Любители на котки - Тема 175

• 32 662
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
Показател ли е при котетата топло и сухо носле? За кучовете - случи ли се - лошо. А при маците - показател за болест ли е?

# 301
Спокойно, ако е горещо, както е сега, е нормално, ако котката няма други видими здравословни проблеми.

# 302
Наистина нещо иска да ти каже.
Не те ли води на някъде като излезеш?
Води ме на ляво и после към мястото за отдих където преди събирах всички котки за ядене и седях там с часове... Пробвах да ѝ сложа на същото място храна и да се прибера. Не иска. Тръгва след мен, влиза с мен и след малко повторение - мяука да излиза, пускам я, и почва да мяука пред входа и аз да излизам. Цял ден стоя срещу прозореца на кухнята, където шетах. Седи, гледа ме и мяука... Rolling Eyes

Тъкмо да напиша това и чувам пак Миса пред входа, идва към срещу прозореца мяукаща. Излязох веднага с телефона и вижте какво се случи...

https://youtube.com/shorts/a7jtoxdvvBk?feature=share

# 303
Не е активен линкът. Кажи ни Simple Smile

# 304
Ох, нещо не го отваря приложението. В браузър пробвах - отваря се.

Ами... Душичката ми донесе едно малко пилешко кокалче! Blush Явно ми е носила още подаръци, ама аз не съм ги забелязала. Smile

# 305
  • София
Донесла е кокалче, явно да нахрани Ами_нка Simple Smile. Миличката Миса, блгаодарност показва! Голяма душичка.

# 306
Здравейте, взех си малко котенце от улицата, дадох му хапчета за обезпаразитяване, уж бяха точната доза, ама явно не са свършили работа, понеже старата котка (6 години) като че ли се разболя, малко си позагуби гласа в началото, сега си го върна, има кръв в изпражненията си (при малкото няма, само му беше подуто коремчето, сега мина) и в изпражненията и на двете виждам някакви много мънички (сигурно няма и 2 мм) бели неща, като миниатюрен ориз. Някой има ли идея какво е? Ще я заведа на ветеринар началото на следващата седмица, но тя е вече стара, ще ме издере, докато стигна дотам, чудя се дали не мога да занеса само малката (по-кротка е), те са заедно та сигурно имат едно и също, просто се притеснявам да не стане нещо дотогава и някой има ли опит с такива неща и възможно ли е вкъщи да хванем нещо от това...?

# 307
Здравейте, взех си малко котенце от улицата, дадох му хапчета за обезпаразитяване, уж бяха точната доза, ама явно не са свършили работа, понеже старата котка (6 години) като че ли се разболя, малко си позагуби гласа в началото, сега си го върна, има кръв в изпражненията си (при малкото няма, само му беше подуто коремчето, сега мина) и в изпражненията и на двете виждам някакви много мънички (сигурно няма и 2 мм) бели неща, като миниатюрен ориз. Някой има ли идея какво е? Ще я заведа на ветеринар началото на следващата седмица, но тя е вече стара, ще ме издере, докато стигна дотам, чудя се дали не мога да занеса само малката (по-кротка е), те са заедно та сигурно имат едно и също, просто се притеснявам да не стане нещо дотогава и някой има ли опит с такива неща и възможно ли е вкъщи да хванем нещо от това...?
Първо - успокой се. Това са плоски червеи - паразити. Въпросът е мърдат ли тези "оризчета" или само ги има.
Мийте си хубаво ръцете след почистване на тоалетната и няма да хванете нищо.

# 308
  • Стара Загора
Amy_nka, много е красива Миса Heart Eyes

# 309
  • София
"Оризчетата" са тении. Първото ми коте Мацо имаше и ги забелязахме доста време след като го взехме, а бях с две малки деца. Мястото, където спеше беше пълно с "оризчета". Не се заразихме. Не е проблем! Всички капки и хапчета им действат. Само трябва да се има предвид, че тениите се развиват по-бавно от глистите и съответно следващите хапчета/капки трябва да са на по-дълъг интервал. Най-добре ветеринар да каже, но мисля, че се даваха през 1 месец (а може да бяха 20 дни). Обикновено заради глистите се дава второ хапче на 14-тия ден и се приключва. Така тениите остават неунищожени. Трябва да се даде още едно хапче след 2 седмици (1 месец след първия прием) и за по-сигурно пак след още 1 месец.

Спокойно можеш да заведеш само малкото, а да ти дадат хапче и за голямото. Само трябва да знаеш теглото ѝ.

И аз видях Миса. Трябва да се копира линка. Но за поведението ѝ не мога да кажа нищо. Дано наистина да показва кокалчето!

# 310
Тути получи гърч преди малко, не знам къде се намирам.
Мисля че не вижда.
Сами сме.

# 311
Миса е много хубава и колко е дебеличка 🥰.
Малкото бебе показано от Мария също е много сладко.

Моята Манди продължава да се дави/кашля сред като пие вода.Каква може да е причината? Два дни след инжекцията не го правише и сега пак е започнала,че и малкото.

Лосионите за почистване на очи кога и защо се използват?

# 312
  • Бургас
Мисля че не вижда.
Сами сме.
Ееее...те могат ли да получат нещо като инсулт?
И в неделя има клиники,грабваш я и на доктор.Стискам ви палци и от сърце се моля да е добре.

# 313
  • София
Син Кръст отварят в 8 сутринта в неделя.

# 314
  • Стара Загора
Мисля че не вижда.
Сами сме.
Лисичка, как е Тути? Стигнахте ли до лекар?
Да не е изяла нещо? Растения?
Стискам палци всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт