Любители на котки - Тема 175

• 32 516
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
Хора, не знам дали Море е видяла, че имаме нова тема, но пък имам инфо за Сузи. Сузи се възстановява от панлевкопения и вече е по-добре, слава Богу. В момента е на стационар в клиника Капашиков в Пловдив (добре че реагира бързо и я заведе още същия ден). Днес или утре трябва да си я прибере вкъщи.

# 61
Горката Сузи. Явно не е ваксинирана, щом е пипала тази гадория. Дано да успее да се пребори, защото никога няма да забравя кошмарния месец, в който се борих за живота на първата ми котка. Ваксината ми беше невъзможна - беше месечната ми заплата в идиотските години тогава. Уж я закрепиха, дори решиха, че са сбъркали диагнозата (тогава нямаше тестове), но след известно време на ремисия вирусът засегна нервната система и нещастната животинка си отиде на само 3 години😭.

# 62
Аз мога да ви разкажа цялата сага от трето лице, ама нека Море да си я прибере и сама да разкаже. Не е ваксинирана. Заразена е в клиниката където беше кастрирана. Потвърдено много нагло от оная ветка. След много опити да се свърже с нея по телефона, за да разбере какво ѝ е била последно, оная ѝ се развикала, че "вие не сте си я ваксинирали, тя може да има панлевкопения". Демек, си признава, че е имала панлевкопения в клиниката.

Тест за панлевкопения не се направи, обаче. Като отиде при Капашиков, едно, че нямаше достатъчно финанси и второ, че Капашиков директно я наплаши, че котката е с перитонит, че нямало смисъл от тестове, тъй-като щял да я лекува симптоматично. Аз ѝ поисках кръвните за да коментирам с bubalesa отклоненията, които се наблюдават при фип, но при Суза нямаше такива, ами абсолютна загуба на бели кръвни клетки (абсолютна левкопения). За щастие нямаше анемия и биохимията ѝ беше добра, а и Суза беше спокойна в стационара, което допринесе за благоприятното ѝ възстановяване. Бързата намеса с флуидотерапия и антибиотици е много важна при панлевкопенията, защото котката отказва да пие вода, докато гори от висока температура и повръща. Важното е, че отиде навреме за помощ.
От там нататък Море да ви разкаже.... Simple Smile

# 63

Душичка! Отслабнал е... Какви са вирусите? Няма ли ваксини за тях? Т.е., би трябвало да може да съжителства с ваксинирани котки.
[/quote]

Здравейте, много ви благодаря за съобщението! За съжаление и за двете заболявания нямат ваксина, но той в момента е в ремисия и стимулираме имунната му система със сироп. В домашни условия без стрес не би трябвало да са проявят симптоми, но не може да съжителства с други котки, защото чрез одраскване може да ги зарази.

# 64
Значи едното е FIV, а другото какво е?

# 65
О Шошо и е с ваксина и Пак се разболя. Но това беше първото, което му пуснаха в Провет. Тестове за Панливкопения, Ковид и др. И кръвна картина веднага. Нямаше направо телца…
Дано се справи маца!
Тази “клиника” не трябва ли да се докладва. Ако има съмнения за вътрешна зараза?

# 66
Здравейте! 🧡

Наскоро го изписаха от клиника и за съжаление има 2 много сериозни инфекциозни болести, които правят съжителството с други котки невъзможно. Това е и причината, поради която не може да остане при нас за дълго.

Душичка! Отслабнал е... Какви са вирусите? Няма ли ваксини за тях? Т.е., би трябвало да може да съжителства с ваксинирани котки.

Здравейте, много ви благодаря за съобщението! За съжаление и за двете заболявания нямат ваксина, но той в момента е в ремисия и стимулираме имунната му система със сироп. В домашни условия без стрес не би трябвало да са проявят симптоми, но не може да съжителства с други котки, защото чрез одраскване може да ги зарази.

Второто заволяване не е много сигурно, тъй като има анитела без проявени симптоми за ФИП

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 15:13 от Neda Daskalova 723028

# 67
О Шошо и е с ваксина и Пак се разболя. Но това беше първото, което му пуснаха в Провет. Тестове за Панливкопения, Ковид и др. И кръвна картина веднага. Нямаше направо телца…
Дано се справи маца!
Тази “клиника” не трябва ли да се докладва. Ако има съмнения за вътрешна зараза?
С каква ваксина беше ваксиниран Шошо?

Ами, ако беше нарочно заразена, да се докладва, ама то от немърливост... Disappointed Влизали по три котки наведнъж за преглед. Така как да се държи хигиена? Невъзможно!

Neda, разбирам. Много е трудно да се намери такъв човек, дано да изкара късмет душичката!

# 68
Тривалентна

# 69
Да, де, ама коя?

# 70
  • Бургас
Рози, ако го вземеш у вас ще стане страхотна комбинация бяло и черно.
Мария Хари кротна ли се? Скача ли да дере и хапе?
Скача.
Че и баща ми напада с огромно желание и се престарава.

Днес си говоря аз по телефона,Харко от яд,че не му обръщам внимание,търчи като кон,събаря всичко по пътя си,огромен,тежък пепелник от старите,тип сувенир падна на земята...
Нахален котарак.

# 71
А нашата Оливия Белята. Прибирам се аз от работа, ще готвя мусака за вечеря. Сутринта съм извадила една кайма да се размразява и понеже онзи ден отмъкна крилце, но бях ги оставила в съд с вода на плота, този път в тенджера с капак. И вдигам капака, отдолу празно. Реших, че дъщерята рязко е решила да готви и си е направила нещо с каймата. Викам я за справка и тя твърди, не съм виждала кайма. Като станала от сън, тенджерата била на земята и я вдигнала, но кайма нямало. Нашият дзвер съборил, отворил и ял сурова кайма. Остатъкът намерих под скрина. Дали ще й стане нещо? На Родна стряха е.

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 22:27 от MianaNia

# 72
Чета за Оливия Белята и се смея с глас.
Явно котките ви учат на повече ред. Ако животинката харесва сурово месо, е ясно, че такова не се оставя извън хладилника. Спомням си една случка преди много години на село, когато още имаше животни. Майка ми, нейна приятелка, аз и тогавашната любима котка Лъки. Купили сме месо от прясно заклано малко теле. Двете баби нарязани шницел и ги оставили на масата. По едно време чувам тупурдия - Лъки отнесла единия шницел 😀. Хищникът (тя беше голяма ловджийка) не е виновен, не се оставя месо извън хладилника.
Сега с Мъри нямам проблеми - категорично отказва да яде истинско месо, независимо дали сготвено или сурово.

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 18:19 от Недоволна

# 73
Недоволна, Маца е същата като Мъри - дори и риба не иска, заклет любител е на джънк фууда (гранули), а от човешките храни, ако я оставя, ще яде хумус, маслини и жълтък от сварено яйце. За сметка на това не обръща внимание на оставена без надзор храна, дори и нейната и не яде никъде, извън купичката си, която трябва да е поставена на точно определено място Grinning
Стискам палци на котачето, което си търси дом, както и на болничките пухчовци.
MarietaYo, бързо оздравяване и на теб!

# 74
Момичета, не си водете котките при Капашиков в Пловдив! Ветът е скъпар и дори не знае да поставя точна диагноза. Това, което е дал на Море (казах ѝ да иска писмено какво с какво и за каква сума е лекувано) е за смях... Написал
Диагноза: коронавирусна инфекция панлевкопения
В разчета написал всевъзможни лекарства и витамини, включително и капки за уши! Flushed Не дал всички касови бележки!
Един вет мошеник знам от Хасково, сега знам още един - от Пловдив.

Общи условия

Активация на акаунт