Преди година новина,за СЕПТЕМВРИЙСКО бебче долетя

• 16 708
  • 276
  •   1
Отговори
# 45
maria85, със сигурност ти нямаш вина, затова че малчо се е отбил. недей да се разстройваш повече на тази тема. Простоси реши дали ще направиш последен опит за някакъв период от време, ако ли не - здраве да е- консултираш се за хапчетата и приключваш с терзанията! Hug
Ива-красива, честита вчетвърт годинка. ние след няколко часа ще я отбележим нашата. За краката - болят ме зверски глезените и дребните костици по цялото стъпало. По време на бременността не съм имала никакви подувания и болки. Обясненията са няколко. Най-вероятното е, че от хормонът, коато отговаря за разхлабването на тазовите връзки се разхлабват ставите на цялото тяло, респективно и на стъпалата /мен ме болят  и пръстите на ръцете/ Дала съм си толеранс 6 месеца и каквото не се оправи отсамосебе си ще го оправим на доктор. на мен през бременността ми се появиха и бенки, които страшно ме дразнят. Все в тях гледам! Confused Изобщо на вас какви са ви щетите от раждането и бременността /Яни по този повод пак те  Hug/Казват че щели отсамосебе си да изчезнат, но защо ли не ми се вярва. то с непазенето - голяма рулетка си е, но все пак рядко се случват фалове.

лека нощ и успешна седмица

# 46
Здравейте!
За цикъла-още не се е появил,минаха 2 месеца и половина,кърмя-силно казано,изцеждам се по 1 път на 4 дена с тенденция да спра.Цикъла идва в някои случаи независимо от кърменето.
Преди 2-3 седмици като бях на преглед ми изписаха разни глобули заради течение, след лечението се появи едно слузесто течение-като цервикалната слуз,даже в първи момент си помислих че е овулация,но от 10 дена е все така.. newsm78.

За очетата-наще са още тъмносини-сиви.Тези,които ще потъмнеят,тъмното започва да се появява от към зеницата май.Нямам претенции,може би искам сини,защото аз винаги съм искала да имам светли очи.Повече исках бебето да прилича на мен,но засега неможем да определим на кого прилича повече,като няма много коса повече прилича на татко си Simple Smile.
Още имам хемороиди,май ще се окажат по-упорити от коолкото си мислих.

Скоро мисля да подреждам елха и да украсявам вкъщи.Преди няколко дена си играх сума ти време да свалям избрани коледни песни-направих си една компилация по мой вкус и много и се кефя SunglassesАко някой иска може да ми пише на лични и ще пратя диска,като подарък от мен Laughing

Лека и спокойна вечер на всички! Hug

P.S. За щети от раждането-разтегнати тазови мускули,имах проблеми със стискането,сега се пооправиха нещата.По-често ми се пишка-най-вероятно заради леко спадане- в рамките на нормата-всички уж имали.Гинеколога нищо неможе да ми каже,ще чакам 6 месеца и ако ме дразни ще ида на уролог.
Друго-понякога получавам спазми на мускулите на тазовото дъно,много неприятни,явно от травмата от форцепса
Имам и хемороиди
Упорито правя упражнениятя на Кегел и ще видим дали всичко ще се оправи.А забравих,мисля че имам и леко "зеене",което се пооправи.д-ра каза че след раждането не е предполагал че стане така и не ме е зашил по-добре,но не ме притеснява-беше по-зле.
Повече целулит и отпуснато тяло-не ми е чак такъв проблем Sunglasses

Последна редакция: нд, 03 дек 2006, 22:51 от Vessselka

# 47
 newsm07 Дани вече е в кошарата и майка и отива при нея. Лека нощ на всички. irini благодаря за окуражаването. Но така или иначе, нали всичко свърши вече, в смисъл такъв, че тя спря да повръща така често и на фонтан. Е , случва се да върне но не много, а съвсем малко. 1countingsheep

# 48
Здравейте и от нас! Днес бяхме цял ден навън, въпреки че валеше и духаше. Сложих покривалото на количката, което предпазва от дъжд, а детето облякох с космонавтче, шапка, ръкавички и отгоре едно юрганче. Аз измръзнах докато гледахме футбол /тати е треньор на местния отбор/, а Филип спа непробудно 4 часа. След като го накърмих в колата останахме още малко в бара на клуба, да пиинем по бира и да се видим с приятели. Те обаче никога не виждат Филип буден. Щом излезем навън винаги спи, а вкъщи е забавен, пее , гука, усмихва се. Сега се връщаме, изкъпахме се  baby_neutral и пак заспа сладко сладко.
При нас на дневен ред стой въпроса за езиците, тати говори на нидерлански, аз на български, а ние помежду си на английски. За да не се обърка детето трябва да се придържаме стриктно към правилото - едно лице - един език. С мама - български, с тати - нидерландски, и той ясно да различава кога какво кой му говори. Не бива да смесваме изобщо, което ми се струва много трудно ...  newsm78

Очичките на Филип са все още тъмно сини, а в средата е по-светло. И аз съм любопитна да разбера дали ще останат сини като мойте - сиво сини  или ще са кафяви на тати. За сега всички казват че прилича на тати, червендалест  Blush и със същата форма на косичката...
За цикъла - за сега се кърмим и нямам цикъл. Надявам се това да продължи докато кърмя, защото наистина мразя да ми идва, страшни болки изпитвам, а се е случвало и да припадам от болка и загуба на кръв. С ниско кръвно съм.  Tired

# 49
Прегръдки от мен за всички вас! Hug Grinning
Днес беше много студен ден, но ние не пропуснахме разходкат а:mrgreen: Бях с двете деца и групата майки - моите приятелки. Василена си поспа доста добре навън.
Като гледам и утре няма да пусна Мими на градина, сега пък се и разкашли Close А там още не са пуснали парното #Cussing out и се опитват да стоплят децата с някакъв допотопен калорифер. Ако и утре не го пуснат, в сряда ще правим групово посещение на кмета #2gunfire Че не му е за първи път Rolling Eyes
Спомням си, че когато кърмих голямата ми дъщеричка, цикъл ми дойде след 9-10 месеца. Така, че няма повод за притеснение.
Пораженията след бременността и раждането при мен - тромбофлибит, почти съм си докарала херния (корема ми е много надут), деформирана коремна стена, 4 килограма отгоре, светлокафеви петна по лицето... Но, здраве да е, а другото ще го решим някак.
Лека нощ!  bouquet

# 50
Здравейте мили мами и от нас с Йоана, ние се включваме късно в тази тема, но бяхме малко притеснени, а и време не оставаше. Случвалоли ви се е, когато бебето спи, да изреве много  силно и уплашено, защото Йоана го направи преди малко и ми изкара акъла. Досега не е плакала така никога, след това яде, гука и заспа, незнам да не сънува нещо. И още един въпрос,
[/size][/color] как познавате че са ви запушени каналите на гърдите?  bouquet

# 51
ЧЕСТИТА ТРЕТА МЕСЕЧИНКА[/color][/size]
 на
СПАС на мама ИРИНИИ
Габриела на мама Валентин
Димитър на мама Сесилия
Деян на мама Дас  

МНОГО ЗДРАВЕ НА БЕБОЦИТЕ И МАЙКИТЕ ИМ !

# 52
Привет и от нас  Hug
Ние вчера ходихме до Асенова крепост и Бачково. Направихме си супер разходка и най-накрая успях да вляза в църквата на Бачково, защото досега като съм ходила винаги е имало много хора и не ми се чакаше. После хапнахме и пийнахме по биричка и се прибрахме 4 часа по-късно. Крис спа през цялото време и не яде 5 часа  #Crazy . Очаквах поне като седнахе в ресторанта да се събуди, защото дори когато сме навън и спи като седна на някоя пейка понякога се буди, но този път реши да остави мама да си хапне на спокойствие.  Laughing
Аз кърмя и още не ми е идвало.
Крис понякога се заглежда и си ритка и маха и е спокоен но за не повече от полвин час, после иска внимание а особенно вечер е доста киел и понякога реве дори когато е на ръце  Tired

# 53
ВСИЧКИ ПУБЛИКУВАНИ СЪОБЩЕНИЯ И НОВИ ТЕМИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 4 ДНИ СА ЗАГУБЕНИ

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=148607.0

Добро утро на всички!
Голяма изненада стана като не можах да открия темичката ни.  #Crazy
Честити имен ден на всички носещи имената Ана и Анна baloni

Последна редакция: сб, 09 дек 2006, 11:27 от stes

# 54
Добро утро и от мен!
И аз потърсих хубаво темата,после реших,че сте изписали до 15 страница Shocked,накрая видях съобщението,няма страшно да сме живи и здрави,а какво ли ви разправях вчера newsm78 Grinning Laughing

# 55
Здравейте майчета!

Каква новина само, тъкмо снощи писах в темичката да споделя с вас една хубава вест, касаеща ни, и то да се изгубят всички постинги през последните дни.
Както и да е. А сега за новината от вчера.
Надявам се сте разбрали, че народното събрание вчера гласува бюджета за 2007 год. и ще може да се възползваме от 315 дни отпуск поради бременност и раждане, т.е. важи и за тези, които сме в заварено положение. Ето вижте тук:

http://netinfo.bg/?tid=40&oid=976411

Най-сетне го решиха тоя въпрос. Аз лично много се ядосвах, защото при нас ставаше въпрос само за 6 дни.
Поздравявам всички ви и ви  Hug. Приятен ден и цунки гунки на бебоците.

# 56
  • София - Бургас
Сладуранчета, КАКВО НИ СТАВА С ТЕМИЧКАТА? newsm12 smile3518 newsm03

# 57
  • София - Бургас
Аха, разбрах........  love001

# 58
Здравейте! Да се отчетем и ние.
 Дани спа до 8ч.,хранихме се и сега игра. Колко градуса температура поддържате? На мен ми се струва, че много я навличам Даная, при температура 22-23 градуса. newsm78
След дълго цедене от 3 седмици, чак сега кърмата ми започна да намалява драстично. Достраша ме да пия лекарства за спиране , макар и по лекарско предписание.
Пътували ли сте някъде с децата? Защото аз много искам да отидем до Пещера, където са ми моите баби. Едната е със пукната кост на крака, а е диабетичка и много трудно ще зарастне. Много и се иска да види Даная. На мен ми минават едни лоши мисли през главата, да не вземе да си иде без да я е видяла. Карам мъжът ми да отидем, макар и за 1 ден, много искам да я видя. Но от друга страна пък не ми се иска да не истине. Въпреки, че с колата ще пътуваме ако ще ходим. ами дано да отидем Praynig
 Вие как сте? Как са бебоците? Много целувки Crazy

# 59
Привет мили маичета и сладки бебчета Hug
Аз съм една много несериозна мама,която ви чете и съпреживява всичките тревоги и вълнения с вас още от преди да се появят сладките ни мъничета Blush-и все не се решавах да ви пиша Embarassed
Много ще се радвам ако ни приемете във вашата страхотна дружинка Heart Eyes-за което моля Irinii.Имам си кукла Дария,която се роди на 07.09. в Шеиново с мерките2.850кг и 48см.Терминът ми беше определен за 15.09 но куклата поизбърза малко Wink
Предварително се извинявам ако съм ви се натрапила и ако съм допуснала някъква грешка с публикацията си-не ме бива много в тези неща Blush
Много ви досадих май като за начало-извиняваите.Лек и усмихнат ден от нас  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт