Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 532
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
И аз забелязвам, че в дните, когато съм по-активна, бебка не шава много, явно се успива. Но е нормално не всеки ден да е еднакво. Бях чела, че ако усетиш 10тина движенкя за около час, когато се размърда, значи би трябвало всичко да е ок.

Моmyy24, добре дошла! За нас също ще е първо детенце (втора Б, но първата приключи в 8гс) и аз също често имам моменти на притеснение и се питам дали всичко е наред. Но се опитвам в такива ситуации да си повтарям, че правя всичко, което намирам за най-добро за бебчето в утробата ми и за мен, както и че тревожността със сигурност не е полезна. Според мен можеш да споделяш тук притесненията си, защото най-често ще откриеш, че са неоснователни и ще намериш подкрепа. 😊

Muflon, стискам палци всичко да се развие по най-добрия начин! Имам близки мами, които с превия преносиха и всичко си беше наред. Повече почивка, положителни мисли, приятни четива/филми и минимум стрес. 😊

# 256
  • София
На всички присъединили се наскоро -- добре дошли, приятен и положителен престой и само хубави новини да имаме повод да си споделяме!

Иначе, ако на някого нещо му тежи, защо да не си споделяме? Усещам, че ще си станем все по-"близки" в идните месеци, макар и анонимно. Казвам го по повод написаното от Mamyy24, но и към всички останали.

На мен ми предстои едно по-дълго пътуване, планирано доста отдавна, другия месец, и имам доста неясноти в главата, но оставям това за бъдещето А и отказвам да се тревожа. Е, не е като хич да не го мисля, но се опитвам по-скоро да е в посока планиране (че с тези стачки по летищата цяло лято... рискове да искаш).

# 257
  • Вестерос
Съгласна съм с Флейм и за мен е първо детенце и втора бременност, първата приключи в 11 г.с. Откриха ми този път тромбофилия и на 15 дни ходя на кръвни изследвания и на преглед.

# 258
Здравейте и от мен Hug
От днес съм в 24 г.с., на последния преглед преди седмица бебокът беше 710 гр, всичко е нормално.
Наскоро се върнах от почивка на нашето черноморие без никакви проблеми, вируси, гъбички и т.н., въпреки че още при първото влизане във водата една жена побърза да ми каже да влизам само до колене, защото от водата щели да ми настинат яйчниците и как тя така пометнала в 4-тия месец. Не знам защо хората толкова обичат да споделят негативните си преживявания на бъдещите майки, може би и на вас ви се е случвало Grinning
Колкото до усещанията - при мен започнаха в 20 г.с., вече са по-ясно изразени, но едни дни са повече, други по-малко.

# 259
Моите новини днес не са особено добри. И това бебе е с разширени бъбречни легенчета и разширен уретер (поне един). Това не ме притеснява особено, защото и първото ни се роди така, но нямаме проблеми, израсна го. Надявам се, че няма да му има други неща. По-късно ще ходя на фетална ехокардиография.

По-лошата новина е, че плацентата ми се оказа превия. Тая надежда, че ще се вдигне в близките месеци. Не че се надявам на нормално раждане, каквото такова. Но се надявам да износя бебето колкото може повече. Засега съм оптимист, че всичко ще се развие благоприятно, и се подготвям психически за допълнителните усложнения, които идват с това състояние.
Дано и това бебче да няма проблеми.

И аз съм с превия. За самото раждане не мисля, при мен може да е само секцио, няма друга опция, но обичам физическата активност и ми е трудно да пазя леглото. И, Muflon, няма да има никакви усложнения, само позитивни мисли и очаквания Wink

# 260
А моето бебе е доста активно, постоянно шава, дори и през нощта, не мога да спя чак... На моменти се чудя какво му става и нормално ли е тази хипер активност... Не се спира...

# 261
По повод коментари на определени вече майки, най-дразнещо ми е - ааа, почивай си сега, че не знаеш какво ти предстои! Свърши вече безгрижния живот. Вечните изречения ссъщо-айде ще те видим и тебе като станеш майка 🙄 и т.н Достатъчно съм изнервена, че и такива коментари всеки път!

# 262
Радвам се, че сме толкова много и стигнахме до тук! Благодаря на всички за пожеланията, желая същото и за всички вас! ❤️

Нещото което ми помага да бъда позитивна, е че си повтарям, че всяко нещо което ни се дава - трудност, перипети, изпитания, изненади и щастливи моменти е с причина. Този период за бъдещата майка, както и целия живот на човек е приключение изпълнено с възходи и падения. Трябва да му се наслаждаваме въпреки страховете, защото никой не знае какво ни е приготвил утрешния ден.

Muflon, всичко ще бъде наред ❤️

Поздравявам бъдещата мама на тризнаци и и стискам палци да изкара до края лека бременност със здрави бебчета! На всички го пожелавам!

Моите новини днес не са особено добри. И това бебе е с разширени бъбречни легенчета и разширен уретер (поне един). Това не ме притеснява особено, защото и първото ни се роди така, но нямаме проблеми, израсна го. Надявам се, че няма да му има други неща. По-късно ще ходя на фетална ехокардиография.

По-лошата новина е, че плацентата ми се оказа превия. Тая надежда, че ще се вдигне в близките месеци. Не че се надявам на нормално раждане, каквото такова. Но се надявам да износя бебето колкото може повече. Засега съм оптимист, че всичко ще се развие благоприятно, и се подготвям психически за допълнителните усложнения, които идват с това състояние.

# 263
Благодаря на всички за подкрепата! Сърцето на бебето е добре, има и добри новини. Ще се справим!

# 264
Момче, термин 25.12.2022 Пожелавам на всички да изживеят този най хубав ден в живота си!

# 265
Момичета, някой с моите проблеми-Запушен нос от третия месец, само Виброцил помага, а знам, че не трябва да се ползва. Подути венци, с тях се справям за сега с вода за уста и тетра. Но най-лошото е, от десет дни мравучкане в пръстите на ръцете, слабост и изтръпване. Четох, че е Синдром на Карпалния тунел. Някой с този проблем и решение, че едва издържам.

# 266
  • Вестерос
Аз бях в началото със запушен нос, но се оправи като влязох в четвърти месец. Иначе бях настинала наскоро и пет дни бях с хрема и адски запушен нос. Това, което ми помогна бяха промивки на носа с топла вода с малко разтворена сол в нея и един спрей за бебета с морска сол.

За другото, според мен се консултирай. Имам приятелка, имаше такъв проблем, мисля, че с кръвното й беше свързано, но може да се лъжа.

# 267
За запушения нос има различни капки, подходящи и за бременни, но те са за специфичното нещо, което предизвиква запушването на носа (например Наривент, които аз приемах заради една гадна алергия преди година). Може да пробваш с разните разтвори с морска сол тип Стеримар, но е малко стреляне на сляпо дали ще помогнат, ако не се открие причината за запушването. Според мен най-добре се консултирай с УНГ, защото дори обикновените капки с ксилометазолин са меко казано не окей по време на бременост.

За мравучкането в пръстите и изтръпването - как разбра че имаш този синдром ? 🤔 Според мен си направи консултация с невролог. Аз имах подобен проблем преди няколко години и се оказа в следствие на протрузия на шиен прешлен след един инцидент с колата (удариха ме и вуздушната възглавница предизвика камшичен удар). Интересното е че се прояви година и нещо след самия инцидент. Не бих приемала каквото и да е било на своя глава без консултация със специалист, защото не са си шега работа тези неща.

Момичета, някой с моите проблеми-Запушен нос от третия месец, само Виброцил помага, а знам, че не трябва да се ползва. Подути венци, с тях се справям за сега с вода за уста и тетра. Но най-лошото е, от десет дни мравучкане в пръстите на ръцете, слабост и изтръпване. Четох, че е Синдром на Карпалния тунел. Някой с този проблем и решение, че едва издържам.

# 268
Не съм се интерсувала какъв е този синдром, но не е ли възможно това мравучкане да е в следствие на задържане на вода и съответно подуване на пръстите(не винаги видимо, но по пръстените се усеща), или пък от недостиг на магнезий...?
За запушения нос навсякъде пише, че при бременност е често срещано, в следствие на уголемената лигавица, но е хубаво да се направи консултация с УНГ, капки за нос не бих приемала без лекарско знание. Иначе всяка сутрин се събуждам с течащ нос и до обяд съм така, случвало ми се е и преди, но откакто съм бременна е много често, не му обръщам внимание.
Моля ви, кажете, с какво се храните, за да нямате киселини? От 3 дни каквото и да хапна, 10-15мин след това започва мъчението. През първата бременност имах само 2 пъти, и то в 9м, а сега  отрано почват...

# 269
Моя АГ каза да си пръскам с каквото искам. Стори ми се супер несериозно. За мравучкането и изтръпването и аз мисля, че е нерв и още днес ще запазя час за невролог.

Общи условия

Активация на акаунт