Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е процедурата за кандидатстване в НПМГ след 4 клас и какви са изискванията за това?
Какви са впечатленията от гимназията в НПМГ?
На какво ниво се преподават руски и испански като втори език след 9. клас в НПМГ?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е процедурата за кандидатстване в НПМГ след 4 клас и какви са изискванията за това?
След завършване на началния етап, учениците могат да кандидатстват за НПМГ. Процедурата включва полагане на изпити и участие в олимпиади, като коефициентите от състезанията могат да варират от година на година. Повече информация може да бъде намерена на уебсайта на НПМГ. За да кандидатствате в НПМГ след 4-ти клас, трябва да участвате в олимпиада или състезание на НПМГ и може също така да се изисква представяне на резултатите от националното външно оценяване (НВО) за определени паралелки.
-
Какви са впечатленията от гимназията в НПМГ?
-
На какво ниво се преподават руски и испански като втори език след 9. клас в НПМГ?
-
Какви са избираемите предмети за 8 клас в НПМГ?
-
Какви са разликите в учебните планове на паралелките в НПМГ?
MarinaDP много благодаря, много е ценно, че споделяш честно мнение, защото другият вариант е да се говори само добро понеже детето ни учи в това училище и дай нищо лошо да не се каже. Но съм изненадана и леко притеснена от това, което казваш (да съм честна и аз от моя страна...
). Все пак има цедка при приема, отиват деца, за които ученето е ценност т.е. предполага се, че средата е добра. А то средата е всичко - тя може да мотивира добро и лошо поведение и самото училище задава средата според мен, защото от нея и успехите в ученето. Детето ми ходи за подготовка в група при СМГ учител (макар, че на този етап НПМГ ни е първо желание). Всички деца там ще кандидатстват и в двете училища - възпитани, говорят нормално по между си. За пушене са малки, но не мога да си ги представя и след 2-3 години точно тези деца да станат пушещи гаменчета с татуировки и пиърси, които си говорят вулгарно и грубо. Как се поддържа добро ниво на учене при такова поведение?!