🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 16)

• 38 036
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
Зверски се уплаших, направо се тресях от паника. Тръгнахме почти веднага към болницата, а в колата започнаха и контракции . Боже колко бяха болезнени!
Сутринта при гинеколога нямах още разкритие, а в болницата имах 2см. Само за 4 или 5 зверски контракции.
На прегледа се видя, че крачето е долу и от там вече бях абсолютен приоритет.
Организираха се много бързо, и така моят кошмар не плодъжи дълго.
Секциото мина идеално, и 10 бебета мога да родя така.
A защо се наложи спешно секцио?
Да се роди първо кракът е свързано и изключително много рискове.
 Особено ако зе заклещи някоя от следващите ро едри части от бебето.

# 241
Cinnamon Cookie честито. Да ви е жив и здрав. На теб бързо възстановяване

Орехче жълтеницата ги прави поспаливи. Гледай да не пропускате ядене. Събуждай го ако трябва.

Ние сутринта с малката бяхме при свекърва ми. Баба и и беше подготвила басейна и малката се уби да шляпа и да играе. Тази вечер с ММ трябваше да ходим на плаж и разходка, обаче го викнаха на работа и с хлапето хартисахме вкъщи. Заразправях ме се със свекърва ми, че съм чистила вчера терасата и ми се скара, че тя щяла да дойде малко по-нататък и да изчисти, да не съм се мъчела сама. После преди да ни изпишат щяла пак да подготви всичко, защото с малката нямало как да остане чисто и подредено. Тя и предния път подготви всичко, първия път аз си подредих и ММ само мина прахосмукачка преди да ни изпишат. Аз съм се настройла, че бебо ще си чака датата за секцио и се надявам да е така.

# 242
  • Пловдив
Честита рожба, Бисквитке! Живи и здрави и бързо възстановяване! 🍀🌹💜

Барбалена, 🤗! Не се навивай, няма сми! Разказвай ни на нас за да ти олеква и готово! 🌹

Много ми е жегаво, боли ме корема, едвам ставам и се движа.Искам малчо да идва вече и едва ли ще ми липсва да съм бременна.Искам си спането по корем!Искам си да пак да съм бърза и да не гледам все как да полегна, докато ММ се чуди какво да свърши из нас 🥴 Ако беше обратното, той да лежи, а аз да действам, сигурно щях да работя и да му намилам нон стоп 🙄😈😅 Ма той душичка 🙆‍♀️🥰

# 243
Теди, майка ми е много нерешителна и й е трудно да излезе от зоната си на комфорт. Разбирам я, защото съм го наследила за съжаление. Разбирам и защо не се е обадила. Защото чувства, че трябва да дойде, иска да ми помогне, но както казах, трудно й е да излезе от зоната си на комфорт и съм сигурна, че днес цял ден й е било гузно и напрегнато, че не се е стегнала да дойде. Затова и не ми звъни. Но трябваше да го превъзмогне. Просто трябваше...

Мъжът ми аз го "пускам" достатъчно предвид състоянието ми, защото виждам, че му идва нагорно, хем на работа, хем майстори хем малката вкъщи. И като видя, че се е сдухал, сама му предлагам да излезе да разпусне. Сякаш на мен ми е по-лесно, но както и да е. Да речем, че жените сме по-издръжливи. Той също понякога се усеща, че ми е бил тежък денят и предлага да се изолирам в някоя стая или да изляза, но трябва много да съм прегряла, за да го види.

Може би съм по-емоционална тези дни, ама очаквах малко повече разбиране от най-близките ми. Очите са ми пълни със сълзи.

# 244
Недей да се напрягаш, според мен трябва да си им кажеш каквото мислиш, за съжаление, ако не поискаш помощ, в повечето случаи няма да получиш...  Те не знаят какво ти е, не могат да ти прочетат мислите Blush  утре, като станеш ще си друг човек и няма да си разтроена Heartpulse

Теди, майка ми е много нерешителна и й е трудно да излезе от зоната си на комфорт. Разбирам я, защото съм го наследила за съжаление. Разбирам и защо не се е обадила. Защото чувства, че трябва да дойде, иска да ми помогне, но както казах, трудно й е да излезе от зоната си на комфорт и съм сигурна, че днес цял ден й е било гузно и напрегнато, че не се е стегнала да дойде. Затова и не ми звъни. Но трябваше да го превъзмогне. Просто трябваше...

Мъжът ми аз го "пускам" достатъчно предвид състоянието ми, защото виждам, че му идва нагорно, хем на работа, хем майстори хем малката вкъщи. И като видя, че се е сдухал, сама му предлагам да излезе да разпусне. Сякаш на мен ми е по-лесно, но както и да е. Да речем, че жените сме по-издръжливи. Той също понякога се усеща, че ми е бил тежък денят и предлага да се изолирам в някоя стая или да изляза, но трябва много да съм прегряла, за да го види.

Може би съм по-емоционална тези дни, ама очаквах малко повече разбиране от най-близките ми. Очите са ми пълни със сълзи.

# 245
  • Бургас / Славейков
Честито и добре дошъл на малкия Борис.Бързо възстановяване на мама.Аз също се притеснявам да не би да тръгне раждане преди датата на секцио.Вчера тъй като пътувахме и бях доста време седнала.Снощи ми се втвърди корема.Днес полежах доста и оправях обичайните задължения из къщи.Разхождам кучето два дни тъй като детето е в Царево.Общо взето доста често се навеждам.Но пък ММ когато има възможност винаги ми помага.За разлика от предния.

# 246
Честит да е Борис! Много здрав и щастлив!

Който се родил, родил..от днес почваме лъвчетата Simple Smile

Ми аз за сега нямам за какво да се похваля  или оплача. Освен, че всички ме гледат като бомба със закъснител и нямат търпение. Като звънна на някоя приятелка,  с която не сме се чували от 10тина дни или от вчера, ми вдигат с “имаме ли новини”, “ нещо имаш да казваш ли”, “ имаме ли бебе” 🤣 . И после “хайде, че нямаме търпение вече” 🤣!!!

То и аз нямам търпение по принцип, а пък за таткото да не говорим. ❤ Днес за пръв път ме пита дали се притеснявам от раждането и говорихме по въпроса. Ами..притеснявам се, мисля го всеки ден наистина. Не знам дали ме е страх или какво точно, но го мисля.

# 247
  • София
Cinnamon cookie, честита радост! Детенце да расте здраво и щастливо.

Орехче, стискам палци да ти се регулира кърмата и да махнеш добавката.

Барбалена, много кофти така, особено с майка ти. Казвай си нещата в лицето поне да ти олекне, пък другото каквото такова.

Аз не знам моята инатлива лъвица кога ще тръгне да излиза, обаче вече едва издържам. Днес мих прозорци, прах, чистих, ходихме преди малко на разходка с ММ. Една едничка контракция нямам! Утре имаме запланувани неща да свършим вкъщи и се надявам след натоварване бебка да реши да излиза.

# 248
Момичета, разболях се. Правих си тест за Ковид, уж е отрицателен, но съм контактна на мой роднина от понеделник, детето също беше болно.
Пия разни хомеопатии, чай,мед с лимон  цяла седмица. От тази вечер съм с температура, не е висока 37.5/37.6, но ми е криво. Чудя се да я смъквам ли или да търпя, АГ не ми отговаря. Леко покашлям и имам хрема и ужасно потене, което спря. Взех и биозин мама да пия.
Някакъв съвет специално за температурата, редно ли е да се бори организма или да пия парацетамол и до колко е допустимо за 24ч.

# 249
И аз имам същите симптоми АГ първото нещо, което каза е пии парацетамол, но не каза по колко. Също каза да си направя пак тест, защото първия беше отрицателен и каза че се позитивирали сега около третия ден..... и позна беше положителен. Сега само се надявам бебочка да изчака термин 02.08., защото не ми се ражда с ковид.....
Иначе ми препоръча да пия и авирон рапид.
И моята температура беше 37.3 и пих парацетамол, защото ме болеше и главата.
Момичета, разболях се. Правих си тест за Ковид, уж е отрицателен, но съм контактна на мой роднина от понеделник, детето също беше болно.
Пия разни хомеопатии, чай,мед с лимон  цяла седмица. От тази вечер съм с температура, не е висока 37.5/37.6, но ми е криво. Чудя се да я смъквам ли или да търпя, АГ не ми отговаря. Леко покашлям и имам хрема и ужасно потене, което спря. Взех и биозин мама да пия.
Някакъв съвет специално за температурата, редно ли е да се бори организма или да пия парацетамол и до колко е допустимо за 24ч.

# 250
Бисквитки, честито бебче, живи и здрави и много много щастливи.

Барбалена, споко , аз в понеделник влизам за предизвикване, моичкия днес в 4 сутринта хвана пътя за риба, още го няма, хем знае че може да тръгне раждане.
Но нямам против, тъкмо изчистих цялата къща, че си представям като се върна след 3 дена от родилното каква бомба ще е у нас.
А и го разбирам , след 4 дена вече няма да сме сами и колкото и да е , ще му се наложи да поеме по голяма отговорност .

# 251
Здравейте момичета,
Аз вече съм мама!😍
Снощи вечерта към 00 часа точно като по филмите ми се спука плодния мехур.
Околоплодните води изтекоха буквално на веднъж.
И така точно в 2 и 30 сутринта със спешно секцио се роди синът ни Борис.
Роди се 2990 гр. и 49 см.пухкав и розов.
Секциото мина много добре, като таткото беше постоянно заедно с мен . И гушкаше малкия докато ме зашият.
Сега спинка върху мен нашето съкровище!
А аз още не знам къде се намирам.
Честито ! Да Ви е жив и здрав!💙
Бързо възстановяване!🍀

# 252
Куки честито малко голямо щастие, много да е здрав и да ви радва. Blue Heart

Аз чакам във фейсбук да пишете, то тук ми се струпало да чета Grinning а хич няма време... Хах

Да ви се похваля, взех протектори и аз.
Чудо стана работата. Малко са кофти нямаше други в магазина. И утре чакам на Медела да дойдат. Кърмата си течеее аз се измъчих два дена, за бебчо да не говорим. Дано потръгне така, явно няма да стане без тях.
И аз съм свалила 7кг горе долу, като се има предвид, че две вечери и не ям, защото беше голям стрес с това хранене.
Нямам никакъв апетит... А умората наистина е голяма, днес успях да поспа, но определено може и повече. Сега разбирам какво имаха предвид под "незнаеш какво те чака"....

Хайде Малканпрашинка, не остана, чакаме още бебчета, август идва тепърва. Като видя 50 коментара и очаквам 3 - 4 бебенца Heart Eyes

# 253
  • Пловдив
Хоуп, бързо да минава! 🍀 Моя репродуктивния още март каза, че Авирона бил ала бала, само излишни пари.Парацетамол само каза и то до 3, най-много 4 от 500мг за 24 часа.

# 254
Парацетамол на 8 часа, така ми казаха на мен като бях от ковид. Ако вдигаш температура преди да са минали тези 8 часа, иди в някакъв спешен център, ако си от София, в майчин дом е единственото ковид отделение останало.... Аз го разбрах по трудбия начин, като звънях на всякъде и никой не искаше да ме прегледа, все едно съм чумава Confused а във Видин ми дадоха само но шпа в АГО и нищо не ми предписаха.

Хоуп, бързо да минава! 🍀 Моя репродуктивния още март каза, че Авирона бил ала бала, само излишни пари.Парацетамол само каза и то до 3, най-много 4 от 500мг за 24 часа.

Общи условия

Активация на акаунт