Слънцезащита - 7 тема

• 86 138
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
  • В най - голямото село
А този дали го е ползвал някой с мазна кожа, да сподели отзиви?
https://aptekamedea.bg/vichy-soleil-spf50-dry-touch-matirasht-krem-za-lice-50ml

# 166
Оставя бяло по лицето. Но пък не лъщи.
С много мазна кожа съм.

# 167
Идвам да споделя впечатлението си от слънцезащитата с азиатска центела. Като основа под грим е добре, кожата ми е мазна в Т зоната и с този стои доста матирана ,което ми се случва за първи път и съм много доволна! Но не ми предпазва на 100% което ми е минус.

# 168
Как разбра, че не предпазва? Получи петна ли?

# 169
Аз имам петна и потъмняха. В ежедневието за около  2ч на вън потъмняха. Правих си слънчеви бани,като през 20мин нанасях и то доста дебел слой върху петната но уви потъмняха. По-принцип ползвам и детска слънцезащита на Ла рош,  когато си правя слънчеви бани,нанасям пак дебел плътен слой от него съм по-доволна. Но пък тази на Ла рош не мога да я ползвам ежедневно, прекалено ми е мазна и плътна и не става за под грим.

# 170
А този дали го е ползвал някой с мазна кожа, да сподели отзиви?
https://aptekamedea.bg/vichy-soleil-spf50-dry-touch-matirasht-krem-za-lice-50ml
Плюсовете са ,че матира добре.
Има съвсем лек ненатрапчив мирис мирис. Разнася се добре и не люти на очите.
Предпазва идеално и може да се наслоява без проблем.
Минусът му е ,че ако го съчетаеш с други продукти за лице се получава ужасен кир ефект.

CoCoMilk ,много са хвалени продуктите с тази центела.
Ако не бъркам е корейска марка.
По едно време мислех да си взема ,но като знам ,че от всеки втори слънцезащитен се обривам.
Сега след твоят коментар ,нацяло се отказах да си правя експерименти с кожата ми.

# 171
Да корейски е,ползвах и друг корейски на Миша но и от него не съм доволна от към защита. И да по-принцип са много хвалени и при други момичета предпазва но при мен не е така. Много продукти изкупих последните 2г но за съжаление не съм доволна от никой на 100%.

# 172
CoCo, чаках с нетърпение коментара ти дали предпазва.
Аз я изпозлвам от ноември и в голямото слънце не съм я пробвала, но пък всичко друго в нея много ми харесва. За това смятам да си използвам нея ежедневно, а в случаите на излагане на интензивно слънце ще си използвам тази на Авен.

# 173
  • Prismatica Aerie
.. при други момичета предпазва но при мен не е така. Много продукти изкупих последните 2г но за съжаление не съм доволна от никой на 100%.
Moже би защото другите не си правят слънчеви бани, каквото и да значи това - никоя слънцезащита не пази на 100%, особено ако кожата е изложена на директно слънце в продължение на часове. Корейските слънцезащити в общия случай са ежедневни, като това означава спорадичен досег със слънцето през деня,  като ходене на работа, до магазин и прочее, а не печене на слънце. Има специални слънцезащити за дейности на открито.

# 174
Ех, много ме е яд. Купила съм слънцезащитата с централа и я бях оставила за силното слънце през лятото.

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 18:23 от mariat

# 175
Да корейски е,ползвах и друг корейски на Миша но и от него не съм доволна от към защита. И да по-принцип са много хвалени и при други момичета предпазва но при мен не е така. Много продукти изкупих последните 2г но за съжаление не съм доволна от никой на 100%.
Използвах слънцезащитите на Avène ,които предпазват 100% ,но откакто им смениха формулите спрях да ги купувам ,защото страшно много омазняват за разлика от предните им ,които матираха перфектно.
Предната ми слънцезащита от която останах доволна е ето тази.
https://remedium.bg/bioderma-fotoderm-aqua-fluid-light-spf50-40ml-065968/p
Прави кожата кадифена и свежа.
Предпазва много добре ,идеален за околоочна зона,хидратира перфектно.
Единственият минус е ,че цапа.
Бих го ползвала в по-хладните месеци отново.
В момента съм с ето този.
https://remedium.bg/yuriazh-bariesun-krem-teintee-claire-spf50-50ml-066192/p
Честно казано не бих повторила след като го изхабя.
Но все пак хидратира много добре ,включително и околоочна зона.
Доволна съм и от този.
https://remedium.bg/bioderma-fotoderm-nude-touch-krem-light-spf50-40ml-065964/p
Матира перфектно ,хидратира ,не дразни на очите.
И този ,ще купувам с удоволствие.

# 176
Мойта любима слънцезaщита много ми дрaзни очите , но скоро ще я вкарам в употреба- много ми допада зa ежедневие , зaрaдо цветa и . Направо не ми е нужен фон дьо тен.

# 177
Момичета, а какво ви е мнението за ползване на две слънцезащити една върху друга? Миналото лято ползвах по този начин една нетонирана и една тонирана и казано честно бях супер доволна, но после прочетох някъде, че това е вредно за кожата, защото се смесват филтри, които са несъвместими или нещо подобно, не помня съвсем точно какво беше обяснението...опитвам се да намеря къде го четох, но без успех и затова реших да питам тук по-запознатите Simple Smile

# 178
Момичета, а какво ви е мнението за ползване на две слънцезащити една върху друга? Миналото лято ползвах по този начин една нетонирана и една тонирана и казано честно бях супер доволна, но после прочетох някъде, че това е вредно за кожата, защото се смесват филтри, които са несъвместими или нещо подобно, не помня съвсем точно какво беше обяснението...опитвам се да намеря къде го четох, но без успех и затова реших да питам тук по-запознатите Simple Smile
Изобщо не мисля ,че е проблем.
Както има слънцезащита само с минерални филтри ,само с химични ,така и с двата вида в едно.
Така че не е проблем.
Дали си с две ,три или пет слънцезащити ,след като си сложила 50+ фактор примерно ,той си те предпазва с 50+.
Аз съм с алергия към слънцето и гледам да не си правя експерименти със слънцезащитата ,доколкото е възможно ,но от много слънцезащити съм се обривала и съм получавала алергична реакция.
Например от слънцезащитата на DM Sun Dance ,на Ейвън ,La Roche-Posay.
Има и още ,но не им помня имената.
От поне 15 години ,че и отгоре отключих слънчева алергия и съм мазала с два слънцезащитни на различни марки ,предпазвали са ме и съм се чувствала комфортно.
Важно е кожата ти какво ще понесе.
А след като вече си пробвала две слънцезащити и кожата ти се чувства добре ,давай смело.
По-добре 2 слънцезащити ,отколкото никаква.

# 179
.. при други момичета предпазва но при мен не е така. Много продукти изкупих последните 2г но за съжаление не съм доволна от никой на 100%.
Moже би защото другите не си правят слънчеви бани, каквото и да значи това - никоя слънцезащита не пази на 100%, особено ако кожата е изложена на директно слънце в продължение на часове. Корейските слънцезащити в общия случай са ежедневни, като това означава спорадичен досег със слънцето през деня,  като ходене на работа, до магазин и прочее, а не печене на слънце. Има специални слънцезащити за дейности на открито.
Аз също имам пигментни петна и по тях разбирам дали защитата действа. Използвам Дайлонг екстрийм 50+ лосион за тяло ( ползвам го само на лицето) ходя активно на солариум и петната въобще не потъмняват, а на лицето тен нямам....Та мога да кажа, че пази на 100%

Общи условия

Активация на акаунт