Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 453
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
В едно предаване преди години имаше лекар, който обясняваше за разширените вени... До колкото си спомням каза, че това е идеалното място за образуване на тромби -и щом има разширени вени е твърде вероятно да има и троби там. Ако не се лекуват, след време тези тромби се откъсват и започват своя път в кръвоносната система, като се стига до инфаркти или инсулти, взависимост къде е попаднал... дали затова не се презастрахова? Не съм се запознала/интерсувала по този въпрос, просто като прочетох поста се сетих за този репортаж.

# 451
Не, Флейм, нямам. Имам разширени вени и било "превантивно" срещу тромби. Другите специалисти отрекоха нужда.

Най-странно ми беше, че не препоръчва спиране около раждане, а напротив. Както и да е, отпада това поне на този етап.
А изследвала ли си Д-димера да видиш колко ти е сгъстена кръвта и дали има нужда от терапия?

# 452
  • Вестерос
Моето АГ ми каза, че при бременност д-димера може да излезе над нормата и да стигне 1,7 до 29 г.с . Даже трябвало да се покачва.

П.п. даже намерих някаква таблица

# 453
  • София
И операция ми е правена преди време, и д-димер изследван. Сега и на двата прегледа гледаха кръвотока, не е отбелязван видим проблем. Та, може да е презастраховане, но то си има своите рискове и затова имам намерение да го пропусна. Превантивно засега само компресиращи чорапи ще нося, колкото и да са неудобни (поне само могат да помогнат) 😁

# 454
Здравейте,  получих леко кървене.  Досега не съм имала оплакване. Отивам на лекар

# 455
Стискам палци всичко да е наред! 🙏

# 456
Пиши после как си и какво е казал лекаря!
Здравейте,  получих леко кървене.  Досега не съм имала оплакване. Отивам на лекар

# 457
Спокойно, в коя седмица сте? Всичко ще е наред, най- добре сте решили веднага при АГ или бърза. Сподели после как си и какво ти казаха❤️Стискаме палци всичко ще е наред

# 458
Стискаме палци всичко да е наред 🙏

# 459
  • Вестерос
Пращам положителна енергия, дано всичко е добре!

# 460
Надявам се всичко да е наред! 🤗

# 461
Всичко ще бъде наред! Щом отивате при АГ той ще назначи адекватна терапия и ще каже от какво е 🙂

# 462
Приеха ме в болница, казаха ниска плацента. В 25 седмица съм. Всичко досега беше наред, изведнъж ми стана така

# 463
Стискам палци бързо да овладеят положението!  Щом си под наблюдения, всичко ще е наред!
Натоварила ли си се физически с нещо, за да се получи?

Приеха ме в болница, казаха ниска плацента. В 25 седмица съм. Всичко досега беше наред, изведнъж ми стана така

# 464
Вчера носих една чанта, но не беше тежка. Може и да е от силен стрес, който преживях преди една седмица. Не ми казаха от какво се е получило

Общи условия

Активация на акаунт