Преди година новина,за СЕПТЕМВРИЙСКО бебче долетя

• 16 637
  • 276
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро на всички!!!

teletabis2 благодаря ти предварително за услугата.

Снощното гости мина добре, Дани хапна към 21:30ч и се събуди в 7ч. Мама я нахрани и сега пак спинка. Свекър ми и донесе много хубава пелеринка, една играчка Дядо Коледа- пееща, златна гривничка, парички. На мен една блуза, на мъжът ми пуловер. Grinning
Даная много го гледаше. Тя защото не го е виждала и сега и е непознат и го гледа, гледа...

Исках да ви питам за АМ, по колко мл. изяждат newsm78? Дани понякога по 140мл.,100мл.,110., различно.

Аз сега пия кафе и разглеждам нашето албумче. Много са ни сладки вече порасналите септемврийчета, вече в предколедно настроение. След обед ако имам време ще ходя тук до едно фото да питам, дали могат да ни направят коледни снимчици, казаха ми че имали костюмчета и шапчици. Обличаш си детето и го снимат. Много добра идея. Ще публикувам после снимки да я видите.
А, да ви се оплача. Ние нали малко не се разбираме със свекара и свекървището и снощи като ми вика лятото да съм го изкарала при тях в Разлог ooooh!. Щях да припадна... Ще си оставя аз тука мъжа, ще грабна Даная и цяло лято на заточение, при положение че те само заповядват, и как мислите че ще се изтрае това нещо. Thinking ooooh!. Незнам, направо ужас. Бясна съм.
Свекърва ми като беше у нас и като вика, няма да я вдигате права, че и падат сливиците. newsm61 За първи път чувам такова нещо, че могат да падат сливиците, смешна работа Joy Като ми го каза и аз какво да я правя на майтап и казах:" ми няма нищо ще ги вдигнем ". ooooh! Особенно тя само командва и ходи зад гърба ми да приказва на Петър /мъжът ми/ и много ме вбесява. Е, как да я обичам после... Thinking

Извинявайте, че ви занимавам с глупости, ама имах нужда да се оплача на някого, че сега стоя и размишлявам, както всеки път как може да са такива. Те били мъжката страна и те щели да казват. Ще казват ама друг път. И аз не съм лесна.
 Чао до после Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 09:23 от Кузманка

# 106
Здравейте момичета:)

Aви, браво на теб:) И аз все искам разходка на Витоша, но до сега не ми е хрумвало сама да се вдигна до там. Може би, защото никога не ми се е случвало. Ще е супер, ако успеем да си организираме една разходка до там:)

За пъпчето и аз сам тежък случай... на Ивайло още не съм изхвърлила, а на Боян ли?! Както каза една приятелка, домошари ще ги правим:)

teletabis2, супер ти е идейката със снимките. И аз се повеселих, но нещо в сравнение с вашите, моите много постни ми седят, ще дебна и аз вече с фотото за весели моменти:)

Това със сливиците наистина е весело:) Но Кузманка, не им се връзвай на хората, сигурна съм че в повечето случай не го правят от лошо, просто толкова си могат.

Каролина, правилно си ме преценила за баскетбола:) но до НСА не стигнах, в друга посока ме завя вятъра, инж. станах:) Благодарение на това обаче срешнах нашия тати... ех колко хубаво беше, ох че се размечтах:) Ти НСА ли си завършила?

Ние иначе сме добре, нищо особено, вън-вътре, папкане, готвене чистене, поработване:)

Хубав ден желая:)

# 107
Вчера цял ден нямахме интернет и чак сега успявам да ви изчета!
Май ние сме най-зле с нощното спане,заради тези ръчички,тази нощ положението беше същото,Ирини,аз казах,че само веднъж е повърнал,защото аз мислех,че е гладен през нощта,а той не е и яде някъде към 5 часа,но на мен 2-3 часа за сън въобще не ми стигат и съм доста изморена TiredА от два дни имаме отново колики,въпреки че спазвам диета Sadвече не знам какво да правя newsm78Като ви слушам за какви нощни паузи говорите и направо не знам при нас ще има ли такъв момент!Понякога го оставям да спи по корем(когато иска ,разбира се) и тогава като че ли спи по 4 часа  ooooh!
Момичета,искам да ви питам,когато оставяте бебчовците за повече от едно хранене,кога изцеждате кърма newsm78Дайте ми някоя ваша примерна схема,защото аз след кърмене изцеждам най-много 20-30 мл,как да събера около 120-160 ,за да оставя,а камо ли за две хранения? ShockedПишете ми при вас как е? Hug
Бон Есперанс,всеки има такива моменти и аз по принцип не искам да пиша негативни работи във форумчето,но понякога няма с кой да споделя, а пък вас ви чувствам близки Hug
За нашия татко и аз още не съм измислила подарък,дайте някаква идея newsm78той май има доста неща newsm78
Лек ден,че отново съкровището ми не спи... ooooh!

# 108
teletabis2- страхотна е идеята за весели снимки. Докато ги разглеждах си харесах страшно много 4-5 и така и на мен ми мина идеята за фото конкурса- по теми.
Хера- права си, че тряба да делим снимките по теми и месеци, защото иначе нямат край. Опитах се да разгледам основната тема и там са 40, даже повече страници и така и не успях.
Bonne_esperance- желая ти от сърце Коледния дух да те завладее и да оставиш черните мисли и настроения зад гърба си! Заинтригува ме с твоята лампичка. Сподели моля каква марка е или къде се продава...
Кузманка- това със сливиците беше върховно  rotfImbo rotfImbo rotfImbo Опитай се да не им се ядосваш. Изпитана формула е: те ти говорят, а ти се усмихваш и казваш "Добре". Така и те са спокойни и ти си спокойна. Четох в предишните страници, че не са ти показали масаж и, че правиш някаки твои импровизации от крачетата нагоре. Позолявам си да те посъетвам да отвориш линка за гимнастика, който е сложила Ви (май тя беше). Там е показано всичко, като най-отдолу пише съкратено в кой месец, кои от упражненията трябва да се правят. Масажът се започва винаги от ръцете. (извинявай, ако вече си го прочела  omm ) И последно- казваш, че не си разбрала за промяната в дните на майчинството от 135 на 315 и, че счетоводителката е завеяна и до сега все ти плаща по 160 лева. Ако заплатата, на която те осигуряват (тази по договор) е по-голяма от 160 лева, ти трябва да взимаш повече пари!!! Майчинството се дели най-общо казано на:135 дни болничен (45 дни преди термина и 90 дни след раждането) и отпуск за отглеждане на дете до навършане на 2 години. През тези 135 дни майката получава 90% от брутната заплата- тази по договор, заедно с данъците. Тези 90% през първите 135 дни правят повече отколкото получаваш чисто през месеца. През останалия период - до навършане на 2 години получава 160 лева.  Счетоводителката няма как да се разсейва или да не знае сумата- тези пари ги плаща държавата- фирмата пуска съответните документи и държавата превежда парите на фирмата всеки месец. Търси си правата (ако заплатата по договор ти е повече от 160 лева)!
А промяната с тези 315 дни е, че от 1 януари досегашните 135 дни се увеличават на 315 дни- т.е. общо 9 месеца всяка майка ще получава 90%. И тъй като нашите - септемврийски, 135 дни изтичат преди 1 януари, след като свършат през декември, държавата започва да ни смята и плаща по 160 лева (но то е за по-малко от 1 месец). А от пъри януари пак ще ни плаща по 90% от брутната заплата, докато бебчовците ни навършат 9 месеца. Ох, надявам се да го написах ясно, да не съм досадила и да съм ти помогнала.
Една майка така сигнализира в НОИ, защото от фирмата я лъжеха и й плащаха по-малко от 90% от брутната. НОИ направиха проверка и сега предколедно си получава парите със задна дата.

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 11:32 от Lulova

# 109
  • Варна
Вече сме на 3 месеца Честито и на  Телетабис,Vesito, Ася
Снощи след като се нахрани Марти в 18,30ч. и заспа към 20ч. и чакам да се събуди за папкане ,ама чак в 4 часа сутринта .Сега малко е кривичък ,че му се ака.
Телетабис и на нас дупето понякога ни се зачервява така, но после си минава.
Кузманка съчувствам ти за свекито, но си гледай мъжа и не им обръщай внимание, а за яденето и ние сме така, но не го насилвам, колкото си иска.
Днес вали при нас, а вчера си измих колата  Wink.
Отивам да направя сладкиш за мини рождият ни ден. Целувки

# 110
 nbirthdayЧЕСТИТИ 3 МЕСЕЦА НА:МАРТИН НА VESITO; ГАБРИЕЛА НА МАМА АСЯ; АЛЕКСАНДЪР НА TELETABIS2; МАРТИН НА МАМА ROSALKA. ДА БЪДАТ ЗДРАВИ, КРАСИВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ И ЛЪЧЕЗАРНИ БЕБЧОВЦИ.  Party Time    costumed034Lulova много добре ми обясни за 315-те дни, благодаря Hug. А, за свеки ще се помъча да я изтърпявам. Но тя се гордее като и мълча, защоъо си мисли, че много може да казва и че всички и се кланят, а пък ако я видите каква е мижатурка.. Crossing Arms

# 111
ЧЕСТИТИ 3 МЕСЕЦА НА:МАРТИН НА VESITO; ГАБРИЕЛА НА МАМА АСЯ; АЛЕКСАНДЪР НА TELETABIS2; МАРТИН НА МАМА ROSALKA. ДА БЪДАТ ЗДРАВИ, КРАСИВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!
При мен нещата не са много розови пак,не искам да пиша,за да не ви развалям деня,когато имам хубави новини тогава ще пиша Tired!

# 112
  • Бургас
Здравейте!
Тук едно дъждовно времето и ме отказаха да излизам на разходка, че не било хубаво за бебето. Аз само за мъгла знаех, но явно и в роса/дъжд не бива. Вие извеждате ли ги в такова време?
Бях писала в изтритите теми, че Мария има проблем с коремчето, както и зелено ако със слуз. Вчера излязоха резултатите от аналния секрет и е чист  Peace Така че си оставаме още няколко дни на Мезим форте, дано всичко да е нормално после  Simple Smile
В неделя имах ужасен инцидент - Мария се изсули от количката, направо си изкарах акъла. Това стана на стълбите на прибиране в къщи. Лошото бе, че нямаше лампа във входа и всичко стана за миг. Вчера не знаех на кой свят се намирам, само плачех от стрес. А детето всъщност си беше много контактно, смееше се, абе нищо необичайно. Но аз, естествено, леко да проплаче и аз със нея. Май ни се размина този път  Praynig
alexal - и Мария не прави паузи през нощта, но на мен не ми пречи - кърмя я полусънна и хоп - в леглото. Лошото е само , ако се разсъни посред нощите и иска да си гукаме  Wink А ти не спиш ли когато той спинка?
за изцеждането на кърмата - ако трябва веднага след кърмене да го оставиш и гърдите ти са по-празни, защо не се изцедиш предварително през нощта, когато на най-налети гърдите ? Така и така будуваш  Wink
teletabis2  - много е гот да си имаж мъж супермен  smile3501  Моят пък хич го няма в кухнята.
Каролина  - много хубаво си го написала за привързаността и любовта, наистина все повече се усилва  Hug Брат ми беше лекоатлет и също е завършил НСА. Бягаше средни разстояния, даже май още му стои републиканския рекорд за юноши мл. възраст, а сега е на 400 м. вита баница  Laughing
Весел ден на всички   bouquet

# 113
... няма да я вдигате права, че и падат сливиците. ...
тя вярва ли си  Joy Joy Joy Joy
на Крис вече трябва да са в петите  newsm78 той най-обича да го дъжа прав с гръб към мен все едно е в кенгуру
Alexal и Крис от около седмица с буди по 3 пъти, като заспи в 22 след банята и хапването се буди към 1-2 после към 3-4 после към 6-7 и сутринта в 9-10, но какво да се прави. Мислех че не му стига яденето и пробвах в 22 да му давам АМ но пак се събуди и в 1 и реших че няма смисъл да го тъпча с АМ а кърмата ми да изтича. Много рядко пропуска яденето в 1-2. Всяко дете си има своите нужди и ние трябва търпеливо ди ги задоволяваме. Рано или късно ще отмине. Търпение, не сте само вие. Аз не се изцеждам и в редките случаи когато оставям Крис му правят АМ Nutrilon1.
Таткото ще го изненадам с някака енциклопедия че от доста време говори за това, а аз все не му давам да вземе, нали в нета има всичко, но ще му изпълним желанието че иначе и аз не се сещам за нищо по-интересно. В този ред на мисли да ви питам тази енциклопедия на М-тел хубава ли е, някой да знае  newsm78 .
Алина щом е влажно(дъжд, мъгла) – по-добре вкъщи, доколкото знам. Браво за резултатите от изследването. Много внимавай, и на братовчедка ми така един път се отвори количката отзад и хубаво че отреагира бързо и успя да го хване иначе малкото бебче щеше да си удари главичката в асфалта, как може да правят такива колички.  #Cussing out #2gunfire
teletabis2 и мъжът ми понякога се развихря в кухнята и се справя добре но после да не ви казвам все едно бомба е паднала, понякога си почиства но по мъжки(отгоре, отгоре) и после аз си доизчиствам, но пак е нещо.  Mr. Green
Валентин каквото и да е дано скоро се оправите най-после какво ли не ти мина през главата.  Praynig
Честито на празнуващите днес пораснали слънчица, черпя се със сладкишче и кафенце за ваше здраве  Laughing

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 15:12 от viki81

# 114
То и Дани най-много обича да стои права, само, че с лице към мен. Много, много трябва да не и обръщам внимание.Алина няма нищо, щом не се е ударила, на се тревожи. Тя ако и имаше нещо щеше да плаче силно не само да приплаква.
walentin сподели с нас, какво се е случило, няма да ни развалиш деня.! Simple Smile

# 115
Привет и от нас с Мартина Simple Smile

Не съм писала от сриването на форума. Само Ви чета и докато се разпиша, нещо се случва... Embarassed А и notebook-a се бъгясва, та съвсем няма как  Tired

С няколко думи ще кажа как сме, за да не ви отекчавам. Гукаме, аукаме и се смеем с глас  Heart Eyes През ноща спим непробудно от 22 до 6, след което папкаме и пак сън до 10. Поспаланка ще е като майка си  Mr. Green През деня се храним на 4 часа, а през останалото време се забавляваме  Heart Eyes Не излизаме заради мъглите.
Вода не пием, само като чайче с копър на ХИП. Все още успявам да изцеда кърма, колкото да  покрия половината й хранения, т.е. на смесено хранене сме.
Акаме редовно и пръцкаме като за световно. Ирини, нашето пръц мирише, когато не сме акали повече от 24 часа (мисля, че започва гниене, ферментиране и от там и миризмата).

Поздравления teletabis2 за новото албумче. Качих две наши снимки Laughing

Бон Есперансе - мъжът ми ти е изпратил снимка на нашето момиче. дано да е написал кои сме Wink Браво за лампата! (нашата играчка за легло е подобна)

С нетърпение очаквам нашата среша на 19ти  Hug

ЧЕСТИТИ 3 МЕСЕЦА НА:МАРТИН НА VESITO; МАРТИН НА МАМА ROSALKA, ГАБИ НА МАМА АСЯ; АЛЕКСАНДЪР НА TELETABIS2. БЪДЕТЕ ЗДРАВИ, ПОСЛУШНИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!

Имам въпросче към тези, които родиха при Велев от Шейново /Ирини, за теб знам със сигурност, че беше при него/. Колко парички взима за нормално/секцио раждане?

Доскоро Heart Eyes

# 116
Пак съм аз Wink /OMNI-omnipresent/
Алина - това което сте преживели е ужасно! Радвам се, че сте се разминали само с уплаха  Peace

# 117
  • гр.Русе
Здравейте,майчета и бебчета!  Hug
Честит празник на всички бебчета,които празнуват днес!!!
Чета,че повечето бебенца все още не пропускат нощното хранене,а Крис от 4 дни пропуска и сутрешното и така се храним само 4 пъти дневно,което честно казано ме смущава. Не е болен,ака си както винаг, смее се,но като заспи в 23ч. и чак към 9 се събужда,дали е нормално?
Алина,изтръпнах като прочетох какво е щяло да стане с кукличката ти,но щом детенцето е контактно-успокой се  Grinning Браво за резултатите!
Валентин,не се притеснявай да споделяш с нас,споделена мъка-половин мъка,нали така се казва.
Уф и тук времето е много намръщено,добре,че малкото ми слънчице стопля дома ми с усмивката си.
Кузманка,днес постинга ти много ме развесели (за сливиците)  Joy
Момичета 19 наближава,сигурно много се вълнувате за срещата. Споделете после кой какъв подарък е получил,за да открадна малко идеи  Mr. Green
Албумчето със забавните снимки много ми харесва. Аз си поръчах на Дядо Коледа цифров фотоапарат,а той винаги ми изпълнява желанията,така,че скоро ще ви покажа и моя сладур!
Хубав ден на всички!  Heart Eyes

# 118
Благодаря на всички за споделените мнения!
За кърмата-ясно ,че през нощта са най-пълни гърдите,но аз потам мамите,които оставят кърма за две хранения и по колко мл оставят?
Вики 81,аз имам тази енциклопедия на М-тел и мисля,че е много хубава,но вкусове различни,на мен лично ми харесва Peace
,отиди в книжарницата и я разгледай преди да я купиш и ще придобиеш представа! Peace

Алина,дано Praynigвсичко с бебчето да е наред!А каква ти е количката?Когато е дъждовно и аз не излизам на разходка Naughty
Валентин,надявам се проблемите ти по-бързо да се разрешат,ти си много силна жена и аз вярвам,че всичко ще си дойде по местата!Пиши,ако искаш разбира се,но аз смятам ,че приятелите са ,за да се споделят и лошите неща с тях,затова според мен не е правилно тук да пишем само хубавите неща! HugЕстествено,това се отнася,за случаите, в които човек иска да сподели нещо,не насила да прави това! Peace

# 119
Алина,каква марка е количката ти?Много съжалявам за това,което ти се е случило!

Общи условия

Активация на акаунт