Какво повече НЯМА да купя - 21

• 105 362
  • 828
  •   1
Отговори
# 255
Ориз купувам 2 пъти в годината, може и по-рядко - ако не бях прочела тук, нямаше да обърна никакво внимание на цената.
Точно снощи готвих чушки с кайма и ориз - пише произход Мианмар...  Чудничко Simple Smile

Ориза много поскъпна на световните стокови борси.
Обяснението - Индия спря износа, а зареждаха големи количества.
Абе не е нещо невиждано, но у нас явно ефектите винаги са по-силни... Ако изберете отдолу на графиката 10 годишен период и други такива пикове е имало, ама наистина цена 7 лв/кг не помня последните години. (2008-2011 абсурд да е бил толкова, колкото и да не го купувам).

https://tradingeconomics.com/commodity/rice

# 256
  • до най-прекрасния мъж
И аз не купувам ориз, дават ни рента. Не мога да повярвам, че е поскъпнал толкова. И аз над 3 лв не помня да съм купувала, когато се е налагало. Всичко поскъпна ужасно, под 100 лв не оставям в магазина, а насреща нищо.

# 257
Някъде преди месец на тази цена купих италиански червен ориз. Чудят се вече как да вдигат цените. Гледам, олиото в кварталния ми магазин е 7 лв., във веригите - по 4.

# 258
По-скоро около 5 лв е олиото във веригите. За редовна цена говоря.

# 259
Точно. Оставяш над 100лв. в магазина и когато се прибереш и видиш - нищо не си купил.

# 260
  • София-в сърцата на моите деца
Ориз видях на промоция днес във Фантастико . Два пакета на цената на един!

# 261
Хм...а вижте колко струват същите видове ориз Национал в кварталния ни супер! Два пъти и повече по-малко, отколкото в Т-маркет! А кварталния супер преди не го броях за много бюджетен за ориз...

# 262
Тия в Т маркет нещо са слънчасали, понеже повече от месец не бях купувала при предишната снимка реших,че цените директно са ударили 6-7 лв за кг но щом по кварталите магазини ориза е на по-нормални цени работата е ясна.

# 263
  • София
Даже в Ебаг е на доста по-нормални цени.

# 264
Тогава и аз така реших, че оризът си е удвоил цената...но това е същата марка Национал и определено не е по-евтино заради изтичащ срок. Най-скъпият обикновен бял ориз беше 3,69 лв, като всичко останало беше между 2,50- 3,50 лв. Не намирам за нормално да слагат цени, на които пакетите с ориз да "залежават" по рафтовете...🤔
И в Лидъл се намира ориз на редовна цена 2-3 лв/кг- и там погледнах днес.

# 265
Те май Т маркет са свикнали да им залежава стоката,та едва ли ще се трогнат заради един ориз. Поне при нас магазина почти винаги е празен,само като има промоция на захар или олио съм виждала опашки от пенсионери . Досега ми беше удобен,че е до яслата на детето, та сутрин редовно минавах за мляко , хляб или кафе капсули ако има на промоция и имам наблюдения за вечно празен  магазин. Единственото заради което продължавам да ходя от време на време е слънчогледа на тяхната марка Оптима,много е хубав.

# 266
Видях два вида олио на цена около 4 лв. Единият със срок на годност изтичащ този месец - май Клас беше, и
другият октомври. Защо беше тази офанзива с цените, след като и без това залежават някъде?
Взех една бутилка от втория вид, добро е и вече готвя с него.

# 267
Т-маркет: Купих си хималайска сол за 1.30. Срокът на годност беше изтекъл преди 2 години. На мен не ми дреме, ама никой ли не ги проверява?

# 268
Много интересно какво ще й стане на солта! Даже ми е смешно да слагат срок на годност на такива продукти. Правят го по задължение. На мен една аптекарка ми го беше казала. Приготвяше ми прахчета по рецепта. Каза, че те са, на практика, вечни, но ги задължават да им сложат срок на годност 1 месец.

# 269
  • София
На мен приятел лекар ми е казвал същото за лекарствата на хапчета. И все пак, по-добре по-"пресни", разбира се Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт