Преди година новина,за СЕПТЕМВРИЙСКО бебче долетя

• 16 631
  • 276
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от мен!
За лампата-аз си купих тази,която Щастливка е набелязала.На фирмата Томи е и е много хубава.На бонн_есперанс е друга,сигурно и тя е страхотна,жалко че я нама в БГ.С нашата се прожектират картинки,които се движат,но се прожектира само едно кръгче-в него са картинките,не е по целия таван.Свири и мелодийка,абе сладка е.Аз преди бях харесала един прожектор на филипс от данет,но го нямало..Май аз повече се радвам на лампичките:))Имаме и една на Чико,с която може да се запише глас-само 20 сек обаче.Бебето се кефи,а и ние покрай него:))

Аз му я бях приготвила за коледа лампата и исках тогава да я отворим,но пусти мерак-разопаковах я веднага  Joy..Друго ще измислим за коледа.

Днес бях на уролог за пикочните ми порблеми-често уриниране,недоизпразване на мехура,ще пия разни билкови хапчета.Дано се оправи,защото ако има някакв по-сериозен проблем-операцийка  Rolling Eyes

Това е засега.
Прегръдки,  bouquet

# 166
Честит мини рожден ден на Софи , Георги , Михаил и моята малка принцеска Теди [/b] .Благодаря ви за страхотнте честитки .
Денис , името на твоето слънчице не е толкова странно . На мен ми харесва , макар , че не бях чувала такова преди това , все пак много ми хареса .
svetlodara , моята беба е така - много се стряска и разперва ръчички . През деня спинка по 20-30 минути и после пак на ръце . Мисля , че това ще премине .
Ние си намерихме ново забавление - заставаме пред огледалото и се започва едно говорене на "другото бебеее" , смях и лиги текът здраво  Joy , тя и преди се гледаше смаяно , но не можеше да говори дълго без да се разхълца .
Излизаме на разходка винаги , когато времето позволява и това е шанс да поспим . Два дни имахме гости до късно вечерта и снощи малката реши да се събуди в 4 , а аз си легнах в 1 и днес цял ден ме болят очите - усещам едно парене и боцкане .Бяхме на разходка и се чувствах като стирка , едва ходеш и все се унасях като поседнех.Нямам търпение да я приспя след малко и да легна и аз .. #Puppy dog #Puppy dog #Puppy dog smile3507
Искам и малко снимки да кача , но нямам време . От това носене на ръце нито мога да чистя , нито да си свърша друга работа , а да не говорим за почивка . Нямам търпение да започне да седи , та да я сложа в столчето за хранене и да мога да си върша работата

# 167
Здравейте момичета...
При нас - какво да ви кажа - натоварено е доста и нещо напоследък съм наистина преуморена. Чакам с нетърпениеда мине 21ви /тогава ми е пъследното събитие/,за да си поема въздух - или поне така се надявам... Много служебно напрежение ми се събра, честно.... и с това неядене на Спаси от шише се превърнах в един състезателен пренапрегнат кон... Лека полека започнах да правя подаръците. Сега поне приключих със списъка и имам концепция за всеки.
Спаси е добре. Расте и хубавее. От ден на ден става все по-комуникативен и разбран, само снощи малко ме изненада със събуждане в 12, 3, 4.30, 6.00 и 7.00  Rolling Eyes Може би е пик в растежа...
Каролина, усещането към сина ми е точно както си го описала няколко постинга по-надолу - все по-силно се влюбвам...
Момичета, Бон Есперанс, Весито - чудесно ви разбирам з анастроението... Имах чувството, че ще се пръсна от напрежение и несветли мисли... тогава моя любима приятилка ми пусна ето това   http://www.truden.com/extra/shtastie.htm
От няколко дни се каня да ви го препратя и да ви помоля внимателно да го прочетете - ако е необходимо даже два пъти Simple Smile
Относно Коледата - не знам точно как ще сме. С мъжа мис ечудимдали да не сме си в къщи 3мата... от друга страна си идва любимия ми братовчед от Париж и майка ми ще събира фамилията, така че може би на Бъдни вечер щ есме при нея... ще видим.
Елхата - уникално красиво живо дърво. вече е в хола ни и наистина е почти 3 метра!!!И толкова гъста и зелена. Утре от метро ще напазарувам обилна украса.
Светлодара, съжалявам за състоянието ти и силно се надвам скоро да се похвалиш с подобрение Hug Аз самата уж съм добре. Единственото, което ме тревожи е зеленикавото течение с лош мирис всеки път след секс /на сутринта и през следващия ден изтича, т.е. появява се в рамките на 24 часа и изчезва. Имате ли идея какво може да е при положение че док каза, че съм "чиста"/
За захранването - п отаблицата с оризоват акаша, която е пуснала Стес - по нея смятам да действам след януари.
валентин, моля те пиши как си!!!
Стес, Спаси си ака на 3-4 дни. По същия начин като усмихната ти красавица от аватара - не е в лошо настроение и не страда, така че явн ое период. Вече не параноясвам така както преди.
зия, дано бонбонката ти навакса бързо килцата. Много искам да я видя  Heart Eyes И това ще стане  Hug
Телетабис, съчувствам ти и те разбирам прекрасно за служебните ангаименти, особено ако идват от страна на общия ни работодател... Знам, че щ есе справиш.
На всички пожелавам страхотно Коледно настроение. И до скоро

Спаси се е разстроил нещо.

# 168
Здравейте момичета!
При мен нещата не са наред,защото Нели-направи още една гнойна ангина(поредната)след варицелата,при което  започнаха да е болят краката и ръцете,направихме изследвания,които показаха много лоши резултати и от тях се указа,че е направила реактивен артрит от ангините,които преболедува през последните месеци(4 ангини за 4 месеца),налага се по спешност да й извадят сливиците,затова не ви писах,защото в последно време няма с какво хубаво да се похваля, все пиша за  болести покрай децата,всеки ден ходим от лекар на лекар,вечер всички като заспят се занимавам с домакинска работа и така всеки ден до 2.00 часа вечерта!Незнам до кога ще издържа на това темпо,но няма да се оплаквам,защото знам,че всичко ще е както трябва след време,просто на никой не му е лесно в този живот,всеки си има някакви грижи-поне за сега се държа и не се оставям на депресии,защото тези деца на мен чакат и аз трябва да съм здрава психически и физически,за да им бъда полезна.
Всички,които не са могли да гледат Иван Звездев,тук можете да ги гледате: http://www.neterra.tv/bg/.
Лека вечер на всички!  bouquet

Последна редакция: чт, 14 дек 2006, 23:29 от walentin

# 169
Walentin,много неприятно  е това със сливиците,но да знаеш че като ги извадят ще се реши проблема!Честите ангини и хронично увеличениете сливици е добре да се извадят бързо,защото предизвикават куп неприятни заболявания,много са коварни,това съм запомнила от ученето.Дано това с артрита се оправи скоро!Стискам палци всичко да мине безпроблемно .Моят племенник-на 5 год му извадиха сливиците,много бързо се възстанови.
 Hug Hug

# 170
Валентин, дано скоро се оправите и да се похвалиш че сте напълно здрави, милите дечица  Praynig Praynig Hug и ако имаш нужда от отдушник и ще се почустваш по-добре ако споделиш знеш че ние сме насреща, дано следващите новини да са добри  Praynig Praynig
Мамите, чиито бебчета се стряскат, не искам да ви плаша но следващия път като ходите на консултация, споменете този факт на педитата, да обърнат внимание и да изключат рахит. Днес говорих с лелята на мъжа ми която е джи пи и педиатър, и тя каза че понякога това е признак на начален стадий на рахит. Може и да не е, но за всеки случай може да обърнете внимание.
Ние вече сложихме украсата, накичихме елхата и сега чакаме празниците.
На бъдни вечер смятам да сме си тримката вкъщи, това ще ни е първата от както сме семейство, ще се пробвам да направя питка с късмети(за първи път ще сме без майка ми и трябва аз да се развихря така че дано стане за ядене, ако не само ще си видим късметите  Laughing а ще вечеряме с купен хляб ). Първия ден на коледа ще обядваме у свеки а на втория ако времето позволява и пътищата са хубави(не е валял пресен сняг) ще отием до Самоков от където съм аз.
Лека нощ

# 171
Здравейте мили мами  Hug
Влизам само да кажа , че ходих на лекар и всичко е наред  Peace Бучките се разнесоха и нямам температура (вчера бях с 38 градуса цял ден и с гърда като камък  Shocked ) Каза че може би е на хормонална основа и че макар че кърмя е възможно да ми дойде цикъла. А за болезненото зърно вече е по поносимо и слава богу, че едвам издържах. Много благодаря за съветите, които ми дадохте, просто сте незаменими  Hug  Heart Eyes  Hug
За заспиването , ние преди да заспим също сме много криви и ревливи и лапаме ръчички и едни лиги се точат...  Crazy Ама уселено махам ръчичките и бутам бибата, вече свикна да я смучка. Незнам колко е правилно и не искам да го налагам на никой, но ако имате проблем със смученето на ръчичките, по добре давайте бибка. Ако свикне с палче, после става много трудно, бибката ще я хвърлите, а ръчичките не може  Naughty Имала съм приятелка, която си смучеше пръста докато се омъжи , това е много труден за отказване навик.
Отивам да лягам, че късно стана  Wink
Мноого целувки  Heart Eyes

Знам, че много ще ви натъжа с този сайт, но нека бъдем съпричастни към това невинно създание и помогнем с колкото и каквото можем- Да спасим Дарина
Майчета моля да го прочетете  и ако нямате финансова възможност поне опитайте да се регистрирате на другия сайт който ще пусна по долу и гласувайте за желание 769.
Ето го и сайта
Коледа идва, нека спасим Дарето  Praynig  Praynig  Praynig

Последна редакция: пт, 15 дек 2006, 02:38 от ive1ina

# 172
Светлодара и аз мисля, че е нещо временно, още повече, че бебковците ни все повече ще започват да будуват през деня.

# 173
Здравейте момичета!! Отдавна не съм писала , но все не мога да се добера до компютъра.
За среяскането по време на сън- и при нас го има. Константин доста честичко подскача в кошарата.
За захранването- и аз мисля да започна след 4 или 5 навършени месеца, все още не съм решила с какво обаче, съвсем се обърквам с тия схеми .Иначе сега започнах да давам сокче от морков , даже вчера дребосъка не искаше мляко след сока Crazy
Бях ви споменала преди време за хемангиомите на Константин и там все още се колебая какво да предприемем. Ходихме на още един преглед при детски хирург , който също каза, че трябва да се премахне оперативно. Уговорихме се да му се обадим първата седмица от новата година и да ни приемат в болницата. Питах също и за алтернативата с лазер, но категорично казаха , че на такова малко дете никой нямало да се съгласи да направи подобна интервенция, тъй като дълбочината на разреза не може да се контролира.Вече и аз не знам какво да правим:(
Исках да попитам има ли някой от вашите бебенца с лепенка на пъпчето заради херния. Същият този доктор при когото ходихме ни каза , че е само козметично и ни показа как да правим прибирането на пъпчето?! Та въпроса ми беше колко време трябва да се стои с тази лепенка, той каза до 6 месец?

# 174
Добро утро момичета!!!  bouquet

Как сте, как са бебешоците?

Ивелина радвам се че всичко е наред! При кой лекар ходи? А, кое е педито на твойто мъниче?
Viki81 Благодаря за информацията за стряскането, но нащо педи сигурно пак няма да е в час. Но ще я питам, дали е възможно. А, нали пием витамин D3.
ziyah честити ви 3 месеца, да ти е живо, здраво и да расте добро и послушно детенце.    Party Time  ura

Дани е добре. Растем и поумняваме,ставаме по засменки и по рядко плачем без причина. Постоянно ме следи с поглед, иска да и говоря и да си играя с нея. Знаете ли отзад и окапа косата, понеже заради ортопедичните гащи спим по гръб. а, огоре където нямаше косичка започна да ни расте вече новата косичка. Хайде ставам, че днес пак и е много ревливо.

# 175
Здравейте мамчета
Не съм влизала от векове защото не ми се ще да развалям коледното настроение с проблеми За съжаление виждам че и на вас не ви е леко Валентин прегръщам те силно  Hug
За протокола на Алексчето му откриха АКМБ, в която аз упорито отказвам да повярвам но факт е че съм на ужасна диета и ми е доста вкиснато особено като си представя че и бебо ще се мъчи така

За захранването ние ще сме много внимателни след 6 месец най-вероятно с каша и после зеленчук но има време първо да видим как ще изкараме Каоледа без баклава Cry

За Коледа още нищо не сме  пазарували освен една Пепеляшка Барби с карета и кон за Дари за коледното парти на фирмата, та се накарах на тати че не е взел нищо на Алекс обяснението че бил много малък и не разбирал #2gunfire

Алексчета плачка така че свършвам

# 176
Момичета,явно и лошото настроение се предава и ние не останахме без проблеми!Вчера бях на консултация наддали сме 750 гр и сме скромните 5350кг има ли някой друг,чието дете да е с тези мерки?Знам,че не трябва да се притеснявам,педито каза,че бил много добре,не ми даде смислен отговор на въпроса,защо се дърпа от гърдата,яде по 5-6 минути и след това плаче,все си мисля,че не може след нахранване детето да не е удовлетворено и да започва да плаче newsm78,но според нея,щом наддава така добре,и имам кърма,нямало проблем!Сложиха ни и ваксината,вечерта дадох ефералган и всичко мина спокойно!За сега е добре Praynig
Ирини,от една седмица и ние се будим в посочените от теб часове,аз затова все се чудя дали вечерното хранене му стига,защото имам чувството,че мамите,които дават АМ имат по-спокойни бебоци и спят по-добре(децата)!Така ли е или греша? newsm78
Светлодара,описаната от теб ситуация е едно към едно и при нас,той даже и проплаква,после го успокоявам и така един омагьосан кръг!
Вчера на всичкото отгоре,педито ми каза,че много сме го разлигавили и затова плачел и не можел да спи спокойно,което доста ме подразни,не обичам да ми дават съвети за възпитанието,защото всяко дете е различно и децата според мен преди всичко трябва да бъдат отглеждани с много любов! PeaceОплаках ви се,ако някой има желание ще го помоля да ми сподели при кой педиатър ходи и дали е доволен от него,ако иска на ЛС,от София да е WinkЗасега не съм твърдо решена,но не ми допада много моята,но пък иначе си вдига телефона по всяко време и отговаря на всичките ми въпроси,но ако имам по-добра алтернатива бих я сменила!
Валентин,съчувствам ти,ние сме с теб,всичко ще е наред!На мен са ми извадили сливиците,когато съм била малка и оттогава досега почти 20 години не съм имала гнойна ангина и проблеми с гърлото,така че всяко зло за добро! Peace
Яни,аз съм с теб!Подкрепям те  и вярвам,че всичко ще е наред Peace Hug
Това е засега от мен,съжалявам ако съм натоварила някого с проблемите си...

# 177
Здравейте мили мами и бебчета!
Валентин, Яни, Ивелина, съчувствам ви искрено, но по-добре не се поддавайте на мрачни настроения точно сега. Проблемите с дечицата ни тепърва ще стават елемент от ежедневието ни, но за съжаление това е неразделна част от майчинството. Трябва да бъдете силни и оптимисти, за да можете да научите децата си на същото. И аз като Яни се дразня често на нашия татко, но се стремя винаги да приемам нещата спокойно и да гледам философски на живота. Освен това вярвам, че лошото настроение и нервността се предават и на децата, които макар и толкова малки са вече доста чувствителни. Забелязала съм, че когато съм тъжна и моят Борко е тъжен - гледа ме притихнал с големите си очи и сякаш не разбира защо мама не му говори толкова и го гледа странно  Cry
Но хайде с лошите мисли дотук, все пак Коледа наближава! Аз съм се наканила този уикенд да ходя на пазар за подаръци (както и преобладаващата част от населението на София, предполагам, та ще се боря с лудницата).

А сега да продължа с хубавите новини:
Борис вече се обръща бързо и съвсем спокойно от гръб по корем. На педито ни не и се вярваше много, но и демонстрирахме. Малкият човек сякаш разбира, че много му се радваме и иска постоянно да се обръща, като някое кученце, което прави номера за бисквитка  Grinning Той започна да прави напъни да се обръща още преди около месец, но вече напълно отработи движението и го прави без усилия. Аз лично вярвам, че гимнастиката и масажите, на които съм голям привърженик, и които правя ежедневно и продължително, допринасят изключително много за правилното физическо и психическо развитие на детето, та си мисля че може би те са една от основните причини бебчо да се развива така добре. Смятате ли че може да има връзка?

Освен това днес бяхме на консултация и мерките ни са 7550гр/65см. От консултацията точно преди месец е качил 1100гр/3см. Сложихме и втората ваксина Pentaxim и Бобо пак се държа геройски и не издаде нито звук. Сега обаче ми се струва малко сънлив и отпуснат. Няма Т, но ще пропуснем разходката днес, мисля да не го натоварвам излишно детенцето.

Ами това е май засега, мислех си да ви пиша и още нещо, ама в момемта вече не си спомням какво  Blush
Имам и едно въпросче - от каква възраст детето започва да се поставя в кенгуруто с гръб към нас и с лице по посока да движението? Гледах на кутията на моето, но нищо не пише по въпроса. А се чудя, защото докато го нося, Бобо все си криви главата настрани и иска да гледа наоколо... дали не е време да го обърна обратно?  newsm78

Целувки и приятни разходки на тези от вас, които ще се възползват от тихото време.

# 178
Yany, имам 2 приятелки, на които децата им бяха с такава диагноза от бебета. Сега са на по 7 г. /приятелчета на сина ми/ и вече са забравили за това, папкат си всичко, оправиха се. Вярно, трудно е - диета трябва да се пази и да се захранва внимателно, понякога се провежда лечение по схема с противоалергични препарати, но е напълно възможно да изчезне тази алергия /в повечето случаи така става/. На алерголог ходихте ли?
alexal, въобще, ама въобще нямаш повод за притеснение. Защо ти се е скапало настроението така?! Наддавате чудесно! Аз на 750 гр. на месец скачам от радост! Laughing Ние на 28.11. бяхме 5.00 кг и док каза, че сме ОК, даже се радвах. За папкането - малко е трудна работата щом така се дърпа постоянно...Изнервящо е и за теб, и за него, но мисли, че ще отмине. Пък за нощните хранения - ние сигурно нямаме равни, през 2-3 часа сме на линия за папкане. Ама аз й давам и даже се радвам, че поема храна и увеличава лактацията ми. Даже бих се притеснила ако не яде през нощта, така съм по-спокойна, че се стимулират гърдите. Е, не съм се наспала, то е ясно, уморена съм, ама няма да е вечно, я! Wink Понякога съм много изнервена, но трябва да издържа. И ти така си казвай, помага. Всичко се е ОК при вас, може би трябва да приемеш нещата такива, каквито са. Всяко дете е различно.

# 179
  • София - Бургас
Здравейте! Flutter
  Зия, да е живо и здраво вече порасналото ти бебенце!

Ние днес ще пропуснем разходката.Времето изглежда доста мъгливо и поради тази причина аз съм се отдала на разкрасителен ден.Започнах първо с обезкосмяване - направих си коло маска на краката, ръценте, мишници, а триъгълник не смея Naughty, та затова имам час за козметик отново днес в 19,00ч.Процедурите с това не приключват - в момента съм с една бабешка маска на главата от мед, бадемово масло и жълтък.Следва да си наклепам лицето с нещо и ви оставям, тъй като ме чакат и едни веждички......

Общи условия

Активация на акаунт