Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 45 222
  • 752
  •   1
Отговори
# 180

Момичета , при вас има ли такива  промени в кръвната картина и урината? Втори път пускам и са такива изследванията отново.  АГ първият път нищо не спомена,а сега още не съм ходила за коментар. Малко ми е притеснено вече,но явно през бремеността  е нормално да е така.
При мен урината беше седимент-левкоцити от 5-10 на поле, а плоски епителни клетки от 10-25 на поле. Високи са нивата, но докторката каза, че за бременни са нормални. Иначе хемоглобина и хематокрит са ми ниски, но в допустимите граници.

# 181
MIRIAAM и Викиту, благодаря момичета.
Аз нещо подобно си харесах Simple Smile
И аз мисля имена, винаги съм знаела как ще се казва и 2рото, а сега като наближи и .... не съм сигурна много много.

# 182
Ние като че ли избрахме име за момиченце, но да видим. Беше ми странно като ми казваха, че като започна да усещам бебето и ще ми се проясни името, но наистина така се получи - някак ми идва да я нарека с име като се мърда все по-силно.

От вчера пък такава болка в гърба ме мъчи и започна докато си лежах, точно когато бебка се активизира. 😤 Отидох на лекар и всичко е нормално. Дори се е обърнала главично, което си мисля, че може да е причината за тази болка - ако притиска някой нерв. Правя йога, лежа, пия но-шпа и магнезий, но нищо не помага.
Вие имали ли сте остри болки в гърба (особено мамите, които не за първи път са в напреднала бременност)?

# 183
Ние също си мислим да вземем сгъваема кошара , а на по късен етап да е трансформиращо легло (кошара) което ще сложим в детската стая , за имена още мислим аз изброих какви имена ми харесват ,и на следващия ден ММ ме изненада беше написал на един лист на него какви имена му харесват. Ние и двамата имаме любимо име Никол( за момиче ), но и на двама ни бащите са се казвали Никола  но са починали. Казаха ни че не е хубаво да кръщаваме на починал роднина.

# 184
Ние купихме вече кошара -дървена от Айко . Количка поръчахме преди 2дни на Hartan ,много ни хареса . ММ се занимава яко с покупките ,има мнение за всичко ,чете постоянно за новородени как се гледали,как се къпе ей такива неща .Понякога ми е леко досаден , но пък е сладко, че така силно се интересува от бебето .
За болките в гърба на мен ми е първа бременност ,но корема ми е доста големичък за 22г.с ,определено ми тежи доста , а и гърдите са ми тройни сравнение с преди бремеността ,което мисля че допринася за болките . Аз си взех възглавница за бременни и е доста по-добре ,но пак си ме боли през деня . Дано да не стане по -зле с третия триместър .
Име си избрахме ние от доста време , преди да знаем пола името беше на кантар .Но в момента в който разбрах ,че е момче в съзнанието ми само това име изплува . На никого не е кръстено , аз не искам . ММ преди да се оженим ми казваше ,че ако имал син щял да го кръсти на баща си .Пропуснал е обаче да помисли ,дали жена му ще е съгласна . Joy Е, не съм! Избрахме име което и двамата да харесваме .

# 185
Ние купихме вече кошара -дървена от Айко . Количка поръчахме преди 2дни на Hartan ,много ни хареса . ММ се занимава яко с покупките ,има мнение за всичко ,чете постоянно за новородени как се гледали,как се къпе ей такива неща .Понякога ми е леко досаден , но пък е сладко, че така силно се интересува от бебето .
За болките в гърба на мен ми е първа бременност ,но корема ми е доста големичък за 22г.с ,определено ми тежи доста , а и гърдите са ми тройни сравнение с преди бремеността ,което мисля че допринася за болките . Аз си взех възглавница за бременни и е доста по-добре ,но пак си ме боли през деня . Дано да не стане по -зле с третия триместър .
Име си избрахме ние от доста време , преди да знаем пола името беше на кантар .Но в момента в който разбрах ,че е момче в съзнанието ми само това име изплува . На никого не е кръстено , аз не искам . ММ преди да се оженим ми казваше ,че ако имал син щял да го кръсти на баща си .Пропуснал е обаче да помисли ,дали жена му ще е съгласна . Joy Е, не съм! Избрахме име което и двамата да харесваме .
Според мен е прекрасно, че така се интересува, ще помага после активно. Аз имам приятелки, на които им се налага сами да се оправят, че таткото не можел...
С името и при мен така се получи. В деня, в който разбрах, че ще е момче, вечерта просто отникъде изплува името и това ще бъде. И моя искаше да е кръстен на баща му, че и по-рядко срещано име, но и той не е помислил, че може да не се съглася, а аз съм инат и съм абсолютно против да кръщавам на баби и дядовци  Grinning

# 186
Здравейте, казвам се Даниела, очакваме момченце, 22г.с съм от София! Здравейте скъпи бъдещи майки!

# 187
Ние уведомихме родителите ,че не искаме помощ след раждането. Живеем в чужбина и свекърва ми си е направила план ,как ще дойде 2 седмици преди термин и после още месец след термин у нас .Категорично отказах ,майка ми си ме познава и дори не е предлагала подобно нещо  Joy . Все пак свекърва ми ще дойде близо месец след термин ,но не за помощ, а за да си види първото внуче . Тя беше в шок от това ,но и нея я разбирам ,старо поколение . При нас няма помагане (в домакинската работа ) така ще е и при детето . Просто има работа която трябва да се свърши и който се сети пръв той я прави . Някак така се напаснахме с времето .И двамата готвим ,и двамата чистим . Все пак в едно домакинство живеем . Разбира се с бебето ще е различно ,ще има нужда повече от мен , но пък тогава ММ ще чисти и готви .

# 188
Здравейте мами днес съм в 21г.с(21+0)
Избрала съм си вече трансформиращо легло за бебчо , но за количка нямам никаква идея... Започнах да го усещам когато бях на море 19+5 😍 Пол все още не знам въпреки , че гласувах за момче💙 и направихме изненада на таткото с балон в синьо ама , после ми казаха момиче 🤔😃💖💖
Изкарах си страхотно на почивката нямах никакви проблеми , влизах в морето не ми беше много приятно както преди ама си плувах. В Свети Влас морето беше много чисти и спокойно , нямаше никакви вълни. Храня се доста и мисля , че вече имам 11 кг допълнителни и пак не вярват , че съм в 5 м. Всеки , казва че имам малък корем.....
Мами искам идеи за колички кото да стават за всички сезони🤗

# 189
Избрала съм си вече трансформиращо легло за бебчо , но за количка нямам никаква идея... Започнах да го усещам когато бях на море 19+5 😍 Пол все още не знам въпреки , че гласувах за момче💙 и направихме изненада на таткото с балон в синьо ама , после ми казаха момиче 🤔😃💖💖
Изкарах си страхотно на почивката нямах никакви проблеми , влизах в морето не ми беше много приятно както преди ама си плувах. В Свети Влас морето беше много чисти и спокойно , нямаше никакви вълни. Храня се доста и мисля , че вече имам 11 кг допълнителни и пак не вярват , че съм в 5 м. Всеки , казва че имам малък корем.....

И ние също вече се върнахме от почивка, плувах си в морето и в басейна и нямам никакви проблеми ⛱️😁
Може ли да споделиш каква кошара си избрала 🤗
За количка аз за сега повече клоня към Лорели Криста 3в1 или Bebetto Magnum 2в1.

# 190

И ние също вече се върнахме от почивка, плувах си в морето и в басейна и нямам никакви проблеми ⛱️😁
Може ли да споделиш каква кошара си избрала 🤗
За количка аз за сега повече клоня към Лорели Криста 3в1 или Bebetto Magnum 2в1.
Да разбира се
От бебе Хит мисля да я закупя , там ги има същите спряла съм на този модел и разполагам с място което ми е +
Трансформира се в бюро , шкафче и детско легло мисля , че до 10г. Нивата също може да се регулират и се люлее

# 191
Здравейте накратко за мен  във 21г.с термин 17декември.Следя се при доктор които лично според мен не си разбира от работата ,но не съм наясно как се сменя тъй като вече ми пуска болнични.До сега не е измерил плода правилно единствено той на 5доктора при които съм ходила на частно.Имам анемия не ми дава направления за кръв и урина плащам си ги за да мога да се следя .Не ми е изписал витамини хапчета и т.н до вчера ,но днес съм със червени длани цял ден попитах дали може да е странична реакция,а той не го взе под внимание изчетох доста стресиращи варианти.Ако някоя от вас разбира от изследвания,ще помоля да си каже мнението както за тях така и за зачервяването на дланите случвало ли ви се е .... Благодаря за отделеното време.

# 192
Здравейте.
Хемоглобинът ви е много нисък.
Спешно трябва да го оправите. Аз си взех  BetterYou iron spray защото гади ми се от всичко.
Но знам, че Totema бързо вдига хегмобин.
Иследвайте си и витамин Б12 и ако е нисък също го взимайте. И много важно е TSH хормон и кръвна захар да си иследвате.

Здравейте накратко за мен  във 21г.с термин 17декември.Следя се при доктор които лично според мен не си разбира от работата ,но не съм наясно как се сменя тъй като вече ми пуска болнични.До сега не е измерил плода правилно единствено той на 5доктора при които съм ходила на частно.Имам анемия не ми дава направления за кръв и урина плащам си ги за да мога да се следя .Не ми е изписал витамини хапчета и т.н до вчера ,но днес съм със червени длани цял ден попитах дали може да е странична реакция,а той не го взе под внимание изчетох доста стресиращи варианти.Ако някоя от вас разбира от изследвания,ще помоля да си каже мнението както за тях така и за зачервяването на дланите случвало ли ви се е .... Благодаря за отделеното време.

# 193
Здравейте накратко за мен  във 21г.с термин 17декември.Следя се при доктор които лично според мен не си разбира от работата ,но не съм наясно как се сменя тъй като вече ми пуска болнични.До сега не е измерил плода правилно единствено той на 5доктора при които съм ходила на частно.Имам анемия не ми дава направления за кръв и урина плащам си ги за да мога да се следя .Не ми е изписал витамини хапчета и т.н до вчера ,но днес съм със червени длани цял ден попитах дали може да е странична реакция,а той не го взе под внимание изчетох доста стресиращи варианти.Ако някоя от вас разбира от изследвания,ще помоля да си каже мнението както за тях така и за зачервяването на дланите случвало ли ви се е .... Благодаря за отделеното време.

Не разбирам от изследвания и не мога да дам мнение по тях, но относно смяната на следящ АГ знам от личната, че може да го смените във всеки един момент. Това, което трябва да направите е просто да вземете необходимото направление от личният ви лекар и да отидете при друг АГ, който да ви запише и да започне да ви води консултациите и следователно да издава болничните. Ако не се чувствате комфортно и сигурно при един доктор веднага го сменете.

# 194
Здравейте.
Хемоглобинът ви е много нисък.
Спешно трябва да го оправите. Аз си взех  BetterYou iron spray защото гади ми се от всичко.
Но знам, че Totema бързо вдига хегмобин.
Иследвайте си и витамин Б12 и ако е нисък също го взимайте. И много важно е TSH хормон и кръвна захар да си иследвате.

Здравейте накратко за мен  във 21г.с термин 17декември.Следя се при доктор които лично според мен не си разбира от работата ,но не съм наясно как се сменя тъй като вече ми пуска болнични.До сега не е измерил плода правилно единствено той на 5доктора при които съм ходила на частно.Имам анемия не ми дава направления за кръв и урина плащам си ги за да мога да се следя .Не ми е изписал витамини хапчета и т.н до вчера ,но днес съм със червени длани цял ден попитах дали може да е странична реакция,а той не го взе под внимание изчетох доста стресиращи варианти.Ако някоя от вас разбира от изследвания,ще помоля да си каже мнението както за тях така и за зачервяването на дланите случвало ли ви се е .... Благодаря за отделеното време.

Много ви благодаря 😘

Общи условия

Активация на акаунт