Слънцезащита - 7 тема

• 86 117
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
LoLo30 ползвах това лято 2-3 стика, не съм имала проблем с нанасянето. Само трябва да внимаваш дали текстурата оставя бял филм или не.
Мазнички ги чувствах всичките, но не бяха корейски, а аптечни мойте стикове.
Останах им фенка и идното лято отново ще си взема да си ползвам стикове. Ще пробвам и нови. Сега ползвах Avene, A-Derma (оставят бял филм) и Мустела, оставя си мазничко. Ще търся и други марки да видя как са като цена качество Simple Smile

# 121
  • София
Изневерих на моя фаворит Isntree, със SKIN1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum и имам отлични отзиви на този етап.
Кожата ми е комбинирана към мазна, но със засушени участъци от трет и ми пасва идеално.

# 122
  • Бургас/Пз
Благодаря за отговорите, аз се притеснявам най-вече дали няма да се разнася много трудно по лицето като е стик,  да не върви гладко и плавно, а самия стик като е твърд и сух и да е мъка нанасянето, но не знам дали е така..само гадая. Явно най-добре да пробвам, то си е е до марка сигурно.
Ще ти направя довечера клипче да видиш как се разнася на ръката

# 123
  • София
Lale Lili, благодаря за отзива, да ще внимавам това за белия филм, ani_d
Чудесно, много благодаря! Така най-добре ще мога преценя, да. 😊

# 124
Аз това лято съвсем случайно взех ето този Ла рош хидратиращ крем:
https://www.laroche-posay.bg/anthelios/anthelios-uvmune-400-hidr … antna-krema-spf50
довършвам втора опаковка и съм се заредила с още 2 поръчани он лайн,че навсякъде е изчерпан,много съм доволна-никакви поражения в повече от обичайното едно петно на бузата,което лете потъмнява,а зимата изсветлява /като му помагам с коджикова киселина/,текстурата се разнася много лесно,не оставя бял филм,не прави кир ефект,идеална база под фдт,понеже консистенцията я чувствам достатъчно хидратираща през деня не слагам крем под него,на мен не ми мазнее,но съм със суха кожа.

# 125
  • София
Взех си стика на Бентон и влизам да дам по обстойна оценка, ако още някой му се чуди. 😀
Ами с малко сменеси чувства съм.. Започвам с това, че първо  изобщо не съм догледала в сайта каква е големината му и дойде едно мини стикче, бих казала 😀 очаквах да е малко по-голям, но това си е мое недоглеждане. Та, не знам за колко време интензивно ползване би стигнал.. Ще видим. 2рото опасение че не знам за основна защита (сутрин преди грим) дали е достатъчно добър и подходящ за целта, може би съм си свикнала с крема..с него виждам точно какво количство нанасям, а тук сега малко гадая колко точно съм нанесла и затова минавам по няколко пъти за всеки случай, а с това темпо май няма да стигне за много време.. 😀 Може би все пак стика е по- подходящ за подновяване навън, а не за основна защита. Но при подновяването пък целия се нацапва от фон дьо тен.. (който носи грим най-добрия вариант за подновяване навън май си остава спрей)
Продължавам.. Първото минаване с него беше по-трудно, движеше се трудно по кожата,както си и мислех... но второто нанасяне днес вече е по-добре. Дотук с минусите, сега плюсове: не остава бял филм изобщоо, което е супер, няма  и аромат, а най-важното- не само че не омазнява ами и матира кожата супер добре и изобщо няма никакво лъщене 😮 дори и след Фон дьо тен сякаш съм си слагала пудра.. Един такъв кадифен завършек, който много ми допада на мен. Горе долу това е. Дано е било полезно.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 13:05 от LoLo30

# 126
В сайта на Barecare има намаления на някой марки с -20% и допълнително -10% с код к10 та си поръчах така хвалената слънцезащита с Азиатска центела дано ми хареса и най-важното да предпазва,защото имам потъмняване на основното ми петно и незнам каква слънцезащита да мажа вече.

# 127
Почва сезона на слънцезащитите и не е далеч и горещото време.
Препоръчайте ми матиращ слънцезащитен за кожа склонна към омазняване,алергия към слънцето и чувствителна.
Да е толерантен към околоочната зона и по възможност тониран.
В момента използвам ето този ,но за лятото си мисля ,че ще лъщя.
Иначе изравнява тена.
С много добра околоочна толерантност.
Лесно се разнася ,течен е.
https://remedium.bg/bioderma-fotoderm-aqua-fluid-light-spf50-40ml-065968/p
От форума дами препоръчаха ето този и него купих ,но не съм го пробвала.
https://remedium.bg/kantabria-heliocare-color-krem-light-spf50-50ml-063926/p
От аптеката ми препоръчаха ето тези и тях взех.
https://366.bg/product/uriage-bariesun-slancezashtiten-svetal-krem
И ето този.
https://www.marvi.bg/shop/%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F-uriage- … de-ultra-lek-30ml

# 128
CoCoMilk, дано ти хареса.
За сега тази слънцезащита ми покрива всичките изисквания, само дано да се справя и с най-важното- да пази, защото и аз я изпозлвам от ноември и нямам наблюдения в голямото слънце.

# 129
Дано! Щом имам наблюдения от нея веднага ще дам отзив.

# 130
Здравейте момичета идвам с въпрос:Сутрин започвам работа от 7 ч. приключвам 15:30,слънцезащитата,която нанася сутрин има ли ефект в 15:30 или не?

# 131
Здравейте момичета идвам с въпрос:Сутрин започвам работа от 7 ч. приключвам 15:30,слънцезащитата,която нанася сутрин има ли ефект в 15:30 или не?
Според мен е най-добре да обновите 1 час преди да си тръгнете.
Аз винаги обновявам половин или един час преди тръгване от работа.
През деня слънцезащитата се подновява 3-4 пъти ,когато сте в градски условия.
Когато сте на море или басейн на всеки два часа обновявате.

# 132

Здравей , не тази слънцезащита няма ефект. Трябва да се нанася на 2-3 часа за да има ефект.

# 133
А ако човек не излиза през деня и стои само в офис, пак ли няма ефект?
Аз слагам сутрин слънцезащита и не излизам през деня, а вечер като приключа след 17ч-18ч пак в колата и по магазините, т.е пак не съм на пряка светлина.
Имам и спрей за подновяване, но него го използвам през пролет лято вече, сега през зимата не.

# 134
  • София
Записвам се да ви следя, тази година заложих на Ultrasun защото не и трябва подновяване в градски условия, досега използвах основно Ла Рош, Авен и Юреаж, но не съм от хората които подновяват, когато не са във ваканция, така че потърсих нещо по-различно.

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 14:26 от nad_tab

Общи условия

Активация на акаунт