НПМГ - тема 8

• 77 498
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
И от 10 клас ходят на театър. Даже някои деца и сами си се организират и си отиват една групичка.

# 436
  • София
Само да напомня, че от днес са регистрациите за Националното състезание Чакалов

# 437
  • София
"Народът на Вазов" в Народния.

Синът ми предложи да ходим семейно на тази постановка, защото съученици са му я препоръчали.

Иначе поне няколко пъти в годината класната, която е по БЕЛ,  ги води на театър.

По отношение на езиците, моят син учи НЕ. Лошото е, че в 8 и 9 клас имаше много време он лайн и той така и не успя да се ангажира с езика и има доста пропуски. Но и аз отчитам, че това му е втори език, с който винаги се случват по-трудно нещата, отколкото с първия.

# 438
Нещо искам да ви попитам, за да не изпуснем сроковете за НПМГ. Ако ще канидатства дете в у-щето след 7 клас, но без да се явява на състезанието "Акад. Чакалов", а ще си използва точките от Олимпиадата, кога трябва да се подаде тази информация, че иска да направи това, с подаване на желанията от 05-07 юли 2023 г. вкл. или имаше нещо друго по-рано?

# 439
Всички резултати/точки от олимпиади и състезания се качват автоматично в системата на РУО за прием след 7 клас. В последствие, при заявяване на желанията, при образуване на състезателния бал се ползва по-високият резултат. Не е необходимо вие да заявявате предпочитание или да представяте служебна бележка. Следете внимателно всички оценки и резултати да бъдат навреме качени.
Направи ми впечатление, че за НПМГ, Природни науки - НЕ БЗО ХООС при балообразуването се взимат само точките от тяхното състезание (1 * БЕЛ + 1 * МАТ + 1 * НПМГ, Х + 1 * НПМГ, Б) + (1 * БЗО + 1 * ХООС).

# 440
Здравейте,
подадохме онлайн молба за Националното състезание „Акад. Любомир Чакалов“  и получихме само: Благодарим Ви, че попълнихте Формуляр за регистрация.
Не трябва ли да получим и допълнително потвръждение?
Благодаря предварително

# 441
Здравейте,
подадохме онлайн молба за Националното състезание „Акад. Любомир Чакалов“  и получихме само: Благодарим Ви, че попълнихте Формуляр за регистрация.
Не трябва ли да получим и допълнително потвръждение?
Благодаря предварително
Аз получих на имейла си цялата форма попълнена, вижте в спам фолдера нещо.

# 442
  • София
Не мога да се ориентирам къде са пратили попълнената форма, защото автоматично отчита мейла, с който съм регистрирана в Гугълския си профил, а във формата съм дала друг мейл.

# 443
Аз пък вчера попаднах на "Указания за организиране и провеждане на Националното състезание „Акад. Л. Чакалов“ по природни науки (химия, физика, биология) и география за ученици от VІІ клас за учебната 2022/ 2023 г. за област София-град" в сайта на РУО prirodninauki.bg и (леко) се ужасих от "•   Всеки един от модулите се провежда в сградата на НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“ или факултетите на СУ „Св. Климент Охридски“ – Физически, Факултет по химия и фармация." Thinking
Детето се явява на три модула... ако е в различни сгради как точно ще се случи придвижването, като трябва да заеме мястото си 15 мин преди началото на съответния модул (има 30 мин между тях)? Да си поеме въздух, да пишка, да пие вода... или да тича?

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 15:37 от peneva_a

# 444
Не мога да се ориентирам къде са пратили попълнената форма, защото автоматично отчита мейла, с който съм регистрирана в Гугълския си профил, а във формата съм дала друг мейл.

Аз получих попълнената форма на другия майл (който съм посочила във формата). И понеже параноично се усъмних дали това е достатъчно потвърждение, че сме регистрирани за изпита - писах писмо на училището да ги питам. Потвърдиха ми почти веднага, че това е достатъчно и всичко е наред.

# 445
  • София
Детето се явява на три модула... ако е в различни сгради как точно ще се случи придвижването, като трябва да заеме мястото си 15 мин преди началото на съответния модул (има 30 мин между тях)?
При нас (мисля) само на единия модул имаше деца в химическия факултет, като там бяха само деца, които се явяват само на този модул. Децата, които се явяваха на повече модули си бяха в сградата на НПМГ. След всеки модул слизаха в двора и после пак се качваха. Моето искаше да се яви на втория и четвъртия модул, но за да не виси с бабите на пейката, записа и третия модул. Идеята беше да преценява на място дали е изморен и ще почива или ще седи в стаята вместо с бабите. Моето предпочете да се яви на третия модул, а приятелче избра да почива.

# 446
Дано и сега да е така (силно се надявам на здравия разум на организаторите)!

# 447
Здравейте, имам въпрос за чуждия език в V-ти клас - има ли избор за друг чужд език освен английски? Доколкото разбрах английския се започва от самото начало, а има доста деца, които са доста напред с езика, те какво правят?

# 448
  • София
Ооо, те и в осми клас започват от нула... Joy

# 449
Здравейте, имам въпрос за чуждия език в V-ти клас - има ли избор за друг чужд език освен английски? Доколкото разбрах английския се започва от самото начало, а има доста деца, които са доста напред с езика, те какво правят?
И за следващата учебна година двете паралелки са с английски език  - https://npmg.org/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/5-%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%81/

Общи условия

Активация на акаунт