Какво повече НЯМА да купя - 21

• 105 362
  • 828
  •   1
Отговори
# 420

Това стои в хладилника в работата...Срока му вижте и да си знаете колко е "качествено" Бор чвор.

# 421
Да се включа и аз по темата .. 2020 излязохме внезапно хоум офис и се върнахме чак това лято.. Едно мляко Верея 3,6% по БДС дори не си беше подуло капачката в хладилника , пробвах на върха на лъжицата от любопитство - "ммм, непроменен вкус" след 2г и 3-4м

# 422

Това стои в хладилника в работата...Срока му вижте и да си знаете колко е "качествено" Бор чвор.

А вие с научна цел ли го пазите? Simple Smile

# 423
Да се включа и аз по темата .. 2020 излязохме внезапно хоум офис и се върнахме чак това лято.. Едно мляко Верея 3,6% по БДС дори не си беше подуло капачката в хладилника , пробвах на върха на лъжицата от любопитство - "ммм, непроменен вкус" след 2г и 3-4м
Защо да си подува капачката. Ако има някакви бактерии или гъби, то на тях им трябва температура за да се развият.

# 424
Е за 2 години на T oт 8 градуса, защото хладилника е от тези хотелските мини барове, как пък нищо киселичко не се разви

# 425
  • София
Отворена Верея в хладилника редовно ми мухлясва, тази оранжевата по БДС.

# 426
На мен досега кисело мляко не ми е мухлясвало или разваляло, но  у нас не са задържа повече от седмица две ако съм го забравила. Обаче съм съвсем наясно ,че в 95 процента от купешките няма мляко ,та няма и какво да му се развали Grinning досега истинско кисело мляко  което да има вкус на истинско мляко не съм купувала,а понеже детето обича и съм пробвала мисля всяка една марка  на пазара

# 427
  • Пловдив
Вкъщи КМ се яде много (12-15 кг на седмица) Joy
Купуваме само и единствено Родопчанка (не Родопея, че доста хора ги бъркат) от кофите по 2,250 кг - гарантирам, че е истинско кисело мляко.
Отворена кофа, ако случайно остане повече време в хладилника, става такъв киселяк, че не се яде.
Лятото бяхме взели 4 кофи и понеже имахме доста работа, а паркингът е на сянка, ги оставих е в багажника, за да ги приберем след това. 4 часа по-късно прибрахме млякото в хладилника, но на сутринта като го опитах, не се ядеше Confounded

# 428
  • софия
Вкъщи КМ се яде много (12-15 кг на седмица) Joy
Купуваме само и единствено Родопчанка (не Родопея, че доста хора ги бъркат) от кофите по 2,250 кг - гарантирам, че е истинско кисело мляко.
Отворена кофа, ако случайно остане повече време в хладилника, става такъв киселяк, че не се яде.
Лятото бяхме взели 4 кофи и понеже имахме доста работа, а паркингът е на сянка, ги оставих е в багажника, за да ги приберем след това. 4 часа по-късно прибрахме млякото в хладилника, но на сутринта като го опитах, не се ядеше Confounded
Аз откога пиша за същото мляко тук! Друго не признавам!

# 429
На мен досега кисело мляко не ми е мухлясвало или разваляло, но  у нас не са задържа повече от седмица две ако съм го забравила. Обаче съм съвсем наясно ,че в 95 процента от купешките няма мляко ,та няма и какво да му се развали Grinning досега истинско кисело мляко  което да има вкус на истинско мляко не съм купувала,а понеже детето обича и съм пробвала мисля всяка една марка  на пазара
Има една марка " Лазарова" , тя има 2 вида мляко- от мляко. Simple Smile
Понеже произвежда , ако не бъркам 4 вида кисело мляко, 2 от тях са без добавено сухо мляко.

# 430
Аз пък приготвих едно отворено (стояло в хладилник) прясно мляко на Верея чудно за изхвърляне. Исках да го изсипя за да рециклираме шишето, но съм го забравила на плота. Върнахме се след 3 дни. При отварянето гръмна като шампанско 🍾🍾🍾 Колко е истинско не знам, но случката е култова.

# 431
  • София
Преди време си направих експеримент с кис.мляко Верея. Оставих го над 1 година  извън хладилник неотворено.Нищо му нямаше, изглеждаше по същият начин - не посмях да го опитам.

😂 Мармотът не го ли докопа? Или той си завиваше шоколадите и не се разсейваше?

Бих разбрала иронията ви, ако сте правили подобен експеримент и резултатът е бил различен . В интерес на истината ,  първоначално кофичката не се изду, както очаквах, а се сви, тоест опита се да стане четвъртита. След месеци се отпусна и възстанови първоначалната си форма.Не ми е ясно  защо и какви процеси са протичали, но определено ме озадачи.
Сигурна съм, че не само Верея, но и почти всички марки млека не са читави и биха реагирали така. Синът ми преди години работеше в  склада  на една фирма. Произвеждаха млечни продукти.Рекламата беше много яка -  овце пасат по слънчеви поляни, на чист въздух  в едикойси балкан, био, еко  и т.н. Редовно шефовете му  го пращаха да търси унгарско сухо мляко в търговската мрежа. Сиренето и млякото им бяха вкусни, въпреки това.

# 432
Защо е проблем сухото мляко в мляко, а не е проблем сухото мляко за бебета.

# 433
  • София
Защо е проблем сухото мляко в мляко, а не е проблем сухото мляко за бебета.

Специално що се отнася до киселото мляко, направено от сухо, проблемът е, че за да го докарат на вид и консистенция ползват разни "магии".И че това не е естествено ферментирало прясно мляко, при който процес се образува така полезната българска бактерия. Да -  производителите на "бързото" кисело мляко слагат тази бактерия, но в минимални количества, достатъчни за да я впишат в етикета, но в недостатъчни за да има действителна полза за организма.                                                                                                                                                   Дори няма да споменавам, разните стабилизатори, коагуланти и всякакви "подобрители.
 Ето само един от многото -LACTA NBY 91
Стабилизатор за производството на натурално българско кисело мляко
Увеличава вискозитета и стабилността на коагулума при транспорт и съхранение
Подобрява вкуса и увеличава плътността му.

Та да обобщя, създаденото по тези способи кис.мляко вероятно не е вредно, но не е и полезно, както би трябвало да бъде. Това е  някаква каша забъркана от сухо мляко и разни други вещества.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 10:46 от мързеливка

# 434
Скрит текст:
Преди време си направих експеримент с кис.мляко Верея. Оставих го над 1 година  извън хладилник неотворено.Нищо му нямаше, изглеждаше по същият начин - не посмях да го опитам.

😂 Мармотът не го ли докопа? Или той си завиваше шоколадите и не се разсейваше?

Бих разбрала иронията ви, ако сте правили подобен експеримент и резултатът е бил различен . В интерес на истината ,  първоначално кофичката не се изду, както очаквах, а се сви, тоест опита се да стане четвъртита. След месеци се отпусна и възстанови първоначалната си форма.Не ми е ясно  защо и какви процеси са протичали, но определено ме озадачи.
Сигурна съм, че не само Верея, но и почти всички марки млека не са читави и биха реагирали така. Синът ми преди години работеше в  склада  на една фирма. Произвеждаха млечни продукти.Рекламата беше много яка -  овце пасат по слънчеви поляни, на чист въздух  в едикойси балкан, био, еко  и т.н. Редовно шефовете му  го пращаха да търси унгарско сухо мляко в търговската мрежа. Сиренето и млякото им бяха вкусни, въпреки това.
Защото и от това, което разказваш, става ясно, че млякото със сигурност не е изглеждало по същия начин. Кофичката е започнала да се свива, защото водата е започнала да се изпарява. След това, явно кофичката се е пропукала някъде и в нея е влязъл въздух. Но вода няма откъде да влезе отново. Независимо какво е млякото, дори и най-големият боклук да е, няма как след 1 година на стайна температура да изглежда непроменено.

Да не говорим за миризмата, която трябва се е носила у вас по времето на този експеримент. Абе издиша отвсякъде, но щом твърдиш, че е истина, добре. Няма да споря.
Скрит текст:
P.S. ако "ви" е учтива форма, се пише с главна буква. Когато се напише с малка буква, е форма за множествено число.

Общи условия

Активация на акаунт