НПМГ - тема 8

• 77 579
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • нейде там, където ....
За бели, зелени и пембени училища/лагери/екскурзии, информацията през годините най-често идваше от учителите по ФВС. Ако нямат интерес към нещо, може и да са пропуснали да споменат у дома, но разбирах на родителските срещи - от учители и/или родители.

# 256
Здравейте, има ли родители на деца 8 или 9 клас клас в НПМГ, профил Икономическо развитие? На кое от двете състезания: Олимпиада по География, Областен кръг или Национално състезание "Млад Географ" детето ви имате по-висок резултат и какъв беше той? Ще съм благодарна да споделите и съотношението в класа на момичета: момчета тъй като няма квоти при приема. Благодря предварително!

# 257
  • Mars Hotel
Майка на осмокласничка съм. Горе-долу равен резултат имаше на олимпиадата и на състезането, влезе на първо желание с бал около 445. Малко по-висок беше на състезанието сякаш.
На 15 септември бяха 13 момчета  и 13 момичета, но след това влязоха още три момчета до края на октомври.

# 258
Майка на осмокласничка съм. Горе-долу равен резултат имаше на олимпиадата и на състезането, влезе на първо желание с бал около 445. Малко по-висок беше на състезанието сякаш.
На 15 септември бяха 13 момчета  и 13 момичета, но след това влязоха още три момчета до края на октомври.

Много ви благодаря. Доволна ли е дъщеря ви? Мога ли да ви пиша лично съобщение за да не занимавам групата с моите въпроси?Simple Smile

# 259
  • Mars Hotel
Да, разбира се.

# 260
  • София
Би било полезно да пишете и в темата. Нали е точно за споделяне на отзиви.
На мен лично ми е любопитно - допълнително приетите 3 деца на място на напуснали ли са или просто класът е станал от 29 деца? И дали са прехвърлени от други градове с подобен профил или причината е друга?

Има ли такъв допълнителен прием и в прогимназиалните класове? Или там си спазват бройката от 26? Имаше ли някакво развитие с учителя/лка по БЕЛ след родителската среща? Помня, че няколко майки споделиха за проблем специално в 6ти клас.

# 261
На мен лично ми е любопитно - допълнително приетите 3 деца на място на напуснали ли са или просто класът е станал от 29 деца? И дали са прехвърлени от други градове с подобен профил или причината е друга?

Има ли такъв допълнителен прием и в прогимназиалните класове? Или там си спазват бройката от 26? Имаше ли някакво развитие с учителя/лка по БЕЛ след родителската среща? Помня, че няколко майки споделиха за проблем специално в 6ти клас.
Не, развитие няма. На родителската среща се наблегна на проблемите на учителката с децата, а не на децата с учителката. Налага се и двете страни да привикват с проблемите си и със ситуацията, тъй като тя едва ли ще се промени.
В 5 клас приеха по 28 деца и в двата класа, тъй като имаше по две двойки близнаци. В 6 клас дойде и по още едно дете и в двата класа. Сега са по 29.

# 262
Прехвърляне е възможно - при деца от същия профил от друга ПМГ към НПМГ. Пише се до РУО, до директора на приемащото училище и някакво мотивирано искане също се пише ама не помня дали РУО го пишат или родителя на детето.
При нас в чак в 11 клас дойдоха деца от други ПМГ.

# 263
  • Mars Hotel

29 станаха. Нямам идея как са се случили нещата точно и не ми се иска да спекулирам. Знам само,че на 15 септември бяха 26 и че на четвърто класиране нямаше свободни места в паралелката. През октомври, даже в края,  дойдоха трите деца.

# 264
  • София
При моето дете олимпиадата по география беше маалко по-висока - с две точки, но и на двете състезания беше с около 85 точки, което си е в рамките на статистическата грешка.

# 265
При моето дете олимпиадата по география беше маалко по-висока - с две точки, но и на двете състезания беше с около 85 точки, което си е в рамките на статистическата грешка.

Благодаря ви много. И аз много разчитам на Олимпиадата, защото материалът е много по-малко като обем и е от 7 клас. Самото състезание, бъдейки през месец юни, непосредствено преди НВО, звучи тежко.

# 266
  • София
Вземат се точките от втория кръг на олимпиадата и далече не е само материалът от 7 клас.

# 267
А кога точно е състезанието? Не откривам дата нито на сайта на НПМГ, нито на "Природни науки", нито на МОН и РУО?

И допълвам коментара на Вампирче - трябва и да се класират за този втори кръг, а първите кръгове на олимпиадите са накамарени всеки ден или през ден в момента, когато децата боледуват от грип и т.н. , не са взели материал или не са упражнили нещо нужно за първия кръг... И още в общинския кръг се стъпва на знания и от 6ти клас...
Преди години големият ми син се класира за втори кръг на косъм. На областния кръг точките с преизчислението към оценка бяха с разлика в стотните с оценката от "изпита" тогава. (бяха в различни дни различните природни науки, география нямаше).

# 268
  • София
Състезанието на НПМГ е на 3-4 юни. Има заповед на страницата на МОН.
https://web.mon.bg/upload/32954/zap4059_olimpiadi_02092022.pdf
и се влиза оттук https://web.mon.bg/bg/80 - първата заповед, най-отгоре.

# 269
Благодаря! Тая заповед я четох поне 10 пъти последните 2 седмици, че много сгъстиха общинските кръгове на олимпиадите в училището на детето и нещо все не намирах търсената дата... а тя била долу на 5-та страница Close
Аз търсех на сайта на НПМГ, ама... Simple Smile Сега следя срокове за записване за състезанието.

Общи условия

Активация на акаунт