Какво повече НЯМА да купя - 21

• 105 231
  • 828
  •   1
Отговори
# 615
Разбира се, обаче случайно или не, за българския пазар всичко е по-скъпо и по-долнопробно.

# 616
Няколго години купавам от сушените чушки на Серена, но тази година се изложиха много. Чушките, които бяха здрави бяха малки, дълги не повече от 5-6 см., другите с нормална дължиина пробити така, че няма как се напълнят с плънката от боб. Вече са намалили  грамажа и увеличили цената.
Но е несравним ароматът на сушени чeрвени чушки.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 10:37 от mama_na_nana

# 617
За съжаление колкото повече се вдигат цените намалява качеството, а не ги контролират или ги контролират, но летят някакви колупционни практики и боклуците се продават.

# 618
Сега са ревнали производителите на яйца, искали помощи от държавата.
После държавата ще вдигне отново с 20% осигурителният праг за да има да дава помощи.
Накрая яйцата няма да поевтинеят, а ще се вдигнат още повече.

# 619
А една от причините за повишение на цената на яйцата била точно цената на енергоизточниците. Само, че в Европа цената на газа е с нива по-ниски от преди войната в Украйна.
Дано не стане яйцето по левче.

# 620
Точно пък производителите на яйца е смешно да реват,цените на яйцата никога досега не са били толкова високи или аз поне нямам спомен.  Как пък само на нашите производители им е скъпо, в Европа защо са по-нормални цените на сигурно 80 процента от хранителните продукти? Забравих ,защото  тук в БГ сме по-богати и плащаме щедро за всякакви боклуци

# 621
Има нещо вярно,дори си мисля,че и продуктите на Avon са по-хубави и трайни тук в Англия,май при всякаква козметика има разлика.С хранителните продукти е същата работа.

# 622
Пастата ми за зъби "Лакалут актив" на нашия пазар е с по-едри абразивни частици, отколкото
купена в Германия. Обаче, за разлика от много други неща, на мен нашата повече ми допада.
Тяхната изобщо не ми хареса.
За тамошната цена нямам спомен, тук я купувам от DM.

# 623
  • София
Баница с финни кори, донесени  от бг. Лидл и всички други продукти купени от герм. верига, правена в Герм. е по-вкусна от тази, която си правя в София. Корите са едни и същи,  но сиренето, маслото и млякото различни, пропорциите ми са еднакви.
Имахме и домашен експеримент - в понеделник правим баницата там и внуците тъпчат с 2 ръце в устата, не чакат да изстине. В сряда кацаме в София и правим за закуска на другия ден - след първия залък едвам  хапват,  мотахме я 2 дни в къщи.
Същото е и със замразените мини-пици от Кауфланд и Лидл тук и там.
Но пък кюфтета от бг. кайма гълтат, че ушите им плющят.

# 624
Малко извън темата, но неслучайно турските магазини никнат като гъби. Дори ниско качествените турски стоки(някои от тях разбира се) са по-добри от същите стоки наше производство и после ни призовават изберете родното...

# 625
Влизала съм в 2-3 турски магазина, високи са им цените, не познавам продуктите и не мисля да експерименгирам. Пък и те продават основно трайни стоки.

# 626
Обикновено купувам по 1/2 л. прясно мляко, за готвене - сос, пюре. Ако няма LB взимам на Саяна. До преди няколко месеца горе-долу ставаше на вкус, все пак е за готвене, но през последния месец на 2 пъти купих пак от него, защото нямаше друго в тази разфасовка, но когато го отвориш, че е далеч от някакъв млечен вкус е така, но. след 2-3 дни /отворено, но в хладилник/ придобива гаден и горчив вкус. Последното беше със срок на годност 10.01.23., отворих го на 25-ти, на 28-ми просто го изхвърлих. По принцип нищо не купувам на тази фирма, но прясното мляко ми вършеше работа, ако се наложи по спешност. Сега е гадост.

# 627
Май само на ЛБ става млякото. Онзи ден взех прясно на Маджаров - пълна скръб, имаше и някакъв странен вкус. Иначе любимото ми е на Каймакани, но с тези цени вече ми е извън бюджета.

# 628
Влизала съм в 2-3 турски магазина, високи са им цените, не познавам продуктите и не мисля да експерименгирам. Пък и те продават основно трайни стоки.
И аз не съм уау за турските продукти. Даже по-скоро изобщо не ми харесват. Пробвали сме различни неща, не съм повтаряла, нито съм станала редовен посетител. Баклава и толкоз 😁
А за баницата в Германия и България, то всеки ден баница за закуска и аз няма да я ям от 3тия ден нататък. Съдя и по дъщеря ми - яде баница 1-2 пъти в месеца. Ако правя по-често, муси й се. Зависи колко са били гладни 😜

# 629
  • София
Обикновено купувам по 1/2 л. прясно мляко, за готвене - сос, пюре. Ако няма LB взимам на Саяна. До преди няколко месеца горе-долу ставаше на вкус, все пак е за готвене, но през последния месец на 2 пъти купих пак от него, защото нямаше друго в тази разфасовка, но когато го отвориш, че е далеч от някакъв млечен вкус е така, но. след 2-3 дни /отворено, но в хладилник/ придобива гаден и горчив вкус. Последното беше със срок на годност 10.01.23., отворих го на 25-ти, на 28-ми просто го изхвърлих. По принцип нищо не купувам на тази фирма, но прясното мляко ми вършеше работа, ако се наложи по спешност. Сега е гадост.
Отбелязаният срок е при неотворена бутилка.
3 дни за прясно мляко е съвсем нормално да се вкисне.

Общи условия

Активация на акаунт