Време е за ИКЕА! - Тема 38

• 37 787
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
Ниска е за изискванията, аз се върнах да ги дочета.
Мисля че дадохме достатъчно предложения.

# 601
Просто виждам как си купувам две за 240 лв и ги монтирам една върху друга. 4 винта, елементарно...

# 602
На Били-то гърбът е картон. Поне на нашето, купувано миналата година. При това тънък и съответно между гърба и самите дъски се получава разстояние. Нищо общо с Били-то ни отпреди 13 години, което беше наистина стабилно.

# 603
  • софия
Но почвам вече да се чудя как да го постигна и си викам накрая да взема да купя две такива, да ги слепя гръб в гръб (то май може и 4) и да им измисля основа с колелца. Ще стане ли според вас или съм пълно куку?
Ако правилно съм разбрала идеята - не бих го правила, камо ли в детска стая. Билито е високо 2 м, 20 кг. За да се върти, трябва да се сложи на някаква въртяща основа, която не знам каква трябва да бъде, за да е стабилна за 40-килограмово нещо. Като се наредят и книги... Представям си как пада Open Mouth  И как се въртят 2м/60+ кг? Как стигаш най-високите рафтове?
За 4 слепени вече губя всякаква визия, но всичко ми е в черно Simple Smile

# 604
  • Варна
Да, аз първо гледах други рафтове, по-малки, може би те щяха да са по-подходящи за тая схема. Но както казах, отпада търсенето.
Аз сега за поръчката, която направих на 28-ми с ваучера и взех днес, не трябва ли да получа ваучер пак? Grinning Познайте дали статусът ми е "Получена"

# 605
Споделяхте в предните постове, че онлайн поръчките напоследък са за смелчаци, и аз рискувах, но нещо взех да се притеснявам.

Статусът на поръчката от вчера е "Доставена", а аз не съм получила нищо. Свързах се с Икеа - не знаели защо, ще предадат на транспортната фирма да се свържат с мен - никой не се свърза. Имате ли опит? Да чакам ли търпеливо или да ги тормозя пак. Платила съм я предварително ..

# 606
Споделяхте в предните постове, че онлайн поръчките напоследък са за смелчаци, и аз рискувах, но нещо взех да се притеснявам.

Статусът на поръчката от вчера е "Доставена", а аз не съм получила нищо. Свързах се с Икеа - не знаели защо, ще предадат на транспортната фирма да се свържат с мен - никой не се свърза. Имате ли опит? Да чакам ли търпеливо или да ги тормозя пак. Платила съм я предварително ..
При мен последната поръчка стана със статус "доставена" на следващия ден от поръчката. Изчаках малко и им писах. Отговориха ми че ще се свържат с транспортната фирма и след няколко дни си получих нещата с Еконт. Изчакай малко и им пиши ако няма развитие.
Честно казано при тези проблеми с пазаруването не бих плащала предварително нищо, освен ако не е задължително:)

# 607
Така е, но ми се досвидяха 10 лв такса за наложен платеж.. Ще ги изчакам, пък дано няма драма.

# 608
  • ENGLAND
Момичета, някоя от вас дали има този статив https://www.ikea.bg/products/baby-children/children-3-7/toys-pla … a-stativ/30488966
Интересува ме дали става и за магнити, освен за рисуване?
Ние го имахме, подарен е вече. Черната страна беше и магнит, но е купуван преди повече от 15 години. Можеш да го вземеш и отгоре на черната част да залепиш магнитно фолио или да боядисаш с магнитна боя.
В Англия ресторанта работи още от 2020 година. В началото беше със записване онлайн, а след няколко месеца го пуснаха свободно.
Преди малко се върнах от нашата Икеа, видях и статива, не е магнит черното. Но купи една магнитна боя и отгоре ще свърши работа.

# 609
Днес реших да отида на място, за да поръчкам монтаж за кухнята, имах и две дръжки да си взема. Оказа се, че гишето "монтаж" е празно и цитирам служителите на съседното: 'Днес не са идвали", а телефонът, записан там е изключен. Отидох до обслужване на клиенти, момичетата бяха възмутени, записаха ми номера и уж ще ми се обадят, но аз сериозно се притесних - ако една фирма не е достатъчно сериозна да си вдига телефона и да има човек в "офиса", какви ли монтажници е наела? Та и аз с молба за координати на старата фирма или на някой, който е сглобявал Икейски кухни.

Имаме и ние такъв проблем. Комуникацията с МайсторПлюс е потресаваща. Имам купена кухня от края на юли, всички 140 кашона си ги взехме и си ги закарахме на обекта. От старата фирма (чиито координати обаче не пазя) ни разиграваха, че нямали дати, да пишем имейл след 1.08. Писахме имейл - нищо. Около 10 август отидохме в ИКЕА и старата фирма ни съобщи, че ги сменят с нова и няма как да ни вмъкнат, а обектът ни е голям и ще отнеме поне 2-3 дни. Казаха на 1.09 да ходим да се запишем при новата фирма. На 1.09 бяхме там в 10:00 за отварянето на магазина и бяхме трети на опашката на гишето Монтаж. Питаха ме имам ли икейския проект сканиран - имах го и го пратих. Казаха, че до края на деня ще пратят остойностяване и ще получим дата за монтаж, който ще се състои в идните 2 седмици.

Десет дни и един имейл по-късно - нищо. Отговориха ми, че са много заети, но моята заявка е от първите и да не се притеснявам. На 12.09 получих имейл в 23ч, че цената на монтажа е 1,633.10 лв, ще се състои между 1 и 30 НОЕМВРИ и имам 24 часа да потвърдя чрез Google Forms. Никакво обяснение кое колко струва, просто пльосната една сума. Върха на професионализма да пратят имейл в такъв час, съвсем случайно бях будна и го видях. Веднага отговорих на имейла, че преди да потвърдя искам подробна разбивка на цената.

До 13ч на следващия ден - никакъв отговор. Обадих се на кол центъра на ИКЕА и поисках телефонен номер (този, който седи изписан на гишето на място, днес го видях). Звънях 9 пъти в рамките на 3 часа и всеки път бях пренасочена към гласова поща. След като така и не се свързах, потвърдих през формата, заради 24те часа срок, който бяха дали. След няма и час, получих имейл от Валерия (имейлът беше с домейн в gmail, а не МайсторПлюс, което беше първият червен флаг). Получих екселска таблица с разбивка на въпросните ~1.600 лева и имаше неточности и добавени неща, които не искаме. Имаше и липсващи компоненти, които седяха като бележка под таблицата с въпросителен знак - т.е. изпратен ми е недовършен ексел. Веднага изпратих корекции. След седмица - никакъв отговор - изпратих напомняне. След още седмица - никакъв отговор - изпратих още един имейл (в сс сложих и generic mailboxa на МП към ИКЕА) в рамките на добрия тон, но с категорично искане да ми се прати коригираното остойностяване и точна дата за монтажа. Нищо. Това беше във вторник тази седмица.

Днес ходихме до ИКЕА, за да си вземем последните артикули от кухнята (алелуя, вече всичко е при нас). На гише Монтаж нямаше никого. От получаване на стока казаха, че идвали към 14ч, а през уикенда изобщо не идвали. Самите хора от ИКЕА нямали връзка с МайсторПлюс. Пълен потрес. Часът беше 13:50, така че изчакахме. Дойде едно момче, описах му казуса. Валерия била напуснала и станало объркване. Казвам му "Мен какво ме интересува, че е напуснала, ваша работа е да ми обработите заявката и да си следите нещата, ако не бях дошла на крака, какво?" Обади се на някого да попита кога ще е готово новото остойностяване - казаха след 1 седмица. Питам как така 3 седмици са промяна на няма и 3 компонента. Защото Валерия била напуснала, много съжалявал, разбирал ме в какво положение се намирам. Нямаше какво повече да му кажа нито аз на него, нито той на мен и си тръгнахме.

Обмислям и аз да търся други варианти за монтаж, защото с такава "организация" не ми се мисли какво ще е качеството на монтажа. Ако някой има координати и отзиви за старата фирма (или друга бригада за София), ще съм благодарна да сподели.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 23:40 от didivid

# 610
  • София
Аз вече започвам да се съмнявам, че проблемите с Икеа се дължат на управителя. Някъде 2020 бях чела новина, че ИКЕА има нов управител, а то май оттогава започнаха повечето оплаквания.

Днес си направих труд да разгледам гръцката Икеа, да видя там поне дали зареждат повече - нали уж сме вързани към тях. Ми, някои неща наистина там ги има, тук изобщо не присъстват, обаче някои ги има тук, а там не излизат като продукт.

# 611
Здровейте, имам въпрос.
Провила съм онлайн поръчки и имам карта за трупане на точки в профила. Ще посетя за първи път реалния магазин в София и ще съм с ограничено време. Как да си направя карта, която да използвам на място на касата.
Мислех че като изтегля приложението и си вляза в профила ще има карта за пазаруване (като в Кауфланд напр.), но май няма такава опция.
Също така с това приложение ли да си запиша какво ще купувам. Има четец на баркодове с него ли, да ги снимам ли с камерата на тел, ръчно ли да ги записвам на листче..?Моля за препоръки как ще стане най-ефикасно. Голям магазин е, после и в склада ще трябва да се ориентирам и малко се притеснявам. Ще купувам маса, етажерка, огледало и малко домаини потреби.
Гледам в клипове за домашните потреби хората си вземат колички. Те в началото на магазина ли са или преди тях? Мога ли да си взема голяма торба от вкъщи и в нея да слагам? Има магазини в които е забранено...
Къде се намират преоценените стоки? Да не ги пропусна?
Да не се тегли друго приложение за картата фемили, това май е за пазаруване и сканиране на баркодовете?
Приемам съвети.

Последна редакция: сб, 01 окт 2022, 10:34 от Лъчестлъч

# 612
Колички и от техните жълти торби има в началото, има и след като се слезе после на долния етаж
Зоната за преоценени е преди касите в дъното в ляво.
Карти мисля че има при изхода- където е обслужване на клиенти- имате опция да влезете първо през там и после да си отидете към разглеждане на магазина.
Но ако имате вече генериран фемили код(не знам дали точно това казвате) - попитайте първо на обслужването, защото ако си генерирате карта не знам дали няма да ви пусне машината с друг номер.
Записвате си от етикетите номер на стелаж и номер на рафт и като стигнете до стелажите със стоките си ги следите и намирате продукта.
Големи транспортни колички за обемисти кашони има веднага в дясно след свършване на търговската зона( там има изкуствени цветя и някакви неща за кучета)

# 613
  • Пловдив
Може да направите скрииншот на картата от профила. В София съм ползвала само пластика, но в центровете за поръчки сканират баркода от снимка на телефона.

# 614
Second, avia много благодаря! Нямам търпение да разгледам магазина!

Общи условия

Активация на акаунт