Любители на котки - Тема 175

• 32 691
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Да, бяха.
Но за Черен Нос не съм сигурна.
Тя май не е ваксинирана.

Какво общо имат ваксините с кастрацията…
Това си е твое решение.
Ако кастрираш уличните - не ги ваксинираш преди това, нали?

# 256
  • София
Аз искам да кастрирам, ама нямаме ваксини и съм се вкарала в размисли. Нямам достатъчно време и средства да ги ваксинирам преди кастрация.
Мариета, твоите ваксинирани ли бяха преди кастрациите в Провет?
Попитай ги любезно дали в момента имат заразни случаи. Едва ли ще заразят съзнателно. Иначе Преслава стоя при тях 1 седмица и нямаше проблем. Но то е до късмет. И хигиена, разбира се ...

# 257
Дребното утре ще го водя за второ обезпаразитяване..Див го натоварих на тази възраст с обезпаразитяване и с ваксина на едно.
А сега се чудя, дали да не изчакам с ваксината малко..клиниката е на 200м от нас.

Шефовете все коментират колко умно и хиро коте е:) Радват му се!
А той е любов..Имам чувството, че ако цял ден го галя няма да му омръзне и ще мърка! Но няма начин и все протестира, когато го изоставям за да работя. Simple Smile

# 258
А колко струва ориентировъчно една кастрация? Ще попитам и в клиниката разбира се, ама да съм подготвена.
Тези дни ще проучва въпроса за да мога и в работата да си организирам нещата.

# 259
Цените варират..за мъжко и женско коте, градове..
За Див беше 40лв в нашия град. Имах и оферта за 30лв. от познат ветиринар.
Избрах клиниката където го водих..Вярно поток от доктори стажанти, но бяха спечелили доверието ми с отношение.

# 260
  • София
А колко струва ориентировъчно една кастрация? Ще попитам и в клиниката разбира се, ама да съм подготвена.
Отворих сайта на една клиника в Слатина (София). Това са цените -
Кастрация на мъжка котка   80 лв.
Кастрация на женска котка   100 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ: При използване на инхалационна анестезия, цените се увеличават с 50 лв. Кастрациите по време на разгонване и при много затлъстели животни се оскъпяват с 20%

Отделно се заплащат кръвни изследвания, които в някои клиники ги спестяват и оперират на сляпо. Те ще са още поне 20-30 лв.

Но могат да се намерят и много по-високи цени в престижни клиники, както и доста по-ниски в малки населени места.

При женска котка е важно разрезът да е малък (максимум 2-3 см), с разградими конци и вътрешни шевове.

# 261
  • Стара Загора
Аз искам да кастрирам, ама нямаме ваксини и съм се вкарала в размисли. Нямам достатъчно време и средства да ги ваксинирам преди кастрация.
Мариета, твоите ваксинирани ли бяха преди кастрациите в Провет?
Попитай ги любезно дали в момента имат заразни случаи. Едва ли ще заразят съзнателно. Иначе Преслава стоя при тях 1 седмица и нямаше проблем. Но то е до късмет. И хигиена, разбира се ...

По принцип би следвало, ако имат заразни пациенти да са отделени от останалиъе в друго помещение. Ама по принцип само...в действителност може да е друго.

# 262
  • Варна
И в моята глава цената на кастрацията е около 100-тина лв. Късметка и Лара (куче, 35 кг.) сме кастрирали във Варна, преди години. Маслин и Сивчо ги осиновихме от вет. клиника кастрирани, но това беше цифрата, която си помислих като видях питането.

# 263
Миналата седмица питах за женска и за мъжка котка - София , Люлин - мъжка котка 60 лева , женска котка 100 , кръвни изследвания - 60 лв.

# 264
Платих 200 лв за Франки.

# 265
  • Бургас
Да покажа Харко циркаджията, напоследък много иска нашето внимание и му е много приятно да се глези на някого,в случая под стола на баба си ги прави тези номера:

# 266
  • София
Прекрасно коте е Хари! Simple Smile

# 267
  • Бургас
Прекрасно коте е Хари! Simple Smile
Благодаря!
И от негово име благодаря.
Радвам му се от сърце и душа,всички разсмива.Радостта му от живота е заразителна.

# 268
  • Стара Загора
Много сладък Харко. ❤️
Ето го нашият в новият трон. Оригиналното на катерушката отесня и се наложи да направим ново.

# 269
Браво за новия трон!
Когато купихме катерушката, Тери беше малко коте. Сега последната площадка е тясна. В жегата от нея се разлива котка, с висящи глава и лапи. Явно конструиращите котешки дървета не ги съобразяват с размерите на зряла котка и е нужно преправяне (дострояване).

Общи условия

Активация на акаунт