НПМГ - тема 8

• 77 600
  • 753
  •   2
Отговори
# 270
  • София
Вземат се точките от втория кръг на олимпиадата и далече не е само материалът от 7 клас.

И освен това, трябва да са над 60% от максималния резултат.

# 271
Вземат се точките от втория кръг на олимпиадата и далече не е само материалът от 7 клас.

И освен това, трябва да са над 60% от максималния резултат.
Това пък откъде? За класиране на областен кръг трябват не по-малко от  2/3 от максималния сбор точки. Но от областен, колкото си изкара, толкова се ползват (преизчислени спрямо максимално получените до 100...)

# 272
  • София
Това пък откъде? За класиране на областен кръг трябват не по-малко от  2/3 от максималния сбор точки. Но от областен, колкото си изкара, толкова се ползват (преизчислени спрямо максимално получените до 100...)

Откъде? От НПМГ

Скрит текст:

# 273

Откъде? От НПМГ

Скрит текст:
Не ви е вярна интерпретацията.
Просто точките се преизчисляват спрямо максимално получениете.

# 274
  • София
Миналата година се признаваха точките от областните кръгове само ако са над 60% от максималния резултат. От състезанието се признаваха всичките резултати. Съвсем права е Януари. Освен това е цитирала и директора на гимназията, а все си мисля, че на него може да се вярва.

# 275
Чета сайта на НПМГ секция Прием и е описано ясно. Дори звездичка няма към "точки ит олимпиадата", за да се поясни "при условие, че са над 60%" Thinking
Ще чакам и новия списък на РУО с паралелки и балообразуване, ако там запишат нещо...
Ако някой може да пусне линк към документ в сайта НПМГ, моля да го даде, че да не си тълкуваме... Това горе е скрийншот на презентация, която не откривам.

# 276
  • София
И миналата година не беше записано в описанието в секция Прием, но си беше валидно.

Презентацията е от тук.

# 277
Това е за миналата учебна година.

# 278
Благодаря за линка!
И продължавам да смятам, това че не е обявено в секция прием, а само на средата на презентация, която е по-скоро рекламна "история и бъдеще на НПМГ", за изключително некоректно към кандидатстващите!
Изобщо нямам представа дъщеря ми на кой областен кръг ще се класира и дори дали съответната природна наука ще й е в интереса за интензивно профилирано изучаване в края на годината... но това би било коректно да се запише ясно и точно ей тук, в секция Прием.

Както има долу една "Забележка", можеше да има и още една...

ПП:
Благодаря, Дидева!
Ей това търсех, но няма публикуван "План-прием" за тази година, а би трябвало вече да е утвърден Thinking

ПП2:
Направи ми впечатление разликата в баообразуването на паралелките Биология-Химия и Химия-Биология Thinking

Аз нямам нищичко против химиците да са малко повече матеметици, отколкото биолози, но защо тогава паралелката не е просто "Химия", а да си вземат децата 2-3-4-ти профил математика или физика (за инженери например), че така с прикачената биология... Разсъждавам си просто Simple Smile
Никой няма да смени профил заради терзанията на мен и моите "маймуни" с 10 години разлика "Не може ли едновременно физика и химия да си уча!?!" Smiling Imp

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 09:36 от peneva_a

# 279
  • София
И за тази година е същото балообразуването.
Скрит текст:
Иначе и моето дете търсеше химия с физика, вместо химия с биология. Търсеше си и информатиката. Ама и заради него не ги сложиха Simple Smile Даже цяла година (6клас) им беше сърдит когато ги махнаха. Муча, фуча и накрая го записах на курс по химия и по физика в НПМГ през пролетната ваканция на 6 клас и всичко се промени. Разбра, че в училище дори не им казали какво се учи по тези предмети. От "не ми говори за тия 'дето в днешно време закриват информатика" мина на "Ще се напъна в седми клас поне в гимназията да ми е лесно и интересно".
Вече трета година гимназията избира вариант с три профила.
За химията са задължителни профилите химия и биология + 1 по избор.
За физиката са задължителни профилите физика и математика + 1 по избор. Ако детето избере физика ще може да добави профил химия и да получи химия, физика и математика. Но това е само при условие, че се събере групичка за химията.
Скрит текст:
Моето иска физика, математика и информатика, ама вероятността да се събере групичка за информатика от нематематици е малка. Има някаква надежда за информационни технологии или ако и това не стане ще е АЕ.

# 280
Моето иска физика, математика и информатика, ама вероятността да се събере групичка за информатика от нематематици е малка. Има някаква надежда за информационни технологии или ако и това не стане ще е АЕ.

По принцип профил физика без изучаване на поне малко информатика е голямо недоразумение. Когато синът ми влезе, обещанието на първата РС беше, че ИТ ще се учи само първия срок, а още от втория почват информатика.  След което 3 години си караха ИТ, а накрая  се наложи доста да настояват, за да получат поне право на трети профил информатика. В крайна сметка много от физиците ще завършат профил, в който физика и математика се изучават на университетско ниво, но не са пипвали програмиране. Не знам каква е причината, но би било много добре този проблем да се реши. Не заради моите претенции, а защото би било смислено за образованието на децата Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 10:52 от easy rider

# 281
За тази година физиците 10 клас има голяма вероятност да не могат да запишат трети профил Информатика ( 9 желаещи при минимум 13). Чакам РС в сряда( онлайн) за да имам по-точна информация .

# 282
  • София
Да, точно това и аз имам предвид. Във випуска на голямото не се събраха деца за профил физика. Още тогава се заговори за "защитени" профили. Но май така си и останаха нещата.
Още по-лошото е, че децата, които се състезават по информатика се броят на пръсти. 8-10 клас нематематиците не учат никаква информатика, че нещо изобщо да им запали любопитството.

# 283
  • София
За тази година физиците 10 клас има голяма вероятност да не могат да запишат трети профил Информатика ( 9 желаещи при минимум 13). Чакам РС в сряда( онлайн) за да имам по-точна информация .

За съжаление, много вероятно е да не сформират профил "Информатика" за физиците в следващата година. Тазгодишният випуск едва се пребориха за този профил, независимо, че беше избран от 18 деца първоначално. Учителите ги разубеждаваха, че ще им е много трудно, като не са учили досега информатика. Твърдяха, че няма да се справят без предварителна база, предлагаха им смяна на профил с резервния. Е, децата постигнаха успех и им го организираха. Трудно им е, много имат да наваксват, но по-добре да им е трудно в нещо, което те са избрали, отколкото да им е трудно в нежелан профил.

# 284

По принцип профил физика без изучаване на поне малко информатика е голямо недоразумение. Когато синът ми влезе, обещанието на първата РС беше, че ИТ ще се учи само първия срок, а още от втория почват информатика.  След което 3 години си караха ИТ, а накрая  се наложи доста да настояват, за да получат поне право на трети профил информатика. В крайна сметка много от физиците ще завършат профил, в който физика и математика се изучават на университетско ниво, но не са пипвали програмиране. Не знам каква е причината, но би било много добре този проблем да се реши. Не заради моите претенции, а защото би било смислено за образованието на децата Simple Smile
Некомпетентност е причината.
Иначе и моето иска мат, физика, химия и информатика.

Общи условия

Активация на акаунт