Време е за ИКЕА! - Тема 38

• 36 614
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
След 100 позвънявания, в Икеа ми вдигнаха и все така твърдят, че ще се извърши проверка. Едно голямо нищо…
Вече ми писна да се занимавам с тях. Лошото е, че искам да си купя още няколко неща за стаята, която ремонтирам. Явно трябва да търся по-голяма кола, за да си ги взема от магазина.

В магазина ако отида при служител и директно дам номера на артикулите, ще ми ги комплектоват ли към склада и да си ги взема? Нещата са по-малки, не са само мебели, затова питам.

# 631
  • софия
В магазина не комплектоват поръчки. Сам си взимаш малките неща от стелажите преди каса. На табелките на продуктите в магазина пише кое къде се намира. Големите (креват, гардероб и т.н.) се плащат и с бележката от касата се ходи в зоната за получаване след нея. Там ти казват след колко време да отидеш да ги вземеш.

Излъгах. Имат услуга "Събиране от място" https://www.ikea.bg/customer-support/siteservices/picking-and-delivery/ "*Услугата Събиране на мебели е на стойност 10 лв. и се добавя към услугата Доставка или другите услуги, които бихте избрали."

# 632
Ще съберат, ако го имат…. Не бях ходила от мнооого време в Икея, но вчера надвечер минах за нещо и … положението е потресаЮщо. Празни рафтове, буквално на всеки 3-ти продукт виси етикет, че е изчерпан и бил поръчан. Но кога ще има количества, никой не знае. Преди в софийската Икеа винаги имаше служител, към когото да се обърнеш, сега и те бяха “изчерпани”. На мен ми трябват дребни неща за организация на бюрото и ще си ги поръчам от немската Икеа с превозвач. Не съм им сравнявала цените тук и там, сигурно ще излезе по-скъпо, но не кой знае колко, защото са дребни и леки неща. Гледах за количества и там имаше налично от всичко, което ми трябваше. Лош мениджмънт ли е, проблем с доставките ли е… но това вече е прекалено.

# 633
  • София
Аз само минавам да се оплача с "нововъведението" им за центъра за поръчки за Пловдив. Направили са слот за брой доставки - окей, няма проблем, но не е нормално вече 4 дни да не мога да поръчам три неща. Днес пробвах в 06:00 и познайте! същата история. Писах им мейл кога за Бога да поръчам тия неща и ми отговориха да съм опитала по-рано през деня - утре специално ще стана в 05:00 да пробвам (не че не съм сигурна какъв ще е резултата). Трябват ми три елементарни кутии, които разбира се в Пловдив няма, ама и няма да платя доставка 3 пъти колкото кутиите. Та така, само да се оплача, обслужването и решенията им са абсурдни.

В 12 вечерта нулират и тогава може да се поръча, преди и за София го имаше това и съм поръчвала по нощите...в хубавите времена, когато можеше да се поръча до магазина.

Минавам да споделя, че днес към 15:30 бях в магазина в София и от един ТИР стоварваха палета с дребни кутии, има зареждане не нещо, но не успях да видя на кашоните какво.

# 634
Вече съм притеснена, от това което чета като ваше преживяване с Икеа.
Моя казус е следния: аз съм от дълбока провинция, по-рано ви бях питала за мнение за един скрин, но не ми се искаше да поръчвам онлайн а преди това да отида на място да ги видя, и ако ми харесат директно от магазина да си ги купя заедно с още някои дреболии които съм си набелязала от доста време.
Тааа въпроса ми е мога ли директно от магазина да си взема скрина? Предполагам няма да има проблем?

# 635
В кой магазин мислиш да ходиш. Ако е софийския или варненския може и да може, но другите са центрове за поръчки.

# 636
  • In transit
Йоана, ако ще го вземаш от магазина във Варна, погледни в наличности какво пише. Има доста продукти, които пише, че ги има налични, но се правят с предварителна покупка и до три дни отиваш да си го вземеш от магазина. Това е върховната глупост за мен, дори за човек, който живее в града, да ходи по два пъти за едно и също нещо, но уви някой гениален мениджър го е измислил така.

# 637
В Софийския, и именно за това мислех че там ще има наличности и, и че няма да имам проблем.. Ноо изглежда нещата никак не са цветущи.. Та малко се притесних. Да не се получи да пътувам 2 часа за да стигна до там и да ми кажат, не може или няма наличност.
Не се сетих да проверя за наличности в сайта.
А да направя предварителна поръчка и да ме чака там не мога защото все още не съм решила колебая се между два варианта.

# 638
Вижте си в сайта предварително за наличност в софийския магазин на нещата, които ви интересуват. И имайте предвид, че дори тогава може да ги няма като дойдете на място. Аз така си бях харесала ТВ шкаф и имаше наличност, но на следващия ден в магазина вече го нямаше, та поръчвах онлайн. Понякога става за минути да изчезне. Така искаха да ми запазят една подматрачна рамка - самите служители на зоната с леглата, за да не я вземе някой докато слезем до склада - обаждаха се по телефона и се разправяха с колегите си, но онези от склада отказаха да запазват. И ни посъветваха да бързаме, за да не я вземе някой докато стигнем долния етаж. Ужас! Иначе можехме да се окажем с легло без подматрачна рамка. Абе голяма организация, няма що!

# 639
Аз продължавам да чакам още елементи от гардероба, а уж взехме от ИКЕА за да стане по-бързо Cry има например едни лостове, които стоят на сайта налични в София, да ама не - няма ги...

# 640
  • Пловдив
И аз си чакам вече два месеца кошниците за гардероба. Няма доставка и това е! Сложила съм едни кутии на тяхно място и така си го ползваме.

# 641
На мен пък още не са ми изпратили кода за 11% отстъпка. Вчера писах имейл - така ми препоръчаха на клиентския телефон, всъщност за втори път пиша, но преди беше на друг имейл, и нищо. Не знам дали да пиша на КЗП вече. Ядосват ме много.

# 642
  • Варна
А то и при мен за втората поръчка пак няма и пак статусът не е ъпдейтнат вече седмица, ама тоя път са 15тина лв и не ми се занимава с глупостите им.

# 643
За детски мебели за съхранение според вас коя система да използвам? Коя изобщо се поддържа като наличност? Има ли такава? След като ударих на камък с гардероба се чудя какво да използвам за детската.

# 644
Момичета, каква е идея на тазгодишни оферти Ikea Family? Не виждам нищо намалено и в кошница са си на редовна цена. Някакъв бъг ли е това?

Общи условия

Активация на акаунт