Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 465
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
Kamelitta-Благодаря ти! Обвинявам се, че не го направих още на първата фетална но тогава всичко беше наред, сега е по-голямо бебето и не ми се мисли ако....Той каза, че вероятността да е здраво е по-голяма но има съмнения и иска да ги изключим.

# 436
Butterfly_Lilly, благодаря за отговора. Не ми е чуждо нисковъглехидратното хранене, преди да забременея се хранех няколко месеца така. След положителния тест се поотпуснах малко, и то пак без да прекалявам. Но фактът, че ми става зле, след въглехидрати, ме накара да споделя с АГ. Зная, че не е специалист по тази тема, затова и не се "сърдя" за отговора, който ми даде. Все пак кръвната захар е в референтните. Въпросът е с инсулина - при здрав човек пикът е на 1ч., а на 2ч трябва да се стреми да пада. При мен на 2ч е много по-висок. Знам, че на бременни не се и изследва инсулин, защото бременните са си с инсулинова резистентност по принцип. Но, приемайки глюкозата вчера, се почувствах изключително зле, докато момичето, което чакаше до мен за същото изследване си беше много добре. Което ме накара да се замисля, че нещо не е наред.
Принципно не съм по сладкото -не харесвам пасти, вафли, десерти, рядко ги ям, само ако са домашни, и то колкото да пробвам. Към плодовете също не изпитвам огромен интерес. Но тесто под формата на паста или пица си обичам.
То всеки казва, че бременните трябва да се хранят здравословно, и се има предвид точно това -да се намалят/изключат вредните захари.
В нашия град няма свестен ендокринолог, затова ще почакам да видя с леко ограничение на храните дали ще се чувствам по-добре. Не се притеснявам много, защото КЗ е що-годе добре, а инсулинът не влияе на плода.

# 437
Здравейте! Мина днес моето обременяване -резултатите ме притесниха много. Кръвната захар е в референтнете граници, но ми се струва висока. Инсулинът е по-притеснителният
Скрит текст:
Изпратих резултатите на АГ, защото е в чужбина и ще се върне другата седмица, отговори ми, че съм добре. Според мен въобще не е видяла инсулина, или не е компетентна по този въпрос. Самоназначавам си хранителен режим и редовно мерене на КЗ. Ако не се променят нещата, ще ходя на ендокринолог за мнение. Споделям всичко това по повод предните няколко поста-вярваме на лекари, но не по всички въпроси са компетентни и това "добре са нещата, всичко е наред" може да се окаже голяма беля. Ако не ми се беше налагало да се запозная с темата за инсулиновата резистентност на родителите ми, щях да се доверя на АГ, да продължа да си ям макарони, пици и разни други  вредни, но вкусни неща и да се сдобия с диабет в един или друг момент.
На мен няколко пъти ми каза ендокриноложката, че при бременни се гледа само глюкозата. Да предупредя и в лабораторията.

# 438
И аз знам от моя ендокринолог, а смея да твърдя , че е добър, че при бременност не се гледа инсулин, а само КЗ. 🙂

# 439
Да и аз потвърждавам за инсулина, за това и на мен ми следят само кръвната захар дори при обременяването с глюкоза.

Altaya и на мен ми става лошо от глюкозата и преди и сега 😳😩 направо ми се доповръща всеки път като трябва да го правя 😵💫 Според мен всичко ти е супер точно и нямаш място за притеснения, щом си свикнала на по-ограничени въглехидрати, може да пробваш известно време да ги намалиш до някаква степен и да видиш дали ще се почувстваш добре 🤗

# 440
  • Вестерос
Мога да препоръчам ендокринолог от Варна, ако си някъде наблизо.

# 441
Тифани, мнооооого далече съм от Варна, в Благоевградска област, но благодаря!

# 442
И аз правих днес обременяване докато коментирахме. Прилагам снимка
Въпроса ми е на 120 мин добре ли е? Ендокринолога ми е писал на 120 между 6.8 и 7.2, а моето е 6.4?
На 7ми съм на преглед, някой по компетентен дали има 🙂

# 443
Въпроса ми е на 120 мин добре ли е? Ендокринолога ми е писал на 120 между 6.8 и 7.2, а моето е 6.4?

Здравейте!
Извинявам се, че така ви влизам в декемврийската тема ( мартенска мама 2022 съм). Резултататът ви е добър, непоказателен за ГД. Глюкоза 120 - горната граница да е до 7.2 ( някои ендокринолози искат дори по-ниската 6.Sunglasses. Затова така ви е казал вашия лекар. За референция, за небременнен човек, горната граница за глюкоза 120 е 7.8.

И сега, това, за което ви влизам в темичката, ако позволите. Сигурно ви е още далечно на всички мами тук, но за бебешки зимен космонавт става на въпрос. Имам такъв 0-3м, от George, за момиченце, много красив и топъл. Обличан е 2 пъти - на изписването на 8ми март, когато валеше сняг, и на първата консултация. Продавам го за 45 лв, ако някоя прояви интерес - може на лично.
Ето снимки и извинявайте за спама в темата.

Лека бременност на всички и здрави, хубави, пухкави, лакоми бебчета пожелавам!

# 444
Благодаря Ви за отговора 🙂
Космонавта е много сладък,ако очаквах момиченце с удоволствие бих го взела🙂

Здравейте!
Извинявам се, че така ви влизам в декемврийската тема ( мартенска мама 2022 съм). Резултататът ви е добър, непоказателен за ГД. Глюкоза 120 - горната граница да е до 7.2 ( някои ендокринолози искат дори по-ниската 6.Sunglasses. Затова така ви е казал вашия лекар. За референция, за небременнен човек, горната граница за глюкоза 120 е 7.8.

И сега, това, за което ви влизам в темичката, ако позволите. Сигурно ви е още далечно на всички мами тук, но за бебешки зимен космонавт става на въпрос. Имам такъв 0-3м, от George, за момиченце, много красив и топъл. Обличан е 2 пъти - на изписването на 8ми март, когато валеше сняг, и на първата консултация. Продавам го за 45 лв, ако някоя прояви интерес - може на лично.
Ето снимки и извинявайте за спама в темата.

Лека бременност на всички и здрави, хубави, пухкави, лакоми бебчета пожелавам!

# 445
И аз бих взела космонавта, много сладък, но чакам мъж.

Пуснах си преди седмица кръвни изследвания и на своя глава добавих инсулин и гликиран хемоглобин. Не знаех, че за бременни не се гледа инсулин. Понеже съм с наднормено тегло и хашимото, от години съм свикнала да си пускам периодично хормоните на щитовидната, холестерола и да следя за инсулинова резистентност. Щитовидната се държи отлично, а инсулиновата е на границата, аха, аха, ама не правя. Гликираният хемоглобин също ми дава много информация. Правила съм проби с намаляване захарите общо и да ви кажа, че и непълните усилия дават резултат, стойностите падат. Под непълни имам предвид, че не спазвам режим през цялото време, а просто се ограничавам през половината време в годината на интервали от по няколко седмици и това определено има резултат. (При положение, че кръвната захар винаги е в средата на нормата и не ми казва нищо повече). Споделям, за да ви окуража, ако някоя се притеснява за кръвната захар, може да приложи внимание към какво яде и това ще се отрази благоприятно.
А в моя случай гликираният хемоглобин е паднал доста под долната граница на нормата. Не се притесних, отдадох го на многото повръщане, бедната диета и рязкото отслабване след забременяването, при което все още съм под килограмите, на които забременях. Вероятно ще се консултирам с ендокринолог.

# 446
  • Вестерос
Много е хубав космонавта, но аз още не смея да купувам дрешки от страх някакъв.

# 447
  • София
Пак малко да върна темата за доверието в специалистите и шашкнето, дами. Писах, че бях на ангиолог и ме притесни един от съветите. Обсъдих го първо с АГ и той ми каза конкретно за това, че категорично не е съгласен. Днес бях и при друг ангиолог, препоръчан, много доволна бях от обясненията и прегледа. И според нея няма необходимост да правя терапия с нискомолекулен хепарин около раждане.

Та, идеята ми е, че хем е хубаво нещо доверието, хем и лекарите са хора. И не са съвършени. То никой не е, разбира се, но малко доза съмнение, колкото да вземеш информирано решение често ми е от полза. Не знам как се балансира това обаче, ако ти носи стрес. На мен засега си ми е спокойно, просто съм инат и все искам още да знам 😁

# 448
ZiggyStardust, а защо си имала препоръка за терапия с НМХ? Имаш ли мутации за тромбофилия?

# 449
  • София
Не, Флейм, нямам. Имам разширени вени и било "превантивно" срещу тромби. Другите специалисти отрекоха нужда.

Най-странно ми беше, че не препоръчва спиране около раждане, а напротив. Както и да е, отпада това поне на този етап.

Общи условия

Активация на акаунт