Раждане във II САГБАЛ Шейново (тема 6)

• 62 912
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Аз като попитах за кърменето ми казаха - а ти със секцио какво ще кърмиш, ще вземе да те боли раната (а аз се чувствах повече от перфектно, благодарение на др Ковачев, нямах никакви болки) + я виж какви големи зърна имаш, бебето няма да може да суче от тях, като се прибереш си вземи протектори и тогава кърми Simple Smile

# 571
Аз като попитах за кърменето ми казаха - а ти със секцио какво ще кърмиш, ще вземе да те боли раната (а аз се чувствах повече от перфектно, благодарение на др Ковачев, нямах никакви болки) + я виж какви големи зърна имаш, бебето няма да може да суче от тях, като се прибереш си вземи протектори и тогава кърми Simple Smile
Много го трудно да попаднеш на добър и обичащ човек професията .Да работи със любов.
За къде я пазят тази злоба.
Например малкия е със някакво възпаление и не може доктора да разбере от какво е така .
Защо вдига висока температура почти 40 градуса 4 дни.
Така е със всеки доктор.
Акушерките и сестрите също.
Едни са много мили други много груби.

# 572
Като стана дума за Ковачев,може ли раждалите при него да споделят мнения? Търпелив ли е, изчаква ли за нормално раждане, стои ли до вас?
Аз родих естествено при него на 23.07, бях с избор на екип, и той беше плътно с мен, изчаква до последно, аз отидох в 2 и половина в болницата, той дойде след 10 минути, като му се обадих преди да тръгна, родих в 09:25 и чакаше до последно. Пишете ми ако искате нещо подробно като информация Simple Smile
Аз цялата бременност си проследих при него, и от преди това и много се радвам че успях от Бургас до София да пропътувам и изчакам раждането при него. Уникален беше за нас😊

# 573
Аз проследих бременността си и родих при д-р Ковачев. Писала съм подробно на 4 стр, за да не се повтарям. Не съм срещала друг такъв доктор като него. Благодарна съм му за всичко. Ако един ден отново забременея няма да се замисля кого да потърся.

Относно кърменето единственият човек, който се интересуваше дали слагам бебето на гърда, кърмя ли, даваше ми съвети, беше д-р Ковачев, колкото и смешно да звучи. Добре, че имах опит от първото ми дете, за да се справя, както и с безценната подкрепа на доктора.

# 574
Много ви благодаря! Аз се следя при него,но ми е странно ,че при мен не говори много, обран е, казва всичко е наред и това е. В смисъл не се впуска в обяснения, а чета от други негови пациентки ,че им обяснява и е загрижен сам да пита разни неща. Аз не съм имала все още и много прегледи де, просто си съставям мнение. Харесвам го, много съм доволна, че се презастрахова с изследвания и следи всичко. Просто събирам мнения ,имам лош опит с Шейново ,и той ме уверява,че това няма да се повтори ..но още не го познавам напълно, иска ми се да му вярвам напълно ,но ми трябва време явно.

# 575
Това, че всичко е наред с бременността може само да Ви радва. И при мен беше така, но аз си имах своите притеснения, заради минали загуби и винаги намирах какво да го разпитвам. Винаги ми е отговарял спокойно и ме е окуражавал, че този път всичко ще бъде наред. И наистина беше. Писала съм му безброй пъти за какво ли не и той винаги е отговарял, без значение колко късно е било.
Е, да, раждането не беше лесно, но и първото не беше. Но той направи всичко възможно да се чувствам спокойна и в сигурни ръце. Беше при мен през всички часове и ме разсейваше като си говорихме за какво ли не. Аз го усетих като " моя" доктор още от първата ни среща. Ако и вие се чувствате добре при него бъдете сигурна, че сте в сигурни ръце.
Иначе за Шейново аз бях доволна от всичко, освен от неонатологията. Дано този път всичко е наред.
Спокойна бременност и леко раждане!

# 576
  • София
Здравейте,
Аз искам да попитам някой дали може да даде мнение за д-р Герджиков. Моята репро ме насочи за раждане при него, имам и операция от ендометриоза при същия лекар, но една лапароска операция е предполагам доста по-различна от следенето и раждането. Въпросът ми е по-скоро дали има раждали естествено жени при него, тъй като гледам, че няма много комнтари, а малкото, които има са на жени раждали секцио. По принцип не знам как искам да родя, може би, ако не се налага по някакви мед.причини бих предпочела естествено и се притеснявам да не ме пришпорят за секцио, защото е по-лесно за планиране и по-удобно.

# 577
Благодаря за мненията за Ковачев!
Може ли някой да ми припомни във вип стаите има ли баня, бебето при нас ли е?
А ако е нормална стая то може ли да е при нас или имаше някаква декларация ако другите майки са съгласни?
Кои са задължителните часове в неонатологията?

# 578
Здравейте! Преди точно 1 година и 8 часа, се роди моето момченце в Шейново Heart Имах уговорка с Имир, но тъй като беше извън града, се свърза с дежурната акушерка да й каже за мен, какво искам, какво не и че съм лошо шита при първото раждане. Към 05:30 ми изтекоха водите, към 06:20 бяхме в болницата, с попълнени документи. Прегледаха ме, контракциите вече си бяха дост болеснени. Разкрието не помня колко беше, май 4 см. Взеха ми кръв, дадода ми нощница и се качих в родилното. Чистичко и новичко беше всичко, нямаше други раждания в момента. В 06:40, имам снимка на часовника, който е на отсрещната стена, започнах да напъвам и в 07:01 се роди бебчо. Безкрайно съм благодарна на екипа и най-вече на акушерката. Този път съм шита по-добре, макар че все още си имам придърпвания от епизиотомията. Общо взето, с хубаво си спомням раждането, за разлика от първото раждане, защото ме пришпориха, не ме изчакаха достатъчно дълго, родих трудно и близо месец бях полуинвалид...

# 579
Здравейте,
Аз искам да попитам някой дали може да даде мнение за д-р Герджиков. Моята репро ме насочи за раждане при него, имам и операция от ендометриоза при същия лекар, но една лапароска операция е предполагам доста по-различна от следенето и раждането. Въпросът ми е по-скоро дали има раждали естествено жени при него, тъй като гледам, че няма много комнтари, а малкото, които има са на жени раждали секцио. По принцип не знам как искам да родя, може би, ако не се налага по някакви мед.причини бих предпочела естествено и се притеснявам да не ме пришпорят за секцио, защото е по-лесно за планиране и по-удобно.
Здравейте. Аз раждах при него, но секцио - близнаци. Много е сериозен в работата си. Ако не е сигурен в нещо ще се връща по 100 пъти ако трябва, за да се увери, че всичко е наред. От отношението му съм много доволна- обаждала съм му се за разни неща и той ме е "хокал" така да се каже, когато си измислям глупости и когато за последно говорихме и аз пак измислих поредната глупост той ми се "скара", аз се извиних и той ми каза" няма проблем, нали всички сте ми като деца, целта е всичко да е наред". Секциото ми мина чудесно, възстановяването също. Идвал е всеки ден да ме вижда, дори и да не е на смяна се е отбивал за малко. Съжалявам, че не мога да помогна за естествено раждане, но за секцио е супер.

# 580
Една баня се използва от 2-3 вип-а, няма самостоятелни.
Бебетата могат да са при майките след подписването на декларация и се връщат в неонатологията само в предвидените часове, сутрин и вечер.

# 581
Включвам се и аз по темата за д-р Ковачев. Имах прекрасна бременност благодарение на него. Проследи я от до, винаги беше на разположение, независимо кой час и ден от седмицата е, дали е на работа или в отпуск. Направи ми секциото, след което се възстанових за броени дни, без никакви проблеми, а сега се радваме на здраво и голямо бебче, което се развива чудесно. Цял живот няма да ни стигне, за да му се отблагодарим за всички положени грижи!

# 582
Здравейте! Дали вече се допускат бащите да видят бебето преди изсписването? Ако да - каква е процедурата и в кое помещение е разрешено?

# 583
Здравейте, някой правил ли е амниоцентеза? Как протича, каква е цената и колко време е престоя? Благодаря 🌸☺

# 584
Здравейте! Дали вече се допускат бащите да видят бебето преди изсписването? Ако да - каква е процедурата и в кое помещение е разрешено?
Не.

Общи условия

Активация на акаунт