)

Когато се вари месо, токсичните вещества се отлагат във водата в която е вряло месото /кръв, антибиотици и други такива/. Зеленчуците нямат вредни вещества, освен ако имат нитрати, ама те сурови или варени пак ги приемаме. Та ако варим зеленчуци полезните им съставки преминават във водата в която врат. Всъщност има още една тънкост, те ще преминат ако се сложат в студена вода и после заврат. Ако се пуснат /зеленчуците/ във вряща ще останат в тях. Така, че ако искате да пиете пълноценен зеленчуков бульон, трябва да се сложат на котлона в студена вода и после да заврат и като се прецеди, ето ти зеленчуков бульон
Сладък, сладък, ама направо ми взема здравето
като леко поуврат зеленчуците, връщам при тях месцето от пилето което предварително съм оставила да си почива в сока на 1/2 ЛИМОН. Като останат някакви си 10-15 минути до готовността слагам малко фиде.
Препоръчани теми