На море в България 2022г.! - 3

  • 70 421
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 564
Не знам, къде почивате, но заради едно обучение, в неделя вечер реших, че след като сме минали половината път до Бургас можем да си направим едно спонтанно море за 5 дни от идващия петък. След  30 минути преглед на обяви звъннах на една която изглеждаше   прилично и в 20,30 вечерта резервирах с опцията, че не знаем в колко часа в петък ще пристигнем. Мястото е в Несебър, в частта до Равда. Оказа се изключително приятно място/ не бях ходила там/. Ново студио със всичко необходимо и с включено парко-място в цената.
Изключително любезни и ненатрапчиви домакини, не бях изчела че има пералня и жената веднага ми донесе прах за пране.
Никъде по заведенията не видях деление на българи и чужденци. Момчетата и момичета в заведенията, макар че особено  вечер тичат като луди са супер любезни и усмихнати, непрекъснато проверяват всичко ли е наред. В заведенията до плажа персонала също е адекватен и усмихнат, няма деление на българи и чужденци. В някои от заведенията цените на са от най-ниските, но повечето са на цени като в София.

# 121
  • Мнения: 856
Не знам, къде почивате, но заради едно обучение, в неделя вечер реших, че след като сме минали половината път до Бургас можем да си направим едно спонтанно море за 5 дни от идващия петък. След  30 минути преглед на обяви звъннах на една която изглеждаше   прилично и в 20,30 вечерта резервирах с опцията, че не знаем в колко часа в петък ще пристигнем. Мястото е в Несебър, в частта до Равда. Оказа се изключително приятно място/ не бях ходила там/. Ново студио със всичко необходимо и с включено парко-място в цената.
Изключително любезни и ненатрапчиви домакини, не бях изчела че има пералня и жената веднага ми донесе прах за пране.
Никъде по заведенията не видях деление на българи и чужденци. Момчетата и момичета в заведенията, макар че особено  вечер тичат като луди са супер любезни и усмихнати, непрекъснато проверяват всичко ли е наред. В заведенията до плажа персонала също е адекватен и усмихнат, няма деление на българи и чужденци. В някои от заведенията цените на са от най-ниските, но повечето са на цени като в София.
Аз също не съм забелязала на морето да има деление на българи и чужденци. Говоря предимно за Несебър, защото най-често ходим на почивка там, но не на All inclusive. Вечеряме в ресторантите предимно в Стария град и обслужването си е супер. Даже не мога да се сетя в някое заведение там някой да се е държал грубо и неучтиво с нас. Винаги оставяме и бакшиш, защото сме доволни.
Миналото лято бяхме и в Ахтопол. В заведенията, в които вечеряхме, също имаше много любезни сервитьори.
Даже от самия персонал в някои ресторанти в Несебър сме чували реплики как се дразнят на чужденците, защото сядат на масата големи компании и поръчват само бири и нищо за ядене. Това даже го видях и аз няколко пъти, така че това деление, за което говорите, явно не е навсякъде по морето.

# 122
  • Мнения: 3 134
Даже от самия персонал в някои ресторанти в Несебър сме чували реплики как се дразнят на чужденците, защото сядат на масата големи компании и поръчват само бири и нищо за ядене.
Да, явно не ни делят на българи и чужденци, а на поръчващи и непоръчващи. В такъв случай да сложат табели със стартова сума и готово. Примерно минимум 50лв на човек. Каквото и да си поръчаш, тази сума да платиш дори и сметката да ти е по- малко. Ако пък сметката е повече, си плащаш реалната цена. Така ще се спрат коментарите от страна на персонала пред клиенти. Нещо, което аз лично смятам за изключително грозно.

# 123
  • Мнения: 856
Даже от самия персонал в някои ресторанти в Несебър сме чували реплики как се дразнят на чужденците, защото сядат на масата големи компании и поръчват само бири и нищо за ядене.
Да, явно не ни делят на българи и чужденци, а на поръчващи и непоръчващи. В такъв случай да сложат табели със стартова сума и готово. Примерно минимум 50лв на човек. Каквото и да си поръчаш, тази сума да платиш дори и сметката да ти е по- малко. Ако пък сметката е повече, си плащаш реалната цена. Така ще се спрат коментарите от страна на персонала пред клиенти. Нещо, което аз лично смятам за изключително грозно.
По принцип като седнеш вечерта в някой ресторант би трябвало да ядеш нещо, а не само да пиеш. Simple Smile
Нормално е хората да очакват, че ще си поръчат и нещо за ядене или поне някой от тези 10+ души на масата. Ако искат само да пият, могат да отидат в някой бар, където е нормално само да се пие..
С този пример просто исках да кажа, че на някои места по морето предпочитат българите пред чужденците, а не обратното..

# 124
  • Мнения: 1 613
Явно не! Видяха малко чужденци и бързо забравиха за собствените си призиви. Да не споменавам, че тук идва най-ниската прослойка на т.н. "западно общество", като онзи дето риташе камериерката. Но това е друга тема.
Няма собственик на хотел или ресторант, който да обяснява на персонала си да се държи кофти с българите, а добре с чужденците. Просто няма такъв, а точно собствениците ги касае най-много какъв ще е сезона. Точно те се молят за повече туристи. Да не говорим, че имаме семейна приятелка държаща ресторант на морето и тя твърди, че българите са по-добри клиенти от повечето чужденци. Поръчват повече и оставят по-добри бакшиши.

# 125
  • Мнения: 856
Явно не! Видяха малко чужденци и бързо забравиха за собствените си призиви. Да не споменавам, че тук идва най-ниската прослойка на т.н. "западно общество", като онзи дето риташе камериерката. Но това е друга тема.
Няма собственик на хотел или ресторант, който да обяснява на персонала си да се държи кофти с българите, а добре с чужденците. Просто няма такъв, а точно собствениците ги касае най-много какъв ще е сезона. Точно те се молят за повече туристи. Да не говорим, че имаме семейна приятелка държаща ресторант на морето и тя твърди, че българите са по-добри клиенти от повечето чужденци. Поръчват повече и оставят по-добри бакшиши.
Точно това ми казаха и на мен сервитьорите и собствениците на някои ресторанти в Стария град на Несебър. Simple Smile

# 126
  • Мнения: 8 093
Ами има разлика дали ядеш на ОИ или на ресторант. Все пак в ресторанта си плащаш на сервитьора и той има сметка да се държи любезно заради бакшиша. А на ОИ вече си си платил общо за спане и храна и реално персонала няма как да вземе бакшиш от теб.
Днес една жена на плажа обясняваше как в Амбасадор, Златните, на ОИ давали само по две шишчета и две кебапчета на човек Rolling Eyes Викам, е и по-зле имало Joy в нашия хотел си ядеш и пиеш, колкото искаш. Обаче днес не минават с тая количка из масите и чакат да станеш и тогава прибират чиниите.. май някой чете коментарите тук.

# 127
  • Мнения: 3 134
Нека да ги четат, нали затова ги пишем тия коментари. Аз навсякъде където съм била на олинклузив съм била много доволна. Храна на корем. Изобилие. И най- важното: нищо от предложеното не е сготвено от мен самата. Ей на това аз му викам почивка 😀

# 128
  • Мнения: 5 385
Simple Smile по-скоро си наблюдават персонала и на днешната оперативка са ги инструктирали друго яче.
И последно за персонала - или са много малки без трудови навици - тях ги разбирам, ще се научат. Или са над средната възраст, кисели по дефолт.
Тези по средата са кът, но все пак ги има.
Когато плащаш пакетна услуга няма такъв филм, платил си и ще търпиш. Тц.

# 129
  • Мнения: 1 613
Ами има разлика дали ядеш на ОИ или на ресторант. Все пак в ресторанта си плащаш на сервитьора и той има сметка да се държи любезно заради бакшиша. А на ОИ вече си си платил общо за спане и храна и реално персонала няма как да вземе бакшиш от теб.
Днес една жена на плажа обясняваше как в Амбасадор, Златните, на ОИ давали само по две шишчета и две кебапчета на човек Rolling Eyes Викам, е и по-зле имало Joy в нашия хотел си ядеш и пиеш, колкото искаш. Обаче днес не минават с тая количка из масите и чакат да станеш и тогава прибират чиниите.. май някой чете коментарите тук.
Трябва да стане като в Турция. През 2017 само в единични хотели, а от миналата година стана по-масова политика да се следи за оставени пълни чинии. Ако оставената чиния е наполовина пълна се начислява някаква сума на туриста. В един от първите хотели въвели практиката сумата беше 10 долара. Ръководните кадри в Турция подкрепят и налагат тази политика, за което ги поздравявам. Недопустимо е да се граби като невидял и после да се оставят пълни чинии и да се изхвърля толкова много храна.
‘’Ако оставите храна в чинията си и тя е повече от половината, очаквайте глоба, споделя изненадата Мариана.

От самата администрация на хотела признават, че са предупреждавали гостите си да преценяват силите си, когато си взимат храна от шведската маса, защото не желаят да изхвърлят продукти.

Но самите туристи споделят, че освен предупреждения хотелът разполага и с надзиратели, които обикалят между масите и следят дали всеки си хапва това, което си е взел.

Не са малко обаче посетителите, които подкрепят драконовската мярка, понеже са против пилеенето на храна.“

# 130
  • Мнения: 5 385
Ей весели хора, в нашите хотели обикновено оставяш чинията с храна, защото не става за консумация.
Всички са попадали на странно преработена храна или изначално боклучава.

# 131
  • Мнения: 8 093
Ауу тей лиии
Интересно как пък ще разберат кой точно турист е оставил чинията? Надписват ли ги? Или до всяка маса седи един от персонала? Или пък храната е била толкова невероятно вкусна, ама човека не е могъл да я изяде...
Има неща, които ги вземаш ама не стават за ядене. И кво? Да искам да ми върнат част от сумата ли?
Ай мислете малко преди да.пишете глупости..
Rage

# 132
  • Мнения: 2 656
Ами има разлика дали ядеш на ОИ или на ресторант. Все пак в ресторанта си плащаш на сервитьора и той има сметка да се държи любезно заради бакшиша. А на ОИ вече си си платил общо за спане и храна и реално персонала няма как да вземе бакшиш от теб.
Днес една жена на плажа обясняваше как в Амбасадор, Златните, на ОИ давали само по две шишчета и две кебапчета на човек Rolling Eyes Викам, е и по-зле имало Joy в нашия хотел си ядеш и пиеш, колкото искаш. Обаче днес не минават с тая количка из масите и чакат да станеш и тогава прибират чиниите.. май някой чете коментарите тук.
Трябва да стане като в Турция. През 2017 само в единични хотели, а от миналата година стана по-масова политика да се следи за оставени пълни чинии. Ако оставената чиния е наполовина пълна се начислява някаква сума на туриста. В един от първите хотели въвели практиката сумата беше 10 долара. Ръководните кадри в Турция подкрепят и налагат тази политика, за което ги поздравявам. Недопустимо е да се граби като невидял и после да се оставят пълни чинии и да се изхвърля толкова много храна.
‘’Ако оставите храна в чинията си и тя е повече от половината, очаквайте глоба, споделя изненадата Мариана.

От самата администрация на хотела признават, че са предупреждавали гостите си да преценяват силите си, когато си взимат храна от шведската маса, защото не желаят да изхвърлят продукти.

Но самите туристи споделят, че освен предупреждения хотелът разполага и с надзиратели, които обикалят между масите и следят дали всеки си хапва това, което си е взел.

Не са малко обаче посетителите, които подкрепят драконовската мярка, понеже са против пилеенето на храна.“

С това бих се съгласила, само ако оставено то ядене става за консумация. Защото ми се е случвало да си сипя нещо, но то да е негодна според моя вкус (много чесън, много подправки, недопечено и пр.), поради което съм принудена да отида и да си сипя второ нещо.

# 133
  • Мнения: 1 613
Това не го измислих аз, а го въвеждат турците. Те все пак са една от страните с най-развит ОИ. Лично аз преди да напълня чинията с едно ядене си сипвам поне няколко (по малко за проба), които ми се струват интересни и после досипвам от това, което най-много ми харесва. В крайна сметка дори в наистина скъпи хотели (над 1000 евро на вечер) може да се случи някое ядене да не е по вкуса ни.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 19:39 от Мъфин

# 134
  • Мнения: 3 720
Затова си плащаш инклузив - за да обиколиш блок-масата с чиниите, да ядеш това, което ти хареса... сега, друг е въпросът да трупаш купища паници, препълнени, дето е невъзможно да изядеш,  но това мисля, е по-скоро изключение, тип "невиждАло", не е практика на хора, които системно почиват по този начин.

Разходихме се до Несебър снощи. Старият град си е все същия от годините на моята младост - кръчми с тераси над морето, старинни къщи и сергии, сергии... цената на маршрутките е 2 лв./човек (през 12, 15 мин. минават), на двуетажния автобус без покрив е 4 лв. (минава на 30 мин.).

Общи условия

Активация на акаунт