Преди година новина,за СЕПТЕМВРИЙСКО бебче долетя

• 16 636
  • 276
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!
Ние сме добре.Бебчо вече 2-3 дена спи по 7 часа,но  за нещастие е от 6 часа сутринта.
Днес ми дойде,дано не е обилно Praynig!Бях си взела час при гинеколога,но ще го отложа.
Вчера украсих коледно вкъщи,тия дни и елхата ,че е бая големка и е трудоемко окичването,после ще сложа снимка. Когатото се омъжих си купихме елха-изкуствена,за каквато съм мечтала цял живот Joy-голяма и с много играчки
Още не съм купила подаръци за всички-само на половината народ Simple Smile
За пръцкането-и нашия си е пръдливичък и си намирисва:)
За захранването-аз реших 5-ти месец,незнам с какво обаче.Четох за оризовата каша,че била най-ниско алергенна.За сокчетата-незнам тях кога.
Лека вечер

# 121
аз също се чудя откъде да започна със захранването.някой знае ли дали детето когато се захранва трябва да е абсолютно здраво?дайте идеи за захранване-какво,по колко,след това какво и т. н.  МЕРСИ

# 122
Здравейте мами и бебета!
Първо честита трета месечинка на Мартин на Весито, Габриела на Ася, Александър на TELETABIS2, Мартин на ROSALKA.
Аз няколко дни нямах Интернет, и днес докато ви изчета... Аз по принцип нямам много време за нета, но тази вечер свекър ми е дошъл на гости и докато се забавлява с малкия аз се забавлявам с форумчето ни.
Ние досега почти не сме пропускали ден без да се разходим, мъгла и студ не ни плашат, спираме се само когато вали. Понякога ми се случва да съм единствената (луда) майка с количка в парка, ама... детето спи толкова добре навън, че не мога да го лиша от това удоволствие. В дните, в които по неволя оставаме вкъщи почти не спи - дремва за 20-30 мин след като го накърмя и като го оставя в креватчето му веднага се ококорва. Изобщо не мога да се откача от него. Имам чувството че вече е много пораснал и нахитрял - търси внимание постоянно. Преди му беше достатъчно само да съм наоколо и да ме вижда, а сега като не се занимавам с него и не го гледам ми подвиква, а ако продължа да не му обръщам внимание се сърди и мрънка. Друг проблем, който сама си създадох е, че вече изобщо не иска да си стои и спи в леглото. Тъй като така и не се отказа от нощното хранене през нощта отивах в стаята му да го храня и така си и заспивах с него на диванчето до кошарката му. Когато татето ни го няма (случва се честичко) също спях с него и ето сега малкият ми сладур не спи без мен. Иска да лежи само на въпросното диванче, което между впрочем е адски тясно и неудобно, а като усети че през нощта съм се измъкнала от стаята започва да вика. Направо ужас, не знам как да го отуча. Мъжът ми се сърди че на практика не спя вече при него, а и затова че дадохме една камара пари за специално матраче от пено-латекс, а бебето спи на твърдия, неудобен и абсолютно неортопедичен диван.

За коледните подаръци с мъжът ми решихме въпроса по соломоновски. Вместо да си подаряваме един на друг неща от които надали имаме голяма нужда решихме да си купим съвместен подарък и така в неделя се сдобихме със страхотен фото-принтер. Аз обожавам да подреждам снимки в албуми, а на практика за последните няколко години активен живот (сватба, празници, много екскурзии, бебе) нямам почти нито една класическа снимка - всичко е на компютъра. Сега ще мога да си печатам снимки на воля. Много съм доволна! Вече се снабдих с тематични албуми и тези дни стартирам производството  Grinning
За бебчо съм се спряла на активната гимнастика 3в1 на Chicco (нали съм жертва на рекламата). Мисля че ще е много щастлив, вече следи с жив интерес всичко мърдащо, мигащо и издаващо звуци.

Това е засега, отивам да правя вечеря!
Хубава вечер на всички ви!

# 123
Привет мамчета!
захранването при нас ще е след 6-тия месец. Дано до тогава да имам кърма  Praynig За съжаление не мога да кажа как ще го започнем. Мисля да изчета всичко от раздел "Захранване и хранене на бебето" в кърмаческия- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0 Така или иначе други мамчета са се погрижили тази информация да е така богато подбрана и хубаво подредена. Бързият преглед там ми показа, че има всичко- руски, гръцки, американски схеми на захранване, алергизиращи храни и т.н. и т.н. Препоръчвам ви и вие да си прочетете публикациите там, защото освен, че всяко бебче си е индивидуално човече, си има и фамилна обремененост под една или друга форма. Не е за подценяване и майчинския ни инстинкт, който усъвършенстваме с всеки изминал ден  Hug. Аз лично мисля, че след като прочета различните възможности ще почуствам коя схема е за моя Хари.

alexal- когато бачкам и оставям шише с кърма количеството обикновено е 125 мл (едно малко шише Авент). Хари понякога го изяжда цялото, но най-често оставя между 5 и 20 мл. За да разбереш колко да оставяш имаш 2 варианта: да мериш бебчо преди и след кърмене известно време, за да видиш колко кърма поема или да го храниш 1 път дневно в различни часове (отново за известно време) с шише. Вторият вариант е леко рисков- да не разглезиш бебето, защото на дребчовците им е по-лесно от шише. Аз за сега нямам проблеми с Хари. До сега се е хранил 12-тина пъти от шише, като само веднъж е било 2 пъти за един ден.
Винаги оставям прясна кърма. Един единстен път извадих замразена- контейнерче от 180 мл. Хари първоначално се е мръщил- млякото имало неприятна миризма на риба според майка ми, но след 2-3 минути захапал и го изял абсолютно цялото- всичките 180 мл.  #Crazy Според мен и родителите ми млякото от фризера мирише неприятно, защото "попива" миризмите на храните в него- това си е свойство на млякото. Може и да е миришело на риба, защото аз съм яла риба преди това- храната незабавно се абсорбира в кърмата. Най-забавно ми беше веднъж, когато на вечеря в храната имаше чесън. На сутринта като се цедях от някъде ми миришеше силно на чесън и доста се чудех какво става. Накрая помирисах помпата и установих, че идва от там  Laughing  

# 124
Албумчето със снимки е страхотно  Hug Всички бебковци са много весели и хубавки. И аз ще сложа, ама ще видя кога. За идеята да разделим основният албум с бебчета на месеци е много добра. Много време зарежда докато се отвори сега. Може всеки месец да имаме ново албумче или да ги разделим на тримесечия, така или иначе в този са побрани снимки до 3-ти месец.
Момичета имам проблем с кърменето  smile3518 Вече трети ден ме боли дясната гърда. Мислех, че ще мине, ама нъц  Naughty Боли ме самото зърно, днес вече бях на края на силите си, последните две кърмения плаках като дете с глас и сълзи  newsm45 Болката е нетърпимо силна, все едно ми режат зърното с ножче  #Crazy В момента ме боли цялата гърда, не мога да разбера какво става. На мястото на зърното, където ме боли най-много има малко бяло петънце newsm78 Незнам утре как ще издържа  Weary На всичкото отгоре май сме в един от ревливите периоди, плаче много вечер преди да заспи с големиии крокодилски сълзи , направо се дере. Давам му да суче да се успокои, но и това не помага, направо съм луднала.
В събота съм на банкет, и отсега си мисля как ще го оставя с татко му, ами ако ревне така  Thinking Направо взех да се отказвам да ходя, незнам как да постъпя  newsm78
Ако някой знае нещо за проблема ми с гърдата, нека пише  newsm17 Другия вариант ще пускам тема в кърмаческия
Извинявам се за многото оплаквания, ама ми дойде в повече днешният ден  Sad
Целувам всички бебчета, да спинката сладко цяла нощ   love001   love001   love001
И много прегръдки на всички мами  Hug  Hug  Hug

# 125
Добро утро и от нас  Hug
Неси хапна и си довършва съня,а мама пие 3 в 1 преглежда форумчето.
 Ивелина според мен ти се е запушило някое каналче.Прочети във кърмаческия и най-добре си пусни тема,те ще ти отговорят най- добре какво да направиш.На мен доста ми помогнаха в началото.Дано скоро се размине и отидеш на банкет.
 Алина наистина е кощмарно това което сте преживели.Мен ме е страх също да не изпусна коша докато слизам по стълбите,въпреки че е стабилен,пък представям си бебка  #Crazy Хубавото е че всичко е наред и е добре. Hug
 Валентин надявам се всичко и при теб да е наред вече и скоро да ви обхване коледно настроение.
 Кузманка не се връзвай на свекито ти  Peace Моята като разбра че не давам вода щеше да откачи.Била съм лоша майка и немога да си гледам детето,кърмила съм само и само да не и го дам да го гледа тя.Ако трябваше да се впечатлявам......Добре че мъжа ми ме подкрепя напълно и елиминира всякакви упреци от чужда страна.Сигурно не му е лесно,но аз за това си го обичам. Heart Eyes
 За изцеждането аз се цедя само сутрин от едната гърда,а от другата храня.Ако през деня пак спи по 5-6 часа пак се цедя.Иначе храня от двете гърди.
 За захранването(с риск да стана досадна пак ще кажа)след шестия месец с оризова каша,катопостепенно в нея ще добавям зеленчук или плод.Ама има време и незнам какво ще измисля до тогава.
 А за нощното хранене си зависи от бебето.Моята бебка не става от почти самото начало да яде през ноща.Има и изключения разбира се,но основно спи по 7-8 часа,а по някога и повече.Зависи си изцяло от бебето,ам не променя това дали бебо ще се буди или не.
Моята бебка е станала голяма хитруша.Иска постоянно да има някои около нея,а ко няма така жално плаче,че да ти се скъса сърцето.Плаче на мааааа.Така е когато е и гладна.В неделята след баня тъкмо да я обличаме и тя се разплака и сля две срички ма маааааа,обаче супер несъзнателно,колкото и да се зарадвахме с татито.Иначе поне един път на ден водим сериозен разговор с нея.Аз и гукам а тя ми отговаря,отстрани изглежда че и двете разбираме какво си говорим.Като се събуди и почне да се върти и ме види почва да ми се усмихва и гука,а ако се скрия или не я гушна веднага мрънка.Обожавам я. Heart Eyes
Ставам да поизчистя малко,че имам среща по късно с една наша форумка.После ще пиша с коя и колко завидно хубаво сме си изкарали
Целувки на бебоците  Hug

# 126
ivelina и на мен ми се беше случило така, само че ме болеше на моменти много силно, но не така постоянно. Така и не разбрах защо ме болеше. Според мен иди на лекар. А, за реването и ние сме били така, реве ама се дере и нищо неиска просто да се нареве. Thinking За гърдите отивай не чакай Naughty.

Mila84 и нашата бебка е голяма хитруша. само ме следи с поглед и като съм в другия ъгъл например на стаята, се налага да и извикам за да знае че съм при нея, иначе почва да хленчи. Като е будна иска постоянно да съм с нея да играем и т. н.

Ставам че дани се събуди... че от снощи чак сега става и е зверски гладна

# 127
Добро утро мами и бебешорчета!

Не знам за вас мами, но аз още не съм се възстановила от раждането и направо ще се побъркам вече. Да оставим настрана всичките му работи като епизиотомията, вътрешните и външни шевове и болката след раждането, която си продължи повече от месец. Мойте болежки бяха в следния ред:
1. Епизиотомията започна в последствие да загноясва и ходих два пъти да ми цедят гнойта. #2gunfire Това се оправи лека полека. Да ви кажа още нямам чувствителност там, където е разреза. Питам док. и ми каза, че още година ще е така #2gunfire.
2. Зачервено и възпалено влагалище, заради което си слагах поредните различни по наименование глобули. Това май се оправи.
3. И сега мойта ужасна болка е един сраснал се вътрешен шев, който адски ме боли, защото се е образувал някакъв хематом и ако се натисне започва да кърви. Вчера бях на преглед и се оказа, че без лекарства през устата няма да може да се оправи. Работата е там, че аз кърмя и категорично казах на док. , че няма да се откажа да си кърмя детето. Тя се обади на педиатърката ни и разговаря на два пъти с нея какво да ме правят. В крайна сметка заедно решихме да изпия хапчетата днес сутринта и да не кърмя Марти едно денонощие, за да може да се изчисти организма ми. Добре, че си имам замразена кърма Joy.
Отделно ще слагам и друг вид глобули за 10 дни и след това ще отида да ме види отново. Имам чувството, че няма да се оправя. Дано не се окажа права. Може би трябва по сериозно лечение. Ще видим.

Сега се измъчвам от мисълта, че Марти може да се откаже да цока от мен, когато отново започна да го кърмя. Знам, че е за 1 ден но все пак. Знаете, че бебоците са най-важни.
Отделно майка ми ме тормози, че тази гинеколожка, при която ходя/тя ми следи и бременността/ не е толкова добра, била изписвала на всички едни и същи лекарства. Тя ходи преди време при нея веднъж и й дала същото лекарство да пие, а проблема й бил друг. И аз още повече се обърквам и ме спохождат черни мисли. Според майка ми трябва да отида и при друг лекар да ме види. Не знам вече кое е правилното решение. Говорихме после с мъжа ми и той ме успокои, доколкото може и решихме сега да ги изпия тия хапчета и да слагам глобулите, и ако наистина няма подобрение, тогава да отида при друг лекар.

Аз раждах в Шейново, но не съм си плащала. Не знам дали ако си бях платила, щяха по-добре да ме закърпят. Но и тази мисъл ме гложди. От години се знае, че в тази болница има инфекция и всеобщото мнение, че трябва да се срине и да се построи отново. Иначе от отношението на персонала не се оплаквам. Обаче се колебая дали да препоръчам на мои приятелки да раждат там newsm78
Може би всичко е индивидуално, но ако раждам отново доста ще помисля, дали да не си платя на лекар, за да не ми се случват подобни неща, или да бъде секцио.
Доста ви се оплаках, но знам че ме разбирате.
Лек и усмихнат ден ви желая.

# 128
Добро утро и от нас!
Ние пак плачем-преди кърмене по време на кърмене,след това ooooh!направо за мен тези пикове на растежа нямат край ooooh!пак не спахме тази нощ и като ви чета по колко спите направо сте за завиждане Embarassedмоят ако спи толкова ще си играя с него по цял ден,но Naughtyне спи!
Отивам и после ако има време ще пиша,че пак плаче...

# 129
svetlodara какви са и тези проблеми при теб? Защо така? Не се притеснявай за марти, няма да се откаже. Даная в началото като и давах от шише, като имахме проблеми с повръщането и после като си усети гърдата очите и ей такива големи станаха Shocked. Мисля, че за едно денонощие няма да има проблем.
alexal не се тревожи, ще ги минете тези ревливи периоди. Не се отчайвай, тежко е наистина но ще минат. Мен питаш ли ме с тази ревлива мома. Сега чак се поуспокои и не плаче за щяло и нещяло. Hug

Аз вече нахраних Даная и сега почваме играта. Решихме се вече да я заведем до Пещера да я види и милата ми баба, че много я иска. Купила и златни обички, но незнам кога е хубаво да се пробият ушичките. newsm78 Решихме да не им казваме че ще ходим, а да е изненада... Grinning
Много ще се зарадват милите.

Сега пак едно въпросче newsm78 Как обличате бебковците в къщи, че ми се струва, че много я навличам?

# 130
Аз съм малко възмутена сега, защото видях, че свекъвата беше мазала бебо с мас, при условие, че й бях забранила и довечера сигурно ще си имам големи разправии. И не само за това, но и за други неща, които ми е вършила зад гърба. Но да не ви занимавам...

Плами - моят бебко също спинка повечко, от 20.30 до 8.30 или 19.30 и 7.30 ч. и си е чисто здрав и активен през останалото време. Така, че не се притеснявай, а по-скоро се радвай, че и ти ще си починеш малко. Поне моята докторка така ме съветва.

Алексал - за цеденето - и аз след кърмене изцеждам едва по 20-30 мл, защото бебко си изяжда всичко. Единият вариант е няколко дни преди излизането ще пробваш да се цедиш през деня и да събереш необходимото количество кърма, от противоположната гърда, от която си кърмила.
Друг вариянт е през нощтта - някои казват, че тогава се отделя най-голямо количество, но при мен не е така, защото ежедневието ми е доста натоварено и вечер имам достатъчно само за бебко , което остава 20 мл след като се е нахранил.
Най-ефективният вариант за мен е след като си пропуснала едното хранене на бебко и си излязла, като се върнеш и го накърмиш би трябвало от едната гърда да можеш да изцедиш след това, толкова, колкото си пропуснала от предното ядене - някъде към 120-130 мл. Поне при мен това действа доста добре. За това е хубаво да си имаш резервна храна в хладилника в случай, че преди излизането не си успяла да изцедиш необходимото количество.
А пропуснах да кажа, че може да си изцеждаш другата гърда след като си го накърмила, и преди да излезнеш (особено ако е сутрин). Дано да съм ти помогнала.

Приятен ден на всички! 

# 131
И ние решихме да се разпишем.
Тук при нас времето беше разкошно и бебка изкара 4-5 часа навън.
Ние също спим по 8 часа всяк нощ ,но затова пък през деня яде на 2-2,30 часа.Направо не знам как да намаля храненията.Когато Дария огладнее нищо не е в състояние да я разсее.
Мами има ли някой ,който да да ва вече сок?Ние на 21 ставаме на 3 мсеца та се чудя... newsm78

# 132
  • Sofia
Благодаря на всички за вчерашните поздрави Heart Eyes

Аз се поизгубих, но честно си признавам - не ми се пишеше хич. При нас всичко е по- старому. Тримесечният вече Марти днес спи повече и имам време нещо да посвърша. Вчера го водихме на ваксина, малко ме притесни след това, защото повърна, но сега е добре и нощта беше спокойна. Даже спа от 2.30 до 7.00 ч, което си е рекорд. Гледам как бебетата ви спят по цяла нощ и ви завиждам направо...Сигурно на Марти не му стига яденето и затова се буди начесто, но аз още настоявам и го кърмя само, не давам добавки. Наддал е 200 грама за 2 седмици и е 6330 кг в момента и 64 см. Май ще пробвам дохранване от другата седмица, но се двоумя.

Когато реша да излизам започвам да се цедя от предния ден или от сутринта, след всяко хранене (аз кърмя и от двете гърди поради недостиг на храна). И когато дойде време да изляза съм посъбрала около 110-120 мл. Малко трудно пие от шише обаче или въобще не иска...Голям проблем е това..

За душевното ми състояние, подобно на Бон Есперанс съм доста лабилна. Даже да не кажа абсолютно куку, след като преди няколко вечери се вдигнах по пижама и ботуши да обикалям квартала. Луднах и това много ми помогна, върнах се в къщи освежена Mr. Green Но си е плашещо newsm78

# 133
Здравейте и от нас,
 не съм писала няколко дни, защото скитахме насам натам. Тати реши да ме изненада за рождения ден предварително и в неделя вечерта каза да стягам куфарите, че заминаваме за 2 дни. Ходихме в Германия на Коледен базар   Close-mas:  Улиците бяха коледно украсени, хората пееха коледни песни, пихме греяно вино и ядохме гигантски наденици. sohappy
Подаръка за рождения ми ден получих вчера - карах ски на закрито   Mr. Green - ски комплекс в Холандия с 3 писти всяка дълга 600 м, истински сняг и  cold
Филип се държа отлично през цялото време. Когато дойде време за кърмене, спирахме и папкаше в колата. Къпахме го под душа, а от хотела ни дадоха детско креватче.
Момичета, не се отдавайте на лоши мисли, идва Коледа и е време за веселби ... А каква по-голяма радост от малките съкровища, които гушкаме в ръце...  breastfeeding
Неприятното при нас е, че Филип се обрина около устата, появиха се ситни пъпчици. Ходихме днес на лекар и ни казаха че е от бибката, защото устата му постоянно е влажна, а и когато е без биба си слага ръчичките и се плюнчи. Нищо страшно не е , но аз се притесних тази сутрин като го видях цялата муцинка в пъпчици ... Казаха ни да слагаме бебешка пудра около устата и да я държим възможно най-суха, за да заздраее. И да ограничим бибата.... passifier

# 134
 Алина, знам какво си преживяла и много съжалявам.  Наистина е голям стрес, нещо подобно се беше случило с баткото, но може би  бог ги пази.
 За кърменето- кърмя на поискване , защото нямам достатъчно кърма. За да  спи по-дълго нощем последното хранене е с АМ.
 На Коледа ще бъдем в Русе при родителите на мъжа ми.
 Мишо много обича да си гукаме (ако може цял ден да го гледам в очите пак няма да му омръзне). Цял ден се прозява и пъшка отегчено. Следобед поспива малко повече, иначе будува. Вечер спи добре, само последните дни се събужда към 2.00 , давам му вода и пак заспива.
 Към мамите с момченца - вече около 1 месец тестисите са зачервени( по-точно от дясно), мазах ги с Clotrimazol 2седмици  без никакъв ефект. Докторката казва, че няма място за притеснение. Не зная от урината ли е или нещо по-сериозно.
 Лека вечер на всички.
  ЧЕСТИТИ 3 МЕСЕЦА НА НЕДА, МАКСИМ, ДАНИЕЛ И ИВАН.

Последна редакция: ср, 13 дек 2006, 17:23 от sladur4e*2

Общи условия

Активация на акаунт