Време е за ИКЕА! - Тема 38

• 36 627
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
За да отидете на гишето за обслужване, което е при изхода (но оттам не може да влезете), и да разберете за точките и картата, попитайте как се стига до гишето, като влезете в магазина. Не трябва да се качите при мебелите; защото ще трябва да минете през целия магазин, за да стигнето до гишето. При входа винаги има служител, който ще Ви упъти. Ако не бъркам, след качването на ескалатора, веднага вдясно (там са и тоалетните) и се минава пред касите, и след тях е гишето за обсслужване на клиенти и зоната за получване на стока.

Нещата, които са по стилажите за самообслужване, много лесно се намират - просто си снимайте етикетите на продуктите, на които пише на кой стилаж са. А самите редове със стилажи са точно преди касите и лесно се обхождат, ако се наложи търсене.

# 616
Не пускаха директно натам по време на "активния" ковид, от известно време никой не спира на вратата "изход" и се влиза свободно. Аз лично поне 7-8 пъти съм влизала напоследък така

# 617
  • София
Въпросът ми не е икейски, ама понеже кухнята ми е Икейска, та ще се опитам тук да намеря акъл:) Плота е дървесен, но гърба на кухнята е марокански плочки, обаче между тях не искам лайсна от този тип: https://www.home-max.bg/vodobranna-lajsna-pf-24-vishna/, иска ми се да изглежда така, но не знам как се постига: https://www.pinterest.com/pin/757449231091614577/?nic_v3=1a4FQ0L3k - тук никаква лайсна не се вижда. Знаете ли как се прави?

# 618
  • Пловдив
При нас е така - само силикон, без лайстна, но разстоянието между плота и гърба е еднакво по цялото протежение и силиконът е като конец. При плочки ще има по-голямо разстояние на местата на фугите и при почистване е възможно да се нарани, предполагам.

# 619
  • ENGLAND
Въпросът ми не е икейски, ама понеже кухнята ми е Икейска, та ще се опитам тук да намеря акъл:) Плота е дървесен, но гърба на кухнята е марокански плочки, обаче между тях не искам лайсна от този тип: https://www.home-max.bg/vodobranna-lajsna-pf-24-vishna/, иска ми се да изглежда така, но не знам как се постига: https://www.pinterest.com/pin/757449231091614577/?nic_v3=1a4FQ0L3k - тук никаква лайсна не се вижда. Знаете ли как се прави?

Не се слага лайсна, само със силикон. В първата ми кухня слагах силикон, след това една лайсна, но то не беше нищо направено както трябва. След това махнах старите плочки, сама си залепих един ред плочки 50 на 10, като между плота и плочките оставих 3-4 мм и накрая запълних със бял силикон, фугите ми бяха бели. Ето как стана. Не обръщай внимание на бъркотията, тази кухня вече я няма.

# 620
Само силикон има в последния апартамент, който правихме с плочки за гръб (за даване под наем е):

Скрит текст:

# 621
Здравейте!
Имам следния проблем и съм в някакъв порочен кръг от вече 2 седмици.
Поръчах от сайта бар маса, табла за легло и огледала. Направих поръчката през сайта на 13-ти септември и получих имейл, че ще получа пратката в срок от седем работни дни. Доставката е до адрес и платих с карта при пускане на поръчката.
Преди съм имала комуникация с тях и бях запаметила номера. Звънях над 10 пъти и никой не ми вдигна. Писах имейл, също няма никакъв отговор.
Преди 4-5 дни отидох в Икеа Варна, за да получа някаква информация. Казаха ми, че в тяхната система пише, че на 22-ри септември е трябвало да я получа. Не могат да ми дадат отговор, къде е пратката ми, щели да правят вътрешно разследване…
Имали ли сте такива случки и как да постъпя?
Казаха уж, че ще ми приспаднат цената за доставка, но аз не вярвам, че изобщо ще дойдат…

# 622
didivid  и ние имаме твоите проблеми.Ходим на място винаги и чак днес след 3 седмици(при обещани 5дни) ми дават цена за елементарен кухненски шкаф ,който е като бюфет и цената му е 2000лв,а монтажа му е 330лв.Видя ми се доста предвид това,че за два трикрилни гардероба платих под 200лв.,като изрично въпреки уговорката да е началото на декември в мейла няма дата и категорично е посочено,че не могат да се ангажират с дата😵💫😵💫😵💫аз такава несериозност не бях чувала.
Не мога да разбера при толкова заявки защо не вземат някоя читава фирма,подизпълнители или поне някой,който да обслужва поръчките и да прави изчисленията и да определя датите🤬

# 623
С онлайн пратки проблем не съм имала, но никога не плащам предварително. Е, идват с половин месец закъснение и се обаждат пет минути преди да пристигнат, та трябва да си пуснеш месец отпуска да ги чакаш, но това проблем ли е?!
Икеа загуби основното, заради което беше предпочитана - харесвайки някой модел, който можеш да видиш и изпробваш наживо, веднага да си го вземеш - без да чакаш, с гаранция и с възможност да добавяш и сменяш части. Нито можеш да го видиш, нито да добвяш, постоянно махат модели от асортимента, липси, забавяне на доставките, на монтажа, объркани поръчки...

# 624
  • София-Младост
С идеално прави стени се постига. Плочките си "залепват" за плота и не необходимо да се обира луфт,както се случи при мен.
След като 1-2 път исе оплаках тук от връзката с Майстор плюс, миналата седмица ми се обадиха, дойде човеk и сглоби дивана.
Показвам и кухнята вече напълно сглобена, гръб, лайстни и осветление не са от Икеа.
Скрит текст:

# 625
  • софия
С радост и здраве да се ползват!
Скрит текст:
Ала-бала, ако бутнеш дивана надясно до колоната, няма ли да е ли по-добре?
Извинявам се за непоискания съвет, но понякога не мога да надвия ОКР-то Relaxed

# 626
  • София-Младост
zvanche, да си призная даже не съм го виждала на живо как стои. Пратих майка ми да отвори за монтажа  и после я помолих за снимка. Колоната всъщност е хладилник и си мисля дали да не сложа нещо м/у дивана и "колоната". дали Лампион (него май в ъгъла ще му е по-добре) или някакво шкафче(за книга, за дистанционно)...като отида ще го реша.
Благодаря за съвета, аз винаги приемам такива;)

# 627
Честита кухня, много е хубава!

# 628
Аз само минавам да се оплача с "нововъведението" им за центъра за поръчки за Пловдив. Направили са слот за брой доставки - окей, няма проблем, но не е нормално вече 4 дни да не мога да поръчам три неща. Днес пробвах в 06:00 и познайте! същата история. Писах им мейл кога за Бога да поръчам тия неща и ми отговориха да съм опитала по-рано през деня - утре специално ще стана в 05:00 да пробвам (не че не съм сигурна какъв ще е резултата). Трябват ми три елементарни кутии, които разбира се в Пловдив няма, ама и няма да платя доставка 3 пъти колкото кутиите. Та така, само да се оплача, обслужването и решенията им са абсурдни.

# 629
Ужасни са им служителите във Варна, успяха да ме откажат да пазаря от място. Сега ще поръчвам онлайн, вместо да си ги взема от тях. Некомпетентни, некооперативни, нагли и мързеливи. Буквално с конкурс са ги избирали, и как се събират на групички и се кикотят и си разказват животите, абсурд да намериш някой да питаш, на който първата му дума да не е "не знам", "аз не съм от този щанд", а кой е? Animal Hear No Evil Animal Monkey Face Animal Speak No Evil

Общи условия

Активация на акаунт