Какво повече НЯМА да купя - 21

  • 104 276
  • 828
  •   1
Отговори
# 735
  • софия
  • Мнения: 1 268
Свекърите си взимат сирене Маджаров, два пъти да ни направят услуга ни взимат и на нас по една голяма буца. Еми днес пак им благодарих за милия жест ама им върнах буца и половина, опитах да го консумирам ама то толкова солено по един особен начин, ако го обезсоля то после става едно ни да го начупиш, ни да го режеш...аз си харесвам на Опицвет.

# 736
  • Мнения: 3 904
Маджаров си е средна работа към боклук на високи цени.
Лежи на стара слава човека.
Мой приятел работи във фирма продаващи различни неща и Маджаров е сериозен купувам на картофено нишесте.
За какво ли го ползва ?

# 737
  • ново
  • Мнения: 6 556
За сиренето на грил, може би 😶 Иначе как и двете са с един и същ състав по етикет, а едното е специално за грил? Пробвала съм друго сирене за грил, сирене е, ама друг път.

# 738
  • Мнения: 12 900
Мой приятел работи във фирма продаващи различни неща и Маджаров е сериозен купувам на картофено нишесте.
За какво ли го ползва ?
За колбасите е. Не е за млечните.

# 739
  • София
  • Мнения: 247
Маджаров си е средна работа към боклук на високи цени.
Лежи на стара слава човека.
Мой приятел работи във фирма продаващи различни неща и Маджаров е сериозен купувам на картофено нишесте.
За какво ли го ползва ?

Ето за какво го използват нишестето.

" Кашкавал, в който част от млякото е заместено от картофено нишесте, е новото менте на пазара за млечни продукти, твърдят производители.

Според Асоциацията на млекопреработвателите в България използването на палмово масло, което да се смесва със сухо мляко при кашкавала, се измества от добавянето на нишесте. Така цената на продукта се сваляла значително.

В по-евтините продукти със сигурност има добавки за сметка на млякото, твърдят производителите. По този начин цената можело да бъде свалена поне с 4 лв., тъй като използваното мляко е наполовина по-малко.

Изследвания на асоциация “Активни потребители” също потвърждават предлагането на кашкавал от нишесте. Резултатите показали, че в магазините има продукти с по-високо от стандартното количество въглехидрати. Причина за това можело да е непълното зреене или добавяне на нишесте или друг полизахарид, който се използва като пълнеж и за задържане на повече вода.

Другият способ за производство на неистински кашкавал е от сухо мляко или суроватъчен белтък в комбинация с хидрогенирани растителни мазнини."

... и ето още от друга публикация : Кашкавал като гума, приготвен от заготовки, съдържащи технологични добавки и нишесте, пробутват някои от магазините. Това съобщи пред „Телеграф“ биологът д-р Сергей Иванов.

Това реално не е кашкавал в смисъла, който влагаме в тази дума, макар да го продават като такъв. Не отговаря и на стандарта за този продукт и не е ясно дали съдържа мляко, обясни той.

Готовите заготовки се внасят от чужбина. Те съдържат нишесте и технологични добавки, известни като Е-та. Родни производители масово внасят полуфабрикати, основно от Полша, и ги пробутват у нас с етикет „кашкавал“.
Това е заблуждение на потребителя, защото въпросните заготовки нямат нищо общо с технологичния процес, при който се прави кашкавалът.  Европейските полуфабрикати се внасят, разфасоват, етикетират се у нас и директно заминават към търговската мрежа. В други случаи се „изпарват“ и така се доработват в кашкавал, който обаче не отговаря на технологията.

Та аз вече не се чудя, защо всичките десетки  марки кашкавал са като гумени топки, само се чудя откъде да си намеря истински зрял кашкавал, от истинско мляко.

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 12:56 от мързеливка

# 740
  • Мнения: 2 553
Маджаров не купувам от доста време. Реших преди година пак да дам шанс на супер скъпия им кашкавал по БДС - по-гумен и солен боклук не бях яла.

# 741
  • Мнения: 3 904
Я излезе значи нещо от нишестето.
За инфо ще добавя, че се продава по 1лв/кг.

# 742
  • Мнения: 12 131
Понеже преди няколко дни писах, че не съм намирала пълноразмерна дръжка от чушка в лютеницата - днес намерих. В претенциозната лютеница ХОРО - едросмляна закуска по браншови стандарт 01/2011. Ще ви спестя снимка на гнусотията.

# 743
  • София
  • Мнения: 12 220
Прати им снимка и питай какво печелиш след като намери дръжката?Laughing

# 744
  • Мнения: 1 530
Не всяко сирене/кашкавсл стават за грил.
Ползвала съм такова без проблеми https://shop24.bg/krave-sirene/15022-gril-sirene-madjarov-2-150g … 800106209102.html
Калкулаторът ми "каза" , че цената на това грил-сирене е 43,3333 лв. за КИЛОГРАМ Flushed

# 745
  • София
  • Мнения: 31 391
Скрит текст:
Не всяко сирене/кашкавсл стават за грил.
Ползвала съм такова без проблеми https://shop24.bg/krave-sirene/15022-gril-sirene-madjarov-2-150g … 800106209102.html
Калкулаторът ми "каза" , че цената на това грил-сирене е 43,3333 лв. за КИЛОГРАМ Flushed
Еми, специално сирене на специална цена. Sweat Smile

Шегата настрана цените "летят" буквално.

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 19:50 от missence

# 746
  • Мнения: 1 530
Как ви звучи - биволско сирене от производител, което е направо уау,
на цена 18.00 лв.
То вярно, че цените " летят", ама заплатите все още не са ги последвали .

# 747
  • Мнения: 12 900
Как ви звучи - биволско сирене от производител, което е направо уау,
на цена 18.00 лв.
То вярно, че цените " летят", ама заплатите все още не са ги последвали .
Супер, споделете производителя.

# 748
  • Мнения: 1 530
Производителите са :"От фермата"  с.Нефела /Врачанско/
Купихме от тях освен биволското сирене , масло, варено свинско месо в стъклени буркани и два вида суджучета.
За сега само маслото не съм опитвала, защото искам първо да приключа с предишното, но всички останали продукти са много вкусни, това по мнение на нашето семейство, де, може на други хора да не им допаднат.

# 749
  • Мнения: 2 267
Колко често и кога за последно някой е виждал биволи?

Общи условия

Активация на акаунт