На море в България 2022г.! - 3

• 70 574
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Не е ли долу-горе така положението?

# 301
Или няма добри отстъпки сега, или който е с отстъпка пък детето е до 11,99г. Накрая на квартира някъде.
Например Марина Сандс с 40% отстъпка за апартамент 3 възрастни ми излиза 690лв за 2 нощувки и то в края на август. А и ме притеснява сега морето, доста е бурно навсякъде и е пердпоставка да издълбае дънни ями на по-рискови места.
Реших като компромисен вариант Бургас Бийч, те пък нямат места. Другия вариант е хотел Орел в Сл.Бряг на плажа.
Пробвай се през Новотон,Маркирах пет нощувки за края на август и има опция на запитване от агенцията.

# 302
Не е ли долу-горе така положението?

Ами изглежда не е. Само на картинки са го докарали. Само като видя снимки на морски хотел, който не си е снимал плажа и веднага ми светва лампата, че там нещата куцат. Преди всичко, мен оферта на УОИ без включени чадъри, шезлонги и паркинг не ме устройва и не ми е никакъв ултра. В нета на едно място пише, че плажът е на 100 м, ама не техен с чадъри, а някакъв малък/така го определят в отзиви в Букинг/, а на друго място че е на 250 м от централният плаж на Св. Влас. 200 лв. на ден на човек и да се чудя къде да правя плаж, с кой да се бия за чадъри и да доплащам поне още 30 лв. за това, не, благодаря! Пак хубава работа, ама недомислена.

Русалка, ти докато дойде време да отидеш на морето бурите ще са отминали. Какви ями те гонят. Писах ти преди, че пред чадърите на Марина е равно и плитко и то доста навътре, но така или иначе всичко е резервирано до 01.09.

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 18:41 от fatalina

# 303
То зависи колко точно куцат😉 Защото и Уейв няма плаж като слънце, но пак става - ситен пясък, без камъни, чисто море... къпахме се много повече миналата година там от тази, на иначе прекрасния плаж на Слънчев бряг. Но то е и на късмет работата...
Та мисълта ми беше, че изглежда хубав хотел Воя, но се надявам, че има все някакъв плаж отпред. Или поне за новия сезон да предвидят, че аз напълно се изчерпах откъм идеи за догодина...

# 304
  • There I was on a July morning
Разгледах го и аз от любопитство този х-л Воя, Св. Влас, който коментирате.
Вижда се от картата на Гугъл мапс, че е на първа линия. Има отстояние от плажа, но то е парковото пространство пред сградата, около 100-150 метра. https://www.booking.com/hotel/bg/voya-beach-resort.bg.html#map_o … idebar_static_map
Видно е и, че плажът е малък, но такива са си плажовете в Св. Влас. Капацитетът им е много по-малък отколкото е застрояването в това новоизлюпено градче.
Дали е УОИ? Според мен не е, щом някои "екзистенциални" Smirk екстри не са включени, но и цената е по-ниска в сравнение с други УОИ, които включват наистина всичко.
Но не е моето, най-вече заради местоположението и презастрояването там (според личните ми разбирания).

Аз се оглеждам за 2-ро море, тъй като имам планирана отпуска към края на август, но с едното око гледам и към Гърция.
При всички случаи ще резервирам нещо super last minute, защото време не остана.

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 20:16 от Скубиду

# 305
То зависи колко точно куцат😉 Защото и Уейв няма плаж като слънце, но пак става - ситен пясък, без камъни, чисто море... къпахме се много повече миналата година там от тази, на иначе прекрасния плаж на Слънчев бряг. Но то е и на късмет работата...
Та мисълта ми беше, че изглежда хубав хотел Воя, но се надявам, че има все някакъв плаж отпред. Или поне за новия сезон да предвидят, че аз напълно се изчерпах откъм идеи за догодина...
А какъв беше проблемът на плажа пред Маджестик, че не сте го ползвали? Разгледах хотела, че и аз обмислям едно много късно море през септември и го набелязах като възможен избор, но ако има проблеми с плажа, ще отпадне автоматично. Как стои въпросът с паркирането в хотела?

# 306
Здравейте, някой ходил ли е в Dolce vita sunshine resort и Prestige hotel and Aquapark (Златни пясъци)?
Аквапарка към самите хотели ли е или се ползва към друг хотел?
През целия ден ли се може да се ползва аквапарка свободно или е в определени часове?
Кой от двата хотела бихте препоръчали?

Само за Prestige мога да кажа, аквапарка е в хотела и може да се използва през целият ден и е включен към ОИ. Както е показано на снимки в сайта им и в букинг така изглежа аквапарка, не е особенно голям, но върши работа за децата.

https://www.prestigeaquahotel.com/images/node_images/dji-0738-min-min.jpg?w=1300

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 21:09 от Kristina Goranova 700746

# 307
  • Варна
Здравейте, дами!
Някоя от вас има ли мнение за тези контейнери на Смокиня? https://www.camplife.bg/space/purva-liniya-smikonya
Изглеждат супер, но никъде не намирам информация за тях...

# 308
fatalina,
Писах подробно за Маджестик. Чадърите и шезлонгите му са пред съседния Виктория, когато ние ходихме бяха недостатъчно, а проблемът с морето беше... природен 😄
Първият ден имаше медузи, после морето изхвърли ужасни водорасли, накрая беше бурно... иначе си е супер, мал шанс. За първа година ми се случва толкова кофти късмет.
За паркинга пише "до изчерпване на наличностите", но проблем не е имало - на 23  юли бяхме с 4 коли, момчето на паркинга насочи кой къде да паркира, едва ли в края на сезона ще е различно.

# 309
  • В.Търново
Или няма добри отстъпки сега, или който е с отстъпка пък детето е до 11,99г. Накрая на квартира някъде.
Например Марина Сандс с 40% отстъпка за апартамент 3 възрастни ми излиза 690лв за 2 нощувки и то в края на август. А и ме притеснява сега морето, доста е бурно навсякъде и е пердпоставка да издълбае дънни ями на по-рискови места.
Реших като компромисен вариант Бургас Бийч, те пък нямат места. Другия вариант е хотел Орел в Сл.Бряг на плажа.
Пробвай се през Новотон,Маркирах пет нощувки за края на август и има опция на запитване от агенцията.

Благодаря! Вече им писах  имейла , но още няма отговор.
За моите скромни дати нямат свободни стаи, хотела не продава след 25 август за 1 седмица.
Вече го решихме. Отиваме пак във Варна при големият ни син.

fatalina , за Марина Сандс ми дава с отстъпката за 2 нощувки 690лв.

Аркадия, от къде е тази снимка?

# 310
От сайта на Амигос травъл.

# 311
Здравейте.Преди да замина за морето търсих много мнения за хотел Марина Холидей Клуб и Спа в Поморие. Повечето бяха стари,но въпреки това се поразрових и във фейсбук страницата им и реших,че това ще бъде. Много,много зле. Наистина,който се е насочил натам-не! Огромен минус е подземния паркинг. Страшно тъмен и тесен без никаква видимост.Само за 5 дни имаше 2 ожулени коли по вратите и не защото не могат да паркират,а защото е страшно тъмно и тясно. След това-стаята-леле... Пълен кошмар. Това от снимките на сайта им нямс абсолютно нищо общо. Мръсни,недоизмислени и не се поддържат. На рецепция казват,че се чистят всеки ден,а чаршафите чак на 4ти ден. Не се чистят и чаршафи сменят ,когато отидете да им кажете.Персонал-80% цигани в това число чистачки ,готвачи и поддържащ персонал. Храната,която е толкова хвалена по разни много стари мнения сега е потрес БУКВАЛНО едно и също всеки ден,ама всеки! Персонала в ресторанта намръщени и невъзпитани. Нищо не ставаше за ядене. Басейна е мега мръсен с ледена вода всеки ден и бонус жаби. Мръсотия страшна. Анимацията нищо особено.. даже скучно и еднообразно. Ами,кво да ви кажа не правете моята грешкс. Когато търсих почивка търсих обективно и исринско мнение,а всички бяхс толкова напудрени. Съжалявам,че пътувах 600 км отиване и 600 км връщане. Никога повече няма да стъпя в този хотел,нито аз нито детето ми.

# 312
Добро утро на всички! Вече съм в къщи пред компютър и да споделя полжителния си отзив за хотел Свети Димитър - Приморско:
Съотношение цена - качество : отлично. На практика няма нещо, което не ми хареса. Навсякъде изключително чисто, интериорът е направен с вкус, с нотка артисцизъм.
Стая: просторна делукс стая, голям балкон (имахме си и сушилник), леглата са удобни. Нашата беше 2+1, едно двойно легло (с цял матрак мисля) и едно единично легло. Тоест, ако се настанява дете , то спи на нормално легло , а не на някакви измислени диванчета и фотьойлчета. Обзавеждането е стилно в бяло-сива гама и дървесен декор около леглата. Телевизор (плосък) и ура! нормална кабелна телевизия, синът беше щастлив. Климатикът за кратко време охлажда стаята. Контакти има достатъчно. Банята - много добре измислена, защото душа е в нещо като ниша и има праг, наводнява се малко и в другата част на банята, но има кърпа за крака, с която може да се обере водата и кърпата се сменя всеки ден. Топла вода - няма проблем.  Спално бельо и хавлии - искрящо бели. Почистване всеки ден, включително и от балкона камериерката изхвърляше пепелника, премиташе се пясък. На четвърти ден се смени спалното бельо, което мисля, че е съвсем нормално. На някой може да му се стори важно - няма комарници, но реално и комари няма, не влизат  никакви буболечки като се пусне тънкото перде.  
Изхранване АИ: за цена от 105 лева на ден на човек, не съм очаквала да е богат, но не мога да кажа, че е и беден. Закуската е стандартна континентална. Обяд и вечеря - салати има като шопска, зелева, овчарска, зелена (поне две) с три вида дресинг , има готвено месно и безмесно, 1 вид супа, пържени картофи, понякога пица, понякога паста. Следобеден снаскс - малки сандвичи и/или сладки неща. Имаше по един вид сирене и кашкавал , но бяха истински, а не имитиращ продукт. Колбаси не съм консумирала и не мога да дам мнение. Десерти - има плодове, но понеже ние не сме по тях, не съм им обърнала особено внимание.  Десертите не бяха от тия пасти и торти по инклузивите, а приготвени - на мен лично много ми хареса кекса (като този, който си правя вкъщи), реването и щрудела.
Алкохол: бирата  (аз това си пия ) ми хареса. За разлика от други инклузиви, бирата НЕ Е вода с цвят на и нещо като вкус на бира.
Безалкохолни и кафе - от машини. Имаше и един много приятен сок от ананас.
Това което ми хареса лично на мен, че освен на база АИ, ресторантът си работи и с меню, от което можеш да си поръчаш. Кухнята е добра и на цени, които са като софийските. Калмарите и домашната лимонада мноогоооо ми харесаха, на детето му харесаха пиците.
В ресторанта - чистота. След всеки клиент масата се забърсва и като се храниш се зареждат хартиени подложки за еднократна употреба. Персоналът разполага с акумулаторна прахусмокачка и ако нещо падне на пода, веднага се почиства.
Персонал: всички в хотела са българи и говорят на български. Много са мили, усмихнати и любезни. Има само една камериерка, която е украинка, но и тя е усмихната и любезна жена.
Басейн: изключително чист. Понеже ставам рано, всяка сутрин виждах как се почиства и  зарежда с препарат.  
Шезлонги към басейна не се запазват, просто защото няма нужда. Достатъчно са за капацитета на хотела. Една -две сутрини едни словаци се опитаха да запазват шезлонги, но като видяха , че няма нужда, се отказаха.
Паркиране: хотелът разполага със собствени паркоместа до изчерпване на количествата, но ако там не се намери място, точно зад него има общинска поляна, която служи за паркинг и могат да се намерят места.
Като си дам равносметка, пак подчертавам, че съотношение цена-качество е отлична. Хотелът напълно отговаря на трите си звезди.

За Приморско: единственото нещо, което ми развали почивката е туристическия контингент на Приморско и обслужващия персонал в самото градче.  Няма такава простотия, събрана от всички краища, включително и София. Преди Приморско имаше някакво очарование и дух, които сега ги няма. Както писах в темата на Приморско имах чувството, че всеки , който е нищо, е дошъл в Приморско за да докаже колко е нещо. Пример - във Вълчан войвода всяка вечер пее известен фолк певец и е с резервация, май има и вход. Като започне да пее въпросния певец по тротоара оттам не можеш да минеш, а това е пътя за хотела ни, защото има тълпа, която слуша на аванта и снима с телефони (явно после и ще се тагват за ФБ). Има и много цигани. По принцип не съм расист, но да ми храчат и плюят по плажа (северен) пред мен членовете на катуна ... нещо не ми се връзва в представи за почивка. По магазините те гледат едни сърдити хора - продавачи. Детето колекционира коли и си беше харесал в един магазин една . Да оставим цената от скромните 60 лева, ами да обясниш с груб тон, че изложена стока не може да се пипа (за детето беше важно гумите да са еди си кви и искаше да провери), защото щяла да се надраска, счупи и прочие си е липса на търговски нюх. В аптеката ме обвиниха, че не зная какво са то антибактериални кърпички. Всяко море си купувам някакво сребърно бижу - е това останах без. В Приморско са останали точно три магазина за сребро, а преди имаше и сергии. И в трите продавачите не ме спечелиха, за да си оставя парите при тях.

Та това е от мен. Ако имам правописни грешки, извинете, защото още спя.

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 08:02 от storm76

# 313
Добро утро! Моля,  за мнения за Перла Бийч Приморско. Хотелът се намира до северният плаж!

# 314
Здравейте, някой ходил ли е в Dolce vita sunshine resort и Prestige hotel and Aquapark (Златни пясъци)?
Аквапарка към самите хотели ли е или се ползва към друг хотел?
През целия ден ли се може да се ползва аквапарка свободно или е в определени часове?
Кой от двата хотела бихте препоръчали?

Миналото лято и аз много се чудех за Prestige Hotel and Aquapark, но мненията ме отказаха. Бяха и в двете крайности.
Във фб групата "С деца на море" има доста информация. Прочетете, за да прецените сама.

Общи условия

Активация на акаунт