Какво повече НЯМА да купя - 21

• 104 476
  • 828
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз повече от година само монарх взимам. Още не ме е разочаровал.
Защо се отказа, alllllimei?
Ами, всичките са прекалено меки извадени от хладилник с температура 2С. На мен това ми говори за наличие на маргарин или каквото там ново са изобретили, на което не му е мястото в състава.
Освен това и на вкус не усещам никаква разлика с по-евтините варианти като прословутото Deutsche Marken Butter, затова и се отказах да давам повече пари за Monarch, ако ще и малка да е разликата.

Затова писах, че лично мен са ме разочаровали, защото очаквах повече заради по-високата цена. Не твърдя, че е "лошо" защото не съм го изследвала. Ако някой по-разбира, нека каже по какво се познават.
Иначе си е вкусно, хапнахме си го и ние, къде ще ходим Laughing, просто следващ път няма да купя от него.
Ама то вече сигурно и вкусът ни е изкривен от всичката химия дето влагат в храните. Stuck Out Tongue Winking EyeExpressionlessJoy
Хм, в моя хладилник е значително по-топло, но е твърдо на камък... Някоя партида менте да си оцелила?
Аз го взимам от кварталния магазин за 7.70. В Била е 10 лв.

# 601
Дори това да е причината, не смятам да давам втори шанс и да играя на лотария с производители дето допускат разлики в партидите. Нали затова все пак имат качествен контрол.Neutral Face

Радвам се, че при теб се е паднало хубаво.

П.П. От Била беше моят Monarch.

# 602
Монархът в била е мек, да.

# 603
  • Sofia
Масло Президент по  5-6 лв. Не съм виждала от години. По 7-8 и нагоре е в намаление.
Тази седмица

# 604
Този Президент, на който пише Maslo, е правен в източна Европа и е минал край Президент с бързия влак. Нищо общо, не си хабете парите. Оригиналният Президент си е супер и грамажите му са 125 и 250, такъв 200 гр няма.
Монарх от Била също е менте някакво, стои по-мек и има почти жълт цвят, и аз повече не бих купила.
Единствените масла, които за мен са ок, са оригинален Президент и био маслото на Била.

# 605
Телешки салам на Тандем.

Отдавна не бях ял телешки салам и си взех за сандвичи -отврат. Дори не го дадох на кучетата, директно го хвърлих. Има вкус на застояла кожа.

# 606
Интересно,какво значи "оригинално" масло "Президент"?! Маслото "Президент" в Т-Маркет се прави от полско мляко в Полша и това е единствената разлика с "оригиналния" "Президент". Технологията и рецептата по която се приготвя полския "Президент" са същите като на френския. Вярно,че всяко мляко от определен географски район си има свой специфичен вкус,но това не го прави менте.

# 607
Въпросът е дали се прави само от мляко и дали от полско мляко или кой знае от какво сухо, както и какви добавки има още. Едно време и българското масло се правеше от българско мляко и си беше много хубаво. Сега мирише гадно и всеки опит да ползвам българско масло завършва в кофата за боклук.

# 608
  • до най-прекрасния мъж
Пробвайте масло Домлян. Въпреки, че и то вече е на сериозна цена, е доста добро за БГ масло и не мирише лошо. Прави се от БГ мляко, в това съм сигурна, имам инфо от много близки хора. Наскоро взех за дъщеря ми, която си е още бебе и ми хареса. Харесвах и био маслото в Лидл, но не го откривам вече. Миналият ден видях Краварката и реших да взема от него. Извадено от фризер на -18°С е меко. Не знам какво да мисля, но май е минало покрай масло. Ще й купя или Домлян, или ирландското от Лидл, поне миришат на масло.

# 609
Има масла, които по принцип са си по-меки, дори и веднага след изваждане от хладилника. Разбира се, едва ли такъв е масовият случай.🙂
Масло Домлян съм купувала няколко пъти, харесвало ми е. Но аз харесвам и кашкавала им, киселото мляко 4,5% също.
Българските масла като цяло ги избягвам, че все ми миришат неприятно...

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 04:24 от dolce miele

# 610
Не знам в България дали се продава това масло,то и при нас е скъпо,около 3 паунда,но е хубаво,сега проверих,че го продават в Метро

# 611
  • София
Да, във Фантастико също се продава.
Но може би качеството е като за Бг пазар....

# 612
Оригиналният Президент е масло, произведено във Франция със съответното качество. Произведено в Полша е като за източна Европа. Както е с храни, шампоани, прахове за пране и всичко останало.
Аз не бих купила швейцарски шоколад, произведен в Румъния примерно.

# 613
Наскоро изядох един шоколад Милка, но купен в германско. Да ви кажа, хич не е спорен с по-малкото
захар Wink За нула време му видях сметката.
 Виж, с нашите е друго - изядеш две-три блокчета и ти прималява от сладост.
Уж от Лидъл си вземам най-вече тук, но и техните са си по нашенски докарани.
Така че и за маслото съм съгласна.

# 614
  • София
Някога отдавна бях чела по повод спор за друга верига, че в България в много по-различна (вкусна) храната, отколкото на другото място.
Та, обясняваха го с това, че всяка нация си има вкусови предпочитания и се нагаждат според местните предпочитания.

Общи условия

Активация на акаунт