НПМГ - тема 8

• 77 518
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Аз по-потресаващо изглеждаща анкета не съм виждала. Първо реших, че нещо не виждам през телвфона. Отворих я на компютъра и все същата глупост. А за въпросите не отварям дума.
Мога ли да знам, осъществява ли се логопедична подкрепа за децата, при положение, че не съм търсила такава?
Няма да получат моята анкета. 😁
И аз така. Четвърта година е синът ми в това училище и аз нямам отговор на почти всички въпроси. Нямам намерение да я попълвам.

# 196
Аз също получих на личния мейл покана за попълване на анкета, видя ми се доста съмнителна, тип "фишинг"; отворих Школото да видя дали има инфо и като не открих нищо - звъннах във въпросния инспекторат https://nio.government.bg/
Оказа се, че си е съвсем истинска и официална анкета, която се правела по график и на извадков принцип, призоваха ме да я попълня.  Друг  тема е съдържанието на въпросникът.  Nerd  Дано съм била полезна с инфото, хубав ден Flowers Tulip

# 197
  • София
Не е фишинг анкетата.
При мен също изглежда покъртително. Но ако задържа на позиция в началото на отсечката ми дава отговор “не зная, не ми се е налагало”

# 198
  • София
А пък се оказа и веднъж като попълниш и потвърдиш, че не може да поправиш. Попълних като през цялото време мислех, че е за училището на друго мое дете.

# 199
  • София
Здравейте. Издирвам учебник/учебници, по които се готвят децата в курса за 4 клас организиран от НПМГ. Някой да има свободен?

# 200
Моля Ви, да споделите за по малките (5-то-класниците), има ли наблизо занимални, в които могат да си пишат домашните? Предполагам повечето родители са работещи и прекъсването за взимане или водене на обяд не е лесно. Вие от коаг започнахте да пускате детето си само да ходи. Аз тъкмо се настроя и след няколко "черни новини" ме хваща параноята Sad

Ще съм благодарна също за отзиви за английския при петокласниците. Знам, че се тръгва от 0лата по МОН, но дали бързо дърпат нивото?

Scintillia като идея за учебниците, виж в OLX, ние поръчахме всички от там на половин цена, бяха почти като нови Simple Smile

# 201
От 5-ти клас голямото. Сега возя петокласното, че е малко много голям заплес.

# 202
По повод пътуването, 5 клас е и пътува сам, както и голяма част от съучениците, вървят на големи групи към 88 и метро. По отношение на английския... Не мисля, че дете, което не е учило ще му е лесно, категорично не тръгват от азбуката. Като цяло имам негативно мнение към програмата и учебника по английски. Но това не произтича от училището, а от системата.

Да добавя за занималните.. на ден имат по 8 часа, със школите стават 10 (който посещава). Сложете обед. После път. Вариант със занималня за писане на домашна в 5 клас не знам дали въобще е възможен.

И втора добавка, една част от домашните са групови проекти, общи задачи. Правят си разговор в Teams и си правят заедно домашните или просто се разбират да ги пишат заедно, за да им е по -полезно.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 11:47 от Vive

# 203
  • София
Не препоръчвам занималня в пети клас.

# 204
Здравейте момичета.
Имам седмокласничка тази година, която се интересува от кандидатастването в НПМГ.
Може ли да ме ориентирате за всички паралелки ли се държи изпита “Л. Чакалов” или олимпиада или има паралелки, само с оценки от матурата и кои са те.
Ако детето не се яви на олимпиада или не се класира за областен кръг, тогава ли трябва да държи изпита или и двете неща са задължителни за прием.
Благодаря Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 15:18 от damascena

# 205
И моето дете е 7 клас. Регламентите в годините се променят, както и "разширено" и "интензивно" изучаване на език, та се следи актуалната информация за съответната учебна гозина.
Информация за приема много ясно е описана на страницата на НПМГ
https://npmg.org/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/8-%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%81/
Извадка
Скрит текст:

# 206
Здравейте, знам, че на въпроса, който ще задам би имало толкова отговора, колкото хора са решили да отговорят, но бих искала да попитам. Търся школа за подготовка за кандидатстване в НПМГ след 4 клас. Миналата година пробвахме в Междучасие, но нещо не се получиха нещата. Лятото мога да кажа, че детето навакса. Тази година, трети клас, намерих уж друга школа, но като цяло се решават варианти от минали състезания, а това бих могла да правя и аз. Търся учител/школа/ съвет за идеята или подход как се решават задачите.

# 207
Ако е за тази година, според мен повечето учители са се позапълнили, но пък на дали всички, така, че дано все пак някой Ви насочи към учител. Ако питате за следваща година, мога да споделя моя опит, понеже имах същата чуденка: записах дъщеря ми към групата на учител от СМГ учители ЕООД, въпреки, че ще кандидатства в НПМГ, и съм доволна (съзтезанията, с които се кандидатства са еднакви, а мисля и, че еднаква тежест им се придава тази година в двете училища при смятане на бала). Ако ви интересуват конкретни неща за курса, пишете ми на лични.

# 208
  • София
Аз 4 клас има курсове по математика в НПМГ и СМГ. Аз заложих на тях.

За кандидатстване след 7 клас:
- за паралелките с математика се кандидатства само с НВО;
- за паралелките с природни науки и география се кандидатства с олимпиада ИЛИ състезанието на НПМГ.
Тази година за едната паралелка не се взеха предвид олимпиадите, а само състезанието.

# 209
И аз имам няколко въпроса. Знаете ли кога се публикува тежестта на бала за кандидатстване след 4 клас( на сайта на НПМГ все още не ги намирам)? На смени ли се учи в НПМГ , в колко започват като начален час петокласниците?

Последна редакция: чт, 24 ное 2022, 13:30 от 6mati

Общи условия

Активация на акаунт