НПМГ - тема 8

• 77 510
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Моето дете кандидатства с география миналата година. Като цяло точките от олимпиадата и състезанието на децата бяха близки. При моето си мисля, че разликата беше две точки. И други писаха тук за малки разлики. Така че тезата, че състезанието е по-трудно заради формАта, не е много добра идея.
Иначе при нас точките от олимпиади и състезания в системата за кандидатстване се появяваха постепенно. Днес една олимпиада, утре друга… От състезанието също не излязоха в системата всичките модули едновременно, а през няколко часа. Дипломата мисля също се появи с леко закъснение (но може и да греша).
При подреждането на желанията не се виждаше балът на детето. Но и той се появи в някакъв момент преди да излезе класирането. Т.е. При първо класиране вече виждате баловете на детето за всяка избрана паралелка и можете да прецените къде сте спрямо минималните резултати.
Пожелавам на всички да прескочат летвата за първото си желание! Другите балове да гледат само информативно.

# 526
Някой чул ли е кои учители ще поемат новите 5токласници?

# 527
Някой има ли някакво мнение за общежитието на НПМГ? Всякаква информация би ми била полезна, мерси!

# 528
Някой има ли някакво мнение за общежитието на НПМГ? Всякаква информация би ми била полезна, мерси!

800 лв беше наема за цялата учебна година. Сега не знам цената дали е същата.
200 лв се плаща за ток - пак за цяла учебна година.
(15.09-30.06).
Общежитието се намира в Слатина. С градски транспорт е много неудобно до НПМГ - сменят се няколко неща. (Трамвай 20 до Румънското и после автобус 120 или тролей 11 до Плиска + после автобус 73).
През пандемията правиха ремонт. Не знам какво е подобрено.

# 529

800 лв беше наема за цялата учебна година. Сега не знам цената дали е същата.
200 лв се плаща за ток - пак за цяла учебна година.
(15.09-30.06).
Общежитието се намира в Слатина. С градски транспорт е много неудобно до НПМГ - сменят се няколко неща. (Трамвай 20 до Румънското и после автобус 120 или тролей 11 до Плиска + после автобус 73).
През пандемията правиха ремонт. Не знам какво е подобрено.
Колко време се пътува? Имат ли възпитател? По колко деца са в стая?

# 530
Ако се пътува с трамвай 20 и автобус 120, е около 30 мин. Трамваят стига за 7-8 мин до румънското посолство и после автобусът пътува още толкова- май са 3 или 4 спирки на автобуса.. Има онлайн табла на градския транспорт, така че телефонът може да свърши добра работа и детето да си планира пътуването.

# 531
Здравейте, с петокласничка в НПМГ ще сме тази година и пиша с молба да кажете дали минали години първа родителска среща за пети клас е правена преди 15ти септември? Понеже ще пътуваме и се притесних да не изпуснем.

# 532
Здравейте, с петокласничка в НПМГ ще сме тази година и пиша с молба да кажете дали минали години първа родителска среща за пети клас е правена преди 15ти септември? Понеже ще пътуваме и се притесних да не изпуснем.
Честито! Поправям си постинга след проверка. Първата родителска среща се проведе на 7 септември. Но ние бяхме първия випуск през 2021 г. Миналата година не знам как е било.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 17:43 от Гарганела

# 533
  • София
По спомен, родителските срещи на новите ученици (5 и 8 клас) са преди 15.09.

# 534
Много благодаря! Ние в началото на септември, до 6ти, няма да сме в София, стискайте палци да не е тогава или ако е тогава да не изпуснем много.... Макар, че предполагам тогава се представят класни, учители изобщо сигурно си е важна:(

# 535
Чак пък толкова важна не е. Какво като кажат "ето, това е госпожа Х". После ще ги научите и ще придобиете впечатления.

# 536
  • София
teg, мисля,  РС няма да е преди 8.09. Покрай 6 Септември много хора използват почивните дни за пътуване.
Почивайте спокойно. Заслужили сте си го

# 537
Преди 15.09 се проведе, пратих една колежка, представиха класната и дадоха списък с допълнителните материали.
Толкоз

# 538
Те тези списъци с учебници и допълнителни материали ги качват и на сайта на гимназията.

# 539
  • София
Здравейте, дали някой може да даде прогнозни балове за тази година и по специално за паралелката с математика и физика? Знам, че е сложно за прогнозиране предвид по-специфичното балообразуване... Според вас какъв е шансът да са много по-високи?

Общи условия

Активация на акаунт