🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 16)

• 37 663
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Честитоооо на Маноела и на ShukM!

Маноела, еха, 40 минути само! Да си пожелаем всички да сме като теб значи хаха! Да са ви живи и здрави!

# 556
  • София
Цял ден съм крива и ми е гузно на фона на толкова радостни новини и нови бебенца да ви мрънкам, ама не се сдържам.
Днес бях на преглед при АГ по ЗК, тонове, води, плаценти, всичко точно. Няма нито една контракция на записа, а ме държаха 40 минути. Според нея вече е лошо, че толкова време съм без тапа и с разкритие (2см, което не мърда) и ми каза, че ако не тръгне раждане до края на тая седмица, да ходя да постъпвам в болницата, в която съм решила. Тя знае, че няма да раждам при нея и въобще в същия град, така че малко ме съмнява да ме лъже, обаче бях толкова в шок, че забравих да я питам защо е такъв проблем. Може би по-скоро заради тапата, не заради разкритието. Гадно ми е, че бебка се е заинатила, спряха ми тотално всички контракции или аз съм пълен непукист, а не е като да лежа по цял ден. Не ми се иска да ме предизвикват, нито пък да си измислят псевдо причина за секцио. Не знам вече 😭

# 557
  • София
Ананас, секс, миене на прозорци и изкачване на стълби Hug
Тапата предпазва околоплодния мехур от инфекции, може би затова се притеснява. Но пък самата тапа е самовъзстановяваща се, но с 2 см разкритие не знам. Моята имаше наченки да пада в 5ти месец още, но ми обясниха, че се самовъзстановявала…

# 558
  • Бургас / Славейков
pupelina уточни какво имаш предвид възстановяване. Първото ми раждане е със спинална, втория път спиналната не ме хвана и ми сложиха пълна. Втория път даже станах по лесно отколкото първия, може би защото знаех вече какво да очаквам. Между двете секцио имам още една пълна за махане на жлъчка. Аз излизам малко кофти от упойки, повръщам, нищо фрапиращо. Казах на анестезиоложката на второто секцио и ми беше сложила лекарство (забравих как се казва) преди да ме събуди. Събуди ме още в операционна и ме показаха заедно с малката на ММ. И след двете ми даваха веднага да пия вода и ме наливаха със системи допълнително. Възстановяването след второто ми секцио даже сякаш беше по леко отколкото след първото.

Целратидина от аптеката. Аз основно го използвам за рани на децата. След секциото не съм ползвала нищо, но не съм имала и рана.
Под възстановяване имах предвид по бавно излизане от упойката.Като време.И това че най вероятно няма да мога да видя веднага детето.Тук при нас ще ми го дадат най -гадно следващия ден.Може би евентуално да дадат на таткото да го види,но с този ковид едва лиЧестито на мамите с момиченца.Да са много здрави .И бързо възстановяване.Ех 40мин скоростно.Grinning

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 16:56 от pupelina

# 559
Честито на новите мами. Да са живи и здрави бебоците. А на тях бързо възстановяване.

pupelina и на мен ми дадоха детето на другия ден, независимо от упойката. Показаха ми го след операцията, в първия случай веднага, във втория след като ме събудиха. После ми го донесоха да го видя и като го прехвърляха от родилно е неантолигията. И вече на другия ден като прехвърлиха в стаята ми донесоха и детето. Първия път след спиналната бях по зле и го взеха и втория ден при тях, като само ми го носеха за храненията за да мога да си почивам. Втория път ми го оставиха за целия ден, но аз бях и по добре. Сега мисля пак със спинална, но честно казано с пълна упойка май по ми хареса.😂😂😂😂

# 560
Здравейте маминки. Снощи в 23:51 се роди първородната ни дъщеричка за изненада на всички цели 3кг и 49см, името и е Владислава. Ще ви разкажа малко по-нататък за екстремно бързото си естествено раждане, само ще загатна от 4см разкритие до изплакването на бебчето 40мин😁 Ще се връщам да ви чета после, ако има нови мами да ви са честити бебоците 🥰☺

Честита ви първа рожба, да ви е жива и здрава❤

# 561
Честити рожби на ShukM и Маноела! Да са ви живи и здрави и късметлийки в живота.

# 562
  • София
Честито на новите мами и техните бебоци Simple Smile Бъдете здрави и бързо възстановяване и изписване с малките съкровища Simple Smile Heart Simple Smile Чакаме нови попълнения Simple Smile

# 563
  • Бургас / Славейков
Честито на новите мами. Да са живи и здрави бебоците. А на тях бързо възстановяване.
Дано е и при мен така , както казваш.

pupelina и на мен ми дадоха детето на другия ден, независимо от упойката. Показаха ми го след операцията, в първия случай веднага, във втория след като ме събудиха. После ми го донесоха да го видя и като го прехвърляха от родилно е неантолигията. И вече на другия ден като прехвърлиха в стаята ми донесоха и детето. Първия път след спиналната бях по зле и го взеха и втория ден при тях, като само ми го носеха за храненията за да мога да си почивам. Втория път ми го оставиха за целия ден, но аз бях и по добре. Сега мисля пак със спинална, но честно казано с пълна упойка май по ми хареса.😂😂😂😂

# 564
Честито на родилите мами. Да са ви живи и здрави.😊
Сега за въпросите ще отговоря при нас как беше. Следяла съм за влажност, и ако е много сух въздуха отварях прозореца или банята след като се изкъпя да излиза парата малко, слагала съм и вода в малко съдче. Но общо взето след време спрях да гледам 😄. А за обличането, винаги съм я обличала много леко, да речем зимата вкъщи се стремяхме да е около 23  макс 24 градуса и беше само с потниче дълъг ръкав и ританки. Сега лятото не мога да си представя да го обличам с дълъг ръкав. На принципа съм както ние така и бебето трябва да е облечено. Климатик ще пускам със сигурност. А за водата, моето е кърмено на поискване, вода съм предлага, но не съм настоявала, тя не искаше да пие. Пропи чак около шестия месец след като я захраних.

# 565
Момичета да ви се оплача🙁В рамките на 4,5 дена за трети път ми се случва това да не мога да си контролирам малката нужда(ако е такова) Дали е възможно да са околоплодни води, които изтичат по-малко, защото е еднократно за деня.През другото време нямам проблем си ходя редовно без да изпускам.Звъннах на АГ и чакам включване.
При вас как е имали ли сте такъв случай като моя.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 19:52 от Linka@

# 566
Честити да са новите бебчета и живи и здрави ❤️❤️❤️
За щастие днес теста ми беше отрицателен (изкарах набързо един ковид с 300 притеснения да не тръгне раждане) и веднага отидох на тонове, че не бях ходила 10дни. Е имаше някакви контракции и АГ реши да ме провери за разкритие. Много се притеснявах от този преглед, но нямаше от какво. Беше съвсем леко неприятно. Оказа се че имам 4см разкритие, а от снощи започна да ми пада и тапата. И сега всичко ми се струва много много близо.... АГ ми предложи да ми сложат окситоцин идните дни за да не чакам и направо не знам какво да правя... Толкова ли е лошо да се предизвика раждане с окситоцин? Към мамите, които имат опит. Иначе съм 39+1г.с.

# 567
Честити да са новите бебчета и живи и здрави ❤️❤️❤️
За щастие днес теста ми беше отрицателен (изкарах набързо един ковид с 300 притеснения да не тръгне раждане) и веднага отидох на тонове, че не бях ходила 10дни. Е имаше някакви контракции и АГ реши да ме провери за разкритие. Много се притеснявах от този преглед, но нямаше от какво. Беше съвсем леко неприятно. Оказа се че имам 4см разкритие, а от снощи започна да ми пада и тапата. И сега всичко ми се струва много много близо.... АГ ми предложи да ми сложат окситоцин идните дни за да не чакам и направо не знам какво да правя... Толкова ли е лошо да се предизвика раждане с окситоцин? Към мамите, които имат опит. Иначе съм 39+1г.с.
Браво за излекуването! Аз още влача ужасна хрема.
Първото ми раждане протече така, тонове, преглед за разкритии 5см без грам усещания. Каза ми ела на следващия ден, ако не тръгне раждане. Не тръгна, но отидох в 7ч до 11.30ч се разхождах по коридорите, 11.30ч 7см разкритие, пукане на води, система ми сложиха и така след около 1ч30 родих. Аз имам приятни спомени от тогава, нямам и разкъсвания.

# 568
С голямо недоволство забелязвам подбутване на пациентките от страна на лекарите към секцио, предизвикване на раждане, окситоцинче... Какво се случва? Знам, че за тях е много по-лесно и могат да си правят планове, но доколко морално е това? За мен е умишлена заблуда. Говоря за случаите, в които бременната твърдо е решила да ражда нормално и се почва с едни аргументи оттук-оттам... Лекарят, при който раждах миналия път леко взе да му се изчерпва търпението тогава, защото терминът ми наближаваше, а нямаше индикации, че ще почва раждане. За капак, имаше още една такава бременна. Аз родих на термин, но разбрах случайно, че се е карал на другата жена, сякаш тя има вина, че преносва. А уж е благ човек, всеки път се държи мило...

Честито на Прашинка, Маноела, ШукМ, май имаше още някой! Да са живи и здрави бебоците, да спинкат и да папкат добре Heart

Чета ви и аз редовно, но не се включвам, защото съм кълбо нерви. Всичко и всички са ми криви, а днес е някакъв пик просто. Нито мога да си изчистя, нито мога да напазарувам като хората, нито мога да сготвя, малката се храни с глупости, на мен ми тежи, жега ми е, мъжът ми е на тъпата вила след работа, щото го натисках да довършваме по-бързо, за да може да отскачаме там с бебето. Изобщо, всичко е извън контрола ми и се напрягам страаашно много. Днес и свекървата звъня, не й вдигнах, още не съм й простила за ковид-извинението Angry И така, извинете, че така минорно, нямаше и сега да се включвам, ама не се сдържах, щото нали съм крива и кисела... Съжалявам, че на фона на добрите новини съм такава ужасия...

Хоуп, система и епизиотимия, без упойка...месец и половина не знаех къде съм... Не знам, при мен не се развиха добре нещата откъм възстановяване.

# 569
Моите ковид симптоми отшумяха за 2 дни за щастие🙏 Днес вече се чувствам здрава Simple Smile) Честито на всички мами❤
Аз имам въпрос- купила съм тео бебе прах и омекотител, но свекърва ми днес е намерила ленор. Аз прах на ленор не мога да намеря нещо.. кой е по-добър според вас? Някоя прала ли е с ленор?

Общи условия

Активация на акаунт