СНБМ - инициативи - 2 част

• 31 314
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Наистина не знам какво да коментираме още за тия камери, навлякохме си доста негативи по адрес на сдружението с тая тема. Ясно е, че охранителни камери трябва да има, за другото вече го обсъдихме подробно...

Следващото е цитат от темата в клюкарника:

Зравейте.
Аз също съм потресена от случая, хванах част от репортажа.
 Някой от вас знаят, че съм от Сдружение НБМ и аз и още две-три жени основно комуникираме с отдел Образование в СГО, който пряко отговаря за детските градини и училищата. Още не съм обсъдила с момичетата в нашата тема, но смятам, че ще е добе да изразим възмущението си по някакъв начин - било с обаждане от моя страна или с писмо. Предполагам тази тема ще е повод да се ракажат и други подобни случаи. Затова много силно ви призовавам - при какъвто и да е случай на лошо отношение или съмнение за такова - сигнализирайте на директорката, на родителското настоятелство, или се обадете на телефоните, които са дадени точно с тази цел - на сайта на Столична Община. Или ми пишете на лични и аз ще предам на отдела. Там проверяват всеки сигнал за нередност. Видях, че някой повдигна темата за камерите, знаете, че го обсъждахме в една доста спорна тема в Нашите деца. Явно поне охранителни камери на вратите и на двора трябва да има. В Пловдив вече се работи по въпроса.
Конкретно за случая - предполагам ще се вземат строги мерки. Тази жена е млада, представете си с времето и нервите какви ужасии можеше да направи, не ми се мисли.   ooooh! ooooh!

Дес, моля те когато става въпрос за позиция на Сдружението, която трябва да обсъдим, първо да пишеш в нашата тема и след обсъждане и евентуално взето решение, тогава да пишем другаде bouquet

Аз също смятам, че можем да се въздържим от коментар този път, тъй като мерки вече са взети, но ако участваме на кръглата маса за насилието над деца, тогава трябва да изразим позиция. Според мен това би било точното място.

Браво на кмета на Ковачевци Peace

За визитките, щом няма друг цвят освен лимоново, явно ще трябва да са в червено и сиво.

Кали, моите уважения, обаче точно затова съм написала, че още не съм обсъдила с вас това, ако си прочела предложих го за обсъждане. Престанете да се правите на ченгета и да пльосвате тук постингите ни за назидание, това специално можеше и на лични да ми го напишеш. Или не се сещаш, че една от причините Летяща да си тръгне беше подобна... Написала съм, че аз лично смятам, че ще е добре, не го предлагам като позиция на сдружението, има си уточнение, че не е такава. Абсолютно нищо лично. Не се обиждам, но е адски нсекоректно подобен тип назидание, било то и с мил тон.

# 136
Оки Ине пускай ги за печат! Щом това е мнението на повечето аз съм за!
Имам една молба към пишещите в тази тема. Тъй като много хора ни четат, айде който се почувства ядосан от някое мнение да си почине 1 час да помисли и после да пише.

# 137
Важно е да имаме визитки и то възможно най-бързо. Затова пускайте ги за печат и свиркайте каква ще е цената за 100 бр.

# 138
Дес, запазвам си мнението за постинга, ще говорим в събота да ти обясня какво точно имам предвид.

Постнала съм ти мнението тук, защото касае цялото сдружение, а не само теб или мен.  Peace

За съжалене и аз виждам, че коледното ни парти ще се превърне в работна среща, имаме твърде много неща за уточняване Rolling Eyes

# 139
Дес, запазвам си мнението за постинга, ще говорим в събота да ти обясня какво точно имам предвид.

Постнала съм ти мнението тук, защото касае цялото сдружение, а не само теб или мен.  Peace

За съжалене и аз виждам, че коледното ни парти ще се превърне в работна среща, имаме твърде много неща за уточняване Rolling Eyes

Кали, няма нужда да ми обясняваш, аз съм схватлива, няма какво да си губим времето, празника си е празник, а има и по-важни неща за решаване.  Peace

# 140
Мисля, че помолих за коментари в събота.
Искам да ви питам нещо, специално за Христина Христова и Весела Драганова смятате ли че ще е уместно тъй като ще се видим на 20-ти да купим и по още нещо освен картичка, може би от базара, да речем ваза или нещо друго?

# 141
Момичета вижте това:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1715773

Не знам какво да мисля, но определено може да настане объркване, както е станало и с ДБМ. Не че не е вярно, че в някои градини искат пари, за да ти запишат детето, но ние не сме изразявали становище по случая и се надявам становището на това новоизлюпено сдружение да не навреди на името ни по някакъв начин. Дайте да помислим дали не е необходимо да публикуваме опровержение във вестника в смисъл, че сдружение "Българска майка" е нещо съвсем различно от СНБМ. Все пак при добрите ни отношения с кмета Чомаков в момента не ми се иска да стане объркване и да си подлеем вода.

# 142
Ренци, видях.

Искат същото, за което ние сигнализирахме кмета още през юли, когато ни прие в общината. Ами по принцип няма лошо да настояват жените за такива работи, не знам как бихме могли да ги спрем, и дали изобщо трябва... А що се отнася до кмета, мисля, че той няма да ни обърка, все пак имаме и кореспонденция с него, ако е забравил, може да си припомни Laughing

За опровержение във вестника ми се струва ненужно, защото не са засегнати нашето име и интереси, напротив, бихме могли да потърсим контакт с това новоучредено сдружение и да разговаряме с тях.

Честно казано, и аз не знам как точно да реагираме, но все си мисля,че е по-добре да търсим взаимодействие с подобни нам организации.

Нека и другите момичета кажат...

# 143
Ренци, моето мнение е, че хората вече ни познават, името е доста различно от нашето и освен това нали ще пратим картичка за Коледа да им припомним отново за нас. Според мен това ще е достатъчно. Wink

Също така има всякакви организации за хора с увреждания и доколкото знам грешки не са ставали. Предполагам, че тепърва ще има още много организации на майки.

Въпроса е да помислим как да се различаваме от останалите.

Във вестника няма какво да се оправдаваме, на същото мнение като Гери съм. Никъде не пише нищо за нас.

И аз мисля, че можем да си помагаме с въпросната организация, нека и другите си кажат мнението.  Peace

# 144
Момичета, сега разговарях и с пловдивчанките от ДБМ. Кофтито е всъщност, че тяхната инициатива утре - правят благотворителна акция в кв. "Тракия" - и новината за "Българска майка" съвпадат и по време, и по имена горе-долу. Момичетата от ДБМ -Пловдив са много обезпокоени, защото хората не правят разлика между имената, а "Българска майка" са си позволили непремерен тон, и то точно за детски градини от същия квартал "Тракия".

Подробности може да видите тук  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=143640.new#new

Току-що разговарях с журналистката Веселина Бонева.

Сдружение "Българска майка" е съвсем ново, от два месеца е. Помолих да ми даде техни координати, за да се свържа и разговарям и с тях, но в момента не й беше възможно, очаквам по-късно или утре.

Самата Бонева ми каза, че утре пуска още един текст за "Българска майка", защото днес е имало доста гневни реакции от страна на засегнати - директори на детски градини, общината. Както Бонева се изрази, "непремереният тон на изявленията им" е разбунил вече духовете.

Ще видим утре какъв ще е този текст, и ако се налага, ще мислим за някакво разграничение.

# 145
Моли, аз точно непремерения тон имах предвид като говорих за разграничаване. Нещо това със съдилищата и така както са тръгнали директно на контра ме притесни. Иначе няма лошо да говорим с тях и да сътрудничим, но ние сме доста по-дипломатични и въпреки това сме постигнали достатъчно резултати и няма нужда от такава агресивност в подхода. Не знам-нека видим как ще се развият нещата и ще мислим тогава.

# 146
  • София
Ще видим утре какъв ще е този текст, и ако се налага, ще мислим за някакво разграничение.

Не знам от кой вестник е статията, която е снимала renci, но такъв материал има и в "Стандарт", а може би и в други вестници. И как стои въпросът с другите издания? Не се знае и кой друг е публикувал нещо подобно.

Моли, ето и още нещо, което ако стане ти първа ще спечелиш  Laughing

Обмислят безплатни учебници от първи до седми клас от следващата учебна година

Стефан Данаилов и Даниел Вълчев подписаха Меморандум за изработв … иране на четенето

# 147
Ренци, с рогата напред нищо няма да постигнат , те сами ще се убедят много скоро Peace

Евче, снимамият текст е от в. "Марица", сдружението е пловдивско и вчера са правили пресконференция.

Цитат
По-добрият и правилният начин е всички български деца да получават безплатни учебници. Държавата дължи определена грижа на децата”, категоричен бе Даниел Вълчев.

Браво на министър Вълчев, ще намажа и аз, оха  smile3508

# 148
Момичета, смятам, че за момента нямаме място за притеснение Peace
Не мисля, че ще ни объркат с тях.
За съжаление , както и Кали е писала явно ни очаква бъдеще подобно на това на организациите на хората с увреждания.
Има толкова много оргазнизации, че колкото и добро желание да имат от институциите е невъзможно да се допитват до тях ooooh!
Няма да е лошо да се свържете с тях.
Да следите как се развиват, но ако държат такъв тон се опасявам, че няма да можем да работим с тях.

Моля ви кажете си мнението и за горния ми постинг Peace

# 149
Хрис, мисля от одеве за подарък, ама нещо не знам защо - не ми идва отвътре тая идея... В смисъл - хубаво е да има засвителетстване на уважение, но не материално.

Може би хубави букети са по-добре newsm78, придружени с някаква картичка и визитка newsm78

Общи условия

Активация на акаунт