🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 16)

• 37 851
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
Не съм мерила кръвно, утре ще го премеря. Попринцип от началото на бременността ми е много ниско кръвното (най много 100/60) а и пия изоптин 1/4, той е за сваляне на кръвно, заради салбутамола ( за контракциите), защото причинявал сърцебиене. По скоро си мисля, че общия белтък ще е нисък, утре ще правя изследвания.... Пия протеини, по един път на ден, а са ми предписани по 3 пъти, но не мога толкова много да изпия имам чувството, че ще се пръсна...  Опитвам се да се храня с повече месо, но последната седмица започна много да ми писва от месо и може да съм намалила приема.

Минавам само да се оплача Joy
В 33+3 г с съм, днес се събудих много подута, до сега не съм се подувала, мислех че ще ме пропусне.... Краката са ми като понички... Пръстите на ръцете като кебапчета.   Cry като клекна имам чувството, че пръсците ще ми се спукат, явно и на горе са ми се подули краката Close

Много неприятно, най-вероятно е от жегите. Но за всеки случай виж и кръвното,че не е е шега работа.

И на мен хем си се ражда,хем още с нищо не съм готова. Аз реално имам почти месец от термин, днес влязох в 36 г.с.,но ми се иска по-рано да е. Ще я видим бебка кога ще реши да излиза.

# 301
Неизвестна16 присъединявам се към твоя отбор.. ИСКАМ ДА РАЖДАМ. Горещо ми е, нервно ми е, тромава съм, не ми се среща с никои, не ми се шегува к никои , не ми се говори за теми, които не ме интересуват.. просто съм ужасна 😁

Lucinda12 Защо ще те приемат в болница? И моя термин е на 6ти. Секцио ли ще си?

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 23:15 от Pamiinka

# 302
Аз утре правя пълни 38 седм и нещо и мен ме тресе шубето. Притеснението освен дали всичко ще е наред с бебка е и в това с раздвижването след опрецията. Имам много нисък праг на болка и знам че ще е някакъв ужас първите 5 дни. За отичането и аз съм така кръвното уж ми е добре. Изследванията ми са добре,като изключим че белтъка ми е към Долна граница. Освен месото яйцата,изварата, СкИр са богати на белтъчени. Сиренето и кашкавала също,но в тези жеги се препоръчва да се избягва солта☺

# 303
Ох аз на 02.08 влизам в деветия, освен че повиках фирма да пере матраци и диван, и да измият прозорци, друго не съм правила. С този вирус сега, първо детето, сега и аз...нямам сили вече
Вярно,че поне дрехи имам, каката ми е лятно бебе и количка 3в1 от нея, но искам вкъщи да си подредя и организирам по друг начин...Чудя се дали с маханено на серклажа шийката ще се скъси бързо, на 05.08 съм при АГ,при който ще раждам и ще ми каже кога ще го махаме...
Не мога да повярвам,че след толкова време изолация ще мога да излизам свободно. Вече не ми липсват социалните контакти, толкова съм забила....дано лесно се адаптирам.
Вие потите ли се в жегата? Аз стоя и се потя зверски, дори и пред нощта като спя.

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 23:29 от 33hope

# 304
Аз до сега не съм се потила, но сега е ад. Денем нощем все ми е много горещо.

# 305
Lizi, това с белтъка не е шега работа!  Не оставяй така нещата!

Аз не си потя повече от обикновено и не ми хипер горещо. Както преди съм си.

Но пък ново 20при мен. Усещам си тазът леко нестабилен, май се е разширила връзката между костите. Като си изместя центъра на тежеста и опитам да преместя нещо с крак и усещам лека тъпа болка.

# 306
Sob Sob Sob Тази тапа ме побърква. Първо беше бледо жълтеникава, после кафеникава, сега вече си е с пресни кървави нишки. Върнах се в началото на бременността, когато със страх поглеждах към тоалетната хартия и при всяко течение тичах да проверявам дали няма да заваря прясна кръв.

Изкъпах се с коса тази вечер, нищо че съм каталясала, поне да ми е чиста косата, ако тръгне нещо... Дай боже всичко да е наред, ама не искам да бременея и раждам повече. Егати стреса, състарих се с 10 години за тези 8 месеца

# 307
Милото, аз също съм с нисък праг на болка. Раздвижването след секцио не е толкова страшно и болезнено. По скоро е неприятно. Организма е някак отслабен и чувстваш, че не управляващ тялото си. Самото раздвижване става под добра доза обезболяващи. Като ме качиха в стая ме пита вечерта акушерката дали имам оплаквания някакви и като ѝ казах, че ми липсват обезболяващите от реанимацията ми се смя и ме бъзика.

Аз нали ви казах, че няма да гладя. Днес мама е ходила в нас извадила е всяка купчинка от скрина на Никол, който съм подредила. Изгладила е всичко и го е върнала на същото му място да не съм се била дразнила от разместването.
Добре ли е?!?! Не можело така да остане не изгладено детето..... Не я питах колко време ѝ е отнело, но се убеждавам, че е луда за връзване. 🤣

Update : Барбалена, още малко и ще се освободиш от този стрес. Финала е пред теб. 🤗

# 308
  • София
Барбалена, успех, ако тръгне работата. И аз всяка нощ съм така, под стрес. Не знам едно време как са издържали майки и баби да не знаят кога ще се роди. Камо ли посред нощ.. най-големия ужас за мен Grinning Grinning Grinning
Иначе за потенето, аз се потя постоянно, дори като спя. Макар че охлаждаме доста целия апартамент с климатика, постоянно ставам да се преобличам. Уж съм качила само 7-8 кила и то на корема единствено, но нон стоп се потя. Вратът ми се беше схванал ужасно, раменете също. Тазът ме боли като повечето. Ако ходя или седя известно време, започва да ми тежи. Чувствам се като патица. Утре влизам в 37-ма седмица и също съм на тръни. Хем искам да се свършва, хем малко ме е страх какво и как ще стане Simple Smile Дали ще го изтърпя, дали ще успея да се организирам. Уж всичко ми е готово, ама.. Като чета, не съм само аз, явно е нормално това усещане. Дано издържим психически още малко и да се радваме на здрави и спокойни бебенца Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 00:30 от kuche_98

# 309
Ще се справим по един или друг начин. Моите страхове са няколко:
1 Дали ще мога да се справя физически с болката и самото раждане. Просто не знам дали ще успея, изпитвам съмнения в себе си.
2 Дали няма да се наложи спешно секцио по някаква причина.

Още повече,  че майка ми ми сипа малко огън и ми увеличи страховете. Като й казах колко е голямо бебето след последния преглед, нейната реакция беше “Бая зор ще видиш” . Еми..това нормално ли е ми кажете, майка ми..първа бременност, може ли такива неща да ми говори. Много ме успокои няма що..аз и без това съм на тръни вече, само това ми липсваше.

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 04:02 от NI_CI

# 310
Милото, i. Skela, и мен ме е страх от болката Close сложих си в сака за болницата свещички профенид, за всеки случай, ако не стигат обезболяващите.... Разбира се ще питам лекар преди да ги ползвам, но ми ги бяха предписали, след пункцията при инвитрото и лекарката след това ми каза, да не се притеснявам, съвместими са с бременност... И братовчедка ми ги ползва след секциото.

Друг страх... В сряда съм на лекар за уговорка за раждане (предполагам секцио), дано всичко е наред. Confused мисля да си взема багажа с мен, защото имам странното чувство, че ще ме оставят в болница, заради контракциите Rolling Eyes хем искам вкъщи, хем ако започне раждане, болницата е на 3:30 часа път, което е много...

Редактирам, да допълня... За капак, мъжа ми не го пускат от работа, за да ме закара за прегледа, много ме е яд, той има отпуска събирана с години, един ден е голям проблем да отсъства.

# 311
  • София
NI_CI, и аз имам същите страхове. Иначе, не е нормално да ти го каже :Д и то майка ти. Поне да те беше излъгала. Моята все ме успокоява, ама.. ще видим накрая какво ще излезе. Стискаме зъби и да минава Simple Smile Веселото предстои след това :Д
Лизи, много съжалявам, че не пускат мъжа ти. Как може, при положение, че трябва да те закара на преглед... Ужасно. Дано все пак нещо се промени. Стискаме палци и кураж на теб. Heart

Ще се справим по един или друг начин. Моите страхове са няколко:
1 Дали ще мога да се справя физически с болката и самото раждане. Просто не знам дали ще услея, изпитвам съмнения в себе си.
2 Дали няма да се наложи спешно секцио по някаква причина.

Още повече,  че майка ми ми сипа малко огън и ми увелими страховете. Като й казах колко е голямо бебето след последния преглед, нейната реакция беше “Бая зор ще видиш” . Еми..това нормално ли ми кажете, майка ми..първа бременност, може ли такива неща да ми говори. Много ме успокои няма що..аз и без това съм на тръни вече, само това ми липсваше.

# 312
Не мога да изчета какво сте писали.

Първо, честито на новите майки! Да растат здрави бебоците и да ви радват много.

Моите родители са тук от известно време и чистим. Ама генерално, с почистване на шкафове. Толкова боклук не съм вярвала, че може да се събере за няма и 3г. Ама още тая надежди да ае преместим скоро и ще е много по-лесно с почти празни шкафове.
Толкова дрехи за рециклиране събрах, че мога да си сменя целия гардероб в H&M като родя.
Мама пък взе че се разболя, ама и тук рязко паднаха температурите (не завиждайте, лятото беше една седмица).
Тя каза че поне преди раждането трябва ла се изгладят дрехите 🤣 и утре ще глади.
Остана да купя още някой неща и да изперем каквото трябва на количката, столчето за кола и кошарата и сме готови.
Аз не бързам да раждам, така се държа все едно мога да го отложа за по-удобни времена 😂

# 313
Майка ми пък и тя една паника. Каквото кажели докторите. То това е така, но АГ ми каза, мога да родя нормално, но секциото било по-добре. И тя като ме почна, днешно време как можело да мисля за друго, да съм си раждала секцио 😕 никой не ме подкрепя в това отношение 😟Имам едно секцио аз, но казаха, че раната уж била зараснала.

# 314
Sob Sob Sob Тази тапа ме побърква. Първо беше бледо жълтеникава, после кафеникава, сега вече си е с пресни кървави нишки. Върнах се в началото на бременността, когато със страх поглеждах към тоалетната хартия и при всяко течение тичах да проверявам дали няма да заваря прясна кръв.

Изкъпах се с коса тази вечер, нищо че съм каталясала, поне да ми е чиста косата, ако тръгне нещо... Дай боже всичко да е наред, ама не искам да бременея и раждам повече. Егати стреса, състарих се с 10 години за тези 8 месеца
Е тя не ти ли падна вече, ти от миналата седмица я пишеш? Странно!

Общи условия

Активация на акаунт