СНБМ - инициативи - 2 част

• 31 142
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
....Беше обаче отново абсолютно категоричен , че промяната е съвсем формална, а не за промяна на смисъла.[/u]

Интересно ми е, чисто принципно, при едно разминаване в тълкуванията на двете институции,
как се взима решение кое е меродавното...

# 481
....Беше обаче отново абсолютно категоричен , че промяната е съвсем формална, а не за промяна на смисъла.[/u]

Интересно ми е, чисто принципно, при едно разминаване в тълкуванията на двете институции, как се взима решение кое е меродавното...
Ами не знам, но е факт, че бюджета на НОИ е приет, очевидно тези пари там са предвидени, те ги изплащат , така че...

# 482
Мацки, май е време да пускаме нови темички.
Тази е на двадесет и някоя страница, другата на 32-ра....

Ами не знам, но е факт, че бюджета на НОИ е приет, очевидно тези пари там са предвидени, те ги изплащат , така че...

И аз не знам. Това, че бюджета е приет задължава ли ги да извършват конкретни разходи?
Или има възможност за реализиране на "икономии" и релокиране към други направления?
С тези въпроси се опитвам да си изясня (доколкото е възможно) вероятността за
неблагоприятно развитие на ситуацията....

# 483
Стига си разсъждавала така, не давай иде, че току виж някой ги прочел Wink
Нека да изчакаме да видим какво ще стане. Peace

# 484
Мисля, че в темата за клюкини отговорих на Влади, че пиша текстовете за менюта, като са изцяло готови ще ги пусна да ги обсъдим и редактираме...  Peace
Не влизам много сега да пиша тук, че ми е празнично още и като знам, че като се върна на работа ще е пак по цял ден работа и форум..гледам сега да разнообразявам...

# 485
  • София
Ученикът в малък град със 162 лв. по-скъп от столичния

От 2007 година се въвежда единен стандарт за финансиране на обучението на ученик

От ИА "Фокус"
Цитат
Кметът на Сливен Йордан Лечков определи перспективите за развитие на общината през следващата година. Според него най-важното през 2007 година е да се модернизират детските заведения и да се реализират набелязаните инфраструктурни проекти.

Бременни стискат до 1 януари за бонуси

# 486
Моля ви, ако някой има телефона на Вики да ми го даде Praynig

# 487
Здрасти на всички
Хриси.....говорихме....ще дойдат в 11 и няма да е много дълго
Помолих ЗинаСт да ми сметне 90% ако си осигурен на 400 и на 600 за да знам точно какви са сумите....че нещо не ми беше много ясно като ми го обясняваше нашата счетка....за да кажа ...да не се излагаме...
Писах и и ако е наясно какво ще е положението с осигурените на МРЗ...дали ще взимат 180 или 90% от 160....ако знае да ми каже..за да съм сигурна
Дано да ми отговори...че са празници все пак
Напоследък не мога да мисля въобще..затъпявам прогресивно...и изпростявам
Хриси теб ще се видим утре вечер и ще поговорим..

ПС Честит имен ден на патерици

Последна редакция: чт, 28 дек 2006, 23:47 от BgViki

# 488
Мисля, че в темата за клюкини отговорих на Влади, че пиша текстовете за менюта, като са изцяло готови ще ги пусна да ги обсъдим и редактираме...  Peace
Не влизам много сега да пиша тук, че ми е празнично още и като знам, че като се върна на работа ще е пак по цял ден работа и форум..гледам сега да разнообразявам...
Много ясно Дес, разпусни малко Wink

# 489
Здрасти на всички
Хриси.....говорихме....ще дойдат в 11 и няма да е много дълго
Помолих ЗинаСт да ми сметне 90% ако си осигурен на 400 и на 600 за да знам точно какви са сумите....че нещо не ми беше много ясно като ми го обясняваше нашата счетка....за да кажа ...да не се излагаме...
Писах и и ако е наясно какво ще е положението с осигурените на МРЗ...дали ще взимат 180 или 90% от 160....ако знае да ми каже..за да съм сигурна
Дано да ми отговори...че са празници все пак
Напоследък не мога да мисля въобще..затъпявам прогресивно...и изпростявам
Хриси теб ще се видим утре вечер и ще поговорим..

ПС Честит имен ден на патерици

Вики, то няма много значение колко е точно 90 % от сумата, получава се, че на практика си получаваш чистата заплата
ето ти пример:
ако заплатата ти е брутно 500
чисто взимаш 380
90 % от заплатата са 450 НО ти ще взимаш 380, защото не може да получаваш повече от това, което си взимал докато работиш, което е съвсем логично.

За осигурените на МРЗ минималното обезщетение за бременност и раждане , тоест за тези 315 дни е МРЗ, тоест от догодина 180, не 90 % от нея.

Ще видиш как ще тръгне разговора, но ако имаш възможност ще е идеално да кажеш, че :

добре , че се е изяснило, че няма промяна при даването на детето на ясла, тоест не ти спират майчинството, защото се е било получило недоразумение.

Много е важно възможно най-широк кръг хора да го чуят това Praynig

Ще е хубаво да кажеш, че сме изключително удовлетворени от факта, че се е разрешил въпроса със завареното положение.

Ако пита нещо от сорта какво очаквате като бъдещи мерки, които да стимулират раждаемостта или смятате ли, че сега живота на майките ще стане по-лесен

може да споменеш за закона, който иска да готви Христина Христова, а именно Закон за подкрепа на българското семейство, тоест че е важно да се изработи цялостна политика за подкрепа на семейството, а не с единични несъгласувани мерки, нещо от сорта.

Ох, това ми идва на акъла за момента ooooh!

# 490
Ако се сетиш нещо друго...пиши....аз чета
имам добра фотографска памет
Ще погледна и в събота преди срещата....ако сте допълнили нещо е добре да го знам Simple Smile
Лека нощ от мен
Утре трябва да си довърша костюма Simple Smile
Надявам се да се видим в Славяни

# 491
имам добра фотографска памет
Ще погледна и в събота преди срещата....ако сте допълнили нещо е добре да го знам Simple Smile
Лека нощ от мен
Утре трябва да си довърша костюма Simple Smile
Надявам се да се видим в Славяни
Голяма съм овца ooooh! Тя щом е в събота аз и утре можех да ти кажа, както и да е.
Моля ви тогава момичета, ако имате добавете нещо Peace

# 492
Момичета вече 3-ти ден забравям да ви копна тук какво получих на пощата си, за което моля за огромно извинение Embarassed. Ето :

До

Христина Пендичева, председател на Сдружение „Настоящи и бъдещи майки”

гр. София
 ул. “Н. В. Гогол” 9

Уважаема госпожо Пендичева,

Радостен съм да отбележа, че със съдействието на президентската институция и администрация бяха удовлетворени част от по – важните и възможни на този етап искания и предложения на сдружението, свързани с бюджетните закони.

Надявам се, че през следващата година ще продължим обсъждането и търсенето на решения по останалите проблеми на майчинството и детството и ще проведем планирания от фондация “Фридрих Еберт”, но отложен поради заетост форум под патронажа на държавния глава.
Използвам повода да пожелая на Вас и на всички майки, деца и семейства здраве и щастливи дни през Новата 2007 година!

С уважение,

Николай Николов
СЕКРЕТАР ПО СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА
НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

# 493
Много съм доволна, а ако се чуди някоя от вас защо е писано със съдействието на президентската институция, нали знаете, че като говорихме с г-н Николов, че държим ан кръглата маса по това време заради бюджета, той каза да му изпратим исканията си, за да видят какво могат да направят Peace

# 494
....
Голяма съм овца ooooh! Тя щом е в събота аз и утре можех да ти кажа, както и да е.
Моля ви тогава момичета, ако имате добавете нещо Peace

То хубаво да добавим, ама вземете ни осветлете за какво става въпрос.
Аз поне не разбрах  Laughing с кого и за какво е срещата...

Общи условия

Активация на акаунт