Раждане във II САГБАЛ Шейново (тема 6)

• 62 981
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте момичета, може ли някоя от вас да ми даде контакти на акушерката Лили? На лично разбира се. Не откривам нищо в гугъл за нея.

# 556
Здравейте,бременна съм в 31 г.с.Следя се при лекар,който изражда в Тина Киркова,но реших,че не желая да раждам там.Имам проблем с очите,така че трябва да съм секцио по медицински причини.Спрях се на Шейново,но след като не познавам никой там,не желая избор на екип,защото смятам че е безмислено при положение,че не съм се следила там и ще е въпрос на късмет кой да избера.Въпроса ми е,кога трябва да отида,какви документи трябва да нося и как изобщо се избира дата и се прави планово секцио,след като не искам избор на екип.Надявам се да има запознати мами,понеже не намерих нищо по темата  Благодаря.

# 557
Споделям моето мнение при скорошно секцио и ще дам всичките плюсове и минуси за престоя си в Шейново.

Ако нямаш избор на екип си поредната родилка. Имаше майки, които се жалваха, че никой не им е показал как да накърмят бебето си правилно, как се сменя памперс, и т.н. Имайки предвид, че излизаш с рана от операция е хубаво някой да е там да ти помогне.
Извод: Плащаш си за тази услуга. Нарича се индивидуален акушерски пост. - 250лв.

Поздрави на доктор Абаджиева. Мисля, че заедно с Вецев се считат за специалистите в тази болница за адекватни операции. Препоръчвам я. При такъв избор цената е 900лв.

Не знам по другите болници как са нещата, но Неонатологията (мястото където се грижат за бебето) е пълен хаус + грубо отношение. Не че нещо.... но нищо чудно скандала с обърканите бебета да произтича именно от там. Специални поздрави към една от служителките - средна на ръст, пълничка със свтла коса, към 37-40 годишна. Ще я познаете - жената, която е решила, че като владее саркастичния изказ, това я прави по - висша от всички майки. На мен ми намекна, че не мога да чета, както и разясни с ехидна насмешка какво означава думата визитация.
Сега, аз разбирам, че на ден се занимавате с 1000 други неграмотни дами, нямащи завършен 8-ми клас, но е пълен абсурд да се държите така с малкото ви коректни майки с нормално възпитание и висше образование, които идват при вас.

В допълнение:
Оставам с впечатлението, че неонатология не комуникира с останалата част от болницата. Т.е. какво е твоето състояние и кога трябва да те изпишат не се координира със състоянието на бебето и кога то трябва да бъде изписано. В интерес на истината до последно и аз не знаех кога ще ме изпишат. Но нали си представяте, че ме чакат роднини, ангажирани да помагат, които също работят да разберат кога да ме вземат.

Другото, което ме смути е свързано с деня на изписване. Смятам, че е редно да допускат бащите поне до асансьора, от където да поемат багажа на майките. Ние едвам движим, но трябваше геройски да си пресенем торбите + бебето на няколко курса, защото на веднъж ни идва доста тежко.

За финал, предполагам във всяка болница в България на този етап има плюсове и минуси. Това, което мога да кажа е че, ако имам второ бебе ще потърся друго място с по - надеждна организация.

# 558
Във всички държавни е така, даже много по- зле.

# 559
Родих средата на юли и съм повече от доволна. За държавна болница, надмина очакванията ми. Отношение повече от перфектно от всички, освен една акушерка в реанимация. Два пъти идва жена с 1 кукла в стаята ми да обяснява за кърменето. В неонатилогия няма никакъв хаос, както пишете. Всичко беше под час и по ред. За изписването няма как да ви кажат предварително, защото се решава след визитация в съответния ден. Мисля, че по- важно е здравето на майката и бебето, а не организацията на роднините. Относно влизането на бащите в болницата, което предлагате е пълен абсурд, само те липсват. Нямат място бащи, роднини и др външни лица в стерилна среда.

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 19:02 от bubanka

# 560
  • София
Да се чудя как съм оцеляла без екип...
За 10 дни там през януари се нагледах на майки, висещи сопола пред неонатологията от сутрин до вечер, мислещи си, че всички са им длъжни. Има си график, който се спазва и информация се дава тогава.

# 561
И на мен веднъж ми отговориха грубо, или по - точно саркастично , но предварителната ми настройка помогна да не се обидя и ядосам.Зададох въпроса по друг и отново спокоен начин и получих отговор(не помня точно какво беше).
Споделяла съм и преди, че като цяло съм доволна и с добри спомени от престоя си, но вярвам , че предварителната настройка е много важна.

# 562
Само да кажа, че и там е на наши и ваши. В съседната на моята стая пускаха бащата, явно с връзки, защото и мама и бебе бяха супер, не е имало проблем, та малко дразни това ама карай. А не мисля, че е нормален следния отговор от неонатология - една притеснена майка пита как са последните изследвания, добре ли е бебето, при което й отговарят - нали го виждате как е, вие сте майка, по-добре ще прецените как е отколкото изследванията...
Аз оставях бебето само в задължителните часове, иначе бях подписала декларация да е при мен. Една сутрин слизам в 5 да поискам спално чувалче, че се на мокри - всички бебоци наредени пред вратата и реват та се късат, съответно никакъв шанс да извикаш някой от неонатология, добре, че имах някакви мои дрехи. Само да кажа, че мамите взимат бебетата чак в 6,та не знам защо час по-рано ги бяха строили така...

# 563
Здравейте, за много от нещата сте права, за съжаление. Само едно нещо ме смути в коментара ви. В болница Шейново има още доста специалисти, които са повече от добри хирурзи.  Такива например са д-р Велев, д-р Ковачев, които дори оперират по Щарк, д-р Спасов също. 😊 Моите наблюдения също са от много скоро. 😊
Споделям моето мнение при скорошно секцио и ще дам всичките плюсове и минуси за престоя си в Шейново.

Ако нямаш избор на екип си поредната родилка. Имаше майки, които се жалваха, че никой не им е показал как да накърмят бебето си правилно, как се сменя памперс, и т.н. Имайки предвид, че излизаш с рана от операция е хубаво някой да е там да ти помогне.
Извод: Плащаш си за тази услуга. Нарича се индивидуален акушерски пост. - 250лв.

Поздрави на доктор Абаджиева. Мисля, че заедно с Вецев се считат за специалистите в тази болница за адекватни операции. Препоръчвам я. При такъв избор цената е 900лв.

Не знам по другите болници как са нещата, но Неонатологията (мястото където се грижат за бебето) е пълен хаус + грубо отношение. Не че нещо.... но нищо чудно скандала с обърканите бебета да произтича именно от там. Специални поздрави към една от служителките - средна на ръст, пълничка със свтла коса, към 37-40 годишна. Ще я познаете - жената, която е решила, че като владее саркастичния изказ, това я прави по - висша от всички майки. На мен ми намекна, че не мога да чета, както и разясни с ехидна насмешка какво означава думата визитация.
Сега, аз разбирам, че на ден се занимавате с 1000 други неграмотни дами, нямащи завършен 8-ми клас, но е пълен абсурд да се държите така с малкото ви коректни майки с нормално възпитание и висше образование, които идват при вас.

В допълнение:
Оставам с впечатлението, че неонатология не комуникира с останалата част от болницата. Т.е. какво е твоето състояние и кога трябва да те изпишат не се координира със състоянието на бебето и кога то трябва да бъде изписано. В интерес на истината до последно и аз не знаех кога ще ме изпишат. Но нали си представяте, че ме чакат роднини, ангажирани да помагат, които също работят да разберат кога да ме вземат.

Другото, което ме смути е свързано с деня на изписване. Смятам, че е редно да допускат бащите поне до асансьора, от където да поемат багажа на майките. Ние едвам движим, но трябваше геройски да си пресенем торбите + бебето на няколко курса, защото на веднъж ни идва доста тежко.

За финал, предполагам във всяка болница в България на този етап има плюсове и минуси. Това, което мога да кажа е че, ако имам второ бебе ще потърся друго място с по - надеждна организация.

# 564
Като стана дума за Ковачев,може ли раждалите при него да споделят мнения? Търпелив ли е, изчаква ли за нормално раждане, стои ли до вас?

# 565
Аз раждах при др Ковачев, но с планово секцио. Само ще кажа, че и на полето да изражда, ще отида при него. След дълъг горчив опит с неуспешни бременности, хиляди интервенции, включително имам секцио при мъртво раждане в голяма частна АГ болницата, благодарение на него имам живо и здраво бебе. Няма по-добър, внимателен и отдаден лекар на света! Деня след секциото бях толкова добре, че още в 10:00 ми дадоха бебето, иначе ги дават в 13:00. Ако имате конкретни въпроси питайте, иначе мога да утре да изброявам суперлативи за него и пак ще се малко Simple Smile

# 566
Не знам какви дрехи не са ви давали за бебето, като пред вратата има контейнер с чисти дрехи, контейнер с памперси, шишета с мляко, всеки , който има нужда може да си вземе когато пожелае.

# 567
Не знам какви дрехи не са ви давали за бебето, като пред вратата има контейнер с чисти дрехи, контейнер с памперси, шишета с мляко, всеки , който има нужда може да си вземе когато пожелае.
Ами точно по мое време нямаше, дрехи почти не видях да има във въпросния стар кувиоз, които стои пред вратата, но не ми е пречело, в крайна сметка си носих някакви мои. Гледката на толкова плачещи бебета строени пред вратата час по- рано беше това, което ми направи впечатление.
А още нещо се сетих - обясниха ми как ще ми направят АМ в 00:00 часа голямо шише за 3 хранения да не ги притеснявам през нощта, защото то имало срок на годност при стайна температура 8 часа, като се направи!

# 568

В допълнение:

И аз споделям вашето мнение и особено за тази акушерка от неонатология с късата коса. Родих близнаци на 27.02. Раната ми беше по-голяма и болезнена, трудно ми беше да се грижа за 2 бебета още на втория ден, но го правех. Едната вечер просто не издържах и попитах въпросната" Може ли да не ми карате бебетата на асансьора в еди колко си часа" и получих отговор -"ама майче, ела си го вземи ако искаш като станат първи клас". Все пак мислех, че ще се погрижат за тях в неонатология. Като дойде определения час, в който бях помолила да не ми ги карат все пак излязох на асансьора и познайте- бебетата ми ме чакаха последни и сам самички там. 😊

# 569
Родих Ноември 2020 г.
При др Арабаджиева и др Стойчкова.
Бях без избор на екип.
Не бях във вип стая.
Бях във 110 стая със още една майка.
Първо пробваха нормално раждане.
След това ми обясниха ,че трябва да предприемат секцио.
Приеха ме на 4 ти Ноември към 05.00 часа.
Родих секцио на 5 ти Ноември във 13.50 часа.
Моите впечатления са следните.
Дълго време със изтекли води.
Предприемане на раждане на следващия ден.
После антибиотик на малкия.
Роди се 3,290кг, 52 см .
Винаги си го вземах чист.
Облечен във здрави и чисти дрешки.
От към информация оскъдна.
Иначе идваше акушерка и ми казваше постоянно да съм го слагала на гърда.
Кърмата ми дойде чак на 9 ти Ноември сутринта.
До неонатологията имаше кувьоз със чисти дрешки и памперси.
И мляко за бебетата имаше приготвено.
Иначе не ме е боляла глава след като преминава упойката.
Раздвижването нямах проблем.
Даже почти 3 години след като родих почти не си личи белега.
Остана ми само малко коремче.
Бяха объркали нещо но явно се усети са на време и се поправиха.
Не мога да кажа, че съм доволна.
Господ бог е бдял над нас.
И се молех всичко да е наред.
Вече зависи индивидуално пли всяка жена как и е минало раждането и как се възстановява.

Общи условия

Активация на акаунт