🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 16)

• 38 802
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
За съжаление аз два пъти го изкарах, в края на трети месец и сега… с ужасна хрема и лека температура. Само веднъж пих парацетамол и това беше и двата пъти. Всичко ще е наред, не се притеснявай!

Честито на родилите мамчета! Да са здравички малките съкровища, а на вас бързо възстановяване! ❤

Аз съм с термин 16 август, вече в 9 месец, а моят АГ все още не ме изпраща на тонове. Започнах да ходя през 10 дни на преглед, каза че в понеделник ще видим дали ще отида.. каквото и да значи това. Имам доста стягания през деня, без болка. Надявам се да е нормално. Първа бременност ми е и като че ли изобщо не знам къде се намирам…..

Момичетата, минали през Ковид, какво ви изписаха? Детето е болно с отрицателен тест, но съм контактна но мой близък, който и положителен. Та разболях се и аз...

# 121
Hope, внимавай с температурата, намалява околоплодните води и е вредна за бебчето, пии парацетамол, но ако вдигаш висока температура и видиш, че не става , не се колебай, отиди в Майчин дом, там е единственото ковид отделение за бременни, аз лежах края на 5ти месец. Дори и да не те приемат, ще те прегледат и изпишат адекватно лечение.

П. С. Не знам от къде си   но аз пропътувах 240 км до Майчин дом в 3 през ноща.

# 122
Аз пих авирон рапид по схемата от листовката. Изкарах го леко. Сега обаче пак нещо съм настинала, правих си тест и беше отрицателен, но имам лека хрема, лека кашлица и ме дразни гърлото и пак си взех от авирона на смоя глава дано мине бързо, че не се издържа вече.....
Дано и на теб ти мине бързо ❤️
Момичетата, минали през Ковид, какво ви изписаха? Детето е болно с отрицателен тест, но съм контактна но мой близък, който и положителен. Та разболях се и аз...

# 123
Бързо оздравяване на болните и дано всичко бъде наред.

Включих се в фейсбук в две групи за бебета през август, освен в нашата си. Да, но не е моето. Едната група са 1100+ другата са 700+ човека. За групи, който се споделят лични неща предпочитам по компактни групи. В групата с малката нямаме и 100 човека. Знам, че мога да споделя всичко и да получа съвет и подкрепа, с времето групата се изчисти, защото в началото имаше хора, който създават проблеми. Надявам се и нашата групичка да потръгне във фейса.

Малката се наспа преди 7ч. Сега дава зор да я водя на ДГ, тя зор дава откакто е станала, а аз се опитвам да се събудя с кафето. И освен това ме хвана плексита, който ми е и от ляво, че е много неприятно положението.

# 124
  • Пловдив
Вчера Алекс като се похвали за малката, гледах профилите викам си тази коя ли е, онази коя ли е 😄 Малко ми е странно, че тук сме много активни, а там никак.Вместо да е обратното 🤔 Тук и други ни четат, въпреки че сме анонимни.. Дано потръгне там поне след появата на бебетата.
Бързо оздравяване и от мен на всички болни! 🍀

# 125
  • Велико Търново
Чак сега успях да ви прочета, благодаря на всички за пожеланията! На предстоящите да се срещнат с мъниците пожелавам успех и да си дойдат най- близко до термин!

Честито на вече родилите, пожелавам бързо възстановяване и много усмивки с тези прелестни създания!

Аз какво мога да кажа за раждането, първо бях с упойка в гръбнака, момичета премерете си височината преди да влезете в болницата. Явно не съм толкова висока, колкото пише по лична карта (не съм се мерила от както съм си направила картата на 18 години). Упойката ме хвана малко повече от колкото трябваше и не се чувствах много добре по време на операцията, но мина бързо. Сега ми е още трудно да ставам от леглото, но като стана и се раздвижа е по- добре. Вчера бях с малката за 4 часа и после я върнах, че много ме заболя. Днес ще ми я носят да пробваме на гърда, дано да се получи, че температурата тази сутрин ми беше 37,2 казаха , че защото кърмата вече слизала, а аз нямам никакво напрежение в гърдите. Малката е просто съвършена, все си мислех че се раждат едни грозни сбръчкани бебета, но тя е просто прекрасна Heart Eyes .
    Две седмици преди да родя я измериха 2600, в понеделник като постъпих за задържане пак беше толкова и аз си помислих, че пак има разминаване. Малката се роди 2450 грама.
След операцията, АГ дойде и ми каза, че плацентата е била много малка и кафява и добре че сме изтикали бременността до тук. Просто благодаря на Бог, че всичко завърши благополучно.

# 126
Добро утро!
От утре почваме да пишем само там, да дадем почивка на Королева!  Може би трябва някакъв нетематичен пост, под който да върви ежедневната раздумка.

Plamingo, би ли ни показала малката прелест в нашата си Фейсбук група?

# 127
Аз вчера , в крайна сметка намерих друг лекар , който да ме изражда , че нали моя е с ковид.
Разбрахме се в понеделник да влизам за предизвикване.
Хем ме е страх , хем ми олекна , че знам кога ще се случи.
Аз нямам фейсбук, но влизам от време на време от на майка ми, споделете коя е групата, за да мога да ви следя и там Simple Smile

# 128
  • София
И аз влязох в тази група с над 1000 човека, но не ми идва да пиша там. Дори нищо не харесвам и коментирам,защото вътре видях поне 3 познати, а хич не ми се иска да обявявам на целия ФБ,че съм бременна.
С баткото си имаме групичка с около 100-тина мами ( може и по-малко да са станали) и вече осма година си пишем там. Станахме си приятелки,с никои се познаваме и лично.
Дано и тази ни малката групичка да потръгне така,защото е хубаво да свързваш човек с лице Simple Smile

# 129
Аааа, не бързайте да се местите там още Joy

Амили, не съм решила още къде ще раждам и това ме ужасява... Утре съм на тонове в Шейново, в понеделник съм на преглед при моя си лекар и се надявам след това да реша Rolling Eyes

Иначе снощи си оправях багажа и съм готова криво-ляво. Първия път беше голямо потене и омазване с тази кърма въпреки всички подплънки и сега и съм подготвила 7-8 чифта нощници и къси пижамки да имам за по-честа смяна, а не по една чиста нощница за всеки ден. Че се наложи и да останем 5 дена заради лека жълтеница и трябваше ММ да носи някои нощници за пране и да ми ги връща.

При мен тапата спря да пада сякаш, явно се изчисти цялата. От време на време имам контракции, но са нарядко Rolling Eyes

Пламинго, Искела, Лейди, честито! Heart

Ааа, при мен колкото по-малко остава до термин, толкова повече се ужасявам от раждането... Как ще излезе товя бебе, не знам. Чак се замислям за консултация с психолог Unamused

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 10:24 от Барбалена

# 130
  • Пловдив
Минавам и аз да споделя как мина раждането при мен 🙂 Предизвикаха ме, и ме гласиха за нормално раждане, но не успяха да се случат нещата и след разговор с доктора ме нагласиха почти веднага за секцио.
Аз си бях уцелила ръста, но упойката много ме приспа. Благодарна съм на акушерките, че направиха и снимки 🙂
Всичко мина благополучно, възстановяването е малко неприятно, но минава и се забравя 🌸
Чакам новини от вас, мами 🙂
Успех!

# 131
Аз посрещнах началото на деветия с фрапе на плажа. Може да си направим един опознавателен пост в групата, поне да свържем ник с име, че аз тук снимки и лична информация не мисля да споделям.

# 132
Аз посрещнах началото на деветия с фрапе на плажа. Може да си направим един опознавателен пост в групата, поне да свържем ник с име, че аз тук снимки и лична информация не мисля да споделям.

И аз точно това си мислех и създадох преди малко такъв пост в групата. Влизам и чета същото предложение. 😊😊😊
Заповядайте да се опознае.

# 133
  • Бургас / Славейков
Аз се записах във фейсбук във група августовски бебета 2022група за взаимопомощ.Към 1160члена поверителна.Иначе във фейсбук съм Павлина Евтимова.Може да ме добави някой ако не съм на правилното място Stuck Out Tongue Winking Eye

# 134
  • София
Аз се записах във фейсбук във група августовски бебета 2022група за взаимопомощ.Към 1160члена поверителна.Иначе във фейсбук съм Павлина Евтимова.Може да ме добави някой ако не съм на правилното място Stuck Out Tongue Winking Eye

Прати ми скрийншот на лично на профила ти, излизат ми няколко с твоето име.

Общи условия

Активация на акаунт