🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 16)

• 37 830
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, извинявам се, че така нахълтвам в темата ви! Честито на всички родили, бъдете здрави и спокойни!
Да се представя: на 35 години (прясно навършени Grin ), първа бременност с термин 29.07, момиченце. От Варна съм, ще раждам в Окръжна без екип (след като избраният доктор ще е в отпуска, следващият в списъка е неоткриваем и се предадох Grin ). За сега плановете са за естествено раждане.
На 19.07 бях на тонове, засякоха контракции, които аз не усещам. Провериха за разкритие- 1см, нито тапа ми е падала, нито болезнени контракции имам, поне за сега. Та седя и си чакам. Утре пак съм за запис, да видим той какво ще покаже.
Имам един въпрос. Понеже сме на квартира и няма много място за дървена кошара, взехме мини кошара на Кика бу (прилагам линк https://www.hippoland.net/kikkaboo-mini-koshara-koshche-welcome- … beige-31003010064 ). Та въпросът ми е имали някой същото и дали знае какъв размер чаршафи трябват (много съм неориентирана), също и дали матрачето е достатъчно ( 3см. като под него е дървена подложка)?
Благодаря на всички изчели поста на чисто новия потребител в БГмамма!

# 286
Здравей,  the crab_nebula. И аз съм от Варна и първия път раждах на 35г. И аз съм в окръжна, харесвам си отделението и лекарите. Ще ходя на 3 секцио без избор на екип.
Тази кошара е страшно малка. 3см подложка не е достатъчна ако ще се ползва постоянно, но не знам дали има толкова малки матрачета. Иначе знам къде във Варна продават дунапрен и можете да си направите матраче, преди имаше различна твърдост. Като гледам, че е с размерите на моя кош на количката, предполагам, че комплектите, който се водят за количка ще са и по размер.

# 287
Добре дошла, Небула Simple Smile За дебелината на матрачето не мога да се изкажа, но кошът най-вероятно ще можете да го ползвате максимум докъм шести-седми месец и после трябва да мислите нещо друго. Нямате ли кош за новородено, дето тук му викат зимен кош? Струват ми се доста идентични, та можеше да спестите някой лев. Ако тази кошарка е купена скоро, да я замените за нещо друго.

Имаме затишие след бебевалежа Smile Мен продължава да ме е страх много.

# 288
Благодаря, bolibon, Барбалена, благодаря и на теб за включването! И аз си мислех, че комплектите за количка ще станат, но уви не. Утре мисля да търся шивачка в квартала и да ходя направо с матрака при нея. Идеята да си направя матраче ми допада, би ли споделила къде продават дунапрен (казах аз, че съм от Варна, но не точно. Живея тук от 10тина години и пак не познавам и половината град). Иначе идеята е да ползваме тази кошара докато приключи ремонта в къщата, ако не се хареса на бебето ще сглобим дървената кошара (купена и матрак има, даже и чаршафи Grin )

# 289
Барбалена, родилите вече сигурно са отдадени на бебчетата или спят.
Останалите…броим дните в календара..😬.

На Kikkaboo по принцип продават чаршафчета и протектори в различен размер. Може да имат подходящи и за това легло. Сещам се че може да се свържете директно с техен представител и да ви кажат дали имат такива неща.

# 290
  • Варна
Може и да е неделно затишие. Утре почвам 39 и звучи стресиращо. Хем искам да минава, хем искам да го отложа още. Толкова странни и смесени чувства

# 291
Благодаря, bolibon, Барбалена, благодаря и на теб за включването! И аз си мислех, че комплектите за количка ще станат, но уви не. Утре мисля да търся шивачка в квартала и да ходя направо с матрака при нея. Идеята да си направя матраче ми допада, би ли споделила къде продават дунапрен (казах аз, че съм от Варна, но не точно. Живея тук от 10тина години и пак не познавам и половината град). Иначе идеята е да ползваме тази кошара докато приключи ремонта в къщата, ако не се хареса на бебето ще сглобим дървената кошара (купена и матрак има, даже и чаршафи Grin )

И аз не съм от Варна, но живея тук от 1998г. Надявам се, че знаеш къде е Елитис, който е до Делта планет мол. Като завиеш към Елитис първата възможна сграда в дясно. Мисля, че има и табела. Ако не се лъжа срещу нея са складове на Еконт, но не съм много сигурна, не ми е квартал.

# 292
Здравей! И ти си била за моят доктор, ама ето, че ще се разминем с него... На мен ми е в квартала обаче описаният от bolibon склад и доколкото знам, той не работи от известно време. Иначе ми се струва недостатъчна тази подложка от 3см, но пък иначе да не стане твърде високо? За сравнение ние сме взели 10см матрак.

А за спални комплекти можеш да измериш самото матраче и да заложиш едни +5-10см от всяка страна, но пак зависи с какъв матрак ще бъде. Но пак ще трябва да е нещо по поръчка предвид формата на кошчето. Единственият друг вариант е КикаБу ако предлагат спално бельо коткретно за него.

# 293
  • София
Искам да раждааааам!

# 294
Аз пък нееее, страх ме е Joy

# 295
Може и да е неделно затишие. Утре почвам 39 и звучи стресиращо. Хем искам да минава, хем искам да го отложа още. Толкова странни и смесени чувства

1:1 съм и аз !

# 296
Минавам само да се оплача Joy
В 33+3 г с съм, днес се събудих много подута, до сега не съм се подувала, мислех че ще ме пропусне.... Краката са ми като понички... Пръстите на ръцете като кебапчета.   Cry като клекна имам чувството, че пръсците ще ми се спукат, явно и на горе са ми се подули краката Close

# 297
Как ти е кръвното Lizi? Дано не се вдига от жегите.
И при мен едни смесени чувства, хем ми е тежко и ме боли кръст и гръб, хем не ми се ражда.
Вторник ще трябва да влизам в болницата. Не ми вижда реално, че скоро мъника няма да е в корема ми. Много странен период...едни емоции..

# 298
  • София
Минавам само да се оплача Joy
В 33+3 г с съм, днес се събудих много подута, до сега не съм се подувала, мислех че ще ме пропусне.... Краката са ми като понички... Пръстите на ръцете като кебапчета.   Cry като клекна имам чувството, че пръсците ще ми се спукат, явно и на горе са ми се подули краката Close

Много неприятно, най-вероятно е от жегите. Но за всеки случай виж и кръвното,че не е е шега работа.

И на мен хем си се ражда,хем още с нищо не съм готова. Аз реално имам почти месец от термин, днес влязох в 36 г.с.,но ми се иска по-рано да е. Ще я видим бебка кога ще реши да излиза.

# 299
  • Бургас / Славейков
Аз днес въобще не съм се включвала.Нещо не ми се пишеше.Утре сутрин съм на изследвания.Днес си взехме кошчето за кола и станаха две в къщи.Трябва да си купя нова дъска за гладене ,че старата се счупи през средата.Колкото повече идва времето толкова ме хваща страх с това секцио.Утре след изследванията ще имам повече яснота от доктора как процедираме.

Общи условия

Активация на акаунт