Преди година новина,за СЕПТЕМВРИЙСКО бебче долетя

• 16 632
  • 276
  •   1
Отговори
# 150
Здраве
йте на всичики!
На рождениците днес-Честито!
Малко време остана до срещичката ни,дано да сме здрави и да се видим скоро! Hug
Ивелина,за разранените зърна на мен много ми помогна Гармастан!Аз сега нямам такива проблеми,но пък той плаче постоянно на гърдата и вече не знама какво да правя!
Момичета,имам чувството ,че вечер имам по-малко кърма и бебчо не се наяжда хубаво newsm78направо не знам какво да правя ,за да се увеличи,изчетох всичко и направих всички неща,но май не става само с желание Sad
Щастливка,лампата ви е страхотна,дали и ние да нему купим такава,ако си я взела,пиши откъде и дали е хубава Hug
Марианка,направо нямам думи за свекърва ти #2gunfire,абе тези жени все едно не са раждали,така ли се забравят бързо тези неща и човешкото отношение и чувствата по време на бременност и след това newsm78Моята за сега е много добра,но ще видим по нататък!Само говори колко много чета и зная и акъл не ми дава,а даже ме пита кое как искам!  bouquet
За обличането-ние сме с боди с дълъг ръкав и отгорегащеризонче или ританки и блузка,у нас е около 22-23 градуса,защото ние с таткото не обичаме много топло! Peace

Светлодара,много съжалявам за това,което ти се е случило,аз имах уговорка с лекар,не съжалявам,всъщност това си е моят гинеколог,чувствах се прекрасно,имам епизиотомия,но в момента нищо не личи и нямам дискомфорт Peaceно според мен си зависи от човека и много пари да дадеш,когато той е безотговорен,той си е такъв с или без плащане!Аз лично платих,защото смятам,че той ги заслужава до последната стотинка,а съм сигурна,че и да не бях дала пари,пак отношението му щеше да е същото!Пожелавам ти успех и скорошно оздравяване! Peace Hug
Деси,благодаря ти за изчерпателния отговор,аз правя всичко това,което ти описа,но исках да видя дали е правилно и дали и другите правят като мен!Благодаря ти много още веднъж!
Денис,радвам се да ви "видя",отдавна не сте писали,затъжихме се за вас,радвам се,че сте добре,ако зъбките пробият преди 6 месец,се води ранен пробив,но в това няма нищо обезпокоително!Дано Praynigда не го мъчи много време!Ние също много се лигавим,но засега не виждам зъбче или по-твърдо място! Hug
Извинявам се,че стана толкова дълго....
Лек ден,ние отиваме на консултация,утре ще се отчетем!

# 151
Честити месечинки на Софи, Теодора, Георги и Михаил!
Зия, как сте?
Да са разпишем и ние днес LaughingНямам много време за писане с двете сладурчета, пък и сега с ученика освен домашните, все тичаме да осигуряваме материали за училище - я коледни салфетки, я нови гирлянди и играчки за елхата в училище..., все нещо майсторят за празника. А и това ежедневно чистене, готвене...Нещо свекърва ми напоследък ме угорчава и после ми държи с дни... Cry, но не ми се разказва, досега винаги сме били в прекрасни отношения и ми е малко криво...и ми се скапва коледното настроение....
dennis, браво на вас! С Арен ли ходите навсякъде? Нашите празненства ще започнат по-късно, чакам 2 любими братовчедки да си дойдат от Лондон и Москва, и при родителите ми ще ходим...очертава се голяма веселба. Все се каня да те питам как избра това прекрасно име за малкия тигър, много ме кефи, а за пръв път го чувам. Значи ли нещо?
Ивелина, как си? Дано се оправяш!
Ирини, ти къде се загуби? Обади се да знаем, че сте добре!
Щастливка, къде ще пазаруваш и с децата ли? Питам, защото и аз се каня да го направя, та се чудя къде ще е най-удобно с бебка. newsm78За съжаление няма на кой да я оставя.

# 152
  • София - Бургас
[size=14pt]Честит мими рожден ден,
 Софи, Михаил, Теодора и Георги![/size]

# 153
Здравейте и от нас с Марти!

Благодаря от сърце за хубавите пожелания на Маri_anka, Alexal, Kaleia! Дано не пропускам някого.
Kaleia, в никакъв случай няма да се откажа от желанието да си имам още едно детенце, заради тези болежки и неприятности, които ме сполетяха. Аз затова се възхищавам на Яни да има дори трето детенце.

Моите опасения дали Марти ще забрави за мойте гърди се оказаха напразни. Наистина 1 ден даване от шише не е достатъчен, за да се откаже от гърдите. Днес отново се кърмим и аз съм истински щастлива да мога да си давам на Марти да суче. Вчера цял ден цедях и хвърлях в мивката кърма и ми беше доста мъчно.
Само дано се оправя Praynig.

Ви, Деннис, аз досега не съм излизала на пазар с Марти, защото има на кого да го оставя. Майка ми доста ми помага в това отношение, защото живеем заедно. Знаете как е има си и предимства и недостатъци.

Щастливка и Алексал, нашият подарък за Коледа за бебо от свекърва ми е нещо подобно на лампата, само че не е лампа а мечок. много е сладък. Нямам търпение да го пуснем вечер за заспиване. Дано да помогне, защото ние не заспиваме с часове вечер. Много ни е трудно.
Ох, отивам да преобуя Марти,че реве в мен.
Пак ще пиша.
Лек и усмихнат ден Hug

Последна редакция: чт, 14 дек 2006, 12:57 от svetlodara

# 154
Здравейте момичета!
Все по-коледно става и в нашето форумче! Честито на празнуващите днес бебчета! Heart Eyes
За захранването и аз мисля да започна края на януари когато Рая навърши 5 месеца. Ако всичко е наред разбира се. Всяко дете е различно и подходът при захранването също трябва да е индивидуален. Просто трябва да следваме интуицията си .
 Тук има интересна схема http://ilianas.hit.bg/Schemes.html#hip   Но незнам дали в нашия случай оризовата каша е най-удачния вариант, защото страшно много запича. Може би ще започнем с пюре от круша. Дано да не се наложи да е по-рано, защото Рая напоследък ака през 5-6дни! Видимо е спокойна, коремчето не е надуто и с термометъра нищо не става, просто защото няма какво да изака. Четох, че има такива периоди при кърмачетата, но въпреки това леко съм притеснена.
Денис, Арен е наистина голямо момче! Доста рано са започнали зъбките при вас, но не е притеснително. Може да пробваш да мажеш венеца с Калгел - не съм сигурна в иметоили знам за едно хомеопатично лекарство, което има добър ефект при много дечица - Хамомила вулгарис 9СН 2до4-5 пъти на ден по 5 гранулки разтворени в малко вода. Но при зъбките, както и при коликите всичко е много индивидуално.
За коледа още нищо не съм пазарувала. Имам някои идеи и ще трябва да ги реализирам тези дни. Синът ми е написал писмо на дядо Коледа и за Рая и е поръчал нещо голямо и скъпо за нея, защото е много послушна, а за себе си нещо по-малко, защото 8 години му обещавал да слуша, но не го правел Simple Smile
За депресиите -  от опит знам, че малко но редовно  откраднато време само на мен и моите потребности  върши чудеса. Дали ще е някоя козметична процедура, шопинг, кафенце с приятелка или романтична вечеря с любимия  няма значение. Както често казвам на мъжа ми - И аз съм хора все пак! Joy     

Хубав ден на всички!

# 155
Здравейте отново!

Днес май много ще ви досаждам, но Марти току що заспа и ще използвам момента, за да ви питам нещо. Марти много се стряска насън и не може да се наспи. През деня е свикнал да заспива само на ръце и щом уж хубаво се успи(според този, който го държи) и се опитаме да го поставиме в креватчето, след секунди ужасно силно трепва, разтваря ръце и ги изпъва, разтреперва се целия и започва да плаче безутешно. Това положение се повтаря непрекъснато. Дори и когато го държим и в нас се стряска, но бързо му отминава, явно чувства топлината ни. Горкото дете така не може да се наспива. Спи по 10-20 мин. през деня и после пак е буден и отново иска да го носим, после пак заспива и така един постоянен кръговрат. Вечер пак трудно заспива ,макар че от няколко дни поне не реве постоянно докато заспи. Но заспи ли вечер, спи по 7-8 часа без проблем.
Та питането ми е следното: Има ли някоя мама с подобен проблем и как се справяте с него? Съвети приемам всякакви. Притеснявам се за това стряскане. Дали е нормално.

Благодаря ви предварително!

# 156
Здравейте милички!
Ей ,как съжалявам,че не можах да гледам Иван Звездев!Какво готвиха този път.Имаше ли нещо интерестно?
Благодаря ви много за инфото за зъбките.Мажа го с гелче дентинокс имам и пансорал.Според мене е раничко,ама...каквото дойде.Коликите ни подминаха,но зъбите няма начин!
Стес и аз го прегледах този сайт има много хубави неща сложих си го на фейворитс.Кашички и киселчета и аз самата много мразя,та ще видя дали Арен ще ги яде.
Щастливка-страхотна е тази лампичка,много се впечатлих!
Коледният пазар не сам го подхванала,защото все не ми остава време,та ще е през уикенда ако остане пак временце,че чакаме приятели от Словения да пристигнат утре вечер!На пазар по принцип обичам да ходя сама,та ако има кой да гледа Арен с удоволствие бих го оставила.
Иначе на нощните купони понеже са в заведения ,барове и дискотеки не го взимам Арен,защото не си го представям милият на подобно място ,а и незнам дали биха ме пуснали дори да бях се объркала да го взема.Оставям го на най-добрата ми приятелка,която живее на 50 метра от нас или на братовчедка ми .А ако сме на ресторант или в нечия къща го взимам с нас!
svetlodara – Арен е така от вече седмица и бях много шокирана,защото той не се е държал по подобен начин до сега.Говорих с педиатърката и с доста мами,но съвета на Ася и малко от прочетеното из нета ми свършиха най-добра работа.Като го видя ,че му се доспива на Арен го гушвам с биберона в уста в поза все едно за кърмене и сядам така,че да ми е много удобно и той заспива след 15мин.но съня на бебетата е различен от този на възрастните и чакам да изпадне в дълбок сън,тоест да спрат да му трептят клепачите и да движи пръсти или устни,тогава го слагам внимателно да легне в леглото и постоявам още мъничко до него,случва се и след 40-50 мин.да изплаче жестоко и да се е страснал тогава отивам до него и само го милвам ,за да ме усети че съм там,но не го взимам и след това спи сладко до сутринта в 8 .Според мене това е поредният етап през който минават бебоците.Сега вече са по осъзнати и впечатляващи се от всичко,нормално е да го преживяват на сън и е нормално толкова много нови неща да им натоварват  мозъчетата.Така,че спокойно.Затова сме мами да сме до тях в тези моменти!
Ви – за името на Арен.Скандинавско е и означава предводител,водач с мир и орел. Начина по който го избрах е свързан с поредицата от чудеса които ми се случват от както се занимавам с Рейки много е дълго и не е за обясняване във форума.Обожавам скандинавските езици като звучене/нещо като езика на елфите във филма”Властелина на пръстените”там много думи който казват са именно скандинавски, както и името на едната геройня Арвен-елфката/ и Арен звучи много типично за тях.Та след поредица от събития попаднах на това име и много ми хареса като звучене,като уникалност и като значение!Знам,че името е много важно за човека и то е част от съдбата му,след като го избрах го пратих на един приятел който се занимава с нумерология и астрология и това което той ми каза ме зарадва и убеди,че това е името,независимо от това как ме гледат хората когато им отговоря на запитването:Как се казва? :lol
Хубава вечер!Целувки от нас!

# 157
ЗДравейте мами!

С Дани бяхме навън, а преди това нямахме интернет и затова не писах.
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА МИХАИЛ, ГЕОРГИ, СОФИ И ТЕОДОРА smile3525 newsm51

Ивелинче какво става с теб, надявам се да се справи с проблема?
mari_anka благодаря за съвета за маста, но мисля, че не е лошо мазането с мас. Аз в началото я мажех със зехтин и после минахме на мас. А, за свекървата, правилно си решила, не и отваряй и да идва вечер. И моята е лисица, пред сина си внимава какво приказва, а като сме двете ми дрънка глупости.
Това е засега момичета, ставам да готвя  food002 cook и после пак ще пиша Hug

# 158
  • Бургас
Здравейте и от нас !
Изгубих се малко тези дни, но беборанка не ме оставяше и за минута, даже не мога да хапна като хората  Rolling Eyes Дано да мине този период, че ме хвана липсата нещо  Wink
Иначе тя е добре, благодаря за съчувствието. Количката ни е МАГ Ингланд, но не тя е виновна...Просто я бяхме поставили с кошчето за кола върху количката и оттам стана цялата ситуация.
dennis  - как благородно ти завиждам, ако знаеш Heart Eyes И на мен много ми се ще да поразхлабя веригата, явно тези дни ми дойде нанагорно и много ми се иска да разпусна стабилно. С това кърмене малко по -сложно става, а и като че ли не мога да се отпусна, а трябва  Simple Smile
Дано Арен /наистина страхотно име  Wink / да извади лесно зъбките, той е добричък и послушен, знам аз  Peace
За спането  - Денис, взела си ми думите от устата  Simple Smile Има и една статия, мисля че Иринии я е сложила на първа страница, полезна е  Peace
alexal  - по принцип вечер кърмата е най-малко, но ти си познаваш детенцето - ако плаче и дърпа усилено след кърмене, може и да му трябва още храна. Но той сам ще си я произведе със сучене до няколко дни. Аз като усетя гърдите си по-празни през даден ден, задължително пийвам няколко чаши чай за лактация на Хип през следобеда. По този начин вечерта и по-добро положението.
mari_anka  - правилно си решила да игнорираш свекърва си  #Cussing out Имам приятелка с детенце със същата диагноза и знм колко трудно се отглеждат. И тя като теб има и второ, по-малко. За мен това е геройство, честно казано   smile3501
Каролина брат ми е по-големичък -набор 73 е и се казва Георги Костадинов. И той е от Бургас.
Това е засега от мен, дано Мария да е по-послушна, че да се включвам по-често   bouquet

# 159
dennis, много интересно звучи това, което разказваш /задоволих любопитството си Wink/. Аз се занимавах с йога преди да забременея, след НГ смятам да продължа, че сега инструктурката е в Индия, а и не ми остава време. За рейки съм чувала това-онова, но нищо конкретно незнам, обаче се увличам по подобни неща и с удоволствие бих попрочела нещо /ще се поровя из нета или ако имаш систематизирана инфо, ще се радвам да ми изпратиш нещо на лични/. Какво значи да се занимаваш с рейки - редовно ходиш на курс или сам работиш вкъщи, въобще ти как точно се занимаваш? Май беше дала в предишен постинг дата за сбирка, ще се върна назад да видя и ще ми е интересно да дойда.
svetlodara, кажи вашата лампа откъде е и колко струва, моля те? Добра идея за коледен подарък.
А, за стряскането - и ние сме така понякога, но не мисля, че е притеснително.

Последна редакция: чт, 14 дек 2006, 17:33 от Ви

# 160
е писах писах и всичко се изтри.Сега се събуждаме после ще ви пиша за нашите премеждия. но първо да се похваля , че си имаме нов член в родата,днес се  роди  момиченце тежи 3250,и е 49 см.още име си няма , но да е жива и здрава.та за нашите премеждия изби ни мухал в апартамента навсякъде , ужас едвам го изчистих и пръскахс препарат , дано не се появи пак. А моята Йоана вече спи по цяла нощ заспива в 24,00 и се буди към 09,00ч направо ми е ангелче , остава мама да си почине, седи си на кревата сама в стая гука на играчките, имаме си и любима един оранжев лъв. е хайде това е от нас че мрънкаме да се гушнем.

Последна редакция: чт, 14 дек 2006, 17:49 от ceceyy

# 161
Здравейте  милички  Hug

Благодаря  за  поздравите!

Черпя ви днес  виртуално всички за  моето  съкровище, което стана  на  3 месеца  Grinning Heart Eyes

Въпреки лошия,  нелек старт, растем  и хубавеем , гукаме  и се смеем  Grinning Вече  почнахме да ядем по малко повечко, почти като нормалните  бебета Simple Smile В понеделник сме  на консултация да  видим кооолко сме  "дебели"  Mr. Green

Нямам  много време  да ви изчета, напоследък като влизам във форума все чета из другите  форуми, неща  полезна за бебка. Нали скоро  ще  захранваме и трябва да  измисля  план за действие.

Аз ще  почвам в  края  на януари, тогава ще сме  на 4 и половина месеци, с оризова  каша, разредена с  кърма  Simple Smile Първите 10тина дни много разредена, толкова, че да  минава  през  биберон и постепенно ще сгъстявам ... В 6ия  месец  започваме  и пюретата, зеленчукови и плодови. Та така, нядявам се  дотогова, вече  да сме нормали на  килограми и да се  храниме, като всички бебета  Peace

Много целувки на всички , отивам да топля  млякото , че  ще папаме в 18ч. Simple Smile

# 162
Привет и от нас
В този хубав ден бяхме 4 часа навън
Muckata мерси за инфото, аз си ги записвам но днес не го гледах и щях да изпусна рецептите, сега си ги копирах от сайта им.
Svetlodara и Крис не заспива в креватчето а само на ръце и предимно на цица. Смятам и аз да пробвам с играчката на щастивка но честно казано се съмнявам дали ще има ефект. Понякога се стряска точно както описваш, маха с ръчички и подскача все едно се чуства в безтегловност. Слагам го по коремче и така неможе да мърда толкова и спи по-дълго. Но за заспиването как ще се отучваме незнам. Вчера го оставихме да плаче и мрънка 10-тина минути но дори не се удрема. Биберон не признава но понякога задремва с палче в уста. Но вчера беше с едно чувалче което му е малко голямо и неможеше да си лапне палчето. Момичета вие слагате ли бебчовците в чувалчета и ако да какви. Крис ако не е в чувалче много ритка и се отвива. А едвам намерих едно що годе свястно чувалче всичките са за деца над годинка едни ужасно големи(и грозни). Това което имам пък е добре но ръкавите са много дълги подвивам ги двойно, а иначе на дължина му е добре. Правят ги супер смотано. Някой има ли хубаво чувалче, от къде, на каква фирма е.
Лека вечер

# 163
Честито на празнуващите днес, да са живи и здрави:)

Само да поясня за лампата. Бон Есперанс я има, а аз само си я бях набелязала, но след нейния разказ и снимката от сайта, и аз много се зарибих. Радвам се, че и на вас ви харесва:)

Момичета направих ново албумче, за възраст 3-6 месеца, надявам се да не ми се сърдите за поетата инициатива, но наистина старото албумче взе доста да тежи:)

Хубава вечер:)

# 164
Честити месечинки на малките сладурковци София, Теодора, Георги и Михаил!

Днес с Филип бяхме на масажи за бебета. Страхотно си изкарахме, научих как да му правя масажчетата и малка гимнастика. Преподавателката беше много внимателна и превеждаше на английски, за да мога и аз да разбирам. Филип много му хареса и се смейкаше през цялото време... само дето през цялото време пръцкахме и се напишкахме 2 пъти , та трябваше да ни дават допълнителна хавлийка...  Laughing След това пийнахме чай и си поговорихме с другите майчета...   Много приятно ... Сега се връщаме, накърмих го и заспа като къпан, отпуснат от масажа ...  Blush

viki81, аз ползвам спално чувалче без ръкави. Така бебчо е завит през цялата нощ и има място да си ритка без да се отвива.
Каролина, рождения ми ден е понеделник 18ти. Не мисля дя правя големи тържества, а скромна вечеря около елхата с тати и бебко ...

Общи условия

Активация на акаунт