред назад няма значение. И при мен беше уплътнение само, че и мастит, чак на ехографа видяха, че е тумор.. Ще се види на ехографа какво е, дишай.

# 623
  • Русе
Честно казано хич не ми се вярва, че някой ще те прегледа в неделя.
Сипи си едно и се успокой. Кой с какво е диагностициран в твоя случай няма никакво значение. Ти си си ти. Пак пиша: използвай момента да намериш доктор. Мамолог, хирург, рентгенолог...някой, който поне да те погледне на ехограф.

# 624
Flora, през superdoc или easydoc би могла да запазиш час. По принцип известните мамолози имат заети часове за толкова кратък срок, но може и да се освободи час или просто да отидеш при някой, ако искаш възможно най-скоро. Аз бих препоръчала д-р Йордан Спирдонов, преглежда в ИСУЛ, през easydoc можеш да запишеш. За д-р Персенска съм чувала добри отзиви, веднъж й звънях на посочен в интернет телефон, но беше отпуска. Споменавам като идея да намериш телефона й в гугъл и лично да й звъннеш, беше много отзивчива и мила, сигурно би те взела извънредно като обясниш ситуацията. Успех!

# 625
  • София /Абсурдистан
Може и при д-р Йорданов в Сити клиник, много е добър. Може и с направление, може и платено.

# 626
Флора, според мен ще е трудно в неделя. Освен това, според мен не търси лекар, който ще те приеме веднага, а такъв който да е добър.
Че много грешки стават от бързане. Щом си в цикъл, изчакай. Имаше период след цикъла, в който е добре да се правят прегледи на гърдите, ама нека някоя по-млада мацка да каже, че аз нямам вече цикъл и не мога да кажа с точност.
Не се шашкай, ще отидеш, ще те прегледат и тогава ще го мислиш. Дай Боже да е фалшива тревога!

# 627
Флора, според мен ще е трудно в неделя. Освен това, според мен не търси лекар, който ще те приеме веднага, а такъв който да е добър.
Че много грешки стават от бързане. Щом си в цикъл, изчакай. Имаше период след цикъла, в който е добре да се правят прегледи на гърдите, ама нека някоя по-млада мацка да каже, че аз нямам вече цикъл и не мога да кажа с точност.
Не се шашкай, ще отидеш, ще те прегледат и тогава ще го мислиш. Дай Боже да е фалшива тревога!

Благодаря и дай Боже!

Моля, ако някой знае в кои дни след цикъл е добре да се прегледам да сподели.

Може и при д-р Йорданов в Сити клиник, много е добър. Може и с направление, може и платено.

Благодаря! И аз си мислех дали да не отида в Сити Клиник. Много време ли се чака за него?

Flora, през superdoc или easydoc би могла да запазиш час. По принцип известните мамолози имат заети часове за толкова кратък срок, но може и да се освободи час или просто да отидеш при някой, ако искаш възможно най-скоро. Аз бих препоръчала д-р Йордан Спирдонов, преглежда в ИСУЛ, през easydoc можеш да запишеш. За д-р Персенска съм чувала добри отзиви, веднъж й звънях на посочен в интернет телефон, но беше отпуска. Споменавам като идея да намериш телефона й в гугъл и лично да й звъннеш, беше много отзивчива и мила, сигурно би те взела извънредно като обясниш ситуацията. Успех!

Кои мамолози бихте ми препоръчала от superdoc и easydoc?

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 21:28 от *Флора*

# 628
Ако има проблем, няма значение в кой ден, ще се види.

# 629
  • София /Абсурдистан
Точно така преди 3 г и аз бях психясала и в паниката взех куп грешни решения. Още си мъкна последиците от тях.
Флора, успокой се, запиши си час и действай. Може пък да е фалшива тревога и дано да е така.

Общи условия

Активация на акаунт