На море в България 2022г.! - 3

• 70 554
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • There I was on a July morning
Kristina Goranova 700746, бях чела някъде за точността на прогнозите напред във времето. Става дума за това, че независимо в кой сайт гледате, нещата са динамични и нищо не е сигурно. Отделен е въпросът, че в прогнозите се упоменава процентна вероятност за дъжд, буря, слънце или нещо подобно.

"Около 80% е точността на метеорологичните прогнози, но на тези до 3 дни (72 часа напред във времето). Точността пада до 50% при прогнозите за 10 дни напред във времето, което в практиката означава, че прогнозата може да е точна, но може да бъде и напълно грешна. Сами можете да прецените каква е надеждността на прогноза за 30, 45 или 90 дни напред във времето." От тук https://agri.bg/novini/kolko-nadezhdni-sa-dalgosrochnite-meteorologichni-prognozi

Тази година, точно преди да заминем, прогнозите вещаеха 2 дъждовни дни, но в крайна сметка валя само веднъж през нощта и на следващият ден беше идеално на плажа.

# 361
написах, че е супер гнус за един хотел, защото цялото легло на детето ми беше в мравки, но нямах снимки, а сега си трая като искат мнение за същия хотел, защото нямам снимки да го докажа.
Ето това искате нали? Като няма снимки да си траят хората за да не търпи хотела финансови загуби. Тцттцтцтцт това САМО в България го има, честно! В Гърция сигурно ще го затворят на минутата този хотел, ето затова се виси с часове на гръцката граница и дори и да е по-скъпо, обаче там никой не си трае защото няма снимки!!!! Знаете ли гърците как протестират за всяко нещо, ама за всяко и затова имат качествено обслужване и ниски цени спрямо техния доход, а ние тук мислим за хотела да не търпи финансови загуби.....
Много тъжно и много жалко.....
В Гърция съм ходил много, много, много пъти. На българското море също. Даже повече. Не мога да разбера това чуждопоклонничество. В крайна сметка и на двете места е хубаво. Това, че някоя жаба е влязла в басейн не значи, че водата не е почистена. В Испания живея в комплекс с малко сгради разположени в голяма тропическа градина. Нормално е сред толкова много зеленина да се срещне някоя жаба. Ние и гущерчета си имаме. Ако хотела, който коментираме се намира близо до растителност или има повечко градини е възможно от време на време някоя жаба да прескочи в басейна. Факт е, че по хотелите това наистина е рядкост, но определено няма връзка с почистването на басейните. Както вече казах при нас се чистят всяка сутрин.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 21:58 от Мъфин

# 362
  • Sofia
Излишно е да я дъвчем повече въпросната жаба. Според мен потребителката ясно си обобщи мнението и негативното е доста повече от едната жаба. Ако всичко друго беше чудесно - едва ли щеше да й направи голямо впечатление, но явно в случая жабата е черешката на тортата.

# 363
Понеже преди да преведа немалка сума и да тръгна 600 км с малко дете,прерових всичко каквото имаше за хотела и мнението ми беше,че е ок. Не знам защо се превърна в такава тема,аз просто исках да го има черно на бяло,за да не направи някой друг същата грешка. Въпросната снимка на жабата аз няма как да я направя,защото първо-на секундата извадих детето от басейна и второ събрах нещата и се качихме в стаята да го изкъпя. Но,циганите,които бяха адски много снимаха жабите и ако толкова държите ще ги намеря и ще ги помоля да изпратят снимка. Не ме интересува за финансовите загуби на този хотел. Срещу 4 звезди би трябвало н3щата да седят по друг начин. Хора,аз не печеля нищичко от това да ви лъжа,просто споделих мнение в деня,в който се прибрах и нека всеки,който се е запътил натам да си помисли. Не е само до жабите, просто е гнусно,пълно е с цигани,с неадекватен паркинг,с непочистване на стаите-ходиш в пясък от плажа и квото друго закачиш, храната е абсолютно всеки ден и сутрин и обед и вечер една и съща, персонала невъзпитан,интернета е с отделни пароли за всяко устройство-взима се от рецепция и когато го въведеш изписва ;Няма интернет.... Никой не хуля,нито защитавам-това е моето мнение и който и да ме пита ще кажа да не отива там и грам не ме вълнува за финансовите загуби на иначе занемарения хотел.

# 364
Отзива ти е много полезен! Прекрасно те разбирам с детето, естествено че няма да снимаш жабата, а ще си събираш нещата. Какво ти казаха на рецепция, ти каза ли им че има жаби?
Мъфин, наистина не знам какъв човек си, да пишеш колко е нормално да има жаби. Не е проблема в жабата, проблема е как реагираме? Било нормално, какво толкова, къде са снимките? Ама вие сериозно ли, не става въпрос за жаба до реката или в гората, а за жаба в четири (4) звезден хотел?! Като ги пишете тези неща ми е интересно да ви видя да си платите почивка в такъв хотел и да си гоните жабите Joy

# 365
  • Great Britain
Отзива ти е много полезен! Прекрасно те разбирам с детето, естествено че няма да снимаш жабата, а ще си събираш нещата. Какво ти казаха на рецепция, ти каза ли им че има жаби?
Мъфин, наистина не знам какъв човек си, да пишеш колко е нормално да има жаби. Не е проблема в жабата, проблема е как реагираме? Било нормално, какво толкова, къде са снимките? Ама вие сериозно ли, не става въпрос за жаба до реката или в гората, а за жаба в четири (4) звезден хотел?! Като ги пишете тези неща ми е интересно да ви видя да си платите почивка в такъв хотел и да си гоните жабите Joy
Въпросния потребител е винаги контра.Да и аз отбелязах вече,че жабите са недопустими.

# 366
В Сънрайз ол суит има био-езеро и естествено, че има и жаби в него.  В самото езеро също влизат хора за да плуват и е много по-чисто от хлорираните басейни, защото вместо химикали, пречистващата система използва растения като се самофилтрира. Децата много се радват като видят жаби, костенурки или малки рибки там. Обаче никога не съм виждала жаба в някой от петте останали басейна. Явно инстинктът им за самосъхранение действа и избягват хлорираната вода.
Ние бяхме за пореден път в хотела и както винаги прекарахме отлично.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 07:09 от Greene

# 367
Преди години имаше голяма популация точно там. Вечер и не само имаше стотици малки жабета, бяха голяма атракция за децата. Бяха до басейните, но не и във водата

# 368
Вече ми идва да почвам да квакам с тази жаба. Vasidud e оставила подробен коментар за хотела, ако беше само жабата да я прежалиш, но явно че няма прилично съотношение на цена/качество. Който иска, нека да отиде и сам да се увери дали лъже или не.

# 369
. Въпросната снимка на жабата аз няма как да я направя,защото първо-на секундата извадих детето от басейна и второ събрах нещата и се качихме в стаята да го изкъпя.Но,циганите,които бяха адски много снимаха жабите и ако толкова държите ще ги намеря и ще ги помоля да изпратят снимка.
Добре, оставяме жабата на страна. Само ще помоля да споделите как реагирате когато видите комар, муха или паяк например. Стана ми интересно, пък и такива насекоми се срещат често по българското Черноморие. Доколкото си спомням миналата година имаше нашествие на калинки на север към Златни пясъци.

# 370
. Въпросната снимка на жабата аз няма как да я направя,защото първо-на секундата извадих детето от басейна и второ събрах нещата и се качихме в стаята да го изкъпя.Но,циганите,които бяха адски много снимаха жабите и ако толкова държите ще ги намеря и ще ги помоля да ипратят снимка.
Добре, оставяме жабата на страна. Само ще помоля да споделите как реагирате когато видите комар, муха или паяк например. Стана ми интересно, пък и такива насекоми се срещат често по българското Черноморие. Доколкото си спомням миналата година имаше нашествие на калинки на север към Златни пясъци.
Аз ще ви отговоря вместо Vasidud: зависи от ситуацията. Защото преди няколко години в един четиризвезден хотел, от който има и доста доволни (аз не) след около десетминутно чакане да се сети някой от обикалящия блок масата персонал да отстрани лъжица за сипване с умряла муха в нея, просто взех чинията и поставената в нея лъжица с умряла муха и я треснах на рецепция. Изпреварвам и предполагаемия Ви въпрос - нито рецепционистката направи нещо, нито се свърза с управителя на ресторанта, нито нищо.
Не ми харесват  и стаи с умрели мухи, бръмбари, размазани комари по стени или прозорци. Паяжините са ми също неприятни.  Умрели буболечки всякакви в басейните също - моят си го минавам всеки ден с кепчето и филтрацията не спира, ако не се пести от персонал и ток, не би следвало да има проблем и да има умрели насекоми.

Така че въпроси за фауна (понякога и флора) са въпрос на ситуация.

И за разлика от Вас, с най-добър тон споделям мнението си, че вие откровено се заяждате с Vasidud. Любезно Ви моля да не разводнявате повече темата.

# 371
NBM, аз съм на 45 км западно от Варна и тук е жега.

# 372
Времето в Ахелой е прекрасно.Мисля че и през цялата седмица ще остане такова.

# 373
Здравейте, някой ходил ли е в Аркутино Фемили Ризорт https://arkutinofamilyresort.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bc … 1%86%d0%b8%d1%8f/ да каже спрямо Дюни впечатления?
Колебая се за второ море дали да пробваме там. Малкото ще има рожден ден на морето, то това е и причината за ходене:) Става на 5 г. Има ли изненади за рожденици. Как процедирахте с тортата?
Ще сме си само четиримата по семейно иначе....

# 374
  • София
Времето ва Златните е лятно. Нито едно облаче, 30 градуса и море като езеро, зелено знаме.

Общи условия

Активация на акаунт