Преди година новина,за СЕПТЕМВРИЙСКО бебче долетя

• 16 633
  • 276
  •   1
Отговори
# 135
Момичета включвам се набързо,
Първо благодаря на всички за честитката ни вчера за 3-та месечинка Simple Smile много мило
Моят спокоен живот с бебчо свърши, защото спешно ме извикаха от работа и ми възложиха непосилни за сегашното ми състояние неща... сега ми е много натоварено, затова предварително ви се извинявам, че ще отсъствам от форума за известно време, но ще мисля за вас.
Пожелавам проблемите на всички с кърменето скоро да се решат.

поздрави и целувки от нас със Алекс  Stop

# 136
Ето ни и нас. Времето тук беше чудесно и излизахме на разходка. Дани спинка през цялото време. Сега пи сок и пак спи.

MariaF чудесно си прекарала.Много хубав подарък си получила за рожденния ден. Браво.
Dessy ние се мажем с мас и ни е много добре кожичката, бяла и не е суха. Защо не искаш да мажеш бебко? Е, твоя си работа де както си решиш. И, моята така си прави по някога на своя глава неща и после #2gunfire
cazo не се тревожи, тя сама ще ги намали според мен. Аз Даная не съм я мъчела , а тя сама започна да спи по повече и да пропуска ядене. Сега ядем по 5-6 пъти на ден. Хайде 6 да го кажа. Рядко 5.

# 137
Каролина, правилно си ме преценила за баскетбола:) но до НСА не стигнах, в друга посока ме завя вятъра, инж. станах:) …Ти НСА ли си завършила?

Да, НСА съм завършила, пък се омъжих за инженер.  Heart Eyes

Каролина Брат ми беше лекоатлет и също е завършил НСА. Бягаше средни разстояния, даже май още му стои републиканския рекорд за юноши мл. възраст, а сега е на 400 м. вита баница  Laughing

Алина, как се казва брат ти? Кой набор е и кога е завършил НСА? Току-виж се окаже, че го познавам. Аз се дипломирах 2000 г. и се състезавах на 400 м и 800 м. Познавам доста лекоатлети от София, Варна и Стара Загора.
А като прочетох за инцидента с количката направо изтръпнах. Добре, че ви се е разминало само с уплаха.
ive1ina, и аз имах такъв проблем преди 3 седм. Болеше ме само едното зърно, но се оказа, че Мони ми го е просмукал. Доста дълго го държах на гърда. Той всъщност спеше на гърдата ми и ме ползваше за биберон. Моето зърно изглеждаше в средата бяло, а отстрани червено. След това ми беше доста болезнено да го кърмя. Направо като идваше времето за сукане от тази гърда лошо ми ставаше. Чак и мен до рев ме избиваше. За 3 дни се оправих с Лансинох. Не знам дали твоя случай е такъв. Ако искаш пробвай да изцеждаш болезнената гърда с помпа 2 дни докато се пооправиш и го кърми само на другата. Тъкмо можеш да събереш мляко и да отидеш на Коледното парти. За няколко часа все някак ще се оправят мъжете ти. На теб също ти трябва малко почивка и разтоварване, така че не го мисли много.
MariaF, кога ти е рождения ден, че да ти честитим? Много готина изненада е спретнал мъжа ти. Супер.
Кузманка, много ме развесели с теорията на свекърва ти за падането на сливиците. То бива некомпетентност, ама чак такова чудо ...  #Crazy
за обличането в къщи – Мони го обличам с боди с дълъг ръкав, панталонче, чорапи и понякога му слагам терлици (баба му от Бг ги е плела с много любов и заради това му ги слагам). В апартамента ни е много топло, аз се разхождам по тениска с къс ръкав, а мъжа ми гол по къси гащи. Даже се чудя дали няма да се изнеже детето, но като ние толкова силно парното и не може да се регулира от нас какво да правя.
teletabis2, много е неприятно, че те товарят със служебните ангажименти. Сигурна съм, че и аз ако бях в София сега и все още работех на последната си работа щяха да ме ангажират да им върша нещо от вкъщи. Радвам се, че избягах на далеко. Сигурно и Ирини са я натоварили пак с работа щом не е писала от няколко дни.
Vesito and walentin, дано прблемите ви скоро се разрешат. Предполагам, че просто ви е дошло в повече гледането на 2 деца, които все повече си искат своето внимание.

# 138
  • София - Бургас
Добър вечер!  bouquet

Ние днес отново бяхме на разходка в продължение на 3 часа.Страхотно се чувстваме и двете на вън.Общо взето нямаме новини, при нас все същите неща, които споменах и вчера - обзело ни е лудо ежедневие от чистене, папкане, преобличане, разходки , после пак преобличане, папкане, къпане, вечеря и т.н.Най - важното - добре сме! newsm03

Мила Светлодара, колко много съжалявам за проблемите при теб.Всичко наистина звучи ужасно, а и то едно ли е.....!
Искам само да ти споделя, че аз също раждах в Шейново, без уговорка, но за разлика от теб, съм изключително доволна.Всичко мина толкова бързо и лесно и с едно прекрасно отношение от страна на персонала към мен, че ако бях си платила бих умряла от яд.На мен се падна д-р Иванов и д-р Янакиев, който е анастезиолог.Прекрасен екип!Очарована съм.Аз също съм с епизиотомия, но при мен всичко е наред.Вече съм напълно възстановена, но не съм и имала никакви проблеми.Дано скоро да се оправиш!Истинси ги желая успех и дано тези последици от раждането не те разколебаят да си имаш поне още едно бебче! newsm30

За кърменето: аз също кърмя на поискване и не се цедя.Старая се последното ни ядене да не е по - късно от 11,30ч., като след това най - рано се случва да се буди към 6,00ч.  или 7,00ч. сутрин.Е, имаме и случеи към 8,00ч. както и супер редки моменти, като днешният чак в 9,00ч..Абе различно е !Исках да ви кажа, че преди 6,00ч. никога ядене не давам! NaughtyНо и тя не се буди, де! Thinking

Ивелина, аз не съм имала проблеми с гърдите, но знам, че ГЕРМАСТАН много помага при разранени зърна!Незнам друго какво да предложа, освен да отидеш на лекар, но пробвай с кремчето, ще останеш доволна! thumbsup

Е, мами стига за днес от мен! Желая ви приятна и спокойна вечер! 1datingИ разбира се, кротки бебчета -  newsm07

# 139
  • София
Момичета здравейте,
 Аз снощи бях на едно коледно парти и си прекарах добре макар, че си тръгнах по-рано. Ех, свършиха за мен купоните до сутринта.  Laughing За първи път опитах кедрови ядки - мммного вкусно нещо.   chef
Вчера ваксинираха бебка с втората Пентаксим и досега нямаме оплаквания. Казах на педито, че ще отложа захранването до 5-тия месец, при което тя ме изненада със съгласието си и каза, че това си е решение на майката.
Ние се храним през 2-3-4 часа, всеки път различно. Само на кърма сме, макар че първият месец я дохранвах. Като излизам, изцеждам около 100 мл и също винаги има от сутрешното изцеждане около 160 мл. така че съм спокойна за 3,4 часа.
Снимките на бебчовците са страхотни, умирам си от смях Laughing

Лека вечер!

# 140
Днес тук времето беше супер за това време на годината и си направихме дълга разходка.
За захранването – колкото повече чета толкова повече се обърквам, но от трите възможни варианта(оризова каша, плодови или зеленчукови пюрета) за сега съм се спряла да започна 5-тия месец със зеленчуковите пюрета, защото кашите „помпали” доста а Крис наддава(около 1100гр.) повече от средното(800гр.), а плодовите пюрета са по-сладички и после бебето можело да се мръщи на зеленчуковите. Но пак зависи дали още ще кърмя тогава, как ще продължи да наддава и какво още ще чуя. Смятам да захранвам бавно – всяка нова храна по около 5 дни. Картоф, морков, круша, ябълка, оризова каша, банан - нещо такова. Има време още не е 100% сигурно.
ive1ina дано се оправиш бързо, ако не намериш решение отиди на лекар, единственото което ми хрумва е да се цедиш с ръце, като притискаш гърдата не зърното и да даваш кърмата от шише поне няколко пъти на ден докато се оправиш като същевременно и се лекуваш.
Кузманка, в нас е около 22 градуса и аз го обличам с тънки боди(с къс или дълъг ръкав) и ританки и отгоре с панталонче(тип ританки) и блузка или с цяло гащеризонче с дълъг ръкав.
Лека вечер на всички, дано и Крис поспи повече  Praynig

# 141
Здравейте,сладурки и бебчета сладуранчета!
Ето ни и нас най-сетне!Тичах да си правя нова карта в банката,пералнята се развали и разправии с майстори,преинсталирахме windows и докато се нагласи всичко по компютъра,че нямахме време и всяка вечер по мъничко.Ние сме в пълният вихър на коледата.От 5 декември сме по гостувания,на нас ни гостуват,излизаме,снощи бяхме и ние на коледно парти беше много хубаво.Музиката,обстановката,хапването беше любимото ми суши,съомга,хайвер и страхотно винце,и така сме всяка вечер някъде поканени до 22 и после вече заминаваме към Пловдив!Между празненствата си върви и ежедневието,учене,домакинстване,разходки с Арен.Последните 5 дни той е просто нетърпим и не себе си през деня.Проблема са зъбите,защото дъвче усилено всичко което му попадне и го търка само от едната страна на устата си и като си пъхна пръста там боде и е надуто ужасно!Та по този повод човечето е много обидчиво,лесно се разплаква,а като се разплаче е обиден и това така се зацикля,че няма излизане от положението.Целите му дрехи стават вир вода от слюнки,преобличаме се непрестанно.Другият ни проблем е ,че не иска да спинка през деня и това го изнервя допълнително.Но пък хубавото е,че стане ли 9ч.заспива където и да е,в каквато и поза да е чак до сутринта и 8 и нищо не е в състояние да го вдигне.Имаме някой нови умения от скоро – посяга и хубаво отваря пръсти и хваща предмети ,опитва се да ги насочи към устата си,вади си бибата и я гледа и пак я пъха в уста,бута с две ръце много настойчиво ако не иска нещо,харесва се много в огледалото като се види и се смее с глас,а говоренето и бърборенето нямат край.Сутрин се събужда тигърчето с огромна усмивка която просто ме разтапя!Имаме и нова книжка ,казва се „Кученцето Ари/както понякога наричаме галено Арен/ има тежък ден” отпред на корицата кученцето има рошава козинка и го галим и четем.За обличането в къщи понеже е топло и Арен е винаги потен е по боди,къси чорапки,памучна блуза или тениска с къс ръкав и надолу панталон.
За захранванеторешила съм да почнем края на януари ще е Арен с навършени 5 месеца.Понеже расте бързо и е доста кг ще почна със зеленчуковите пюрета.После кашите и след това плодовете.Още не съм се запознала как стои въпроса с месото и рибата!
Някой питаше за рейки курс.Следващият ще е към май или юни месец.Оставям телефона на организаторите да се запишете и те да ви потърсят когато се организира и започва курса -0887496614 семейство Гуевски/за София/ или 0889217531 Михов/той събира хората в Пловдив/
sladur4e*2 не сме се сблъскали с подобно нещо,но най-добре питайте още 1-2 лекари ,за да си наясно какво става и дали всичко е ок и какво да предприемеш.Ще следя за новини от вас!
Мами не се оставяйте така лесно на депресивни състояния ,моля ви  Praynig ние сме с вас и ви подкрепяме  Hug
Целувки и лека вечер! Heart Eyes

# 142
Здравейте слдурани и бебоци! Grinning
Днес беше един прекрасен топъл, слънчев ден. Без малко да си помисля, че идва пролетта Laughing. Прекарахме доста време навън и Веси добре си поспа.
Кузманка, свекърва ти голям бисер е изръсила hahaha Имаше някъде такава тема, трябва и там да го разкажеш.
 И моята ме нервира много. Идва уж да ми помогне, но такива глупости ръси, че кръвта ми кипва #Cussing out Днес отново се опита да ме обвини за състоянието на моето голямо момиченце. Аз и друг път съм споменавала, че тя ми е с хиперактивност и дефицит на внимание, поради което има проблем с говора. Достатъчно ми е тежко и трудно, за да понеса подобни приказки. Вчера се изръси, че понеже на прощъпулника Мими била взела българо-немския речник, който бяхме сложили за книжка, сега затова трудно говорела. hahaha Ама аз как може да съм толкова глупава да сложа речник сред предметите newsm78 Laughing И за да не си тровя повече живота от утре като идва просто няма да и отварям вратата. Да идва да си вижда внуците вечер, когато мъжа ми си е у дома. Тогава със сигурност много внимава какво приказва.
Сега за мазането с мас. Аз като химик определено не ти я препоръчвам. Тя съдържа много канцерогенни вещества, които се образуват при самото и претапяне. Те преминават през кожата на бебето и е опасно. Ако не искаш да ползваш бебешко олио, по-добре мажи бебка с преварен на водна баня зехтин. Много педиатри го препоръчват.
А за обличането, аз по принцип моите деца не ги навличам. У дома Веси е с боди с дълъг ръкав (ако връхната дрешка е по-тънка, ако е по-дебелка бодито е с къс ръкав или потник), чорапогащник и костюмче (ританки с блузка или гащеризонче тип космонавт). Температурата у дома е 20 градуса.
ivakrasiva, пиши ме и мен при т.нар. луди мами. И аз като теб излизам в студ и пек. Вчера тук валеше дъжд. Веднага щом поспря в късния следобед изведох беба. Бях единствената, друга майка с количка не срещнах.  : Simple Smile
svetlodara, не се заблуждавай, че като платиш и всичко ще е наред. Аз си платих и какво?! Едва не ме пратиха на оня свят. Да не говорим, че продължавам да се лекувам и док казва, че възстановяването ми ще продължи година-две Sick Какво да ти кажа, Божа работа. Радвам се, че съм жива и третия път никакви пари на никой Naughty И първия път си платих и какво от това. Детенцето ми е с проблеми. Стискам ти палци бързо да оздравяваш. И аз мисля, че трябва да потърсиш още едно мнение.
Вчера окрасихме елхата и вече ми е коледно. И много романтично.
Честита тримесечка на бебоците родени на днешна дата. Живи и здрави да са ви!  bouquet

# 143
Момичета,супер съм доволна и веднага да ви споделя - вълшебната ни лампа е супер!!!!
Днес татито ни успя да купи батерийки,че са някакви странни и току-що я изпробвахме върху Мия.Целия таван става на звездички,облачета и луна и няколко цветни фигурки се въртят - една овчица,една пеперудка и едно детенце на облаче..Лампата има много нежна музика и се навива за 5 мин..След второто навиване Мия вече беше в страната на Сънчо.Страхотно е!!
Денис,мерси за инфото за рейките!
 alertПоследно напомняне Wink Мацки,който не ми е пратил снимка на бебчо за коледното ни бебешко парти МОЛЯ пратете ми!Не искам да изпусна някой, но ми трябва и време за подготовка,ей!;)
В сабота смятам да действам,така че до петък  smile3558очаквам снимките ви -  bonne_esperance@yahoo.fr
Утре сме на контролен преглед и ще ви се отчетем.
И не сме забравили малчовците,които стават по-големи и все по-големи!Честитки от нас с Мия!
Целувки и прегръдки от нас.

# 144
Bonne_esperancе,кажи каква е тази вълшебна лампа??Каква марка,от къде?

# 145
Ивелина много добре разбирам как се чувстваш. От личен опит знам колко травмиращо е да кърмиш и да плачеш от болка.Бях разранена до кръв, после рагади,накрая и тази неистова болка...  smile3518Ще се опитам на кратичко да споделя как аз преодолях този проблем.
1 Можеби най-вече ми помогна правилното поставяне на гърдата . Случвало ми се е да  по  няколко пъти да я махам и отново слагам бебка  - така докато ми се стори ,че по-добре не може да бъде. В кърмаческия има обилна информация за това.Непременно трябва да провериш;
2 В никакъв случай недей да си миеш зърната със сапун (ако го правиш). Сапунът е твърде агресивен за нежната кожа на ареолата и зърното,отнема и молкото защитни функции и зърната стават свръхчувствителни;
3 Преди кърмене  може нежно да обтриваш ареолата с памуче натопено в студена мин. или преварена чешмяна вода - действа приятно облекчаващо; ooooh!
4 Въздухът е много полезен за зърната. Аз си бях изрязала дупки на един сутиен и се разхождах така (секси;) из къщи;
5 Прецених,че от помпата ме боли повече и не съм се цедила - пропусках до две кърмения. Ако се препълни гърдата можеш да я поизцедиш на ръка, но без да пипаш зърното;
6 Когато не кърмех мажех зърното с дефламол(!). Незнам дали ми помогна съществено, във всеки случай не ми навреди. Четох за неговата ефикасност в някой форум;
7 Преди къпане и сега мажа зърната с преварен зехтин;
8 Не се отказвай! При мен нещата протекоха горе долу така: пропускам кърмене,преди да сложа бебка на болезнената гърда обтривам лекичко със студеното памуче после много внимателно я поставям  Praynig стискам зъби,защото първите минутки болеше, постепенно болката отпуска  и я махам веднага щом ми стане напрегнато;
9След кърмене мажех с дефламола, но не бях особено редовна;
10 Важно е да не държиш дълго време бебчето на болезнената гърда - давай му другата ако настоява за още;
11 Спазвай същата хигиена и за неболезнената гърда  Simple Smile

Не се страхувай да слагаш бебчето на болезнената гърда постепенно  болката ще утихне! Аз и тати те подкрепяме и прегръщаме (и двамата знаем колко е неприятно изживяването) newsm51 С вяра, любов и здравословна доза инат ще преодолееш този болезнен момент. Сигурна съм,че не след дълго ще можеш да се наслаждавш пълноценно на общуването с малкото човече breastfeeding Майчиното ти сърце знае най-добре какво да направи - сигурна съм,е ще го преодолееш  newsm10
Извинявам се на всички за твърде дългото словоизлеяние! Дано не съм ви досадила Flowers Sunflower

# 146
  • Русе
мами,само да споделя че днес от 9.30ч Иван Звездев пак ще готви за бебета с детски лекар в студиото.които има възможност може да гледа,лек  и усмихнат ден от нас двете Hug Heart Eyes

# 147
Здравейте мами:)

Ивелина, това с кърменето и на мен ми е до болка познато. Предишния път, ако искаш вярвай, но захапеше ли ме бебо звездички пред очите ми излизаха от болка Sad Няма да повтарям мима калина, тя добре ти е разказала, само дето аз се мажех с гармастан. Дано бързо се оправиш, не се предавай и кураж!

Денис, пълен график, супер е така и аз много обичам.Simple Smile А на малкия Арен много рано му тръгнали зъбки, хайде поне лесно да му избиват. За захранването, за Бобо съм решила по подобен начин, започваме от зеленчукови, че и ние добре си растем от кърма, пък какво остава от каши. Изобщо аз не съм им особена фенка и ще гледам да огранича употребата им.

Днес тръгвам на истински коледен пазар, имам зелена светлина да изпратя подаръци на сестричката си, племенника и зет си:)

Излизането и в дъжд и в студ е част от ежедневието ми вече 2 години:) Бате добре го понесе, да видим сега малчо:)

Ох какви сладурчета стават. Само като ме погледне със сияещатата муцунка и започне едно интензивно движение с ръчички и крачета ми иде да го смачкам:)

Веселка, не знам каква е лампата на Бонесперанс, но аз съм харесала тази: http://www.igra4kite.com/product_info.php?manufacturers_id=34&am … ;products_id=2292 но подозирам, че е същата и от разказа и, съм все по-убедена, че Дядо Коледа това ще приготви за Бобо:)

Хубав ден, повече усмивки и коледно настроение:)

Последна редакция: чт, 14 дек 2006, 10:44 от Щастливка

# 148
Доброто утро!
Честитки на крехката ни принцеса Софи,малката дама Теодора,малките ни мъжлета Георги и Михаил!Да са ни живи и здрави и да ни зарадват скоро на срещичките ни!  bouquet
Веселка,лампата ни е марка PLAYSKOOL,но ни е подарък и  не е купувана в БГ.Аз лично много обикалях за такава,но не намерих.Даже бях пуснала питанка във форума,ама безуспешно.Но виждам,че тази ,която е открила Щастливка е нещо подобно.Ефект определено има!Поне при нас babydust7
Ивелина стискам палци да се оправиш! PraynigНали и аз минах през този ад..
Муцка,пред телевизора съм Wink
Слънчев ден милички!Ние се приготвяме за консултация и после към складовете на Пума за подаръци!

Последна редакция: чт, 14 дек 2006, 09:50 от bonne_esperance

# 149
мами,само да споделя че днес от 9.30ч Иван Звездев пак ще готви за бебета с детски лекар в студиото.които има възможност може да гледа,лек  и усмихнат ден от нас двете Hug Heart Eyes
Бях си записала и пак го пропуснах.
 Тук грее слънце, студено е , но излизам, по-топло скоро няма да стане.

ЧЕСТИТО 3 МЕСЕЦА НА  СОФИЯ, ГЕОРГИ, МИХАИЛ И ТЕОДОРА.

Общи условия

Активация на акаунт