НПМГ - тема 8

• 77 445
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Курсовете на СМГ, ако има все още места.
Записването на нови курсисти започва на 5-ти юни.
Дотогва ще се записват досегашните курсисти, но има и новооткрити групи.

# 481
Също и школа Междучасие в допълнение на СМГ учители, може да разгледате учители, часове и размер на групите
 В СМГ има стандартни и маломерни, в междучасие всички са малки по 15 или 12 деца

# 482
Записването на нови курсисти започва на 5-ти юни.
Дотогва ще се записват досегашните курсисти, но има и новооткрити групи.

Ами, значи имат време и избор.

# 483
Може да погледнете и "Работилница за знание" - https://www.rabotilnicazaznanie.com/.

# 484
Имам един въпрос към подалите "Формуляр за регистрация" за състезанието по природни науки Rolling Eyes
Имате ли някакво потвърждение с входящ номер или нещо такова, за това че детето е записано за изпита? Аз имам автоматичен Google Forms мейл "Thanks for filling in Формуляр за регистрация Here's what was received."
Нали уж с входящ номер и ЕГН ще се влиза в система, да се види разпределението по зали за изпита, резултата след това... Чудя се, ако нещо не е наред с формуляра как да имам обратна връзка, ако трябва да ходя в канцеларията на училището докато имам още 2 работни дни (утре и понеделник) Thinking

# 485
  • Sofia
Точно и аз същото си мислех. Нямам изобщо потвърждение какво е станало, дали всичко е наред. Ще има ли поне обявени списъци предварително в сайта?

# 486
Ще обявят всичко на сайта, по спомен миналата година няколко дни преди изпита се знаеше кое дете къде ще е.
Не изпращат потвърждения след попълването на формата. Резултатите от изпита излязоха още същият ден ако не се лъжа, най-късно на следващия.
Имайте предвид, че учебната година за осмокласниците започва една седмица по-рано, в случай че планирате почивки някъде.

# 487
  • София
Курсове по МАТ за 4 клас има и в самото НПМГ. Следете им сайта.

# 488
Те са на 'Междучасие'.

# 489
  • София
https://npmg.org/%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b5/
За тези говоря аз. Иначе Междучасие провеждат със сигурност ПИ за 7 клас и по БЕЛ и по МАТ в сградата на НПМГ. Може да я ползват и за 4 клас - нямам представа.

# 490
   Аз от курсовете на СМГ не съм доволна ,много деца са ,или не се проверяват домашни или частично.Може и тези дето са през седмицата по-малките групи да са добре, но съботния както беше на килограм деца не ми харесва...

# 491
Въпрос на субективна оценка. Все пак всеки има право на избор. Аз пък съм много доволна. Обстановката е като в училище, няма лиготии и се работи като в учебен час.

# 492
  • София
 Аз от курсовете на СМГ не съм доволна ,много деца са ,или не се проверяват домашни или частично.Може и тези дето са през седмицата по-малките групи да са добре, но съботния както беше на килограм деца не ми харесва...
А аз точно от това съм доволна. То ако седнат да проверяват домашни, само това ще правят. Ужасно дразнещо е за децата, които са си написали домашните. Ако проверяваха домашни сутрин, нямаше да мога да накарам детето да стане сутрин, щеше да ходи с половин час закъснение.
Единствено би ми хрумнало да накарам учител да проверява домашни ако дава прекалено големи домашни и държи децата да ги пишат, а не да ги решават. Но това е по-характерно за някои други училища, не за НПМГ.

# 493
Ми не е съвсем така има начин да се провери какво си научил примерно с 5-минутка върху домашното, нямам предвид да седи и да проверява домашното в часа а или след това или с малък тест върху домашното. Просто да си преподаваш и да нямаш идея децата какво са разбрали не ми допада...Другото което е малко там това е личното отношение, трябва да се зариби детето, а не да се чувства като бройка .В 4-ти клас не са толкова големи и само някой са ориентирани и те и без курс ще влязат сигурно, но обикновените деца, детето не е кана, която трябва да налееш ,а е факел който трябва да запалиш.Поне на курса не видях да се запалиха децата, за разлика от друго място , където ходихме и бяха по-малки групите и им хареса.За нпмг, незнам как е , когато кандидатствахме нпмг нямаше 5-ти клас, следващата година го направиха от 5 клас, но определено третото си дете няма да го запиша на курс в СМГ, ще търся други школи...

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 12:42 от bela81

# 494
Всеки има право на избор, затова и има толкова различни школи и подходи. За моето дете курс с близка до учебната среда е най-подходящ.
Може би зависи и при кой учител ще е и дали точно неговият подход е оптимален за детето ти.

След 4 клас няма дете, което да влезе в МГ без курс/частни уроци или домашна подготовка и, ако някой твърди нещо подобно, или преувеличава, или умишлено лъже. Задачите от МзВ не се изучават в училище и няма как да бъдат решени от дете, което не се е занимавало допълнително със състезателна математика, колкото и добро и знаещо да е в училище.

Общи условия

Активация на акаунт